Forum » Omrežja in internet » Konfiguracija gennet oxygen in openwrt
Konfiguracija gennet oxygen in openwrt
misticnimrk ::
Pozdravljeni soforumaši.
Doma imamo siol tv in kot mrežno opremo (modem/router) smo dobili Gennet Oxygen.
Ker živim v bloku imamo en kup enih wi-fijev. Ti povzročajo, da se mi na usake 10min wi-fi usuje (zgubi se povezava).
Ker se mi doma valja en tp-link sem se odločil, da bi malo posodobil omrežje in se po možnosti rešil težav. Ne vem pa kako to doseči.
Najprej opis trenutnega omrežja.
Gennet:
Tp-Link
Kaj si želim doseči? Rad bi, da sta oba routerja v istem omrežju (192.168.1.0/24).
Wi-Fi želim, da teče na tp-linku. Naprave, ki so povezane v omrežje preko tp-linka so vidne tudi tistim, ki so povezane na gennet in obratno.
Če se povežem preko wifi-ja, želim da lahko dostopam do enega ali drugega routerja.
Kako doseči zgoraj omenjeno stanje?
Hvala za pomoč!
Doma imamo siol tv in kot mrežno opremo (modem/router) smo dobili Gennet Oxygen.
Ker živim v bloku imamo en kup enih wi-fijev. Ti povzročajo, da se mi na usake 10min wi-fi usuje (zgubi se povezava).
Ker se mi doma valja en tp-link sem se odločil, da bi malo posodobil omrežje in se po možnosti rešil težav. Ne vem pa kako to doseči.
Najprej opis trenutnega omrežja.
Gennet:
- wan: priklop na siolov priključek
lan1: siol box
lan2: tp-link
+ wi-fi
subnet: 192.168.1.0/24, DHCP on
static ip za tp-link
Tp-Link
- wan: povezava iz gennet-lan1
subnet: 192.168.1.0/24
wan interface: dhcp client
lan interface: static ip
wi-fi
Kaj si želim doseči? Rad bi, da sta oba routerja v istem omrežju (192.168.1.0/24).
Wi-Fi želim, da teče na tp-linku. Naprave, ki so povezane v omrežje preko tp-linka so vidne tudi tistim, ki so povezane na gennet in obratno.
Če se povežem preko wifi-ja, želim da lahko dostopam do enega ali drugega routerja.
Kako doseči zgoraj omenjeno stanje?
Hvala za pomoč!
- spremenil: misticnimrk ()
Bakunin ::
na TP-LINK izklopi lokalni DHCP, nastavi mu LAN (NE WAN!) IP iz 192.168.1.0/24 IP poola (tisti del, ki se ne dodeljuje samodejo ostalim) ter UTP kabel iz Gennet vklopi vanj v LAN in ne WAN port.
mzakelj ::
Pa na TP-linku spremeni LAN IP da ne bosta imela modem in router 0.1 na koncu Modem imaš že tako ali tako na 192.168.1.1 , tplink pa daj na 192.168.1.2
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako povezati dva pc-ja v dveh vlan-ih?Oddelek: Omrežja in internet | 1796 (1242) | imagodei |
» | Mikrotik nastavitveOddelek: Omrežja in internet | 3162 (2562) | Poldi112 |
» | Odpiranje porta ->SIOL Modem->Router->moj pcOddelek: Omrežja in internet | 4021 (3653) | SaXsIm |
» | MikroTik, UPnP, port forwarding, Amis, kamere...Oddelek: Omrežja in internet | 4327 (3854) | Daniel |
» | Dostop do routerja preko modemaOddelek: Omrežja in internet | 3821 (3481) | [ecstazy] |