Forum » Pomoč in nasveti » Namestitev XP sistema na prenosnik z že obstoječim sistemom Vista?
Namestitev XP sistema na prenosnik z že obstoječim sistemom Vista?
AlesC ::
Kolega ima oba sistema in jaz bi imel rad enako. Vista mi nikakor ne pusti naložiti XP-je niti v sistemu niti kot boot na začetku. Na začetku mi celo napiše, da XP ne zazna harddiska. Predno jaz začnem parcelirati disk, bi prosil za nasvet kako? Naredim novo particijo in bo potem šlo? Bilo bi zelo fino, ker za nekaj rabim XP-je.
Hvala
P.S.
bi poklical kolega a je na dopustu.
Hvala
P.S.
bi poklical kolega a je na dopustu.
bluefish ::
XP ti javi, da ne zazna HDD-ja zaradi tega, ker ne podpira SATA diskov. V BIOS-u prenosnika nastavi SATA Native Mode oz. nekaj podobnega na Disabled. Potem bi ti moralo XP namestiti brez problema. Seveda pa ti ne bo ustvaril vnosa v zagonskem sektorju. To boš moral potem narediti s pomočjo orodja BCDEdit ali pa VistaBoot PRO v Visti, kjer boš dodal vnos za XP.
solatko ::
Po navadi se starejši sistem instalira prvi, tako, da če nimaš kakšnih hudih zadev gor, instaliraj xp-je, na drugo particijo pa potem kar iz xp-jev visto. Noben novejši sistem ne pusti zlahka instalacijo starejšega, zato je najbolje za Visto narediti sliko particije, instalirat XP, potem pa na drugo particijo skopirati sliko (acronis true image, ghost...).
AlesC ::
sem zrihtal. Se da tudi čez Visto XP-je naložit. Sem na netu najdo navodila. V Visti je blo treba nardit dodatno particijo. XP-ji povozijo Visto. Daš od Viste cd not in klikneš popravi sistem in to je to.
Hvala
Hvala
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako imeti dva operacijska sistema na prenosniku?Oddelek: Operacijski sistemi | 1453 (879) | techfreak :) |
» | [ Windows Vista ] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 4 … 76 77 78 79 )Oddelek: Operacijski sistemi | 267963 (67555) | Seljak |
» | Kako dodati XP k že naloženi visti z AHCI v biosuOddelek: Operacijski sistemi | 3235 (2212) | Gutjerez |
» | TRIPLE BOOT Mac OsX Xp in VISTAOddelek: Pomoč in nasveti | 2232 (1731) | maxsis |
» | Prenosnik + xpOddelek: Pomoč in nasveti | 2105 (1895) | tattoo |