» »

Telemach digitalna tv, Pomoč!!

Telemach digitalna tv, Pomoč!!

««
17 / 37
»»

Vitko971 ::




Kaj storiti? Na TV-ju nisem spremenil popolnoma nič, torej je sprememba prišla po koaksialnem kablu od Telemacha. A ima kdo kakšno idejo?


če vse zbrišeš pa na novo ti naredi isto?


Vlkišef!

Seveda sem jih vse pobrisal. Analogne,ter digitalne televizijske in radijske. VSE! Poskusil namestiti ponovno. Tudi CAM modul sem odstranil, poskusil brez njega. Nobene spremembe. Štartam na poziciji 161. Beda. Ko sem izbral kot državo Francijo pa se je sicer začelo pri 1 le, da pri Franciji najde le analogne programe, torej ca. 57 komadov. Beda v drugo.

Sanja se mi ne od kod težave. Aha, še eno spremembo sem opazil. Torej, do spremembe sheme (nesrečna sreda) sem imel na TV-ju Avstrijo na pozicijah 5 in 6. Na listi programov je pisalo Avstrija 1 in Avstrija 2. No, po spremembi ju je prestavilo nekam daleč, daleč, TV ju sedaj prepoznava kot ORF1 in ORF2. A bo kdo rekel, da sem tudi programe preimenoval sam? Prej je pisalo Avstrija zdaj ORF. Da ne bo pomote. Meni je vseeno kaj piše, opažanja navajam zgolj zato, ker bi morda komu "potegnilo" v čem bi lahko bila težava.

Torej zdaj imam dva simptoma:
1. Prestavitev programov za 160 mest (od 1,... na 161,...)
2. Enak program se po spremembi drugače imenuje (prej Avstrija, zdaj ORF)

No, se komu kaj sanja?

Izi ::

Imena programov pa so v signalu in se spreminjajo sama. To je normalno. In res so zadnje dni kar nekaj programov preimenovali. Seveda so na vseh sprejemnikih po preimenovanju ostala na istih mestih.
Programskega mesta pa pač v signalu ni.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

V-i-p ::

Take napake se med ponudnikom in proizvajalci opreme izmenjujejo dnevno, kot je izi povedal, taka oprema (še) ne dela nobena bp. Žal, tako pač je trenutno. Je pa tudi res, da imajo nonstop ene probleme samo Philips DVB-C sprejemniki.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Izi ::

Mislim, da sem našel vzrok za premikanje programov ( lahko se seveda tudi motim:P )
Vzrok je izbira države. Nekateri modeli TV sami razporejajo programe glede na državo ki jo izbereš.
Če na primer izbereš državo Nemčijo, bo TV sam poskušal premakniti vse Nemške programe naprej ostale pa nazaj. Za vsako državo ima shranjen spisek programov, ki imajo prednost pred ostalimi.
Poleg tega ima tudi za vsako državo posebej shranjeno frekvenčno področje oz. točno določene frekvence za vsako državo posebej. Za to ti ob izbiri drugačne države najde drugačne kanale in jih postavi na drugačna mesta.
Kakorkoli že to je delovalo na analogni TV kar v redu, ker je bilo ponavadi kakšnih 20 programov pa še ti se z leti niso spreminjali.
V dobi digitalne TV, ko imamo več kot 100 programov in z televizorju neznanimi imeni pa to ne deluje več.
Z izbiro države se je Vitkovem sprejemniku sfuzlalo in vse programe je premaknil nekam daleč naprej.
Tudi zato so ti na servisu svetovali, da poskušaj z izbiro druge države.

Najboljša rešitev, če je seveda možna pa je, da ne izbereš nobene države. Ali je na voljo med državami tudi opcija "brez", "druga" ali kaj podobnega.
Za iskanje programov pa potem predlagam ročno iskanje, ki bi verjetno moralo biti na voljo.

Bil bi pravi trenutek, da Vitko971 vzame v roke navodila in podrobno preštudira, kakšne vrste iskanja programov njegov TV sploh omogoča. Skoraj si upam trditi, da tudi Philipsov TV omogoča ročno iskanje programov.
In če ne bo nobene države izbrane bodo tudi vsi programi ostali vedno na mestu, ki ga boš sam izbral.

To so pa podatki kaj moraš sploh iskati: (to je samo za digitalne programe, na tem področju ni analognih)
Trenutne frekvence so od 418 kHz do 562 kHz v korakih po 8 kHz
Symbol rate 6875 KS
Modulacija QAM 64

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

Vitko971 ::

Vitko je svoj TV kupil v nedeljo na bolšjaku pa žal navodil ni dobil zraven. :-I

Navodila sem kajpak prebral. Ročna nastavitev je možna samo za analogne programe, za digitalne pa žal ne. Med digitalnimi nastavitvami lahko sicer definiram nabor znakov (6875) kot tudi frekvenčno območje, kje se naj začne (418kHz -.....), morda še kakšno malenkost, ki prej ni bila omenjena. Celoten nabor programov se mi najde samo, če izberem Finsko. Če izberem katerokoli drugo državo ali "Ostalo" se najdejo samo analogni programi ali pa povsem nič. Finska ni izbirčna. Ne preferira skandinavskih programov pač pa je pridno hodila v šolo in se ravna po abecedi: A, B, C,... Še xtič napišem, da me premiki programov ne motijo. Moti me nastali vakum, ki mi je programe potisnil,..., eh, brezveze, da se še v četrto ponavljam.

Ja, tudi pobrisal sem vse. Tudi to sem danes že omenil. Ne vem, morda zaradi moje dileme in objokovanja "sindroma 160+" smatrate, da sem en revček, ki se mu ne sanja kako nastaviti eno ubogo televizijo. No, tako razmišljanje bi bilo napačno. Zgolj nasvet, namig sem želel slišati pa morda spoznati še kakšnega nesrečnika, ki ga pestijo podobne težave. Rešitev si bom pa moral poiskati očitno kar sam. Seveda zato ne bom vrgel Philipsa skozi okno kot je bilo vmes namigovano.

V-i-p ::

Vitko971: lahko prosim probaš dat še na Nemčijo in mi javiš?
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Vitko971 ::

Vitko971: lahko prosim probaš dat še na Nemčijo in mi javiš?


Zdravo!

Tudi z Nemčijo sem poskusil pa ne funkcionira. Nemčija pri TV-jih model 2008 (42PFL7403H) še ni imela podpore za digitalne programe. Posledično jih moj avtomatski iskalnik ne najde, najde samo analogne. Model 2009 (42PFL7404H) jih pa na Nemčiji res najde.

Sem klical že na pooblaščen Philips servis, kjer so mi povedali, da težavo poznajo. Klicev lastnikov Philipsov zadnje dni kar mrgoli. To še enkrat potrjujejo moje sume, da vendarle naši TV-ji niso pokvarjeni pač pa, da je Telemach v nkem trenutku v omrežje poslal neko informacijo, ki je očitno relevantna le za Philipsove aparate. To ne pomeni, da so se pokvarili pač pa, da jim nek sistemski podatek narekuje, da naj programe premakne za 160 mest. Gospod s servisa je še povedal, da je iz zanesljivih virov (zaposleni pri Telemachu) izvedel, da na Telemachu nekaj SO spreminjali in, da bodo menda v naslednjih dneh poskušali napako popraviti. Povedano je tudi bilo, da imajo podobne težave še na nekaterih modelih eksternih DVB-C sprejemnikov.

Aha, še to. Rečeno mi je bilo četudi vstopim v servisni meni TV-ja, torej tisti, ki ga uporablja servis za diagnostiko in TV popolnoma ponastavim na stanje iz tovarne (izgubim nastavitve slike, zvoka, priklopljenih aparatur, shranjenih programov,...), skratka, kot, da ga priklapljam prvič in poženem iskanje se bo zgodilo isto. Začelo se bo pri 161 programskem mestu.

Pred spremembo je bilo tako, da se je začelo lepo z 1 in po abecednem redu. Najprej številke kot npr 3Sat, nato pa Animal pl, Avstrija,..... Sedaj imam pa na prvem mestu npr Fashion TV HD in šele nato 3Sat, potem pa spet malo mešano. Pozicijo programa definira torej omrežje in ne TV sama.

JK007 ::

Probaj še Finsko !
....... www.kabelska.net .........

bsslo ::

...Ostalo si v redu načrtoval, tisti kabel za televizijo, ki je na začetku samo eden lahko potem sam priklopiš na razdelilec, ki razdeli kable na 2 ali 3 kable. Na vsakem potem rabiš svoj analogni ali pa digitalni sprejemnik...


Kabel, ki je namenjen za TV in ki se razdeli na 3 dele gre torej tako:

    |--- dig. sprejemnik
----|--- analogno
    |--- analogno


Zanima me kako zgleda analogen kabel? Je to navaden antenski kabel, ki ima vtič kot je na tej sliki?

JK007 ::

Ja
....... www.kabelska.net .........

bsslo ::

Hvala JK007.

Trenutno imamo po hiši razpeljane stare antenske kable - od navadne antene. Bodo ti dovolj kvalitetni, če se poveže kabelska na ta navaden antenski kabel? Bo slika lepa in ali bo lahko stari kabel prenašal vse kanale?

Izi ::

Če si s starimi antenskimi kabli lahko gledal analogno TV potem za digitalno ne bo nobenih problemov.
Digitalni signal rabi še manj kvalitete kot analogni. Pri analognem se slabši signal takoj opazi kot slabša slika, ki vsebuje šum in motnje, pri digitalni pa motenj sploh ne more biti.
Razlika med analognim in digitalnim je, da imaš ti pri analognem me 0 in 1 lahko še vse vmesne stopnje, ki jih na TV tudi vidiš kot slabo sliko, pri digitalni pa sta samo 0 in 1, kar pomeni, da je slika vedno odlična, dokler ni signal tako slab, da slike sploh ni več.
Pri digitalni imaš torej samo 2 možnosti, ali je slika odlična ali pa je sploh ni. Ne obstaja vmesna stopnja slabe slike kot pri analogni.
V praksi se sicer pri digitalni, če imaš resnično slab kabel začne slika ustavljati na trenutke in občasno dobiš na ekranu kvadratke, temu botruje sprejemnik, ko ostane brez signala ti ne vidiš črnega ekrana ampak stoječo sliko, ki je kot zadnja shranjena v spominu sprejemnika, ko signal spet pride se pojavijo kvadratki in potem gre za nekaj časa v redu naprej. To so simptomi pri digitalni, da imaš preslab signal.

Osebno lahko potrdim, da na enem TV, kjer imam predolg kabel, okoli 30 metrov, se analogne skoraj ne da več gledati, ker vsi programi že močno snežijo, digitalni programi na istem TV pa delujejo odlično brez najmanjših problemov, tudi HD.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

Peter13 ::

Izi ne bi se čisto strinjal. Sem ravno zadnjič razreševal probleme z kabli po nasvetu telemachove tehnične službe in na petih kablih, ki sem jih poiskusil z dvema ni bilo slike (čeprav sta skoraj nova), z enim je 10 programov čisti zmazek negledljivo 90 kanalov pa OK, z dvema pa dela uredu. Najbolje z njihovim, ki je zdraven, sam kaj ko je prekratek. Res pa se je to dogajajo na Handanu 6000, medtem ko na Hnadan 5000 pa je delal z 4 kabli brez problema. Zgleda da je manj občutljiv na kvaliteto.
Tako da po mojih izkušnjah je tudi kvaliteta kabla zelo pomembna.

Vitko971 ::

Gospodje!

Spet vam bo malo pil živce Vitko. Ja, ja, spet premikanje programov, ki jih, kot pravite nekateri, ne premika Telemach pač pa moj TV kar sam. No, zadnje dni je premikov kar veliko. Abecedni red programov ne štima, saj je "Golica TV" bila dolgo časa tam kjer bi morala biti, torej med ostalimi programi po abecednem redu, kak dan, dva nazaj je pristala na koncu seznama, tam okrog črke Z. Tudi vsi TEST HD... programi niso skupaj. TEST HD Fashion je nameščen namreč povsem zase na začetku seznama, točneje na 3. mestu za 3SAT-om in Fishing and.... Slednji, Fishing and Hunting torej se prične na črko F pa je na drugem mestu takoj za 3SAT-om. Ja, pa spet se je nek nov vrstni red zasedenosti programskih mest pojavil. Če osvežim spomin, mesta od 1 do 160 prazna... No, od danes imamo zasedene pozicije 1,2,3,4, potem pa naprej od 163. A še vedno trdimo, da je kriv TV in ne dopuščamo možnosti, da Telemach...?

Okapi ::

Če se programi premikajo samo pri tebi, pri drugih pa ne, kaj misliš, kdo je kriv?

O.

bsslo ::

Vitko... ali uporabljaš digitalno ali analogno kabelsko tv ?

x1x1x1 ::

jaz pa že zdaj več kot mesec ne morem spremljat kakih 18 programov npr. petelin, boomerang, fox crime, dsf, viva...
vse to je po novem baje kodirano. zadnjič sem klical pa mi pravi da dopolnjujejo neko novo programsko shemo al kako? uglavnem imam komplet vso naročnino z HBO in porno vse špila zaj pa to sranje. Pa nobenga opozorila obvestila nič vse moreš sam. Kdo kaj ve? Ker počasi me že mika da zamenjam vse skup. In za nek kanal, ko vklopim sprejemnik morem skoz potrjevat dodan nov kanal ali pa kanal odstranjen čeprav je kanal skoz v shemi in dela.

Vitko971 ::

Okapi!

To, da se programi premikajo samo pri meni nisem nikjer zapisal, ali? Sem pač žal eden redkih tistih, ki si vzamejo čas pa malo "posurfajo" po internetu, da bi prišli do odgovorov na nekatera vprašanja, ki se jim zdijo pomembna. Eni pač molčijo, ker jim je vseeno. A ni forum zato, da na njem izmenjamo mnenja in dobimo morda kak odgovor? Seveda, ne tak kot tale na katerega ravno odgovarjam. Če o nekem vprašanju piše en sam uporabnik (pa to nisem, ker je o tem nekdo že pisal) še to ne pomeni, da problem ne obstaja oz. da ga ima en sam uporabnik. Kot sem že zapisal, problem imajo praktično vsi lastniki Philipsovih TV-jev. Seveda ne zato, ker so naši TV-ji zanič pač pa, ker imajo očitno za trenutno razvitost digitalne TV v Sloveniji preveč DVB-C funkcij, ki iz omrežja pobirajo informacijo, ki poskrbi za premikanje programov.

Bsslo!

Uporabljam digitalno TV. TV je pa Philips 42PFL7403H. Spremembe oz. premikanje programov so vidne praktično vsak dan. Philips ima namreč vgrajeno funkcijo avtomatskega posodabljanja programske sheme v fazi mirovanja "Stand By" TV-ja. TV ima vgrajen DVB-T in DVB-C. Ne uporabljam Kaona ali Handana pač na Telemachu dobljen CAM modul, ki je nameščen direktno v TV-ju. Do nedavno nazaj je vse delovalo BP, z začetkom uvajanja nove programske sheme pa se je zapletlo.

Okapi ::

Kot sem že zapisal, problem imajo praktično vsi lastniki Philipsovih TV-jev.
Ja no, s tem si si v bistvu že odgovoril. Če bi imel kdo drug tule podoben problem, bi se verjetno oglasil, ne? Če se kanali premikajo samo pri Philipsovih televizorjih, ne pa tudi pri Samsungih, Panasonicih, LG-jih, Sonyjih ..., potem očitno ni Telemach tisti, ki premika kanale, se ti ne zdi?

Čisto možno je seveda, da Telemach ne upošteva vseh standardov DVB-C in da so Philipsovi tv "prepametni" zanje, ampak kaj si lahko s tem podatkom pomagaš? Sporoči na Telemach, kaj se dogaja, in to je v glavnem vse, kar lahko narediš.

Pa samodejno posodabljanje izklopi.

O.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

hodu63 ::

Vitko, poizkusi z naslednjimi nastavitvami poiskati postaje:
samodejna namestitev - država Švedska - kabel - nastavitve (rumena tipka)
nastavi:
način hitrosti znakov - ročno
hitrost znakov - 6875
iskanje frekvenc - popolno
Pazi, tv bo iskal postaje par urc, zato ne obupaj prehitro, vendar bodo po končanem iskanju razporejene od 1 naprej.
To sem preizkusil na 42PFL7603H, verjetno bo pri 42PFL7403H enako, saj sta elektroniki podobni.
Kar se tiče avtomatskega posodabljanja programov pa se mi zdi, da imaš pri zadnji verziji softwerja (99) dodano možnost posodabljanje izklopiti. Žal nimam nobenega 7403 pri roki, da bi to preveril.
Je pa po vsej verjetnosti vzrok teh težav ker so kabelska omrežja po Evropi dosti različna, Philips pa je stvari preveč zakompliciral in tv poizkusil prilagoditi za vsako omrežje posebej (in Slovenije ni na spisku podprtih držav), pol pa še Telemach ves čas spreminja nit tabele......


l.p.

Zlikovec ::

da še jaz mal povem, kako in kaj ... zdi se mi, da je sedaj vse skup mal slabše, kot je bilo pred 1.11. Se mi zdi, da zadnje čase handan sprejemnik nenormalno veliko shranjuje spremembe, po katerih mi nekateri kanali preprosto izginejo (Pop, a kanal) in jih moram z ročnim iskanjem obudit od mrtvih, epg je nepopoln, neažuren, pri nekaterih programih celo netočen ... saj ni ne vem kaj, ampak take stvari počasi zrastejo čez glavo ... aja, pa še tako imenovan dvig hitrosti interneta ... tolk enga govorjenja, sam pri meni se nič ne vidi ... mogoče se bo čez pol leta, k bo naš kraj mogoče prišel na vrsto ;) Nekaj je marketing, ampak če hočeš biti v poslu uspešen, moraš tudi kaj pokazat.
Ducati Monster, Ducati 750 SS FF, Yamaha XJ6,
Honda Hornet 600, Yamaha Fazer 800, R NineT

Vitko971 ::

Jup!

Če tarna nad spremembo programskih mest samo Vidko to lahko res pomeni, da ima težave le on. Lahko pa seveda pomeni tudi, da se drugi pač s tem ne ukvarjajo, ker jim je vseeno, ker kličejo raje servis, ker jim je internet še vedno tabu,....

Ne bi rad trdil, da so Philipsovi TV-ji oh in sploh. Daleč od tega. Hotel sem reči le, da njihov DVB-C podpira en cel kup fukncij in nastavitev, ki jih drugi proizvajalci pač ne. Kot je nekdo zgoraj lepo napisal, Philips je vseskupaj preveč zakompliciral. Še vedno trdim, da dobavitelj signala, to je pa Telemach morda celo nevede v omrežje pošilja neke podatke, ki pa "zmotijo" le Philipsove aparate ravno zaradi njihove "prenaprednosti". Drugi proizvajalci pa teh težav nimajo, ker pač teh "podatkov" ne zaznajo in so zanje nerelevantni. To torej pomeni, da nobeden TV ni pokvarjen pač pa le enemu nek podatek nekaj pove, drugemu pa nič.

Primer. Pred davnimi leti sem imel Panasonicov videorekorder, tedaj drugi najboljši model s 4imi video glavami, 2 audio glavi, ogromno funkcij,.... Ko sem v videoteki vzel nov film je bila slika res vrhunska, ko pa sem vzel takega, ki ga je prežvečilo že veliko dotrajanih videorekorderjev in se je to videlo že na samem traku je bila pa slika pri meni obupna. Seveda v videoteki ga mojster da v no name predvajalnik in je film tekel normalno. Jasno, 2 videoglavi malo popačenje, 4 videoglave veliko popačenje. Upam, da razumete namig oz. korelacijo. Naprednost včasih pomeni pač težavo.

No, da pa zgodbi naredim upam da, dober konec. Po neštetih premikih zadnjih dni, ko je TEST HD Fashion... bil osamljen na 161, čeprav je TEST HD-jev več in bi morali biti skupaj pod črko T, potem, ko je Golica nekaj dni skakala od G-ja na sam začetek, potem na konec seznama se je včeraj zgodilo. Naenkrat so moji programi dobili lep začetek 1, 2, 3, 4,......165, 166, 167. Torej prvi štirje OK potem pa spet štala. In sem za šalo še enkrat izvedel posodobitev, samodejno, brez posebnih nastavitev, izbrana država Finska. Kaj se je zgodilo? 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7,...... Programi so spet razvrščeni od 1 pa do konca kot je bilo pred začetkom agonije. Zanimivo, pa ravno 1. decembra. Jaz v vmesnem času nisem na TV-ju spreminjal nič, Telemach pa tudi ne....

Hodu63, hvala za nasvet. Sem z Švedsko poskusil že pred časom, pa se na mojem TV ni zgodilo popolnoma nič. Po kakih 20 minutah iskanja sem prekinil, ker ni našel še nobenega programa. Software imam zadnji in res je, omogoča izklop samodejnega posodabljanja. Pa tega nočem narediti, ker TV-ju ne želim vzeti funkcionalnosti. To je podobno kot, če bi kupcu avtomobila rekel, da ne sme voziti po dežju, če je zunaj manj kot 5 stopinj, ker radi zablokirajo brisalci,.... Upam, da se razumeva. Vem torej, da je to mogoče a ne želim težave rešiti tako. Morda zveni malce sebično a sem pač tak, da želim priti nekaterim stvarem do dna. Izklopiti neko funkcijo pomeni zgolj odložitev problema ne pa njegovo rešitev.

Ampak zdaj je itak agonija mimo, kot sem rekel, programi imajo spet pravo razporeditev.

hodu63 ::

Ja, včeraj zvečer je Telemach porihtal nit tabele - končno. Mene ne motijo spremembe, če gre na bolje, moti me, da je telemachova podpora trdila, da nič niso spreminjali, njihovi strokovnjaki pa so spreminjali nekaj, kar je do takrat delovalo normalno.
Mimogrede, enake težave kot Philips so imeli nekateri Technisat sprejemniki.
Kar se tiče avtomatskega posodabljanja postaj in premetavanja že nastavljenih programov je lahko problem prevelika razlika med Finskim in Slovenskim kabelskim omrežjem, zato mogoče ni slabo izklopiti avtomatskega posodabljanja.

l.p.

Vitko971 ::

Ja, včeraj zvečer je Telemach porihtal nit tabele - končno. Mene ne motijo spremembe, če gre na bolje, moti me, da je telemachova podpora trdila, da nič niso spreminjali, njihovi strokovnjaki pa so spreminjali nekaj, kar je do takrat delovalo normalno.
l.p.


Hodu63, hvala.

Končno se je nekdo spomnil in me podprl. :-) Saj veš, človek počasi dobiva občutek, da sem edini kret.., ki gnjavi za prazen nič. Meni se ta formulacija "nit tabele" zdi odlična. In tudi sam sem pred dnevi že omenil, da imajo težave tudi nekateri drugi sprejemniki. Mene žge najbolj to, da "strokovnjaki" trdijo, da niso spreminjali čisto nič. Ker tudi meni je do trenutka, "ko niso spreminjali nič" TV deloval brezhibno potem, ko se je pa ta "nič" zgodil pa se je začelo.

Glede izklopa samodejnega posodabljanja so mi posledice jasne. No, dokler kak program menja pozicijo za kako mesto gor ali dol me ne moti. Moti le, če imaš naenkrat 160 mestno luknjo.

Hodu63, še enkrat hvala. "Bi kuj dal za en pir". ;-)

bsslo ::

Vitko, jaz bi na tvojem mestu raje izklopil samodejno posadabljanje, enkrat ročno nastavil vse programe in imel mir.

LooK ::

Ima še kdo problem, da so programi na digitalni TV enake kvalitete kot na analogni? Gre za Telemach, TV je pa tanova Sony Bravia. S Telemachom verjetno ni nič narobe, bo pa nekaj z nastavitvami TV-ja,samo se mi sanja ne kaj bi lahko bilo. Tudi,če hočem gledat HD kanale, moram posebej v nastavitvah za output posebej naštimat iz scart na HDMI. In če ugasnem digitalni Tuner, vsakič posebej štimat. Seveda tudi kvaliteta kanalov,ko bi morali biti digitalni je še vedno analogna. Ni mi pa jasno, zakaj oziroma kako je to možno,saj šaltam preko digitalnega tunerja. Priklpoljeno je ziher vse OK, tudi signal je dober...Ve kdo kako se nastavi tanova Sony Bravia, da bi videl programe v digitalni kvaliteti? Bi bilo bolje,če bi imel kar notr kartico DVB-C (ali kaj je že:)),namesto tunerja...?

Hvala!

Frajar ::

Živijo! Pred kratkim sem dobil telemachov snemalnik DVR-6000 in me zanima, kako bi ga povezal na računalnik, in sicer da bi mi ga zaznalo kot disk USB. Zaenkrat mi samo kaže, da je računalnik našel napravo, a pri tem se konča, zato me zanima katere driverje rabim (če obstajajo?), da bo računalnik DVR-6000 zaznal kot disk.

Hvala.

LP,
frajar

V-i-p ::

Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Okapi ::

da bi videl programe v digitalni kvaliteti?
In kaj bi ti pravzaprav rad videl? Kaj si predstavljaš pod digitalna in analogna kvaliteta? Oboje je v bistvu enako, razlika je samo v tistih par programih, ki so v visoki ločljivosti, pri vseh drugih pa ne. Slovenski programi recimo so v analogni kakovosti povsem enaki kot v digitalni.

O.

JK007 ::

Okapi, se ne strinjam s teboj ( pri analogni TV je v sistemu sigurno kakšna motnja, ki oslabi kvaliteto prikazane slike ). To se najbolj opazi pri vačjih diagonalah ekrana.
....... www.kabelska.net .........

Okapi ::

Saj se ti ni treba strinjat, ampak dokler je izvirni signal analogen in ga pri digitalni kabelski digitalizirajo in stisnejo, to kakovosti v primerjavi z analognim izvirnikom ne more izboljšati, vsaj dokler je analogni sprejem v redu.

V glavnem, 99% gledalcev na oko ne loči analogne in digitalne kabelske. Ne vem pa, kakšna je slika pri Lookatu, zato pa sprašujem, kakšna naj bi po njegovem bila razlika.

O.

plavko61 ::

A je še kdo opazil da EPG zadnja dva dni napalno prikazuje šumnike???
Dvakrat preberi, nato pa blekni...

LooK ::

Huh tudi jaz se ne bi strinjal, da je ista kvaliteta...Sigurno ni! Naprimer doma imamo na 2h TV-jih sedaj digitalno, en TV je še celo CRT in kvaliteta je res občutna. Seveda sem pričakoval, da bo na malo bolj hudi TV, kot je ta na kateri ni razlike, to še bolj prišlo do izraza...slika je pa identična kot će ugasnem digitalni tuner. Razen za HD progam, pa še to je treba vsakič posebej štimati da je primary kabel HDMI, drugače slika ni nič posebnega. A res noben ne ve nastavitev za nove Sony-je, sigurno je ena fora...očitno je treba poskusiti še s tisto kartico namesto digitalnega tunerja...

neki4 ::

digitalna je isto kot analogna. na compu imam obe kartici. mi je od blizu analogna bolje celo, bolj naravna. Tisti šum sploh ni problematičen. Da ne govorim da so nekateri digitalni še nižje ločljivosti. Gledam pa tudi manjši navaden tv ob malo večji razdalji, tam pa je digitalna bolj gladka in brez šuma. Če imaš pa velik lcd je pa itak vseeno kaj gledaš, ker je vse zanič, kar elegantno rešiš da se odmakneš od tvja na večjo razdaljo:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: neki4 ()

joskec ::

Pozdravljeni, imel bi eno vprašanje. Če vzamem conax modul namesto set-top-boxa, ali moram doplačati 2 eura? Na njihovi spletni strani namreč piše, da conax modul stane 2 eura/mesec.

V-i-p ::

joskec: stane dva evra, če ga vzameš dodatno. Če ga zamenjaš za osnovni STB, ne doplačaš ničesar.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Hardstyle ::

plavko verjetno imaš nastavljeno na slovaški jezik, to se je meni zgodilo danes zjutraj. Kr nekaj... EPG pa itak že dva dni ne deluje, ker je prikazan spored ob 6ih zjutraj.

naslonjach ::

Živjo,

sem prečekiral forum pa mi še vedno ni čisto jasno kako gre zadeva. Vam kasneje obrazložim zakaj sem skeptičen. Namreč, sam bi takoj izbral digitalno TV a problem tiči v tem, da imamo na eni naročnini priključenih več TVjev. Ne bi rad zafrknil ostalih, ki še vedno uporabljajo analogni signal ako bi prešaltal na digitalno. Zanima me, če je to izvedljivo? Torej še enrat ponovnim... prešaltam paket na osnovni digitalni s tem da jaz uporabim priloženi digitalni sprejemnik ostali analogni tvji pa ostanejo kot je bilo? je to izvedljivo. Poleg tega še eno vprašanje :-) teh stalih tvjev e več kot 2 :-( bo to problem?

se priporočam za odgovore in zahvaljujem.

JK007 ::

Citiram:

Ali lahko še vedno spremljam tudi analogno televizijo?
V skupini Telemach smo s prehodom na digitalno televizijo ponudili bolj kakovosten sprejem slike in zvoka ter dodatne storitve, hkrati pa smo v svojem omrežju ohranili tudi analogno televizijo in tako uporabnikom prepustili izbiro tehnologije, ki jim najbolj ustreza.

več osnov pa lahko dobiš na: http://www.kabelska.net/viewtopic.php?f... ( imaš napisano, kako istočasno delujeta analogna in digitalna TV )
p.s. ne da se mi vsakemu posebaj pisat odgovorov na vedno ista vprašanja
....... www.kabelska.net .........

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: JK007 ()

Republika ::

Eh, pa sem že mislila da se mi blede.

Tale UPC Telemach je podn, skozi nekaj spreminjajo.
Meni prejšnji teden 'crkne' VCR (videorekorder) kanal, sem mislila, da je kar z VCRjem pa itak, da ni, ker tudi TV ne dela na tistem kanalu več. Nada. Zero.

Potem šaltam preko kanalov, ker itak, da sem mislila, da je problem pri meni, pa ugotovim, da CNN ne dela več, potem na enem kanalu opazim 'no signal' message. Drug dan CNN začne spet delat,... video kanal še vedno nula.

Spremenim kable v scart, nič. Skratka itak, da sem vedla, da je Telemach spet nekaj jebal, ker se vidi po drugih kanalih.

Ja, VCR je Philipsov ampak nima nobene veze s tem, samo tega Telemacha imam jaz že počasi polhn kufr, komaj so non stop padajočo internet zvezo poštimali, da vsaj približno dela, so ga začeli srat na kabelski. :-(((( Balkaniada.

Denar dajejo v neke glupe blondinske reklame, namesto da bi kvaliteto storitev dvignili in poštimali na evro nivo.

Republika ::

Ja, včeraj zvečer je Telemach porihtal nit tabele - končno. Mene ne motijo spremembe, če gre na bolje, moti me, da je telemachova podpora trdila, da nič niso spreminjali, njihovi strokovnjaki pa so spreminjali nekaj, kar je do takrat delovalo normalno.
l.p.


Hodu63, hvala.

Končno se je nekdo spomnil in me podprl. :-) Saj veš, človek počasi dobiva občutek, da sem edini kret.., ki gnjavi za prazen nič. Meni se ta formulacija "nit tabele" zdi odlična. In tudi sam sem pred dnevi že omenil, da imajo težave tudi nekateri drugi sprejemniki. Mene žge najbolj to, da "strokovnjaki" trdijo, da niso spreminjali čisto nič. Ker tudi meni je do trenutka, "ko niso spreminjali nič" TV deloval brezhibno potem, ko se je pa ta "nič" zgodil pa se je začelo.

Glede izklopa samodejnega posodabljanja so mi posledice jasne. No, dokler kak program menja pozicijo za kako mesto gor ali dol me ne moti. Moti le, če imaš naenkrat 160 mestno luknjo.

Hodu63, še enkrat hvala. "Bi kuj dal za en pir". ;-)


Še ena opomba glede tistega 'nič'. Sem imela precej problemov s Telemachom s kabelskim internetom (leta!) in vedno so mi iz podpore pravili, da samo meni internet ne dela, drugim v bloku vsem, bla bla bla. Oni to kao vidijo od tam. Japajade.

Potem pa se enkrat začnemo s sosedi v ulici pogovarjat med sabo in ugotovimo da skoraj celi ulici ne dela internet in da nam vsem zelo pogosto prekinja. :( Toliko o strokovni podpori na TELEMACHU in tistih, da se 'nič' ne spreminja.

JK007 ::

Republika, meni je prejšnji mesec crknil pralni stroj - vem da s tem Telemach nima nič, samo vseeno so zjebali EPG :)
....... www.kabelska.net .........

Izi ::

Tole z EPG je meni precej čudno. Že nekaj dni prebiram da ljudem EPG ne deluje.
Meni na enem sprejemniki EPG deluje popolnoma brez problemov že ves čas, se pravi da EPG server na Telemachu ves čas deluje.
Tudi na Handanu mi EPG deluje, če pritisnem tipko EPG je vse kot mora biti, čas je pravilen in vse oddaje so opisane. Edino med direktnim preklapljanjem med programi pa mi ne najde katera oddaja se trenutno predvaja.
Nekaj pri EPG se je dejansko spremenilo, čeprav vse navidez deluje kot prej in spet na polovici predvajalnikov EPG deluje brez problemov medtem, ko se na drugi polovici dogajajo čudne reči iz neznanega razloga.
Digitalna tehnologija je kot kaže še vedno trd oreh.
Najbolj me trenutno moti, da RTV SLO še vedno deluje v letterbox in ne v 16:9. Na testnem kanalu 466MHz že en teden preizkušajo "TEST WSS Slovenija", pa jim še vedno ni uspelo preklopiti na 16:9 ;((

amater007 ::

Tole z EPG je meni precej čudno. Že nekaj dni prebiram da ljudem EPG ne deluje.
Meni na enem sprejemniki EPG deluje popolnoma brez problemov že ves čas, se pravi da EPG server na Telemachu ves čas deluje.
Tudi na Handanu mi EPG deluje, če pritisnem tipko EPG je vse kot mora biti, čas je pravilen in vse oddaje so opisane. Edino med direktnim preklapljanjem med programi pa mi ne najde katera oddaja se trenutno predvaja.
Nekaj pri EPG se je dejansko spremenilo, čeprav vse navidez deluje kot prej in spet na polovici predvajalnikov EPG deluje brez problemov medtem, ko se na drugi polovici dogajajo čudne reči iz neznanega razloga.
Digitalna tehnologija je kot kaže še vedno trd oreh.
Najbolj me trenutno moti, da RTV SLO še vedno deluje v letterbox in ne v 16:9. Na testnem kanalu 466MHz že en teden preizkušajo "TEST WSS Slovenija", pa jim še vedno ni uspelo preklopiti na 16:9 ;((

Od petka 4.12 je vklopljen EPG od novega providerja, vse javljene napake se odpravljajo.

Eh, pa sem že mislila da se mi blede.

Tale UPC Telemach je podn, skozi nekaj spreminjajo.
Meni prejšnji teden 'crkne' VCR (videorekorder) kanal, sem mislila, da je kar z VCRjem pa itak, da ni, ker tudi TV ne dela na tistem kanalu več. Nada. Zero.

Potem šaltam preko kanalov, ker itak, da sem mislila, da je problem pri meni, pa ugotovim, da CNN ne dela več, potem na enem kanalu opazim 'no signal' message. Drug dan CNN začne spet delat,... video kanal še vedno nula.

Spremenim kable v scart, nič. Skratka itak, da sem vedla, da je Telemach spet nekaj jebal, ker se vidi po drugih kanalih.

Ja, VCR je Philipsov ampak nima nobene veze s tem, samo tega Telemacha imam jaz že počasi polhn kufr, komaj so non stop padajočo internet zvezo poštimali, da vsaj približno dela, so ga začeli srat na kabelski. :-(((( Balkaniada.

Denar dajejo v neke glupe blondinske reklame, namesto da bi kvaliteto storitev dvignili in poštimali na evro nivo.

Na kanalu CH 36 je vklopljen testni kanal.Zveži VCR preko scart kabla in ni problema.

Zgodovina sprememb…

JK007 ::

... al pa na VCR-u izberi drugi izhodni kanal ( ponavadi ti da na rzoplago med 30. in 39. kanalom )

p.s. kaj naj naredim s pralnim strojem ? :P
....... www.kabelska.net .........

LapD ::

Men tud vodič kar na lepem ne kaže šumnikov. Spored je tako ali tako cel zmeden, ker mi ga ponavadi kaže kar za ob dveh zjutraj, ura je enkrat točna, drugič zamaknjena za eno uro, pa še kao zvrst oddaje ki se naj bi trenutno predvajala so dodali ampak glede na to, da EPG vedno misli, da je ura 02:30 mi to kaj dosti ne pomaga.

Torej mi do nadalnjega ostane old skul teletekst :D

So pa novi HD programi odlični. Edino Historyja še nisem našel. Ko bosta pa Discovery in NG imela podnapise, ter bo ES2 imel usklajeno sliko, bo pa sploh vrhunsko.
web&motion designer

Izi ::

Od petka 4.12 je vklopljen EPG od novega providerja, vse javljene napake se odpravljajo.

A tako?
Upam, da novi ponudnik ne bo tako škrt pri opisih oddaj kot je bilo to do sedaj. Kaj več kot en stavek informacij pa človek že pričakuje.

Edit:
Sem malo bolj podrobno pregledal to novi EPG in je kolikor vidim še slabši kot prejšnji.
Ne razumem, zakaj hudiča v EPG-ju uporabljajo samo slovenske naslove za filme, nikjer pa ni originalnih, pri serijah pa nikjer ne piše za katero sezono in kateri del gre.
EPG Iskanje je ena najbolj uporabnih funkcij EPG, ampak z tako pomanjkljivimi opisi je filme skoraj nemogoče iskati, če pa ne vem kako so jih poimenovali pri nas, pri serijah pa tudi ne vem katere naj označim za snemaje, če pa ne vem za kateri del gre in še vse ponovitve so vmes.

Nparimer v EPG iskalnik vtipkam "Enterprise" in takoj dobim spisek.
Izločim vseh 6 ponovitev "Letalonosilke v vojni: USS Enterprise" na Viasat Explorer in ostane tole:
Tor., 08.12.2009, 17:30 - SciFi - Enterprise
Sre., 09.12.2009, 12:20 - SciFi - Enterprise
Sre., 09.12.2009, 17:30 - SciFi - Enterprise
Čet., 10.12.2009, 12:20 - SciFi - Enterprise
Čet., 10.12.2009, 17:30 - SciFi - Enterprise
Pet., 11.12.2009, 12:20 - SciFi - Enterprise
Pet., 11.12.2009, 17:30 - SciFi - Enterprise

Na koncu vsake vrstice je naslov, ki bi lahko vseboval podatek za kateri del gre, pa je povsod enak.
Pred katere naj sedaj dam kljukice za snemanje?
Podrobno iskanje in prebiranje vsebine razkrije, da gre za 2 različna dela in 5 ponovitev, v posameznih opisih pa tudi ni nikjer omenjeno za katero sezono in kateri del gre.
Res, da iskanja večina sprejemnikov sploh ne podpira, ampak to ni razlog za to, da manjkajo najpomembnejše informacije kot so originalni naslov filma in sezona in del pri serijah.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

plavko61 ::

infoTV oddaja v 16:9 kaj mi lahko kdo razlozi zakaj ga imamo z stirimi crnimi robi?
Dvakrat preberi, nato pa blekni...

Veron ::

hja tud sam sm opazu da mi na receiverju TTmicro ne dela EPG več, kaj to pomeni, da moram še 1x vse kanale skenirat?? oz. kako "popravim" zadevo?

plavko61 ::

nemci bodo z 20.januarjem začeli oddajat pro7 HD, sat1 HD, kabel1 HD, VOX HD in RTL HD. A bo Telesmeh to kaj dal v shemo? Če že pa bo kodiral?
Dvakrat preberi, nato pa blekni...
««
17 / 37
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Elektro turnšek in digitalna TV

Oddelek: Omrežja in internet
4413453 (7025) yanz
»

digitalna kabeelska tv dvb-c izkušnje (cablestar2)

Oddelek: Pomoč in nasveti
208397 (4036) predrag000
»

digitalni sprejemnik (DVB-C) za TV

Oddelek: Zvok in slika
3418364 (9838) mysterio
»

Digitalna televizija!

Oddelek: Pomoč in nasveti
286861 (5384) robotek87
»

RTV SLO HD na Telemachu

Oddelek: Zvok in slika
328080 (6982) Alexius Heristalski

Več podobnih tem