» »

Nenadoma počasen dostop do interneta

Nenadoma počasen dostop do interneta

klebsiela ::

Sem ze pisal pod temo Omrezje in podobno pa ni bilo odgovora, tako, da poskusam se enkrat.
Imam ADSL preko Siola, neki Ganimed modem in Asus router. Postavil sem si omrezje in vse je delalo OK nekaj let. Zdaj sem naenkrat zacel opažati, da je postal internet preko routerja in lan kabla zelo počasen. Ko kliknem na povezavo piše levo spodaj najprej 'razresujem naslov www.google...' nato 'cakam na www.google\' potem 'povezujem se na www.google..' potem 'prenasam podatke z www.google\' Vse skupaj traja skoraj minuto za cisto preprosto stran. Ko pa downloadam podatke preko bitorrenta ali emula je hitrost normalna in ni nobenih tezav. Tudi laptop, ki se povezuje na isti router le da wireles, deluje popolnoma normalno in teh tezav ni. Nekje sem prebral, da moram izkljuciti za nekaj casa modem in stvar je morda bila v zacetku malo boljsa ampak zelo hitro sem bil spet na istem. Imam rocno vnesene IP in pa siolove DNSe. Ustavil sem vse ostale programe, ki bi lahko vplivali na hitrost. Pri pinganju so odzivni casi 32ms. Ne vem vec kaj. Ima kdo kako idejo?

Lp
Bojan

krneki0001 ::

Ali uporabljaš utorrent? Meni se po parih dnevih laufanja tega programa zgodi točno to. Po restartu mašine, deluje spet vse odlično.

Revenant ::

formatiraj računalnik. če problem še vedno je, potem ti svetujem da ga prodaš.

še prej pa preveri promet povezave. cmd --> netstat

Takšna pretirana samozavest zato, ker sem isti problem imel jaz. :D
Bolje golob v roki kot kurac na strehi.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Revenant ()

Ho, ho, ho, to bom napravil na koncu. Mislim formatiral. Ampak sigurno je neka finta. Bom ze popravil.
utorrent pa imam res. Samo ga nimam stalno zagnanega. Ga bom poskusil deinstalirat.Ampak zdaj sem v sluzbi in bom lahko to delal komaj jutri.
Cakam se sugestij.
Bojan

zamenjaj ISPja, spremeni lokacijo/državo, preseli se na antarktiko.:D Kaj ti najde netstat, ko imaš vse programe izklopljene?

Naredi reinstall lisičke, kar pa dvomim da še nisi.. Imaš 2.0.0.x ali 3.0.x, probaj obe verziji. Cao!

Zgodovina sprememb…

Bom jutri, ko bom doma. Lisička pa menda ni kriva, ker enako dela v IE.

Hvala
B

jan01 ::

Kater router?

Na pamet mi pade še System Restore, zna nucat. Če si prepričan, da nisi nič spreminjal/installiral/prčkal potem je verjeten to eden tistih problemov ki izginejo tako kot se pojavijo. čeprav, zdaj ko sem omenil, verjetno ne bo izginil. Saj veš, Murphy pa to. :D

Če to ne pomaga, potem zadavi zlato ribico, si pobrij obrvi in se preseli v Ambrus.

Ali pa zadavi prodajalca, ki te je posilil z ruterjem. Verjetno je slednji v kur*u, ruter namreč.

Zgodovina sprememb…

amigo_no1 ::

Kako dela brez routerja ?

Pyr0Beast ::

Preveri za kakšnim ad-warom in trojanci. Ti znajo pokurtit veliko linije.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1793568784 (5613) c23po
»

windows 7 vs. XP

Oddelek: Pomoč in nasveti
378853 (8688) dree
»

Optika, počasna povezava

Oddelek: Omrežja in internet
253006 (2242) roli
»

Problem router/mordem