» »

Pri vsej tehnologiji...A se res ne da?

Pri vsej tehnologiji...A se res ne da?

«
1
2

mitkos ::

Moj fotr ima problem, in sicer ga nekdo stalno kliče (veliko klicev) na mobitel ob čudnih urah. Osebo poznamo, toda se z njo noče dodatno zapletati. Obrnil se je že na mobitel, pa so rekli da ni mogoče blokirati številke.
Zadnje čase je ta ista oseba začela klicariti tudi na naš domači telefon (telekom ISDN). Kaj se da narediti? Kako je to možno, da se pri vsej današnji tehnologiji ne da določeni številki onemogočiti klica na svoj telefon, tako mobitel, kakor domači stacionarni.
Kakšna rešitev, v preusmeritvi klica na kako drugo številko na njegove stroške bi verjetno fajn pomagala.
Torej kako se rešiti telefonskega nadlegovanja?

kixs ::

Sej imas ze na telefonu blokiranje stevilk.

mitkos ::

Ima slabši telefon in ne vem če ima to opcijo. Še jaz ko imam malo boljši telefon nisem zasledil te opcije.

krneki0001 ::

Pokliči policijo in ga prijavi. Oni bodo na telekomu in mobitelu začel smenat vsak klic te osebe in po kakih treh tednih ga bodo lepo postavili na sodišče.

Volta ::

Pri naših odličnih sodiščih sem skoraj prepričan, da bo zadeva zastarala, preden se bo predala naprej, tako da bi raje vseeno probal z blokiranjem številke.

Najbolj bi pa pomagalo, če se bi s to osebo tvoj foter odkrito pogovoril in ji povedal, da ga to klicarjenje moti in da noče, da se še to naprej dogaja. Dandanes ljudje kar nekoga tožimo, dejansko pa mu sploh ne povemo v obraz svojega mnenja in želja. Prepričan sem, da ni tako hudo, da se nebi mogli dogovorit.

Veliko uspeha!

M@73Y ::

jah pri nadlegovanju je tako:
sm imel podobne probleme. Sem klical na Mobitel in so mi rekli da morm evidentirat 5 zaporednih sprejetih klicev. torej če ti nekdo nabija, pa da tik preden se oglasiš prekine potem to ne velja. Vzspostaviti se mora vsaj 1s klic. Potem oni po teh 5-ih klicih obvestijo tistega nadlegovalca.... vglavnem fora je da bi mobitel lahko onemogočil klice nedlegovalca. Amapak ker gleda v svoj žep, tega mobitel ne naredi, ker bi s tem imel "manjši" dobiček.
Da se vse, samo ni rentabilno za mobilna podjetja.
Lp.
..jump into psytrance tunnel..

V-i-p ::

Enostavna reč. Očetu kupiš najcenejši Symbian telefon, vržeš gor program BlackList, za dotično številko določiš, da blokira SMS-e in klice iz te številke, pa se bo idiot hitro naveličal klicat. Namreč oče sploh opazil ne bo prejetega klica ali sms-a, njemu bo pa skoz javilo, kot da je tvoj oče zaseden...:D
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Utk ::

In kolk stane tak telefon? Zakaj bi zarad enga bedaka 10 evrov zapravljal, kaj šele več.

Adrijan0 ::

kar je predlagal V-i-p, tudi naredi. Telefoni stanejo od par evrov do par 100 evrov. Odvisno kakega bi rad. Če ga tolko moti, bo pač za to odštel nekaj denarja. Na telefon potem namestiš blacklisk al kaj takega. Ampak potem bo unemu zgledalo kot da ima tvoj oče zaseden telefon.

Volta ::

Moja varianta je zastonj, je pa najtežja, saj se je treba soočit s problemom. Jaz jo toplo priporočam, lahko pa tudi zapravljate na stotine eurov, da bote blokirali eno telefonsko številko. Se res splača?

V-i-p ::

Volta in recimo da on doseže blokado pri njegovem operaterju. Pa elegantno menja kartico in tečnari naprej iz druge? Spet ista pot, operater, prošnje itd... tako bo pa enkrat kupil Symbian telefon, namestil program pa bo mir. Če ga kliče potem iz druge cifre, jo v sekundi doda na black listo, pa je problem rešen...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Volta ::

Ne, ne. Moj drugi del predloga si poglej. Tisto sem mislil :)

BlackHole ::

Če aparat omogoča, da si nastavi posebej "melodijo" za vsakega klicajočega, pa si naj za tega problematičnega nastavi "tišino".
Sicer pa, ne vem v čem je problem, pač se enih parkrat ne bo oglasil in ni hudič da se tip ne bo naveličal.
LP Marko

Zgodovina sprememb…

mitkos ::

Tip je vstrajen, zelo vstrajen. Kakor sem napisal gre za zamero zaradi delovanja pri nekem društvu kateri član je bil in so smo ga izključili (častno razsodišče) zaradi upravičenih razlogov. Naj omenim da ima tip kriminalno preteklost (večkrat prestajal kazen v KP). To vse skupaj pa traja že kako dobro leto in pol.

V-i-p ::

Ma saj, naj si oča privoščijo nov (Symbian) telefon, namesti gor ta program in za vekomaj pozabi na tega kretena, fotr bo miren vnaprej on bo pa norel kako da je lahko nonstop zaseden, pa bo fasal milo za drago :)
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Volta ::

Takega butla bi lahko to tako vznemirilo, da ne bi ostal le pri klicih, ampak bi se morda lepega dneva oglasil tudi doma, če slučajno ve, kje živite. Dobro premisli kaj boš storil.

BlackHole ::

Če je zasedeno ali pa če se ne javlja ima povsem enak učinek. Po moje je ta drugi predlog (da se ne javlja) še boljši (ker prvi bi ga lahko še bolj sprovociral), pa še zastonj je drugi.
LP Marko

PaX_MaN ::

Utiša naj telefon? Zamenja številko, pa vsem znancem zabiča, naj modelu ne dajo telefonske?
Jaz bi v njegovem primeru raje videl, da se telefon na točno določeno številko oglasi samodejno, le da namesto pogovora klicočemu predvaja ton "zvonim, ampak se nihče ne oglasi". Bi modela fršlok, ko bi naslednjič dobil račun :).

micko879 ::

ja pa kaj mu pomaga, če blokira to številko, če ga bo pol pa na domačga klicov?!:/

pa to samo pozvoni al se tudi oglasi?

BigWhale ::

Jah, ce je stvar res tako kriticna, potem se splaca ze na policijo.

mitkos ::

Zamenjat telefonsko št. ne more, oziroma tudi če jo, je od društva in je objavljena. Na domačega ko kliče, ko se kdo oglasi pač enostavno odloži.
Oče se na klice sploh ne javlja, le pusti da zvoni, doma pa imamo zadnje dni kar izklopljen telefon.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mitkos ()

Pyr0Beast ::

To se je treba na eno pijačo zmenit, pa na hitro obračunat, pa je .. [:D]
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Volta ::

Človek je bil v arestu, pa pomoje ne zaradi davčne vtaje. Bi se res rad rezal z njim za en pir? :)

Pyr0Beast ::

Mjhah, mal dolenske kislce/šmarnce mu natočš pa sam mrkne. [:D]
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

coffeetime12 ::

@mitko; ti se raje obrni na policijo. Kaj ti pomaga, da tipu onemogočiš telefonski klic, če pa (glede na to kar si povedal-da se oče pozna osebno z njim) se lahko oglasi kar na domu? Kaj pa potem? Ker, če je tip toliko vztrajen že po telefonu in nadleguje, bo sigurno enkrat potrkal na vrata in hotel obračunati na tak ali drugačen način.

Takoj na policijo.

Pyr0Beast ::

Škoda, k nimamo mi anti-terrorist act. [:D]

... sum naklepa kaznivega dejanja ..
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Zgodovina sprememb…

#000000 ::

Na domačem telefonu če maš ISDN ni problem blokirat cifre, na GSM pa BlackList kokr so povedal.

dolenska ::

jstz na svojem isdn telefonu ne morem blokirat. v menuju ni te opcije.

#000000 ::

Jest mam eurit 32 al 35 in ima v meniju to ocijo, kako do nje pridem pa se ne spomnim :) Lahko pa pogledam in sporočim kasneje.

mitkos ::

Naš telefon je Eurit 30, bom pa pogledal če bom našel kako funcijo za blokiranje klicev.
Policija....Ne vem, po moje bi ga to le še bolj podkurilo.
Očitno bo treba počakati, da bo fotr zamenjal društveni telefon.
Glih danes sem pa videl tega modela v mestu. Matr bi ga....samo po gasu, pa tablce obrnt, ma škoda pleha.

Volta ::

ma škoda pleha.

Sej za to tud Hummerji obstajajo :) Zakaj ne gresta z očetom raje po tega, pa nebo treba telefona kupit :)

mitkos ::

Takole, z očetom se nagibava, da mu pač nabavimo nov telefon, ki bo imel gor Symbian. Pa me zanima kaj tale Blacklist zavrne le klice ali tudi SMS? A je še kakšna alternativa temu programčku? Lahko kdo ki se bolje spozna na to malo opiše kako se to naloži, kaj vse potrebujem?

Hvala

Shegevara ::

kakšna policija, kakšna sodnija? Človek je umsko bolan. in to zelo. On ima za obiskat psihiatra, za njim pa v umobolnico. Oseba, čigar vedenje resnično ne presega dojenčka starega 5 mesecev še najbolj opisuje takšnega bedaka in zares potrebuje pomoč.

tommy boy ::

Takšnim ponavadi ni pomoči. :D

BlackHole ::

Takšen je še daleč od tega, da bi šel prostovoljno k psihiatru.
LP Marko

balkanec ::

Zalosti me, ko take berem...

Na kratko:
Operater po (utemeljeni) prijavi uporabnika najprej nadlegovalca (dvakrat) opozori po telefonu, naj preneha s svojim pocetjem. Ce to ne zaleze, ga zacasno izklopijo. Kasneje tudi trajno.
Policija ne bo naredila nic, dokler ne bo prislo do kaznivega dejanja. Dost zalostno. Je pa vseeno pametno podajat prijavo na PU, da si zabelezijo v dosje, kaksen moron je tipo. Potem se taka dejanja "obracujajo" pri kakem vecjem kaznivem dejanju, ko ima sodnik na razpolago dodelitev kazni od X do Y.

Teb tako svetujem,.. pac zabelezi si vsak klic. Uro in stevilko klicocega. Klic naj traja vsaj sekundo. Ni potrebno se z njim pogovarjat - samo belezi enosekundne klice. Vsake toliko casa naj gre oce na PU in naj poda prijavo s seznamom klicev. Tisto, da bos "zaseden" bo mogoce nadlegovatelja se bolj zakurilo - ker bo opazil, da vam pride do zivega.
Ti si ziher pozigalec !!!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: balkanec ()

_Dejan_ ::

A ta Blacklist nima opcije da klicatelju "zvoni" tebi pa nič ne pokaže in ne zvoni?
Jaz imam na WM telefonu program MagiCall v katerem lahko nastaviš blokado dohodnih/odhodnih klicev, tao da je zasedeno/klicatelju zvoni vendar tebi nič ne pokaže in piska/klicatelju zvoni in pokaže obvestil... In še ogromno drugih opcij...
ASUS P5E3, INTEL Q6600(3000Mhz 333x9), ATI HD 2600XT,
A-Data 4x2GB PC3-10700H(9-9-9-24-2T),LSI 9260-8i,
4x OCZ Vertex Turbo 30GB(RAID10), 3x1TB (RAID1+Spare)

Srachko ::

Iz lastnih izkušenj....

Najbolše je zamenjat vse telefonske številke, potem pa res paziti, komu daš svojo telefonsko. Ne je objavlat v telefonskem imeniku.

Sam sem sorodno zadevo spravil do sodišča, kjer se je ena taka nadležna teta tudi mogla opravičiti. Razsodba je bila taka, da je sodišče vložilo zahtevek za izključitev uporabnika iz omrežja, ampak je pomagalo le kratek čas, saj dandanes nimamo samo enega operaterja mobilne telefonije in nov predplačniški paket lahko dobiš skor na vsakem vogalu... Idealno, če hočeš koga nadlegovat...
I can see clearly now, the brain has gone...

TRIROG ::

smo imeli tudi mi podoben problem ... en bedak je vsak dan ob 4h zjutraj klical ... na domačo telefonsko ... ne vem zakaj, ne vem kdo ... sem vmes sicer ugotovil daje klical z neke telefonske govorilnice s pomočjo 116 (ko sem jih zbudil ob 4h zjutraj že 4 dan zaporedoma) tudi s katere točno, samo je bilo bolj enostavno menjat cifro kot pa postavt zasedo na uni govorilnici...


hec pa je v tem da to ni brezplačno ... in telekom prav z veseljem zaračuna spremembo ... nažalost ... tako da ti tak bedak lahko kar nekaj stroškov povzroči.

Je pa tako če hočeš eleganten načinn ... menjaš cifre, če si tega ne moreš privoščiti, pač obiščeš človeka, ga prosiš naj te preneha klicat,posnameš njegov odziv, če kaj zagrozi toliko bolje, in vse skupaj neseš na policijo ...

mitkos ::

Domačo telefonsko bomo zamenjali, stane pa nekje okoli 30€, pa v telefonskem imeniku je ne bo.

krneki0001 ::

No, moja žena je imela podobne probleme, ker je cifro mobitela dala v imenik. Po enomesečnem klicanju enga tipa na čisto različne termine, od tega, da je klicaril ob 2h zjutraj, do tega , da je klicaril popoldne ali katerkoli dnevni čas. Omenjal je zadeve kot to kakšen avto vozi in kje se je nahajala ta dan, tako da smo postali malo bolj pozorni, kdo ji sledi. Ponavadi sem bil s svojim avtom kake tri ali štiri avtomobile za njo. In počasi se je skristaliziralo. Voznik rdečega golfa ji je kr sledil in kasneje poklical ter ji povedal, kje jo je videl in podobno. Vse to smo tudi sporočali policiji.
Kasneje se mu je zaradi tega pripetila nesreča, ker ga je par znancev poznalo in je zahajal v njihovo družbo, tako da so iz njega malo zvlekli ven, kaj vse počne z mobitelom. Ko je bilo pa čisto vse jasno da je to on, ga je ene par ljudi počakalo in je dobil orenk batine. Takrat je potem poklical še enkrat ter se opravičil in od takrat naprej ni niti enkrat več poklical.

Pyr0Beast ::

WTF ?
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Utk ::

nebivedu, bravo, tako se dela. Proti bedakom ne morejo nobeni zakoni pomagat, ne moreš človeka zapret, če je kreten, lahko pa sam (s pomočjo) opraviš z njim. Samo moraš pazit, da pol tebe ne zaprejo :)

Pyr0Beast ::

.. aha, kje so zdaj tisti, kateri so se tako bali, da jih bomo (mi zelenci) popeljali v kameno dobo .. ?
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Loki ::

uf, en slight offtopic.
ce ti on redirecta klic na npr. 112, 113, oni vidijo tvojo stevilko in (lahko) dobis ti kazen. se da kako (z sodnim nalogom mogoce; oz. raje brez, ker ni bil storjen ravno zlocin, samo kazen, pa verjetno se traja, pa stroski....) od mobitela dobiti dokaz, da je bila stevilka redirectana, da uspes v pritozbi na kazen (in jo po moznosti dobi on)?
I left my wallet in El Segundo

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Loki ()

BlackHole ::

Kdo on? Če on ravno kliče in nadleguje.
LP Marko

krneki0001 ::

Evo še zaključni epilog. S policije so klicali, če bomo pričali, da je on nadlegoval mojo ženo in če je pripravljena pričat proti njemu. Kazen bo par tisoč evrov za nadlegovanje, potem pa še odškodnindka tožba za strah in nadlegovanje za okoli 10.000 evrov, tožile ga bodo pa še druge ženske. Vse skupaj je okoli 10 žensk nadlegoval, tako da se bo kr orenk izprsil in moral plačati okoli 110.000evrov za tožbe in sodniških stroškov.

Tko da tipček se je orenk zaj*. In zdej bo poleg batin dobil še tožbe na vrat.

Pyr0Beast ::

Da, in kje bo tipo dobil denar ?

Ampak 10k€ za 'duševne bolečine' WTF je z vami?
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

gokky ::

Da, in kje bo tipo dobil denar ?

Ampak 10k€ za 'duševne bolečine' WTF je z vami?


Saj res. Za tako malo se niti tožiti ne splača.

Invictus ::

nebivedu> dobro ste ga. Če je kdo tak kreten, ga je treba kar lepo zatreti.

Kar se tiče evrov za duševne bolečine, pa vem da naša sodišča ne dajo več kot (starih) 3-5 milijonov za duševne bolečine. Taka je pač praksa in če boste dobili 10 jurjev, bo čisto fajn. Sam ne pol kuj novega avta kupit :)).

LP I.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nekdo me stalno kliče s številk ... (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
574472768 (512) predi
»

Nekdo kliče vsak dan

Oddelek: Mobilne tehnologije
3737663 (33397) tomaz-
»

Zalezovanje po telefonu (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6413037 (11397) amigo_no1
»

nadlegovanje po telefonu

Oddelek: Loža
476702 (5212) Nejc Pintar
»

Skrivanje telefonskih številk (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
6711838 (10085) V-i-p

Več podobnih tem