» »

Telemach digitalna tv, Pomoč!!

Telemach digitalna tv, Pomoč!!

««
18 / 37
»»

Uporabnik ::

EPG dela pri meni zelo čudno, na začetku ne kaže nič, ko pa grem na določen kanal pa ga pobere. To je zelo moteče.

joskec ::

Uporabnik, nisi edini. Sicer pa na njihovi spletni strani piše, da se bodo občasne motnje na digitalni televiziji pojavljale skozi ves december.

Vir: www.telemach.si/sl/zasebni-uporabniki/p...

V-i-p ::

nemci bodo z 20.januarjem začeli oddajat pro7 HD, sat1 HD, kabel1 HD, VOX HD in RTL HD. A bo Telesmeh to kaj dal v shemo? Če že pa bo kodiral?

Seveda ne bo kodiral, zate bo zastonj pa še kosilo in glasbeno željo boš dobil zraven...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

pumaxx ::

nemci bodo z 20.januarjem začeli oddajat pro7 HD, sat1 HD, kabel1 HD, VOX HD in RTL HD. A bo Telesmeh to kaj dal v shemo? Če že pa bo kodiral?

Seveda ne bo kodiral, zate bo zastonj pa še kosilo in glasbeno željo boš dobil zraven...

Tako je.Dobiš v kompletu z nedelujočim EPG-em in nihajočo hitrostjo interneta.

SandiMark ::

eno vprašanje imam sprejemnik handan 6000 in sem na računalnik naložil program handan usb downloader. vse deluje super prepozna datoteke ki jih imam posnete, a ko hočem downloadat mi napiše da ni izbrana nobena AV datoteka???? in noče dokončati???? mi lahko kdo pomaga

hvala in lp

SandiMark, če so to posnetki, ki imajo $ zraven jih žal ne boš mogel skopirat na računalnik.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

amater007 ::

Pri vseh ponudnikih je potrebno HD vsebine doplačati Telemach je še najcenejši 6€ za paket.Siol ima paket 4-ih programov za 9€, T-2 pa za vsak program 4€.

Eno vprašanje glede conax modula, tistega ko v tv vtakneš. Ali potem uporabljaš tv enako kot prej, npr. epg od tv-ja in ne od conax modula?

Vse uporabljaš od tvja, torej uporabniški vmesnik in vse. Modul je itak edino zato, da ti odklene plačljive kanale.

amater007 ::

Danes so bili dodani novi programi.
AXN - programsko mesto 17 - frekvenca 546
CINEMAX - programsko mesto 26 - frekvenca 546
CINEMAX 2 - programsko mesto 27 - frekvenca 546

Izi ::

Pohvalno. Vsi trije so filmski programi. Le teh pa je vedno premalo.
Vprašanje, če jih ne bodo po koncu testnega obdobja priklopili filmskemu paketu ob bok HBO za 6 EUR/mesec.

Je pa kvaliteta bolj uboga, sedaj ko so nas začeli razvajati s HD programi, se kar zgrozim ko preklopim na katerikoli SD program 8-)
Da ne omenjam, da vsi ti programi še vedno polovico filmov predvajajo obrezane na 4:3 format drugo polovico pa zmanjšajo v letterbox. O 16:9 še ni ne duha ne sluha.

Sem šel po conax modul. Zadeva deluje, me pa zanima ali torej ni nobenega menija za nastavljanje tega modula? Sicer pa na zunanjem predvajalniku sta mi par dni nazaj delala tudi HBO programa, z modulom pa mi ne delata več, nimam pa ju v naročnini?

bsslo ::

So ti trije programi v digitalnem ali analognem paketu?

So v digitalnem paketu. AXN bo priključen Začetnemu paketu, Cinemax 1 in 2 pa po koncu testnega oddajanja verjetno HBO paketu.

plavko61 ::

axn je resolucija 544 x 576
cinemax,cinemax2 je resolucija 640x576

itak brez veze, pa še niti v 16:9 ne predvajajo.
Ta amriški odpad v 4:3 letterbox lahko kar sami gledajo.

Vsak divx je lepša slika.

Zadnje cajte se res sprašujem a je res tako malo programov v 16:9, ali jih pa samo Telemach ne posreduje.
Dvakrat preberi, nato pa blekni...

neoto ::

Vidim, da se res nekaj z EPG-jem dogaja zadnje čase. Zadnjih 14 dni je naš Sonyjev TV skoraj neuporaben, saj po parih preklopih med kanali TV zmrzne in se digitalni del preneha odzivati (sliko še prikazuje, tipke ne primejo več). Analogna TV, HDMI lepo delajo. Je pa Sony Bravia LCD TV. Ima kdo ta TV in kabelsko pri Telemachu?

Jst mam sony bravia pa dela zadnje čase vedno bolje (EPG).

borootb ::

a

Zgodovina sprememb…

• spremenil: borootb ()

Kaj te šunike bodo zrijhtali, ker meni že lep cajt neke i-je z nadpičjem riše pred šumniki.

NoBody- ::

Še komu piše zaklenjen program na eurosport2 HD, čeprav vidim sliko in vse samo na sredini mi piše na TV zaklenjen program :)

lp

frenkb ::

Zdravo, mene pa zanima koliko HD programov je trenutno na Telemachu.
Imam Sony 40W5500 (brez Conax modula) in mi najde 3 ( Discovery, Na.Geog. in History).Ali na tem LCD obstaja način, da sam poiščeš nove kanale, če daš avtomatsko iskanje, ti povozi vse prejšnje nastavitve programov.

Eurosport 2 HD pri meni ni zaklenjen, le angleškega zvoka ni. Je samo poljski in danski, mislim da. Trenutno pa je v programski shemi 6 HD programov: National Geographic, Discovery, History, Eurosport, Eurosport 2 in Fashion TV HD.

Eurosport 2 HD pri meni ni zaklenjen, le angleškega zvoka ni. Je samo poljski in danski, mislim da. Trenutno pa je v programski shemi 6 HD programov: National Geographic, Discovery, History, Eurosport, Eurosport 2 in Fashion TV HD.

problem je bil ker je bil zvok nastavlje na dolby eng in ni predvajalo zvoka samo slika in na sredini ekrana zaklenjen program. Sem zvok spremenil v drugega in zdaj normalno dela.

Da, na Taboru je 6HD programov

Bi pa vprašal če komu delajo tile test programi aka sport klub, sport tv, rtv WSS itd :)

lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: NoBody- ()

Vsi tisti, ki ste s Telemachom pred kratkim sklenili naročniško razmerje: Kako dolgo ste čakali, da vam priklopijo televizijo in kako dolgo da priklopijo internet?

Nam so TV priklopili en mesec nazaj - pa še to brez digitalnega sprejemnika, internet in tel pa še kar vedno ne.

Bi pa vprašal če komu delajo tile test programi aka sport klub, sport tv, rtv WSS itd ):

Ja, delajo test programi: Test Sportklub, Šport tv 1, RTV WSS, Cinemax 1 in 2.

Bi pa imel še eno vprašanje. A kdo ve, kateri koaksialni kabel je najboljši za tv? Baje, da z oznako H-125?
Kje v Mb se ga da nabavit?

A kdo ve, kateri koaksialni kabel je najboljši za tv? Baje, da z oznako H-125?

Nikoli slišal za H-125, verjetno gre za kakšno notranjo tovarniško oznako.
Koaksialen kabel namenjen izključno za kabelsko TV, satelitsko TV in kabelski internet ima oznako RG-6. Za krajše razdalje zadostuje tudi starejši kabel z oznako RG-59.
Najbolj pomembno (tudi edino kar bo zanimalo prodajalca) v trgovini, ko kupuješ koaksialni kabel je, da ima impedanco 75 Ohmov !!!
Ostalo na kar lahko gledaš pa je, čim debelejši je boljši je :)

Najbolj pomembno, če hočeš najboljšo kvaliteto, pa je, da je koaksialen kabel vedno od začetka do konca v enem kosu. Na vsakem stiku, ne glede kakšen konektor uporabiš, se izgubi ogromno signala in pridobi ogromno motenj.
Torej če hočeš samo najboljše ne pridejo v poštev nobene vtičnice v zidu ampak neprekinjen kabel direkt v TV ali pa STB.
Pa seveda čim krajši kabel, ker z dolžino močno pada kvaliteta signala, pa še motnje se pridružijo signalu saj sam kabel kljub izolaciji deluje kot antena.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Izi ()

ttommy ::

Eno vprašanje imam:če je sedaj na kabelski TV (analogna-Turnšek)včasih lepa slika,včasih grda,vsi nemški programi porazno grdi,ali bo,ko bom imel digitalni sprejemnik,vedno enake kvalitete slika?
Ali kaj vpliva,če je na enem kabelskem priključku več odjemalcev?-to sprašujem za kasneje,ko bo v hiši par digitalnih sprejemnikov...
Gamer

Matjaž M ::

Ko bo digitalna tv, boš lahko imel več digi sprejemnikov in to na kvaliteto slike ne bo vplivalo, če bo le jakost signala primerno velika!

Zgodovina sprememb…

ttommy ::

Upam,da bo res tako,kajti analogen sprejem je res katastrofalen...
Gamer

Bi pa vprašal če komu delajo tile test programi aka sport klub, sport tv, rtv WSS itd ):

Ja, delajo test programi: Test Sportklub, Šport tv 1, RTV WSS, Cinemax 1 in 2.

Hm meni sicer programe najde, vendar ni slike in zvoka :) sem pa MB-Tabor :)

lp

Pri meni je slika in zvok, razen pri RTV WSS (ni zvoka), sem pa prav tako iz MB - Tabor. Kateri sprejemnik pa imaš?

kako bi ugotovil kateri EPG codepage pošiljajo tekst in nastavitev, pravilnega ziher ne
pravilni za slovenijo je:

#Countycode ISO8859-X
si ISO8859-2

delalo bi tudi z polskim, kar bi bilo še bolj kompatibilno
pol ISO8859-2

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: plavko61 ()

Sem ugotovil da Telemach uporablja win1250 codepage,
torej najbrž ne pošiljajo informacije o tem kateri codepage uporablajo za EPG
zdaj že samo moram ugotovit kako nastavit moj Dreambox na win1250

frenkb ::

Imam digitital Tv priklopljeno na Handan 6000 in Sony Bravia 40w5500 (brez kartice, samo antenski kabel je notri). Dvakrat do trikrat na dan mi na Sonyu vrže iz programa za 1 sekundo, napiše ni signala, potem pa spet vse normalno naprej. Pa ni važno, na keterem programu sem. Ali se še komu dogaja kaj podobnega? Rajši pa gledam direkt na TV, kot pa preko Handana, ker je vseeno malo boljša slika.Komu naj sedaj težim, Telemachu ali Sony servisu ?
Lokacija je pa Ljubljana.

LooK ::

Prosim za pomoč!

Gre za TV Sony Bravia KDL-40E4030 in digitalni telemachov signal. Ko je bil priklopljen digitalni sprejemnik, so lepo delali vsi programi, tudi HD. Sedaj smo sprejemnik zamenjali za konax modul- predvsem da bi se uporabljal samo en daljinec, no sedaj pa TV z vgrajenim dig.sprejemnikom ne najde niti enega digitalnega programa. Analogni delujejo kot prej - OK. Probal zamenjati države s finsko, avstrijo...ne najde nič. Na telemachu mi seveda niso znali pomagati, rekli so naj vprašam še v bigbangu ali nekje kjer prodajajo, če je kakšna fora. Seveda ni nobene fore, prodajalec je rekel celo naj se ne nastavi nobena država pri iskanju - samo črtica naj se pusti. No seveda tudi v tem primeru na najde nič. Meni je zmanjkalo idej, ima še kdo podoben TV in je imel problem, da mu ni našlo nobenega digitalnega programa? Aha še to, če kaj pomaga - po koncu iskanja napiše: no services found, check your network ID...Je možno tudi da je prestar koaksialni kabel? (Star je sigurno 10+ let :))

Hvala za odgovore!

Look: kaj pa če parametre ročno vpišeš? Glede na navodila bi naj šlo:

Quick Scan“: Kanali se nastavijo v skladu z informacijami kabelskega ponudnika, znotraj oddajanega signala. Priporočljiva nastavitev za možnosti „Frequency“, „Network ID“ in „Symbol Rate“ je „Auto“. Daj frekvenco na 434, Network ID na 501 in Symbol rate na 6875. Dela?

Jutri pridejo namestit tv, internet in telefon. Ali morajo prinesti še kaj poleg:
- digitalnega snemalnika (Handan CV-6000 DVR - je pravi model?)
- modem
- rotuer
- telefon

Kakšen telefon dobimo? Voip ali klasičnega?

Pri meni je slika in zvok, razen pri RTV WSS (ni zvoka), sem pa prav tako iz MB - Tabor. Kateri sprejemnik pa imaš?

Imam oni modul ki se vstavi v televizijo :)

bsslo, telefon je klasični in ga uštekaš v modem.
Ampak ti ga ne bodo prinesli zraven, boš moral vklopiti kar svojega ali pa kupiti enega.

Aha, ok. Ostalo pa vse dobim? A moram za router reči že prej ali mi ga morajo v vsakem primeru prinesti? Oče bo sam doma, pa se bojim, da ga ne bodo kako okoli prinesli =)

Sade ::

Prosim za pomoč!

Gre za TV Sony Bravia KDL-40E4030 in digitalni telemachov signal. Ko je bil priklopljen digitalni sprejemnik, so lepo delali vsi programi, tudi HD. Sedaj smo sprejemnik zamenjali za konax modul- predvsem da bi se uporabljal samo en daljinec, no sedaj pa TV z vgrajenim dig.sprejemnikom ne najde niti enega digitalnega programa. Analogni delujejo kot prej - OK. Probal zamenjati države s finsko, avstrijo...ne najde nič. Na telemachu mi seveda niso znali pomagati, rekli so naj vprašam še v bigbangu ali nekje kjer prodajajo, če je kakšna fora. Seveda ni nobene fore, prodajalec je rekel celo naj se ne nastavi nobena država pri iskanju - samo črtica naj se pusti. No seveda tudi v tem primeru na najde nič. Meni je zmanjkalo idej, ima še kdo podoben TV in je imel problem, da mu ni našlo nobenega digitalnega programa? Aha še to, če kaj pomaga - po koncu iskanja napiše: no services found, check your network ID...Je možno tudi da je prestar koaksialni kabel? (Star je sigurno 10+ let :))

Hvala za odgovore!

A je tvoj provider kabelske slucajno Turnsek??? Ker po nadgradnji v noci na ponedeljek , majo doloceni Tv-ji problem , sploh vsi sonyjevi in pa vsi panasonic-i , in se dela intenzivno na tem in bo verjetno urejeno jutri!

LooK ::

V-i-p: Wow je delovalo, hvala ti! Saj ne morem verjeti, 3× sem govoril s "tehniki" na telemachu in so mi zagotavljali, da ni potrebno nobenih frekvenc in network ID-ja ročno vpisovati. In še sedaj, ko deluje, ne deluje HBO, kljub razširjenemu paketu. Bojo jutri kao zrihtali...Tnx še enkrat!

LP

Tom-Cat ::

bsslo, telefon je klasični in ga uštekaš v modem.
Ampak ti ga ne bodo prinesli zraven, boš moral vklopiti kar svojega ali pa kupiti enega.

Si siguren? Ker mi (MB Rotovž) smo ga dobili (nek osnoven model Panasonica)...

Aha, ok. Ostalo pa vse dobim? A moram za router reči že prej ali mi ga morajo v vsakem primeru prinesti? Oče bo sam doma, pa se bojim, da ga ne bodo kako okoli prinesli =)

Router ne prinesejo kar sami... moraš reči in ti ga dajo (drugače ga lahko dobiš kadarkoli samo da podpišeš pogodbo za eno leto od tistega dneva...).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tom-Cat ()

Se pravi, da jih je treba poklicat še preden pridejo. Ok, let's do that.
Kdaj si se pa ti priklopil na kabelsko Tom-Cat? Imaš trojčka?

Tom-Cat ::

Se pravi, da jih je treba poklicat še preden pridejo. Ok, let's do that.
Kdaj si se pa ti priklopil na kabelsko Tom-Cat? Imaš trojčka?

Priklopil sem se kakšni dve leti nazaj (takrat smo dobili telefon zraven... ne vem pa kako je sedaj s tem). Router sem pa dobil šele kakšna dva tedna nazaj, vem pa da moraš reč da ti ga dajo...

Ima kdo Ciscotov dig. snemalnik? V čem vse se razlikuje od Ciscotovega dig. sprejemnika?

Ciscov snemalnik še ni na voljo.

Lahko poveš kaj bo omogočal? Snemanje (itak), zamrznitev slike, da si lahko čaj skuhaš, kaj še?

PS: Handanovih ne delite več?

sulaco ::

Imam eno vprašanje glede dig.snemalnikov...
Imam analogni Telemach in analogni HDD-recorder(ki odlično deluje). Sedaj pa poslušam o ukinitvi analognega oddajanja konec leta in me zanima ali bo tudi pri Telemachu ukinjeno analogno oddajanje (baje se analog.priključka sploh ne more več naročiti?). Če je to res, ali bo potem moj analogni HDD-recorder sploh še uporaben ?, saj ne more snemati digitalnega programa (nima dig.tunerja)......Kakšna pa je možnost, da ga povežem z zunanjim dig.tunerjem od Telemacha (Handan)-HDMI, RGB??? Ali imajo zunanji dig.tunerji možnost, da jim analogni HDD-recorder pove, kdaj se prižgejo in na kateri program morajo preklopit???
Sem malo gledal po netu, pa DVB-C (mpeg4) HDD snemalnikov sploh (še) ne delajo......
Hvala za odgovor

surrounded ::

Kaj kdo ve kaj bo s tem EPG-jem? Ze 2 meseca je cisto neuporaben (narobe ura) + ima dosti manj podatkov kot prej (prej si imel npr. letnico filma, reziserja, glavne igralce + opis oz. sezono in del pri serijah, sedaj pa je le kratek, ponavadi neuporaben opis). Kaj to dejansko naj cakam telemach ali si lahko jaz v nastavitvah tv-ja kaj popravim da bo vsaj cas prav kazalo?
««
18 / 37
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Elektro turnšek in digitalna TV

Oddelek: Omrežja in internet
4413828 (7400) yanz
»

digitalna kabeelska tv dvb-c izkušnje (cablestar2)

Oddelek: Pomoč in nasveti
208561 (4200) predrag000
»

digitalni sprejemnik (DVB-C) za TV

Oddelek: Zvok in slika
3418530 (10004) mysterio
»

Digitalna televizija!

Oddelek: Pomoč in nasveti
287123 (5646) robotek87
»

RTV SLO HD na Telemachu