Forum » Problemi človeštva » Finačna kriza - napovedi Petra Schiffa
Finačna kriza - napovedi Petra Schiffa
_marko ::
Na youtubu sem našel tale posnetek...
tip že od 2002 (od takrat sem jaz zasledil, mogoče že prej) svari pred to finačno krizo.
Noben ga nikdar ni jemal preveč resno - no, tip je imel prav.
Po moji ekonomski logiki (nimam se za najbolj pametnega na tem izredno zanimivem področju) ima prav tudi sedaj ko pravi, da je finačna injekcija napaka.
S to injekcijo želi ZDA povrnit likvidnost bankam oz "slabim" podjetje, namesto, da bi pustili trgu, da se sam izravna - (vem, da tega nimate radi na S-T).
Kaj se lahko sedaj zgodi?
Dolar izgubi vrednost, ZDA pa doživijo hiperinflacijo?
Skratka, to je moje sobotno razmišljanje. Kaj pravite drugi?
tip že od 2002 (od takrat sem jaz zasledil, mogoče že prej) svari pred to finačno krizo.
Noben ga nikdar ni jemal preveč resno - no, tip je imel prav.
Po moji ekonomski logiki (nimam se za najbolj pametnega na tem izredno zanimivem področju) ima prav tudi sedaj ko pravi, da je finačna injekcija napaka.
S to injekcijo želi ZDA povrnit likvidnost bankam oz "slabim" podjetje, namesto, da bi pustili trgu, da se sam izravna - (vem, da tega nimate radi na S-T).
Skratka, to je moje sobotno razmišljanje. Kaj pravite drugi?
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.
kopernik ::
Na tole finančno injekcijo smo imeli burno debato že v temi o ekonomskem propadu ZDA. Eni za, drugi proti, pač klasično stanje na slo-techu :-)
bobby ::
hja če nekdo kar dolgo časa svari pred nečim in ve, da se te zadeve dogajajo periodično, prej al slej mora zadet in glede na to, da je 2001 že bila kriza (dot net) potem je prej al slej po vsaki krizi pride druga
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.
Daedalus ::
O tem je blo že dosti povedanega. Vprašanje pač, kaj preferiraš. Da bolniku s težko boleznijo pomagaš in ga morda rešiš, al pa ga samo pustiš, da crkne. Ker si pač mnenja, da je matematično gledano premalo možnosti, da preživi. Jaz sem mnenja, da se pomaga, kolker se ve in zna. Kdo drug je pač drugačnega mnenja.
Realni sektor bo grdo popušil. Recimo, zarad štale v bančnem sektorju zna v ZDA avtomobilska industrija bridki konec storiti, po skrajšanem postopku. IT se konkretno trese (recimo Sun bo odpustil do 18% zaposlenih) in tako naprej. Banke so bile zgolj začetek in normalno, da se jih je probalo rešit. Mogoče bo zdaj celo kak slo-techovec poštekal, zakaj so pomembne...
Enivej, IMO je največji problem lih v morebitnem sesutju realnega sektorja. Pol res nimaš več za burek. Dvomim pa, da bi 700 miljard lahko naredilo večč sranja, kot propadanje proizvodnje.
Izravnavo trga pa lahko opazuješ že zdaj. Je dosti poročil o tem, kaj dogaja v svetu. Sam brati je treba znat.
p.s. - hvala za link. Zanimivo poslušanje.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Daedalus ()
jype ::
_marko> (vem, da tega nimate radi na S-T).
To je nemara malce preveč poenostavljeno povedano. Nekateri udeleženci foruma tehtamo med tem, da trg pospravlja za seboj in tem, da imajo ljudje čas poiskat dejavnost, ki z dohodki pokriva njihove osnovne potrebe. Bailout je bil namenjen stabilizaciji finančnega sistema, ne pa odpravi krize.
Za gospodarstvo je zelo slabo, če ljudje pazijo na vsak cent. Kup reči, ki so bile še včeraj nujne življenske potrebščine, so danes nedostopen luksuz. En primer naprave, ki si jo je pred recesijo vsakdo privoščil, v slabem letu si jo bo pa bistveno manj ljudi, je na primer prenosni računalnik. Sam pričakujem, da bodo cene med recesijo nenadoma postale bolj stroškovno orientirane (to ne pomeni, da bodo kar vedno padle, praviloma pa) in da bo velik del srednjega sloja začel razmišljati tako kot zdaj razmišljajo revni (to se v ZDA že dogaja).
Tako in tako bodo eventuelno propadli vsi, ki prej ali slej bi - razlika pa je (po moje pomembna) v tem koliko ljudi pri tem ostane brez vsega, za kar so celo življenje garali.
To je nemara malce preveč poenostavljeno povedano. Nekateri udeleženci foruma tehtamo med tem, da trg pospravlja za seboj in tem, da imajo ljudje čas poiskat dejavnost, ki z dohodki pokriva njihove osnovne potrebe. Bailout je bil namenjen stabilizaciji finančnega sistema, ne pa odpravi krize.
Za gospodarstvo je zelo slabo, če ljudje pazijo na vsak cent. Kup reči, ki so bile še včeraj nujne življenske potrebščine, so danes nedostopen luksuz. En primer naprave, ki si jo je pred recesijo vsakdo privoščil, v slabem letu si jo bo pa bistveno manj ljudi, je na primer prenosni računalnik. Sam pričakujem, da bodo cene med recesijo nenadoma postale bolj stroškovno orientirane (to ne pomeni, da bodo kar vedno padle, praviloma pa) in da bo velik del srednjega sloja začel razmišljati tako kot zdaj razmišljajo revni (to se v ZDA že dogaja).
Tako in tako bodo eventuelno propadli vsi, ki prej ali slej bi - razlika pa je (po moje pomembna) v tem koliko ljudi pri tem ostane brez vsega, za kar so celo življenje garali.
A. Smith ::
To nikakor ni nujno; Japonci tiskajo denar že zadnjih 15 let od krize sredi 90tih, pa so se komaj izkopali iz deflacije (če sploh). Tiskanje denarja (oz. povečanje denarja v obtoku) ne pomeni nujno hiperinflacije. Včasih komaj kroti deflacijo.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
kow ::
ZDA si pravzaprav želijo inflacije (upnikom vračajo v dolarjih), pa jim nikakor ne rata. Deflacija je na pohodu, to je sedaj že jasno. Imamo nov buzzword: stagdeflation.
hokuto ::
To nikakor ni nujno; Japonci tiskajo denar že zadnjih 15 let od krize sredi 90tih, pa so se komaj izkopali iz deflacije (če sploh). Tiskanje denarja (oz. povečanje denarja v obtoku) ne pomeni nujno hiperinflacije. Včasih komaj kroti deflacijo.
samo pri tem mislim, da ni zanemarljivo, da ima japonska ves ta čas trgovinski presežek, zda imajo pa občuten primankljaj.
doke!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Od kod imajo kriptovalute vrednost (strani: 1 2 )Oddelek: Kriptovalute in blockchain | 21143 (18016) | gruntfürmich |
» | Kje kupiti inflacijsko zaščitene državne obveznice?Oddelek: Loža | 4830 (3130) | Galaxy |
» | Nelogičnost inflacijeOddelek: Loža | 8904 (7334) | Okapi |
» | V velikem vdoru v banke pokradli več stomilijonov dolarjevOddelek: Novice / Varnost | 12072 (10058) | gus5 |
» | Denar v obtokuOddelek: Problemi človeštva | 5188 (4347) | borchi |