Forum » Kaj kupiti » Ima kdo izkušnje s TV tunerjem Leadtek WinFast DTV2000 H?
Ima kdo izkušnje s TV tunerjem Leadtek WinFast DTV2000 H?
Runnagain ::
Pozdravljeni,
kupujem tv tuner, pa me zanima, kaj porečete kaj na TV tuner Leadtek WinFast DTV2000 H.
Ali je z njim možno sprejemati tudi mpeg-4 signal (DVB-T, ki ga pri nas oddajajo) in ga gledati potem na PC-ju (TV-ju)?
Mogoče kakšna alternativa temu modelu (Pinnacle, Avermedia...)?
Hvala za odgovore in Lp, Tomica!!
kupujem tv tuner, pa me zanima, kaj porečete kaj na TV tuner Leadtek WinFast DTV2000 H.
Ali je z njim možno sprejemati tudi mpeg-4 signal (DVB-T, ki ga pri nas oddajajo) in ga gledati potem na PC-ju (TV-ju)?
Mogoče kakšna alternativa temu modelu (Pinnacle, Avermedia...)?
Hvala za odgovore in Lp, Tomica!!
Alexius Heristalski ::
DVB-T dela, potrebuješ le programje, ki je zmožno odkodirati MPEG-4 AVC, pobrskaj po forumu, ker smo že veliko pisali o tem. Velja za vse kartice, ki dekodiranje signala prepustijo CPU-ju. Večina je takih.
Alternativa: Gigabyte GT-PTV-TAF-RH
Alternativa: Gigabyte GT-PTV-TAF-RH
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini
AvtoR ::
Ali kdo ve ali novi Winfast PVR2 podpira Mpeg4. PVR2 sicer izdeluje Arcsoft, ki ga nekateri omenjate kot rešitev
za sprejem MPEG4 signala.
Ali obstaja DVB-T kartica ali USB dongle, ki podpira Mpeg4 s priloženim softverom?
za sprejem MPEG4 signala.
Ali obstaja DVB-T kartica ali USB dongle, ki podpira Mpeg4 s priloženim softverom?
AvtoR ::
Iščem Tv tuner s kvalitetno sliko, ki deluje v Visti.
Danes sem dobil zgoraj omenjeni usb ključek na probo!
Rezultati so zanimivi in hkrati čudni.
Priložena programska oprema PVR2 zazna vseh 6 programov(Slo1, Slo2, Slo3, Kanal A, Pop tv in Tv 3) na 602mhz.
Delujejo vsi razen tv3, kjer je samo črn zaslon. Kako slabo minuto programi tečejo povsem gladko,
nato pa se začne slika rahlo zatikati. Dlje kot zadeva deluje, bolj se slika zatika,
po kakšne pol ure se začne zatikati tudi zvok. Imam občutek kot da bi se ključek pregreval?
Na otip je kar precej vroč. Če zadevo ugasnem in počakam da se zadeva ohladi -
od začetka spet slabo minuto deluje normalno, nato pa se zaćne slika zopet zatikat.
Poskusil sem tudi z ProgDVB. Tu je slika polna kockastih artefakrov, kot slabo kodiran divx. Neuporabno.
Signal je 100%, kvaliteta cca 30%. Morda je kriv tudi malo slabsi signal antene?
Poskusil sem tudi s sobno anteno, pa sploh ni bilo slike. Analogna slika je porazna.
Niti barv ne uspe prikazat. Z istim signalom je na mojem starem analognem tunerju Winfast USB II de Luxe slika
kristalno čista, za moje pojme celo boljša od digitalne.
Škoda da ne deluje pod Visto. Ali se splača poskusiti kako boljšo pci kartico?
Danes sem dobil zgoraj omenjeni usb ključek na probo!
Rezultati so zanimivi in hkrati čudni.
Priložena programska oprema PVR2 zazna vseh 6 programov(Slo1, Slo2, Slo3, Kanal A, Pop tv in Tv 3) na 602mhz.
Delujejo vsi razen tv3, kjer je samo črn zaslon. Kako slabo minuto programi tečejo povsem gladko,
nato pa se začne slika rahlo zatikati. Dlje kot zadeva deluje, bolj se slika zatika,
po kakšne pol ure se začne zatikati tudi zvok. Imam občutek kot da bi se ključek pregreval?
Na otip je kar precej vroč. Če zadevo ugasnem in počakam da se zadeva ohladi -
od začetka spet slabo minuto deluje normalno, nato pa se zaćne slika zopet zatikat.
Poskusil sem tudi z ProgDVB. Tu je slika polna kockastih artefakrov, kot slabo kodiran divx. Neuporabno.
Signal je 100%, kvaliteta cca 30%. Morda je kriv tudi malo slabsi signal antene?
Poskusil sem tudi s sobno anteno, pa sploh ni bilo slike. Analogna slika je porazna.
Niti barv ne uspe prikazat. Z istim signalom je na mojem starem analognem tunerju Winfast USB II de Luxe slika
kristalno čista, za moje pojme celo boljša od digitalne.
Škoda da ne deluje pod Visto. Ali se splača poskusiti kako boljšo pci kartico?
XPSISTEM ::
Hoj, lepo prosim za nasvet ker program za dekodiranje signala... (kakor je gor napisano)
Najlepša hvala!
Najlepša hvala!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | TV kartica GigaByte GT-U8000 in DVB-T MPEG-4Oddelek: Pomoč in nasveti | 6651 (1538) | SandiX |
» | Katera programska oprema za DVB-T mpeg4 (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Zvok in slika | 65744 (23452) | k4vz0024 |
» | tv tuner-gigabyte GT P8000Oddelek: Kaj kupiti | 5684 (4503) | karneki |
» | Nakup TV karticeOddelek: Kaj kupiti | 3890 (3562) | Deflector |
» | Katero TV kartico kupiti? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 10164 (7973) | edublin |