» »

Pocasen internet - vzrok svchost.exe??

Pocasen internet - vzrok svchost.exe??

klebsiela ::

Enkrat sem ze pisal o tem in ker stanje ni nic boljse poskusam se enkrat.
Vprašanje.
Imam ADSL preko Siola, neki Ganimed modem in Asus router pa windows XP. Postavil sem si omrezje in vse je delalo OK nekaj let. Zdaj sem naenkrat zacel opažati, da je postal internet preko routerja in lan kabla zelo počasen. Ko kliknem na povezavo piše levo spodaj 'cakam na www.google\' potem 'povezujem se na www.google..' potem 'prenasam podatke z www.google\' Vse skupaj traja skoraj minuto za cisto preprosto stran. Ko pa downloadam podatke preko bitorrenta ali emula je hitrost normalna in ni nobenih tezav. Tudi laptop, ki se povezuje na router wireles in drugi racunalnik, ki je vezan preko LAN delujeta popolnoma normalno in teh tezav ni. Nekje sem prebral, da moram izkljuciti za nekaj casa modem in stvar je potem za nekaj minut boljsa ampak zelo hitro se spet upocasni. Imam rocno vnesene IP in pa siolove DNSe. Ustavil sem vse ostale programe, ki bi lahko vplivali na hitrost. Pri pinganju so odzivni casi 32ms. Ne vem vec kaj. Sistem sem preskeniral z najnovejsimi definicijami NOD32 in Adaware in ne najdeta nic.

S TCPview sem ugotovil, da je v casu, ko je povezava upocasnjena vzostavljenih kakih 30 povezav, ki jih dela svchost.exe. Vsaka taka povezava ima se zrcalno povezavo ekrn.exe(ta je menda od NOD32) Po resetiranju modema, teh ni in imam v TCPview samo povezavo firefox.exe.(nekaj minut). Potem pa zacnejo naenkrat laufat svchost.exe in ekrn.exe, ki se ves cas obnavljajo. Ce vse svchost.exe oznacim in kliknem prekini povezavo izginejo in istocasno tudi ekrn.exe vendar se takoj spet vzpostavijo. Ce pa kliknem 'ustavi proces', mi javi, ces, da gre za sistemski proces in mi resetira racunalnik. V taskmanagerju nisem opazil nobene razlike med stevilom aktivnih svchost.exe takrat, ko se to dogaja. Vedno jih imam okoli 7.
Le kaj bi to bilo?

LP
Bojan

Goldee ::

"Svchost.exe" (Generic Host Process for Win32 Services) is an integral part of Windows OS. It cannot be stopped or restarted manually. It manages 32-bit DLLs and other services. At startup, Svchost.exe checks the services portion of the registry to construct a list of services that it needs to load. In normal conditions multiple instances of Svchost.exe run at the same time. Each Svchost.exe session can contain a grouping of services, so that separate services can be run depending on how and where Svchost.exe is started. This allows for better control and debugging.

Imaš naložene zadnje popravke za Windows XP (oz. vsaj SP2)? Kdaj si nazadnje formatiral računalnik?
Predlagam, da si namestiš process explorer, pa malce preveriš kaj vse teče na tvoji mašini...
http://technet.microsoft.com/en-us/sysi...

/edit - link
And Now for Something Completely Different...

-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Goldee ()

klebsiela ::

Ja, imam. Imam celo vkljuceno samodejno posodabljanje. Sicer imam wintasks, ki naj bi zaznal vse procese, bom pa poskusil se Process explorer. Formatiral pa sem ga v zacetku leta. Saj vem, da je to opcija ampak se mi ne da ravno. ce ne bo nujno.

Bojan

amigo_no1 ::

1.)
V konzoli,ukaz:
tasklist/svc

poglej kateri vsi procesi so povezani z svchost.exe

2.)
povečaj število hkratnih povezav z 10 na 500:
http://www.lvllord.de/?url=downloads

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()

klebsiela ::

Hvala jeje! To je napredek.

Sicer moram povedati, da od vceraj internet dela popolnoma normalno. Ne spomnim se, da bi karkoli posebnega spreminjal. Ponoci sem skozi spustil le se neki spyware remover od Advance Sistem Optimizerja. Mogoce je ta kaj nasel, kljub temu, da se mi ni zdelo nic posebnega. Vseeno sem pogledal kateri procesi so povezai s svchost. Slika je tule:
http://www.flickr.com/photos/daghamarsk...

Je tu na prvi pogled kaj posebnega?

Potem pa se slika Tcpview, ko stvar deluje normalno
http://www.flickr.com/photos/daghamarsk...

in ko so zastoji
http://www.flickr.com/photos/daghamarsk...
Ob tem ni v taskmanagerju in wintasku zabelezenih nobenih novih zagnanih aplikacij. Tudi Netlimiter ne belezi dejanskega up ali downloada. Povezava je le vzpostavljena.
Mogoce kake ideje kaj bi to povzrocalo. Nasel sem kar nekaj postov na tujih forumih glede tega pa nobenega pravega odgovora.

LP
BOjan

CitroX ::

1.)
V konzoli,ukaz:
tasklist/svc

poglej kateri vsi procesi so povezani z svchost.exe

2.)
povečaj število hkratnih povezav z 10 na 500:
http://www.lvllord.de/?url=downloads


Kaj pravzaprav narediš s tem?

jan01 ::

Poskeniraj za malwarom s čim boljšim(nod32 slabo detektira spyware). Probaj s superantispyware, avptool.

Moje mnenje: krivec nod32 (hitro odinstalliraš in stestiraš)

klebsiela ::

Zdravo, danes zjutraj spet ista tezava.(vceraj zvecer je vse delalo normalno...)
CitroX, jaz mislim, da s tem ugotovis katere aplikacije zazenejo svchost in s tem blokirajo oziroma zakasnijo dostop drugim, recimo firefoxu. Problem je samo, da jaz ne vem katere bi to morale normalno delat, katere pa so tiste, ki so viska. Moral bi en ekspert pogledat to sliko:
http://www.flickr.com/photos/daghamarsk...
Poskusil bom tudi povecati stevilo povezav, samo me je strah, da bo potem tudi svchost zasedel vse mozne...

jan01, ja bom poskusil. Upam samo, da se mi bo po ponovni instalaciji NOD32 se naprej tako pridno posodabljal....Sem imel najprej malo tezav s tem.

Bojan

Zako ::

Sam sm imel podobne težave, in sicer ko sm namestil Nod32 SmartNEKAJ, je innternet full počas delal, oz. določene strani sploh ni odpiral, potem sm pa nazaj instaliral Bitdefenderja in je spet delalo vse hitro in lepo.

po moje ti NOD32 nekaj blokira.

LP
Zako je zakon!!!

klebsiela ::

Hvala, vsem. Deinstaliral sem NOD32 in zdaj res ni vec tistih svchost.exe in ekrn.exe. Pogled v TCPview je zelo lep. Samo internet je se vedno pocasen!!!! Ponoris. Ocitno, ti svchosti sploh niso bili problem. Grem v nadaljno raziskavo in sporocim, ce bom uspesen.

LP
Bojan

DustWolf ::

Kako genijalno. PC totalno zaspaman z virusi, tolko da še internet počasi dela in človek gre odstranjevat protivirusni program. Jap to bo krivo!

strictom ::

Pa ti si car, ful!
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

DustWolf ::

Ane. :)

No pač enostavno če mene vprašaš če ne veš kaj delaš nima smisla komp popravljat. Ne rečem da ne smeš šrafvat noter če si se pripravljen kj novega naučit sam če pa greš z glavo skozi zid pa... se raj z čim drugim ukvarjat.

Namig: NOD32 je dobro met inštaliran. Če imaš firewall in si nekaj inštaliral pa se je sesul, ga raje reinštaliraj. Nikol ne puščaj računalnika brez protivirusne zaščite. če že moraš samo izkolpi tisti element ki ti dela probleme.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: DustWolf ()

jan01 ::

Če nod(ki ni v vrhu po detekciji, kar glejte teste!) ni dooslej nič zaznal, samo dol z njim.
Poskeniraj s:
kaspersky avptool
avira rescue system cd(cd verzija, kis e sama boota) oz kar posnameš avira premium 3 mesece zaszonj, lahko podaljšuješ...
superantispyware

DustWolf ::

Testi gor al dol, NOD32 v praksi ujame večino stvari. Čeprav je res da Avira tudi kar najde.

Lahko je pa rootkit, ki ga ne bo našel noben izmed obeh. Ampak manj verjetno ker skoraj vsi rootkiti (kot tudi virusi) downloadajo trojance ki bi jih NOD32 zaznal.

Tisto pavzo pri spletnem brskanju lahko povzroča samodejno detektiranje proxya v Internet Explorerju 6. Če je to to bi šlo probat z Firefoxom.

Možno je tudi da HTTP povezave filtrira router in tam nekaj zašteka, to se da probat z resetom routerja.

SiOLovi DNSju tudi niso ravno najboljši na svetu! Uporabi raje ARNESove: 193.2.1.66 in 193.2.1.72, so odprti za vse in kot za ARNES tipično najboljši. :)

LP

Jan987 ::

Torej imam podoben problem, samo da uporabljam Bitdefender (siolova verzija). Ko prižgem računalnik, firefox porabi cca. 5min da se odpre, pri tem pa laufa najman en proces svchost.exe ki obremenjuje procesor na 100%. Kako naj se čim enostavneje rešim te zadeve? Bitdefender je bil ves čas vklopljen in ni nič zaznal, poleg tega sem dal tudi globalno skenirat sistem, pa prav tako ni našel ničesar.

Volk| ::

daj dol Bitdefender!
_______________________________________________________
Izobražen je tisti človek, ki ve, kje bo našel tisto, česar ne ve.

Jan987 ::

In katet antivirus predlagaš?

Volk| ::

KLIK
Samo bo treba v žep segnit8-)
...kvaliteta se plača...
_______________________________________________________
Izobražen je tisti človek, ki ve, kje bo našel tisto, česar ne ve.

Jan987 ::

No ja... mislim da bi lahko tudi kaj brezplačnega rešilo težavo.

Volk| ::

Stane 15 € za leto dni. Pac 2 pivi manjs spij:P. Bos pa imel nekaj kar dela kot treba.
_______________________________________________________
Izobražen je tisti človek, ki ve, kje bo našel tisto, česar ne ve.

jan01 ::

Posnemi si avira free(+pogoglaj:disable nag). Drugače imaš avira premium za 20€/leto. Oz še boljše: avira akcija le 17EUROV/za 15mesecev(+3je meseci!)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jan01 ()

Jan987 ::

Kakšna pa je ta avira v primerjavi z avastom?

Jan987 ::

Če bi vedel da dela dobro ne bi odlašal, ampak ker vsak hvali svoj antivirus se je dokaj težko odločiti kateri je pravi. Sicer za moj računalnik ni tak problem, ker pač malo pazim kaj klikam, vendar so problem ostali duržinski računalniki, ki so takoj polni nekih virusov ...

Včasih sem uporabljal kasperskega in ni nikoli bilo problemov, vendar pa so potem ''zastonj'' verzije nekako uničili, tako da sem zamenjal za BitDefender, ki mi ga je pač brezplačno ponudil Siol. Tako da če bom kupoval, bom po vsej verjetnosti kupoval Kaspersky.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jan987 ()

jan01 ::

Zakaj se vam ne da pogledati veredostojen test na http://www.av-comparatives.org/?!
Kar poglejte, kje je so vaši favoriti.
Pozabite(za enkrat) na nod32..

Ne vem zakaj se siol ne zgane, pa raje zastonj ponudi kako aviro, avast, norton(2009!). Zagotovo kakšna poznanstava na siolu in bitdefenderjevem uvozniku!!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jan01 ()

Jan987 ::

Sem presekniral z free verzijo avire, pa mi ni našlo ničesar!

jan01 ::

@Jan987
Znana težava s servicesom(start-run-services.msc) help and support. Poišči iz seznama in disabliraj...

Jan987 ::

Ok oprosti ker sem malo laik, ampak vseeno ko pridem do tja, dam help, potem tam ni supporta. V tem prvotnem seznamu pa tudi ne najdem servisa scvhost. Bi lahko prosim amlo bolj podrobno opisal zadevo?

jan01 ::

Še enkrat start-> run->services.msc (run lahko preprosto prikličeš s tipkama windows+r). Iz seznama najdi servis(ne proces!) help and support in ga disabliraj(+še vstavi)

residual ::

kot so že nakazali pred mano izklopi Automatsko posodabljanje (nadzorna plošča - varnosrno srtedišče)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

svchost.exe, kaj počne, kako ga omejiti? Noro počasen pc :(

Oddelek: Pomoč in nasveti
424831 (3807) Master_Yoda
»

100% CPU ves čas!

Oddelek: Pomoč in nasveti
51384 (1227) djforever
»

Problem z odpiranjem strani

Oddelek: Pomoč in nasveti
102475 (2297) SkIDiver
»

svchost.exe

Oddelek: Pomoč in nasveti
253434 (2458) Mr.B
»

Od kod C:\windowa\system\svchost.exe?!

Oddelek: Pomoč in nasveti
81731 (1436) bastadu

Več podobnih tem