» »

Idealen Ubuntu mail klient?

Idealen Ubuntu mail klient?

BoBr ::

Na začetku bom pojasnil problem. Ubuntu 8.04 uporabljam (v bistvu sledim že od 6.x verzije) že nekaj časa na nekaj računalnikih predvsem zase. Nimam težav s prehodom in zdaj počasi delam migracijo še na ostalih "domačih" računalnikih.
E tukaj pa vemo kako domači uporabniki - priklenjeni na winse - trpijo ob takem prehodu. Večina reči dela odpira kot mora in se da nadomestit. Največji problem imam sedaj z mail klientom ki bi podpiral normalen prikaz/odpiranje attachmentov. Thunderbird in Evolution mi vsako priponko v mailu označita kot datoteko "Attachment 0, 1, itd." katero ob dvokliku nujno shraniš. Super če bi shranilo z prvotno končnico ampak ne, attachment je gnil fajl brez končnice in se lahko samo slikam. To se dogaja pri vseh vrstah priponke (doc, xls, ppt, jpg, gif...) in je jako moteče za smrtnike.

Zdej pa nagradno vprašanje če mi lahko kdo pomaga. Preguuglal sem cel večer in ne da se mi več iskat bedno rešitev, če sploh je. Ali obstaja za Ubuntu preprost mail klient s slovensko lokalizacijo in da bo normalno odpiral-bral VSE priponke???
Also known as "Intel-aš".

Poldi112 ::

Tole si preberi, predvsem tale del:

"Do this automatically..." checkbox disabled

Some mail programs send attachments with a nonspecific content type: application/octet-stream or application/x-msdownload. These content types can apply to various different types of file. Therefore the box "Do this automatically for files like this from now on" is disabled.

To work around this, ensure that Thunderbird's attachment-handling action for the file name extension is not the system default application. Instead, change it to specify the actual application.

If that doesn't help, send yourself an e-mail to which you manually attached a file with this file name extension. (Do not forward an email whose attachment caused the box to be disabled.) Then open the attachment and choose how you want Thunderbird to open it. Check the box "Do this automatically for files like this from now on".
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

BoBr ::

Vzel sem si še nekaj časa in moje tarnanje je bilo prenagljeno. Izvoz mailov z Vistinega Mail programa v Microsoft Outlook, potem v Thunderbird in potem kopiranje v Ubuntu je za sabo povleklo čudne priponke. Novi maili ki prihajajo v thunderbird pod Ubuntu so čisto v redu vključno s priponkami.
Skratka M$ ima svoj standard za maile ostali svet svojega. Odlično, vsak dan se kaj novega naučimo :) ...
Also known as "Intel-aš".

krho ::

BoBr imaš dodatek za TB, kjer vanj direktno uvoziš maile iz Vistinega maila. ČE boš ponovil vajo.... http://nic-nac-project.de/~kaosmos/mbox...
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Poštni odjemalci (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Programska oprema
375267597 (12528) Matko
»

justbeamit za osebni server

Oddelek: Omrežja in internet
122477 (2116) SeMiNeSanja
»

Velikost prilog v Thunderbird-u 2.0

Oddelek: Programska oprema
5825 (825) neoto
»

Izšel Thunderbird 2.0

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
417602 (5899) MrStein
»

Firefox - spravljanje v red

Oddelek: Omrežja in internet
212263 (1533) Metabond

Več podobnih tem