Forum » Šola » [Socialni inženiring] Anketa za diplomo
[Socialni inženiring] Anketa za diplomo
matvoz ::
Zdravo!
Na tem linku se nahaja anketa, ki jo imam v okviru svoje diplomske naloge o socialnem inženiringu.
Že vnaprej se zahvaljujem vsem, ki si boste za teh 13 vprašanj vzeli čas.
Lep pozdrav,
Matija Matvoz
Na tem linku se nahaja anketa, ki jo imam v okviru svoje diplomske naloge o socialnem inženiringu.
Že vnaprej se zahvaljujem vsem, ki si boste za teh 13 vprašanj vzeli čas.
Lep pozdrav,
Matija Matvoz
- premaknil iz Informacijska varnost: OmegaBlue ()
Malo statistike do sedaj:
Pri vprašanju "Kdaj ste nazadnje spremenili vaša pomembnejša gesla?":
Brez odgovora 4.76%
V zadnjem tednu. 0%
V zadnjem mesecu. 21.43%
V zadnjih šestih mesecih. 16.67%
V zadnjem letu 16.67%
Geslo je enako že več kot eno leto. 40.48%
Komentarji? :)
Pri vprašanju "Kdaj ste nazadnje spremenili vaša pomembnejša gesla?":
Brez odgovora 4.76%
V zadnjem tednu. 0%
V zadnjem mesecu. 21.43%
V zadnjih šestih mesecih. 16.67%
V zadnjem letu 16.67%
Geslo je enako že več kot eno leto. 40.48%
Komentarji? :)
T-h-o-r ::
ne bom se preveč sekiral, če mi kdo vdre v hattrick ali na slotech :)
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?
T-h-o-r ::
jaz kakšnih bančnih ali kaj podobnega nimam :P
Why have a civilization anymore
Kaj pa kak remote desktop al pa mail? To je že dovolj pomembno, da ti lahko nekdo s preveč časa naredi hitro štalo, če dobi geslo.
Poldi112 ::
Jaz sem mnenja da je bolj pomembno da imaš za res pomembne stvari hudo močno geslo, in da paziš na njega - da ga ne uporabljaš na pc-jih, ki jim ne zaupaš, na povezavah ki niso kodirane, ...
Osebno mi je najpomembnejše truecrypt geslo in to imam isto že leta. Ter geslo ključa za remote dostop. Pa se mi to ne zdi slabo - bolj mi gre na jetra tista politika kakšne firme, da moraš vsak mesec zamenjati geslo. Ker posledica tega je da se ljudem ne da učiti vsak mesec novega gesla in imajo ali slabega, ali pa napisanega na monitorju.
EDIT pozabil glede vprašanja pomembnih podatkov, ki pridejo po mailu. Jaz jih pustim v clientu, ampak so znotraj enkriptirane particije in posledično še kar varni.
Osebno mi je najpomembnejše truecrypt geslo in to imam isto že leta. Ter geslo ključa za remote dostop. Pa se mi to ne zdi slabo - bolj mi gre na jetra tista politika kakšne firme, da moraš vsak mesec zamenjati geslo. Ker posledica tega je da se ljudem ne da učiti vsak mesec novega gesla in imajo ali slabega, ali pa napisanega na monitorju.
EDIT pozabil glede vprašanja pomembnih podatkov, ki pridejo po mailu. Jaz jih pustim v clientu, ampak so znotraj enkriptirane particije in posledično še kar varni.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Poldi112 ()
gzibret ::
Daj napiši malo, kaj ti je folk napisal v polje "mi zaupate vaše geslo"
Vse je za neki dobr!
fiction ::
In na katerem faksu bo to? 100% kaksen FDV.
Kar se tice najdenega USB kljuca. To bi moral nesti na policijo?
Jaz bi zadevo pogledal na kaksen crap PC-ju
(po moznosti z nekim UNIX OS-om da bi lahko naredil dump z dd).
gzibret: Jaz sem tja enostavno napisal "ne". :)
Bo pa dokaj tezko avtomatsko ovrednotiti koliko ljudi je res napisalo tja svoje uporabnisko ime
in geslo. Boljsa fora bi bila, ce bi namesto tistega da ocenis moc svojega gesla pisalo
vpisi svoje privzeto geslo. Potem bi bil nek tak password strength prikazovalnik zraven, in bi videl koliko folka nasede.
Kar se tice najdenega USB kljuca. To bi moral nesti na policijo?
Jaz bi zadevo pogledal na kaksen crap PC-ju
(po moznosti z nekim UNIX OS-om da bi lahko naredil dump z dd).
gzibret: Jaz sem tja enostavno napisal "ne". :)
Bo pa dokaj tezko avtomatsko ovrednotiti koliko ljudi je res napisalo tja svoje uporabnisko ime
in geslo. Boljsa fora bi bila, ce bi namesto tistega da ocenis moc svojega gesla pisalo
vpisi svoje privzeto geslo. Potem bi bil nek tak password strength prikazovalnik zraven, in bi videl koliko folka nasede.
@Poldi:
Če res paziš na tisto geslo, potem je to skoraj čisto druga zgodba :)
Rado pa se zgodi, da postane čez čas folk malomaren in ne pazi več tolk na gesla. Namesto da bi vsak dan bolj pazil na vse skupaj..
@gzibet:
Najbolj zanimivi inserti: "Še IP napišem?", "cepec", "a si ti nor??" :)
@fiction
FERI, računalništvo uni
USB Ključ na tleh je tako, kot da bi kdo izgubil ključe, denarnico ali rokovnik. Vsaj za moje pojme.. Sedaj, če si na kaki železniški, bo nekdo dal na lost and found, če bo pa sredi neke ceste, pa bi nekdo lahko nesel na policijo. Zaenkrat je to en sam uporabnik v celi anketi :)
Jap, če bi močno hotel gesla, bi se dalo na veliko načinov.. Legalnih in manj legalnih..
Tukaj pa se gre za direkten pristop in testiranje le-tega.
Če res paziš na tisto geslo, potem je to skoraj čisto druga zgodba :)
Rado pa se zgodi, da postane čez čas folk malomaren in ne pazi več tolk na gesla. Namesto da bi vsak dan bolj pazil na vse skupaj..
@gzibet:
Najbolj zanimivi inserti: "Še IP napišem?", "cepec", "a si ti nor??" :)
@fiction
FERI, računalništvo uni
USB Ključ na tleh je tako, kot da bi kdo izgubil ključe, denarnico ali rokovnik. Vsaj za moje pojme.. Sedaj, če si na kaki železniški, bo nekdo dal na lost and found, če bo pa sredi neke ceste, pa bi nekdo lahko nesel na policijo. Zaenkrat je to en sam uporabnik v celi anketi :)
Jap, če bi močno hotel gesla, bi se dalo na veliko načinov.. Legalnih in manj legalnih..
Tukaj pa se gre za direkten pristop in testiranje le-tega.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ukraden prenosnik in vohljanje za tatovi (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 12856 (7979) | solatko |
» | Kolegu policija zasegla PC, ki ga rabi (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 32069 (27824) | poweroff |
⊘ | Bivša punca = ukradena gesla (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 25093 (20644) | Gandalfar |
» | Sum vdora v LastPass povzročil množično menjavo geselOddelek: Novice / Varnost | 14908 (13807) | poweroff |
» | Vdor v e-mail! Pomoč! (strani: 1 2 )Oddelek: Informacijska varnost | 17659 (15720) | Picero |