» »

Firefox - spravljanje v red

Firefox - spravljanje v red

Metabond ::

Tudi jaz sem obupal nad neverending štorijo o varnostnih luknjah v IE in presedlal na FF. Todat tudi v FF nikakor ni vse tako kot bi lahko bilo.:|

1. problem url-jev
Po krajšem iskanju sem rešil kreiranje bližnic z Create Shorcut-om. Ostaja pa problem zaganjanja FF preko url fajlov: kako popraviti asocijacijo v file type, da ne bo prihajalo do errorja> Cannot find file "http://www..." (or one of its components)...

2. problem ponovnega nalaganja
Če imaš slike že odprte v toliko opevanih tabih, jih pri shranjevanju na disk ponovno downloada z neta! Kako to brezvezno početje preprečiti?

3. problem Klik NLB
Vstavil sem certifikat v FF vendar pridem le do stranice, kjer je potrebno vpisati geslo pri vhodu za uporabnike. Nato po vpisu gesla pride do obvestila o poteku seje zaradi prekoračitve max dovoljenega časa aktivnosti. Če pa vpišem napačno geslo dobim le opozorilo o napaki in ne o petih možnih poizkusih.

Predlagam, da tisti, ki ste podobne probleme že zdavnaj rešili to opišete in olajšate prestop še ostalim železnosrajčnikom.:D
  • spremenil: Metabond ()

CaqKa ::

morda malo offtopic.. se pa vseeno drži teme :)
tole si preberi namreč: Brskalnik!

Metabond ::

Preden grem prosit za nasvete, si vedno preberem kaj je že rešenega v forumu (v konkretnem primeru sem dal v iskanje Firefox) tako, da mi tudi ta tema ni ušla.

Tudi med temami o problemih FF z Klikom NLB nisem našel odgovora na svoj problem - zgleda, da so imeli ostali probleme le zaradi nepravilno izvoženega certifikata (.cer namesto .pfx). Če ne bo druge, bom pa imel "dobri" stari IE z home stranico klik.nlb.si še vedno pri roki.

Velja pravilo, da popolnih stvari enostavno ni!:D

iso2000 ::

Morda poizkusi z nastavitvijo za ročno izbiranje certifikatov. Jaz jim imam več in jih je FF malo zamešal. Ob ročni izbiri mi deluje vse bp.

[BISI] ::

Metabond: Za NLB Klik ti sicer ne bi znal pomagati, ker ga ne uporabljam, niti nisem stranka NLBja. Lahko pa najdemo resitve na kaksno drugo vprasanje.

Za ustvarjanje bloznjic bos moral namestiti razsisitev "Create shortcuts". Najdes jo tukaj. Klikni na povezavo Install/Download in potem v okencu se enkrat install. Ko je namestitev koncana, pa ponovno zazeni Firefoxa. Zadeva bo potem delovala, kot si najbrz pricakoval.

Hm, glede shranjevanja slik iz cache-a, pa ne vidim problemov... Ce te je mora zmotilo to, da se prikaze "download manager", potem vedi, da je to zaradi prenosa iz cache-a na drug del diska (ali pac tja, kjer si oznacil). Ce si naletel morda na premalo cache-a, ga lahko povecas v nastavitvah (tools > options > privacy > cache [privzeto 50.000KB]).
And then I saw her face... Mozilla Firefox

Kekec ::

Jaz s klikom nimam problema, lepo sem izvozil oba certifikata, jih uvozil nazaj v FF in je vse lepo delovalo, edino kar sem nastavil je v nastavitvah Client certificat selection sem dal na Ask every time. ampak to sem storil zato ker imam dva certifikata za klik in mi je seveda avtomatdko izbralo enega kar pa ni good!

Metabond ::

[BIS]
Če pozorno prebereš mojo prvo točko boš videl, da sem Create Shorcut že naložil. Motil me je le moteči zagon (opozorilo o napaki) brskalnika s pomočjo url fajla shranjenega na disku, za katerega sem medtem že našel rešitev:

v Explorerju v File tipes poiščes: "N/A URL:HyperText Transfer Protocol" in greš na Advanced, editiraš akcijo"open" kjer odkljukaš DDE message. Enako storiš še za" N/A URL:HyperText Transfer Protocol with Privacy"

Sedaj se FF zažene brez obotavljanja.:D

Glede shranjevanja slik: mogoče imaš prav, moram še malce raziskati zadevo - prisežem pa, da je velike slike ponovno nalagal z neta, kar mi je pokazal NetPerSec, ki ga imam na opravilni vrstici.

Še to: se da kako določiti, da FF slike .jpg odpre v svojem oknu (kot to naredi IE) in ne v nekem drugem programu oziroma, da ne shrani direktno na disk.


iso2000, Kekec

Tudi sam imam dva certifikata (poleg NLB še Sigen-ca) vendar me kljub izbrani opciji, da me vpraša kateri certifikat uporabiti pri povezavi ponudi samo enega. Poizkusil sem tudi tako, da sem Sigen-covega izbrisal vendar isto: Klik NLB me preko certifikata prepozna, nato pa po vpisu gesla na njihovi stranici javi napako.:|

IE na NLB še vedno dela BP, pa tudi na e-upravi me so me z FF lepo sprejeli (seveda z Sigen-ca certifikatom).

Mogoče bo pri ponovni inštalaciji OS-a tudi pri meni stvar stekla?!:D

Sicer pa vsem lepa hvala !

[BISI] ::

Ne razumem vprasanja o *.jpg slikah... :D
Odpre v svojem oknu in ne v drugem programu ter ne shrani na disk?! Ne razumem stavka. :D
A hoces onemogocit cache ali kaj??
And then I saw her face... Mozilla Firefox

krho ::

[BISI]: ali lahko zrihtate presneto ikono pri FF. Sedajle z verzijo 0.9.2 je to idealna priložnost.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Metabond ::

[BISI]:
Torej, nekatere (bolj redke) povezave na slike, ki jih kliknem v FF sprožijo zagon menuja v katerem me FF vprašuje kaj naj naredi s fajlom:
1. open with jpegfile (default) - torej odpreti v mojem privzetem programu (pri meni konkretno je to XnView) ali
2. Save to Disk

Spodaj pa je obkljukana opcija: Do this automatically for files like this from now on

Ta menu se vedno pojavi pri nekaterih povezavah kljub temu, da si bi si že prvič moral zapomniti kaj naj stori v takem primeru.

Maximus ::

kar se klika tice bi ti moral cist normalno delat.

pred predvcerajsnem sm kolegu dal gor FF in certifikat za klik in mu cist lepo dela :)

LP!

BaRtMaN ::

Verjetno maš kje v nastavitvah nastavitve za file associations. Lahko pa greš v Exoplorerja Tools>Folder Options>File Types, poiščeš url in določiš program.

CCfly ::

Za ogled slik je meni najljubša možnost, da jih odpiram kar v novem tabu s klikom srednje tipke na miški.

largie ::

Metabond: verjetno se gre za slike ki so pritrjene sporočilu v kakšnem forumu? potem je tako obnašanje čisto običajno, server/forum je skonfiguriran tako da za vse attachmente ponudi download. firefox to upošteva, IE napačno take slike prikaže v novem oknu.

Metabond ::

Maximus:
Tudi jaz upam, da mi bo po ponovni inštalaciji OSa klik začel delati kot drugim - sam nekak odlašam neizogibno.:| Win2k mi pri shutdownu nočejo vedno ugasniti računalnika ...

BaRtMaN:
Url-je sem poštimal, tudi ostali si lahko pomagate z zgornjim nasvetom če imate težave z opozorili.

largie:
Točno tako! Rad pa bi, da se bi tudi FF tako "neumno" obnašal kot IE.

Kaj pa default dir za cache - se da kako prenesti drugam? Pri IE imam naštimano, da gre smetiti po particiji, ki sem jo kreiral nalašč za to. Da mi gre po sistemski c particiji fragmente delati se mi čisto nič ne dopade!

zile ::

Uporabljam 0.9.2 windows različico, pa imam problem ker si ne zapomni jezika oz. "character encoding"...:( Ne pokaže črke "č".
Ma kdo kakšno idejo. Naštiman imam central European in Windows 1250. Tudi če dam recimo character encoding na chinese, se ne spremeni nič. Help :8) .
Naj še povem, da je stvar v verziji 0.8 delovala.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: zile ()

plavko61 ::

zile:
pogled-> kodiranje zbnakov -> po meri nato pa nastavi na prvo mesto slovensko windows 1250 na drugo pa slovensko iso-8859-2.
Dvakrat preberi, nato pa blekni...

zile ::

plavko61: Thx. Deluje. Po pravici povedano, sploh nisem gledal pod zavihkom view, ampak samo pod tools ;) . tsss

[BISI] ::

Metabond: Glede imenika za cache... V adresno vrstico vpisi about:config > desni klik v oknu in v menijcku izberi new > string. Odpre se ti okno, vanj pa vnesi browser.cache.disk.parent_directory, nato pa moras se vnesti vrednost oziroma pot, kjer hoces, da se nahaja cache (npr.: D:\\Firefox\cache).

Firefoxa ne znam poneumljati, zal. :D

lp
And then I saw her face... Mozilla Firefox

zile ::

Še eno vprašanje imam. Kako, oz., ali obstaja način, da mi namesto "separator" ikonce pokaže "zapestje z dvignjenim kazalcem (tako kot pri explorerju)", ko se z miško zapeljem čez kakšen link na www strani. ;)

largie ::

huh? meni firefox čisto lepo pokaže sistemski miškin kazalec za linke, se pravi roka z iztegnjenim kazalcem. imaš mogoče zbrkljane sistemske kazalce za miško?

Metabond ::

[BISI]

Hvala za odg., sam sem že prej tam zaman z lupo in baterijo šaril okrogi catche nastavitev.:D

Kaj pa bookmarks, ki ga odpreš na levi strani. Se da kako nastaviti, da med klikanjem po mapah poprej odprto za seboj zapre (ali z enim klikom vse podmape zapre) = kot IE?

Še to: rad bi imel bookmarks le v enem (prvem) oknu odprt naslednja pa ga ne bi več odpirala = kot IE (ko v drugem oknu, ki se avtomatsko odprejo s faforitesob strani le te zapreš, se v naslednjih oknih ne pojavijo več, v prvem pa ostanejo)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

netstik in sparkasse

Oddelek: Loža
267974 (4124) 5er-->
»

eDavki certifikat

Oddelek: Loža
3111812 (10227) lopov
»

Chrome: nova beta, hitrejši pogon za Java Script, napoved nove podobe (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
7823734 (21098) MrStein
»

NLB klik

Oddelek: Pomoč in nasveti
188814 (7985) telexdell
»

Darilo ob desetletnici Opere (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
11313056 (9390) ender

Več podobnih tem