» »

NKBM in osebni podatki

NKBM in osebni podatki

Icematxyz ::



Zanima me predvsem:

1.) Kaj vse se smatra pod osebni podatek v tem primeru? Ime, priimek, številka transkacijskega računa za moje pojme niso osebni podatki. Torej stanje na transkacijskem računu, nakazila in prejemki. To pa so vrjetno osebni podatki?

2.) A res omenjena spremenjena zakonodaja dopušča, da pravni subjekt lahko spremeni določila splošne pogodbe le s tem, da pošlje stranki obvestilo o svojem namenu? Ne rabi več pooblastila oziroma ne rabi skleniti nove pogodbe z svojo stranko?

3.) A je to trgovanje (za lastne potrebe in za dajanje in prodajajne osebnih podatkov tretjim osebam) z osebnimi podatki katerega uvaja NKBM in predvsem način na katerega se je tega lotila moralno in predvsem ali je legalno?
  • zavaroval slike: OmegaBlue ()

krho ::

WTF, kaj so nori? Nimajo oni kaj tretjim osebam dajat mojih podatkov. In od kje za vraga se je tatočka sploh privlekla v zakon?!
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: krho ()

pirat ::

Po moje zganjate paniko po nepotrebnem.

NKBM jasno izjavlja, da bo podatke posredovala tretjim osebam le v primeru zagotavljanja storitev, ki so vezane na vaš račun pri tej banki. Tovrstne tretje osebe pa so lahko upravljalci vzajemnih skladov (družbe za upravljanje so običajno formalno ločene od bank, poleg reklam za depozite, boste tako prejeli še reklamo za vzajemni sklad), takšne tovrstne tretje osebe so lahko zavarovalnice (npr. pri nekaterih bankah dobite avtomatično odobren limit na TRR v neki višini, katerega banka zavaruje pri zavarovalnici - v tem primeru zavarovalnica pride do vaših podatkov...) tretje osebe so lahko tudi izdajatelji plačilnih kartic in njihovi procesorji...... Konec koncev tudi Urad za preprečevanje pranja denarja je tretja oseba...

Če ste res paranoiki boste od pogodbe z NKBM pač odstopili in poiskali banko, ki tega nima v svojih splošnih pogojih (hint: pa jo boste v SLO relativno težko našli...) Tovrstne izjave so pač posledica nekaterih odločitev informacijskega pooblaščenca, ki banke po nepotrebenem omejuje pri zbiranju nekaterih podatkov, katere pa banke potrebujejo, če zaradi drugega ne, zato ker imajo tako prirejene inforamcijske sisteme... Npr. sploh nisem prepričan če banka lahko izpolni vse svoje obveznosti do urada za preprečevanje pranja denarja v kolikor se striktno drži zahtev informacijskega pooblaščenca, kaj vse da ne sme zbirati... pa tovrstnih nonsensov je še kar nekaj..

Da se pa Matthai ne bo strinjal, mi je pa jasno, ja...

lp

SmeskoSnezak ::

Eh, to je verjetno ovi novi zakon, ki so ga omenjali, da bodo zvišali cene storitvam in dodali neke novih odstavkov. Sploh ne vem, kaj se bunite, saj itak piše, če vam to ne paše, da stopite na najbližjo banko in izpolnite list, da tega pač ne smejo početi. V čem je problem? Aja, preleni ste za to. (vi bi rajš obratno vidli =)
@ Pusti soncu v srce... @

solatko ::

To ni sprememba zakona, temveč sprememba internega pravilnika in pogojev poslovanja z občani. Oni to ne bodo delali zastonj, zato če ste pametni, prepoveste dajanje vseh podatkov tretjim osebam, razen pravosodnim organom, kadar gre za sum kaznivega dejanja.

Icematxyz ::

Lepo počasi in ne prosim podajati ocen da se zganja panika po nepotrebnem!

Lepo piše:

Prvič:
Posredovanje osebnih podatkov tretjim osebam za namene neposrednjega trženja.

Drugič:
Spremembe splošnih pogojev pogodbe z njihove strani.

Torej tukaj ne gre za zganjanje panike ampak nejasnosti! Če to obvestilo preberem takšno kot je se seveda z njihovim početjem ne strinjam!

Z mojimi osebnimi podatki nima kdo, da jih trži in jih posreduje tretjim osebam če tega izrecno ne dovolim! In nima kdo, da spreminja osnovno pogodbo brez mojega dovoljenja in dokazila da sem to dovolil!

Ali pa res nova zakonodaja to dopušča? Da se pošlje neformalno obvestilo in se lahko spremenijo določbe splošne pogodbe in osebni podatki lahko postanejo tržni podatki?

In pa predvsem kot sem že vprašal. S katerimi osebnimi podatki se bo po novem trgovalo?

Sam če preberem le to obvestilo, ki mi je bilo poslano menim, da je stvar nezakonita in nejasna.

Zato torej ne zganjam panike ampak bi rad razlago, da stvar je zakonita. Je pa vprašanje bilo tudi naslovljeno na urad informacijske pooblaščenke.

Utk ::

Si šel na banko in to pisno prepovedal?

Icematxyz ::

Si šel na banko in to pisno prepovedal?


Ni več potrebno.


 Spremenjeni pogoji splošne pogodbe.

Spremenjeni pogoji splošne pogodbe.



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Google kupil Fitbit (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
5415925 (11054) winterriver
»

Po kliku na FB oglas telefonski klic na zasebno števiko

Oddelek: Informacijska varnost
223138 (2139) shadeX
»

Katero debetno kartico?

Oddelek: Loža
142913 (2602) jizzer
»

Googlove težave s Street Viewom v Švici (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
6322405 (20916) BlueRunner
»

Kršenje pogodbe??? Zahtevani znesek???

Oddelek: Loža
332576 (1384) iso2000

Več podobnih tem