» »

Windows security alert - Pomoč prosim

Windows security alert - Pomoč prosim

Suly ::

Pozdravljeni,

na cca. 5 minut mi windows security alert javlja spodnjo "napako". Učitno sem že naredil kaj narobe in si tako lepo naložil to zadevo na računalnik. Vem, da če bom potegnil dol ta spyware, ki ga "oglašujejo", da bo samo še slabše.

Pregooglal sem kar sem lahko in tudi že z določenimi programi poskušal to odstraniti, vendar negre.

Zato sem se nazadnje obrnil še na vas, da mi pomagate.

Hvala za vsak uporaben komentar !

SLIKA

SLIKA

solatko ::

Potrdi Enable protection in ga s kakšnim AV programom odstrani. Link te vodi do Microsoftove rešitve tega problema, odpri in preberi, saj je to uradna stran windows defenderja (požarnega zidu).

Kateri AV program mi priporočaš ? Link pa ne vodi na Microsoftovo stran, ampak na stran kjer sta 2 spyware programa za download (trial) oz. Buy. Name tistega Trojana (na sliki), je pa vedno drugo.

pravnik ::

Kaspersky internet security 8

jan01 ::

Okužen s nekim spywarom, morda rogue programom....
Za odstanitev priporočam 2 odlična in zastonj:
superantispyware free -odličen antispyware/trojan/...
avptool kasperskyev program, ki že vsebuje definicije

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jan01 ()

Takole, če stisnem enable me vrže na tole stran:

Stran

Stran

Superantispyware PRO ne pomaga,
Kaspersky 2009 scan ne pomaga,
Nod32 scan ne pomaga.

Zdaj pa že obupno prosim za pomoč, ker res ne bi rad formatiral računalnika. Do zdaj sem še vsak virus lahko odstranil, tega pa nikakor ne gre. Sploh ga ne najdejo zgornji programi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Suly ()

racunalnicar ::

glih danes sem bral, da je to tanov virus. Odstrani ga

racunalnicar, odstranit ga negre, ker nima nobene poti. tudi če name kopiram v iskalnik, ga ne najde. pravtako pa vedno spreminja name (parkrat se že ponovi isto).

edit: pravkar sem še Superantispyware PRO zagnal v varnem načinu windowsa, ki je sicer najdlo in odstranlo druge viruse, ampak ta še vedno ostaja.

Zgodovina sprememb…

jan01 ::

http://www.malwarebytes.org/forums/inde...
oz
http://www.411-spyware.com/remove-pc-an...

Svetujem, da poskeniraš še s enim dobrim antispywarom
ewido

Pa zloadej si avira rescue cd(posnameš iso sliko na cd/dvd) in bootaj s tem cdjem
http://dl.antivir.de/down/vdf/rescuecd/...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jan01 ()

Ker sem pred postom jan01 probal vse zgoraj napisano in nič ni šlo, sem se lotil kmečkega načina odstranjevanja. In sicer, ko se mi je pojavilo okno, sem lepo po vrsoti s task managerjem odstranjeval aktivne procese in glej ga zlomka pri lsdglchk.exe je to okno izginlo. Takoj sem restral računalnik, ter takoj z virus cleanerjem spremenil ime (ta program mi je tudi pokazal datum, da je ta "aplikacija" bila nameščena šele včeraj) tako je bila končnica lsdglchk.exe.vir (nisem želel takoj zbrisat ker je bilo v windows system32 mapi). In sedaj sem tudi ta file premaknil v koš.

Zaenkrat se še mi ni nič pokazalo (cca. 3 ure!), če pa se problem vrne pa se oglasim :)

Kar sem se najbolj bal se je vrnilo in sicer takoj ko sem izbrisal Kasperskyga in nazaj namestil nod32. Kaspersky je vsake toliko časa nekaj blokiral in zgleda je blokiral ravno to prikazovanje, kar pa še vseeno ne pomeni dolgoročne rešitve, saj je virus še vedno na računalniku. Zdaj ko sem kasperskyga odstrano je ta kratkoročna rešitev spet prišla na plano, saj nod32 učitno ne zna tega niti blokirat.

Utk ::

Očitno je še en proces, ki vsake tolk časa naredi novega. Še malo išči po task managerju. Posebej poglej procese, ki imajo podobna imena kot drugi, recimo scvhost namesto svchost in podobno.
Ali pa poišči z googlom kaj je to, sigurno so kje navodila za ročno odstranitev.

CrniE preiskal sem google ang strani (slo niti ne obstaja tak virus), pa ni bilo prav nič uporabnega. Zato sem se lotil te metode in se je bom zgleda še naprej... Upam da mi bo uspelo najdit in nato izbrisat vse te fajle v task managereju in nato na disku.

Spodaj prilagam sliko procesov.
Meni sta sumljiva predvsem predzadnji in zadnji, še kdo opazi kaj druga kar ne paše noter ?
 Proces

Proces

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Anti-virus programi (strani: 1 2 3 447 48 49 50 )

Oddelek: Informacijska varnost
2496648247 (5784) Domini tm
»

Zaradi antivirusnega programa stalno zaseden CPU 99% (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
5213073 (11801) solatko
»

problem z virusi

Oddelek: Pomoč in nasveti
284718 (4423) solatko
»

Prevelika poraba prosecorja

Oddelek: Strojna oprema
475562 (4703) alro
»

Virusi in druga svinarija