Forum » Problemi človeštva » Islam v Evropi
Islam v Evropi
PaX_MaN ::
In kaj je po tvojem merilo vpliva? Da v popolni anonimnosti vlečejo niti?
Raje se vprašaj, zakaj ni toliko vplivnih muslimank v javnosti. Se skrivajo iz gole skromnosti? Pajade.
Halo, a še nis slišu za transnacionalno Kučanovo zaroto, Bilderberge, Iluminate, Rockefellerje, Sorosa, pa čak i vanzemeljske hladnokrvne plazilce?
SplitCookie ::
Torej po vaše so muslimani hujši od živali in ne delajo ničesar dobrega na tem svetu?
Nekako tako je ja
SplitCookie> Prevoziš RDEČO ! jype> Ja? A to je kaj posebnega?
Ramon dekers> Ječa je lahko naravno okolje potem ko se adaptiraš.
jype> CPP ne spoštujem _NIKOLI_
Hayabusa ::
Invictus
Prestopila v islam.
BTW. oba morilca sta rojena v Veliki Britaniji in niti nista Arabca. Ampak črnca. Eden je bil celo priden krščanski otrok ...
Tako da obtoževat islam za to je malo butasto ...
Prestopila v islam.
jype ::
SplitCookie> Nekako tako je ja
Hm, sej pol je pa čudn da se tok ne marate, če ste si tok podobni.
Hm, sej pol je pa čudn da se tok ne marate, če ste si tok podobni.
Mal je pa res čudn
pegasus ::
nurmaln ::
Torej po vaše so muslimani hujši od živali in ne delajo ničesar dobrega na tem svetu?
No nekaj imamo verjetno tudi bedakov s takim mnenjem na forumu.
Moj point je da bolj kot sledijo dogmatskim zapovedim, dlje so od "civiliziranega" človeka. Enako kot kristjani koneckoncev. Bolj slepo ko sledijo zapovedim, slabši ljudje so.
Sledenje določeni veroizpovedi pač ni nekaj kar ima opcijo samo 0 ali 1. Je cel spekter vmes, ki lahko predstavlja kako resno ljudje verjamejo in sledijo verskim dogmam. In glede na prej navedene ankete je jasno da je med muslimani v evropi precej večji delež na "nevarni" strani spektra, kot jih je med kristjani.
Za US bi mogoče lahko trdil da je tudi kristjanov veliko na "glupem" delu spektra glede na to da jih cca polovica na sprejema evolucije. Sem pa prepričan, da tudi v US bombni napadi na zdravnike ki opravljajo splave, nimajo take podpore med kristjani, kot jo imajo bombaši med muslimani v evropi.
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln
Vanich ::
Raje se vprašaj, zakaj ni toliko vplivnih muslimank v javnosti. Se skrivajo iz gole skromnosti? Pajade.Z njo sem nekaj let delal v istem podjetju. Ena bolj poštenih žensk, kar jih poznam.
al taqiyya par exelance. Vodi dobrodelno društvo - pomagajo samo muslimanom.
nurmaln> Moj point je da bolj kot sledijo dogmatskim zapovedim, dlje so od "civiliziranega" človeka.
Jasno. Pa saj jim pomagamo, da se do svojih verskih bukvic vedejo odgovorno. Da ne padajo na finte.
Če so med nami, je to precej lažje - če so sredi puščave, pa samo en drugega spodbujajo k neumnostim.
No, tudi s tehnološkim razvojem njihov religijo hitro mehčamo.
Jasno. Pa saj jim pomagamo, da se do svojih verskih bukvic vedejo odgovorno. Da ne padajo na finte.
Če so med nami, je to precej lažje - če so sredi puščave, pa samo en drugega spodbujajo k neumnostim.
No, tudi s tehnološkim razvojem njihov religijo hitro mehčamo.
Vidiš tega jaz ne vidim. Ko so zaradi risbic uničeval ambasade, pobijal ljudi, bojkotiral izdelke, so vidni politiki kritizirali tiste ki "niso dovolj pazili na verska čustva muslimanov". To jaz vidim kot hudo hudo grožnjo. Svoboda govora FTW, ena od stvari katero imajo američani veliko bolje urejeno od nas.
nurmaln> Vidiš tega jaz ne vidim. Ko so zaradi risbic uničeval ambasade, pobijal ljudi, bojkotiral izdelke, so vidni politiki kritizirali tiste ki "niso dovolj pazili na verska čustva muslimanov".
Ne, niso. Vidni politiki sploh niso komentirali, ker si ne drznejo. So se pa vsekakor oglasili manj vidni politiki, ki ne bullshitajo cele dneve po medijih, so pa v tem primeru zelo jasno stopili v bran sovobodi govora in izražanja in hkrati opomnili, da kljub vsemu te pravice ni treba zlorabljati za žaljenje (s tem da sta vsaj dva vplivna moža jasno povedala, da ti užaljenost ne daje nobenih privilegijev in moraš še vedno spoštovati zakon).
nurmaln> To jaz vidim kot hudo hudo grožnjo.
Mainstream politiko vsi lahko vidimo kot hudo grožnjo.
nurmaln> Svoboda govora FTW, ena od stvari katero imajo američani veliko bolje urejeno od nas.
Res? Ker meni se ne zdi: United States v. ElcomSoft and Sklyarov @ Wikipedia
Ne, niso. Vidni politiki sploh niso komentirali, ker si ne drznejo. So se pa vsekakor oglasili manj vidni politiki, ki ne bullshitajo cele dneve po medijih, so pa v tem primeru zelo jasno stopili v bran sovobodi govora in izražanja in hkrati opomnili, da kljub vsemu te pravice ni treba zlorabljati za žaljenje (s tem da sta vsaj dva vplivna moža jasno povedala, da ti užaljenost ne daje nobenih privilegijev in moraš še vedno spoštovati zakon).
nurmaln> Svoboda govora FTW, ena od stvari katero imajo američani veliko bolje urejeno od nas.
Pithlit ::
... bojkotiral izdelke ...
Ej, jaz tudi bojkotiram določene izdelke (in storitve)... zaradi takšnih in drugačnih 'gluposti'. Predvsem pa zaradi svojih nazorov. Sem zato kaj slabši človek od sosedovega Janeza? Pa Mehmeta?
Kaj pa je narobe če kdorkoli bojkotira karkoli zaradi kakršnegakoli vzroka?
Se pa strinjam da pobijat ljudi in zažigat 'krneki' tudi ne gre. Ampak to nikakor ni omejeno na muslimane. Čeprav se lahko tako zdi, ker pač živimo v nekem civiliziranem svetu. Lahko se pa malo v ameriški bible belt premakneš... pa tam mal čez boga/krščanstvo kakšno rečeš, pa da vidimo kako ti bodo odzivi 'civiliziranih kristjanov' všeč (mimogrede, to je tam kjer so ateisti diskriminirani na vsakem koraku... kjer je homoseksualnost še vedno kardinalni greh... kjer ženska sodi za štedilnik in bi bili skoraj vsi najbolj veseli če ne bi imela volilne pravice... kjer je zemlja stara ~6000 let...)
Life is as complicated as we make it...
Ne razumem kaj ima to veze s svobodo govora...
Se pa strinjam da pobijat ljudi in zažigat 'krneki' tudi ne gre. Ampak to nikakor ni omejeno na muslimane. Čeprav se lahko tako zdi, ker pač živimo v nekem civiliziranem svetu.Še enkrat KKK v US nima niti približno take podpore kot jo imajo muslimanski samomorilci v evropi. Seveda so oboji problem, ampak dejmo se ne delat da gre za problem enakih razsežnosti. Problema nista niti v istem rangu, če so eni neka marginalna skupina katero podpira 1% blaznežev, drugo skupino pa po lastnih izjavah podpira od 25-75% ljudi (pač odvisno kaj točno se sprašuje).
Še enkrat KKK v US nima niti približno take podpore kot jo imajo muslimanski samomorilci v evropi.
Tolk podpore ma da jo clo vlada podpira.
they see me trollin' they hatin
Oki ::
nurmaln> Vidiš tega jaz ne vidim. Ko so zaradi risbic uničeval ambasade, pobijal ljudi, bojkotiral izdelke, so vidni politiki kritizirali tiste ki "niso dovolj pazili na verska čustva muslimanov".
Po jtpovo smo jim premalo knjig zmetali v glavo. Jaz bi jim eno veliko, debelo "pravni red v Evropi" v glavo zalučal. Sploh, ko kakšen kriminal pride na vrsti. Najboljša kazen je knjiga v glavo. Iz neposredne bližine. In upal, da bo pustila čimveč posledic. Dolgotrajnih. Recimo nezmožnost komuniciranja.
Seveda so oboji problem, ampak dejmo se ne delat da gre za problem enakih razsežnosti. Problema nista niti v istem rangu, če so eni neka marginalna skupina katero podpira 1% blaznežev, drugo skupino pa po lastnih izjavah podpira od 25-75% ljudi (pač odvisno kaj točno se sprašuje).
Ja, sta. Pa ne govorim samo o KKK. V bistvu njih nisem niti povohala.
Tvoje cifre so pa kljub temu mal zgrešene. 25-75% od 10% vseh ljudi, bo mal bolj pravilno. Pa še to je kar tko... nekaj počez.
Tvoj problem je da imaš islamske ekstremiste praktično na pragu. Drugi pa so bolj oddaljeni. Posledično so drugi ekstremisti manjši problem... V resnici pa so je problem popolnoma enak.
1% je ogromno blaznežev
Pogovarjati bi se morali o redu tipa ppm ali ppb
In za ustvarjat pizdarije je dovolj že par %, 10% je pa itak že kritična točka
Pogovarjati bi se morali o redu tipa ppm ali ppb
In za ustvarjat pizdarije je dovolj že par %, 10% je pa itak že kritična točka
Oki> Jaz bi jim eno veliko, debelo "pravni red v Evropi" v glavo zalučal.
Ja, jaz tudi. Naj se na pamet naučijo. Ko se, smo končali.
Hayabusa> Nič ne vprašajo po veroizpovedi.
Saj muslimanski dobrodelci tudi ne.
SplitCookie> Pogovarjati bi se morali o redu tipa ppm ali ppb
Saj v normalnih razmerah je toliko. Števlo se spreminja glede na družbene okoliščine.
Največji masaker v zadnjih 30 letih se ni zgodil zaradi krščanstva ali islama, ampak zaradi belgijske segregacije ene od njihovih kolonij.
Saj v normalnih razmerah je toliko. Števlo se spreminja glede na družbene okoliščine.
Največji masaker v zadnjih 30 letih se ni zgodil zaradi krščanstva ali islama, ampak zaradi belgijske segregacije ene od njihovih kolonij.
Seveda so oboji problem, ampak dejmo se ne delat da gre za problem enakih razsežnosti. Problema nista niti v istem rangu, če so eni neka marginalna skupina katero podpira 1% blaznežev, drugo skupino pa po lastnih izjavah podpira od 25-75% ljudi (pač odvisno kaj točno se sprašuje).
Ja, sta. Pa ne govorim samo o KKK. V bistvu njih nisem niti povohala.
Tvoje cifre so pa kljub temu mal zgrešene. 25-75% od 10% vseh ljudi, bo mal bolj pravilno. Pa še to je kar tko... nekaj počez.
Tvoj problem je da imaš islamske ekstremiste praktično na pragu. Drugi pa so bolj oddaljeni. Posledično so drugi ekstremisti manjši problem... V resnici pa so je problem popolnoma enak.
Ja prov no, potem je pa 0,001% (ugibam) ameriških kristjanov ki podpirajo uboje zdravnikov zaradi splava, enak problem kot 78% britanskih muslimanov ki menijo da je treba avtorje tistih risbic kaznovati ali pa 76% pakistanskih muslimanov, ki podpirajo smrtno kazen za osebe ki zapustijo islam, ali 40% britanskih muslimanskih študentov ki si v britaniji želijo šeriatsko pravo.
Če se ti zdi to primerljivo potem res ne vem kako naj ti še razložim.
Še enkrat KKK v US nima niti približno take podpore kot jo imajo muslimanski samomorilci v evropi.
Tolk podpore ma da jo clo vlada podpira.
they see me trollin' they hatin
Haha, nice try, but no cigar.
Kr tkole se pa nouš ven zmuznu!
You be lying.
Ja prov no, potem je pa 0,001% (ugibam) ameriških kristjanov ki podpirajo uboje zdravnikov zaradi splava, enak problem kot 78% britanskih muslimanov ki menijo da je treba avtorje tistih risbic kaznovati ali pa 76% pakistanskih muslimanov, ki podpirajo smrtno kazen za osebe ki zapustijo islam, ali 40% britanskih muslimanskih študentov ki si v britaniji želijo šeriatsko pravo.
Če se ti zdi to primerljivo potem res ne vem kako naj ti še razložim.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PaX_MaN ()
Invictus ::
Muslimanski samomorilci nimajo skoraj nobene podpore v Evropi. Niti od muslimanov.
Vsak musliman v Evropi živi precej bolj svobodno kot bi na Bližnjem vzhodu. In ga ne zanima nek teror.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Karitas pomaga pa samo katolibanom.
A res? Kaj pa rdeči križ? Te vpraša za vero?
Oki> Jaz bi jim eno veliko, debelo "pravni red v Evropi" v glavo zalučal.
Jim ni treba. Vedo že poimenu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Vanich ()
Muslimanski samomorilci nimajo skoraj nobene podpore v Evropi. Niti od muslimanov.
Vsak musliman v Evropi živi precej bolj svobodno kot bi na Bližnjem vzhodu. In ga ne zanima nek teror.
Nekateri pač podatkov ne vlečemo iz riti. Mogoče ti ne bo škodilo da pogledaš kaj muslimani sami pravijo.
No dej poglej si ta link pa pol še enkrat razmisl.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: nurmaln ()
Enkrat si preberi malo komentarje člankov na glavnem BiH časopisu: "Dnevni Avaz". It scared the bejesus out of me.
(ugibam)
Upam da vidiš tvoj problem.
Tistemu ubogemu ateisti sredi bible belt-a se svet zdi zelo drugačen... in na 'muslimanski problem' niti pomisli ne ko mora svojo ne-veroizpoved skrivat pred družino in sosedi. On verjetno tako, kot ti, ugiba da 0.001% muslimanov podpira samomorilske bombaše... medtem ko kakih 75% ljudi okoli njega podpira krščanski ekstremizem.
harmony ::
Kot sem že enkrat napisal, če bi folk pustil muslimane in jih prenehal ubijati kot zajce bi bilo vse drugače.
In pol naj mi nekdo pove, da muslimani izvajajo nered...
http://www.biscani.net/index.php?stream...
(ugibam)
Upam da vidiš tvoj problem.
Tistemu ubogemu ateisti sredi bible belt-a se svet zdi zelo drugačen... in na 'muslimanski problem' niti pomisli ne ko mora svojo ne-veroizpoved skrivat pred družino in sosedi. On verjetno tako, kot ti, ugiba da 0.001% muslimanov podpira samomorilske bombaše... medtem ko kakih 75% ljudi okoli njega podpira krščanski ekstremizem.
Seveda bo link katerega boš navedla potrdil tvojo trditev ane? Pa jaz nisem navedel kaj si kristjani ali ateisti mislijo o muslimanih ampak kaj muslimani sami pravijo zase.
Kot sem že enkrat napisal, če bi folk pustil muslimane in jih prenehal ubijati kot zajce bi bilo vse drugače.
Škoda samo, da ni nobene cerkve recimo v Saudi Arabiji, da bi se jo sploh lahko kamenovalo.
Seveda bo link katerega boš navedla potrdil tvojo trditev ane?
Zdej čist pred kratkim so izumili eno čist revolucionarno stvar, mrbit še ne poznaš, reče se ji google, morš probat kdaj.
Take your own medicine.
harmony ::
Škoda samo, da ni nobene cerkve recimo v Saudi Arabiji, da bi se jo sploh lahko kamenovalo.
Sovraštvo med muslimani in kristjani je prišlo ravno od fanatičnih kristjanov iz Francije. Beri križarske vojne. Do takrat so pa vsi normalno v sožitju živeli tako kristjani, judje kot muslimani.
Mošeje v Sloveniji tudi ni. *edit* Grem pa stavit da bo v roku parih mesecev po odprtju hit pokracana...
Najdeš pa cerkve tudi kje drugje kjer je večina prebivalstva muslimanov. Tko kot najdeš mošeje v nekaterih državah z večinsko katoliškim prebivalstvom.
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Pithlit ()
Karaya 52 ::
Sovraštvo med muslimani in kristjani je prišlo ravno od fanatičnih kristjanov iz Francije. Beri križarske vojne. Do takrat so pa vsi normalno v sožitju živeli tako kristjani, judje kot muslimani.
V katerem stripu si to spet prebral? Prvi krizarji so na pot krenili na prosnjo bizantinskega cesarja, ko ni vec mogel drzati teritorija v Anatolija, na katerega so vdirali Seljuki.
nurmaln> Nekateri pač podatkov ne vlečemo iz riti. Mogoče ti ne bo škodilo da pogledaš kaj muslimani sami pravijo.
Ja, mogoče res:
Meanwhile, thousands of members of the Ahmadiyya Muslim community are expected to gather in London to offer prayers for the dead soldier and his family and to "express solidarity against extremism". National president Rafiq Hayat said: "We hope that the perpetrators of this crime, that is based on a twisted and warped ideology, are brought to justice."
Ja, mogoče res:
Meanwhile, thousands of members of the Ahmadiyya Muslim community are expected to gather in London to offer prayers for the dead soldier and his family and to "express solidarity against extremism". National president Rafiq Hayat said: "We hope that the perpetrators of this crime, that is based on a twisted and warped ideology, are brought to justice."
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
Bulshit. Beri Koran. Po Koranu obstaja Dal Al Harb in pa Dar al Islam: Hiša vojne (kjer še ni Islama) in pa Hiša Islama (kjer je Islam in šerijat že establiran.)
Sploh pa - kaj ima to veze z stotinami, tisočimi džamijami v Evropi financinarih v celoti z denarjem Saudi Arabije - sami pa nimajo niti ene cerkve, da pa bi jo sploh kdaj imeli je pa čisti Science Fiction? A to je tista enakopravnost ver, ki jo oni (in ti) pridigajo? En trapast dihmmi si.
Zgodovina sprememb…
Mošeje v Sloveniji tudi ni. *edit* Grem pa stavit da bo v roku parih mesecev po odprtju hit pokracana...
Najdeš pa cerkve tudi kje drugje kjer je večina prebivalstva muslimanov. Tko kot najdeš mošeje v nekaterih državah z večinsko katoliškim prebivalstvom.
So pa džamije. Ena je recimo 2 km proč od mesta s katerega pišem. In tam je že vsaj 30 let. Če ne 50 ali več.
Edit - s popravljam - sem šel pogledati in obstaja od leta 1989. Torej: 24 let.
Zgodovina sprememb…
nurmaln> Nekateri pač podatkov ne vlečemo iz riti. Mogoče ti ne bo škodilo da pogledaš kaj muslimani sami pravijo.
Ja, mogoče res:
Ja? In? A to kakorkoli negira karkoli sem povedal? Al zdej limamo random zadeve? A sm kje napisu ali namigoval da je 100% muslimanov premaknjenih? Al kaj si hotel povedat?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: nurmaln ()
Karaya 52 ::
Pa se nebi cudil, ce bi jim profesorca za zgodovino v srednji soli to povedala, da so ljudje ziveli v harmoniji pred krizarskimi vojnami. Js sm svoj cas bil naucen, da se je WW2 v Evropi koncala 15. maja 45, dokler mi ni dedek povedal, da so takrat samo streljali na razorozeno nemsko vojsko, ki se je umikala s tega podrocja.
Hayabusa ::
Js sm svoj cas bil naucen, da se je WW2 v Evropi koncala 15. maja 45,
Začetek 1.9 1939, konec 2.9 1945.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Hayabusa ()
So pa džamije. Ena je recimo 2 km proč od mesta s katerega pišem. In tam je že vsaj 30 let. Če ne 50 ali več.
In? Ste še živi pa zdravi? A kaj grizejo?
Pepca*Kardelj> Bulshit. Beri Koran. Po Koranu obstaja Dal Al Harb in pa Dar al Islam: Hiša vojne (kjer še ni Islama) in pa Hiša Islama (kjer je Islam in šerijat že establiran.)
A, pa res. Po Janku in Metki pa obstaja hišica iz sladkarij sredi gozda. Tvoj point je pa?
A, pa res. Po Janku in Metki pa obstaja hišica iz sladkarij sredi gozda. Tvoj point je pa?
nurmaln> A to kakorkoli negira karkoli sem povedal?
Ja, negira. Ti praviš, da _mi_ podatke vlečemo iz riti, medtem ko operiraš s klasično nacionalistično in krščansko versko propagando, čeprav zelo dobro veš, da je ta v svojih temeljih lažniva in le sredstvo za spodbujanje k nestrpnosti zoper kogarkoli že.
Hayabusa> In tebi odvzem bicikla.
Come and get it, babyface.
Ja, negira. Ti praviš, da _mi_ podatke vlečemo iz riti, medtem ko operiraš s klasično nacionalistično in krščansko versko propagando, čeprav zelo dobro veš, da je ta v svojih temeljih lažniva in le sredstvo za spodbujanje k nestrpnosti zoper kogarkoli že.
Hayabusa> In tebi odvzem bicikla.
Come and get it, babyface.
Do takrat so pa vsi normalno v sožitju živeli tako kristjani, judje kot muslimani.
Pravljice
In? Ste še živi pa zdravi? A kaj grizejo?
Teli ne. So Suni. Je pa še bližje še ena wahabistična molilnica - oni se pa komaj zadržujejo in svojih mnenj in nazorov niti ne skrivajo.
Ampak to ni bila tema dijaloga. Kje so kriščanske cerkve v Saudi Arabiji, sprašujem? Reciprocitetne? Stotine njih? Tisoče?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Posledice Manchesterskega napada? (strani: 1 2 3 4 … 17 18 19 20 )Oddelek: Problemi človeštva | 158624 (144287) | BigWhale |
⊘ | Glasna muslimanska molitev na fužinah (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Loža | 90997 (81464) | Gandalfar |
» | Kako se mora islam spremeniti, da ga bo zahod 'sprejel'? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Problemi človeštva | 38182 (33583) | guest #44 |
» | Pakistan blokiral Facebook, Youtube, Wikipedijo in Flickr (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Zasebnost | 28036 (26174) | ahac |