» »

Vdor v e-mail! Pomoč!

Vdor v e-mail! Pomoč!

««
2 / 2
»
»»

BlueRunner ::

Morda res, ampak še vedno si želim imeti pokazano s prstom kje je to zapisano. Takšen "rekla - kazala" še ni dober argument, tudi če je morda resničen.

Pa tudi olajševalne okoliščine so nekaj čisto drugega, kot pa "sam si je kriv, sedaj pa naj da mir".

T0RN4D0 ::

Eni ste prav trdi, edini ki je dejansko kej argumentiru svoje izjave je pa BlueRunner. Če gre za resne stvari se prijavi policiji, sosedov janez ne bo dobil od gmaila IPjev, niti si z IPji ne bo nič pomagu. Solatko, ti pa tud zdej že kr ene bučke prbijaš ki nimajo s konkretnim primerom kakšne omembe vredne zveze. Po tvoje te ma vsak pravico oropat, sploh če maš lepo hišo pa nisi skos zaklenjen not. Z lepo hišo še spodbujaš napadalce, ker nisi kakšna pomembna živina se pa policiji tko ne bo dal ubadat s tabo.

Ne rečem da se zakoni izvajajo tako kot bi se morali, ampak mam občutek da bi tole debato in komentarje solatka in mihca lahko preselil za kakšen šank rajši :)
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

blackbfm ::

Takole na kratko: Njegovi argumenti so teoretični. V praksi pa pač ni tako:D

mihec87 ::

Ja samo ne vem zaka smo rabli prit na drugo stran da se je to pogruntal..
Je pač tako če nekak ne ni utrpel neke hude materialne al pa poslovne škode verjetno ne bo nič..

kunigunda ::

A nisi rekel, da je siril maile med kontakte ? Mail-serverji marsikaj pripopajo zraven SMTP-ju, Gmail pa tudi ve posiljateljev IP ....

BlueRunner ::

Takole na kratko: Njegovi argumenti so teoretični. V praksi pa pač ni tako:D


To je tvoj "rekla-kazala", ki v moji praksi (na srečo) ne velja.

blackbfm ::

Maš premalo izkušenj.

BlueRunner ::

ROFLMAO :D

buneech ::

Takole na kratko: Njegovi argumenti so teoretični. V praksi pa pač ni tako:D


Ne glede na to, ali je v praksi tako ali ne, je on še vedno edini argumentiral svoje trditve, če pa imate praktični primer, ki demantira izjave in argumente BlueRunner-ja, pa kar na plano z njimi...

mihec87 ::

Ok dejstvno..gres na lokalno policijsko postajo pa prijaviš krajo e-mail računa (geslo sem govoril okrog pa se je negdo logiral v moj račun ter ga skopiral). NO narejen bo zapisnik, ko boš šel ven iz postaje bojo primer pospravli v škatlo, ker se pač trenutno nimajo časa ukvarjati z e-maili saj imajo prijavo o dveh ukradenih avtih..Pa še polovica postaje je na selitvi družine strojan na novo lokacijo..Mal heca..

Se absolutno strinjam da naj poda prijavo, samo to je stvar ki se ne bo rešila tako hitro, človek bi potreboval rešitev na hitro da pač oni ki je kao vdrl nima dostopa več do teh podatkov. Če so bile notri res pomembne informacije lahko človeku praktično v parih minutah zjebe life. Ja najbol bi bilo pogledat mail kot je že negdo prej omenil, čeprav koliko si lahko potem s tem sploh pomagaš..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mihec87 ()

Ziga Dolhar ::

No, v tejle temi se vidi, kako pišmevuhovski odnos imajo nekateri do zasebnosti.
Legal systems are not supposed to be efficient. They are
designed to ensure that innocent people are not found guilty.
If that requires inefficiencies, so be it.

mihec87 ::

Se razume da je to kršitev zasebnosti(čeprav je ne varuje prav skrbno, koneckoncev sam ni pazil da bi jo obvaroval)..samo problem je kako tukaj priti do čim hitrejše rešitve problema, Ker če so občutljivi podatki, se tako ve da se lahko povzroči ogromna škoda v parih minutah.

Vsi pa vemo da včasih se za razrešitev zadeve potrebuje veliko časa pa so velik problem, tudi to je samo..

BlueRunner ::

"GLAVNI" je takoj na začetku zapisal: "Kolegu se je en v e-amil prijavo in prekopiral vse maile (v katerih so bili zelo zelo zaupni podatki), stike, skratka vse."

Kar pomeni, da je vlak za "hitro rešitev problema" že odpeljal. Glede na to, da se gre sedaj lakhko samo še za omejevanje škode in kaznovanje tistega ali tistih, ki so nezakonito pridobljene podatke zlorabljali, je nujen korak tudi prijava. Morda res ne bo prinesla rezultatov, bilo bi pa neodgovorno, če se je ne poda, ker bo potem zamujen še kakšen vlak.

Zgodovina sprememb…

mihec87 ::

To je definitivno res ker zatiskati oči pred tem problemom je brezsmiselno oz neumno.. Pač tega falota bi bilo fajn čimprej najdit da se bo končalo to..

Uporabniku pa trenutne preostan druga kot obvestit organe, ter naredit nov mail in o tem obvestiti stike.

MarkookraM ::

"Zelo zalo zaupni podatki" so bili shranjeni na gmail računu? Morda pa filmi res ne lažejo, ko naredijo zgodbo kako je heker vdrl v vladni računalnik in ukradel super duper tajne podatke. Za res tajne podatke se uporablja 100% zaščita pred vdori: kabel se ven potegne!

PaX_MaN ::

Tisti "zelo zelo zaupni podatki" so lahko tudi domači ... posnetki. Če pa hrani gor služebeno kritične stvari, pa ... Šola za naprej.

solatko ::

V računalniku, ki je na mreži, se praviloma ne hrani zaupnih podatkov, za to so ključi, zapisovalni mediji, prenosni diski....

BlueRunner ::

Tega nasveta se banke očitno ne zavedajo, saj na diskih računalnikov, ki so vključeni v omrežje še vedno hranijo nepregledne množice zaupnih podatkov vseh vrst. Posledica so seveda vsakodnevne izgube teh podatkov, saj jih na takšen način sploh ni možno zavarovati. Ravno tako so tukaj na udaru vsa podjetja, zavarovalnice in še kup drugih nevednežev, ki ne vedo, kako se zupni podatki praviloma hranijo.

Se pa tega nasveta očitno zelo natančno držijo v javni upravi v Veliki britaniji, saj so v zadnjem letu posejali že kar nekaj ključkov, zapisovalnih medijev (vključno s papirjem) in prenosnih diskov. Očitno pa to niti ni pomembno, saj iz teh izgubljenih, pozabljenih in založenih predmetov ni izginila niti ena zaupna stvar, saj je to praviloma varen način shranjevanja zaupnih podatkov.


Sarcasm. :D

solatko ::

BlueRunner - kako lahko primirjaš ustanove s posamezniki. Človek, ki hoče, da kakšen podatek ne pride v javnost, za to odgovarja sam, sam si naredi načrt hrambe in uporabe teh zadev, v firmah, pa so za to zadolženi ljudje, katerih večina se sploh ne zaveda kako se te podatke lahko zlorabi. Važno jim je delovno mesto in plača, na čem pa delajo, jih pa prav malo briga, sploh pa to kakšne so lahko posledice njihovega početja.

BlueRunner ::

solatko - tako, kakor lahko ti daješ nasvete o varnosti, pa čeprav ti nasveti nimajo neposredne zveze z dejansko varnostjo ali nevarnostjo.

Pravilno si rekel, da človek sam odgovarja za svojo varnost, ravno zato pa je potrebno vse ljudi vzpodbujati k razmišljanju o temu kaj so nevarnosti in kako se pred njimi braniti. Pavšalni nasveti tipa "ne zapisuj si gesla!" pa varnosti celo ne izboljšajo, temveč jo v prenekaterih poslovnih okoljih - ravno nasprotno - pri veliki večini laikov še celo poslabšajo. Dober nasvet človeka opremi z znanjem, zakaj je neko obnašanje nevarno in vedenjem, kako lahko sam to nevarnost nevtralizira.

Umetnost pa je takšno znanje podati na laiku razumljiv način. Tvoj nasvet je res uporaben za tiste, ki zaupnih podatkov ne uporabljajo v povezavi z omrežjem, hkrati pa nevaren, če v isti sapi ne pojasniš, da je potrebno podatke pri prenosu na medij, ki ga je enostavno izgubiti še dodatno zavarovati (kriptirati), oziroma poskrbeti za pravilno uničenje podatkov, preden se medij izloči iz uporabe (CD v smetje, disk pa na Bolho).

Sicer pa si še ne dolgo nazaj zapisal: "Zaupne in podobne zadeve, se ima v Inbox-u, ko se prijaviš, moraš dati tel.številko, na katero dobiš lep pozdrav in kodo."

Mar ne nudi servis Inbox svojih storitev preko omrežja? Varno ali ne-varno? Verjetno varno, če se tudi sam obnašaš varno!

solatko ::

Govorim o podatkih kot so tel.št., naslovi, poslovni partnerji, zaloge, materiala....
Poglej, glede bank je pač tako kot je, moramo jim zaupat, saj gotovinskega poslovanja skoraj ni več. Na prenosnem mediju imaš v glavnem gesla, kode, ključe za banko in podobno. Te zadeve so večina že kriptane in si brez varnostne kode nimaš kaj pomagat z njimi. Določene podatke, ki jih o nas dajejo delodajalci, šole, razne stranke, trgovine... pa lahko samo upamo, da ne bodo zlorabljeni - vendar na te stvari nimamo vpliva.

GLAVNI ::

Dobli smo ip in sicer od amisa. Se da zdaj ugotovit, iz kod je ta oseba?

BlueRunner ::

Po zakonu smeta osebne podatke od ISP-ja pridobiti policija in sodišče (tajnih služb ni potrebno mešati v to).

gokky ::

Dobli smo ip in sicer od amisa. Se da zdaj ugotovit, iz kod je ta oseba?


Da. Narediš prijavo na policiji, poveš s katerega IPja in kdaj (čim bolj natančno) je nekdo, ki ga sumiš vdora v predal, dostopal. Če boš dal dovolj podatkov, bodo policisti/tožilec uspeli dobiti sodni nalog, ki bo prepričal AMIS, da da podatke, ki so relevantni za ugotavljanje osumljenca.

Naj bo kolega pripravljen tudi na to, da je potrebno dati malo več podatkov (vključno s tistim, v katerih družbah je govoril geslo).

mihec87 ::

Če ma dečko skoz isti ip pač statičnega, bi lahko kolega zoožal gdo bi mu lahko to delal, ker recimo na msn se da dobit ip od nekoga ki ti pošilja nekaj kolikor vem..

Ker ta oseba verjetno ni spremenila razmerja do tega kolega in verjetno imasta normalo stike tako kot prej, karkoli že sta..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mihec87 ()

Picero ::

Ce ves IP, potem naj pregleda s katerega IPja mu posiljajo posto njegovi "prijatelji" pod ta pravimi e-maili.
««
2 / 2
»
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako do lastnika email naslova?

Oddelek: Omrežja in internet
256366 (5527) techfreak :)
»

IP naslov

Oddelek: Omrežja in internet
295721 (5327) BlueRunner
»

ugrabljen maček

Oddelek: Loža
483434 (1943) destiny
»

Kakšna je varnost povprečnega slovenca ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
6112741 (10974) Barakuda1
»

SiOL in policija? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11118965 (15882) Matthai

Več podobnih tem