» »

Potovanje na hrvaško

Potovanje na hrvaško

Steinkauz ::

Kako je zdej z potovanjem na hrvaško?
Ali imaš lahko meso/mleko sabo?

Pa baje 1 liter žganga, 2 litra likerjev, 6 litrov vina, 1 plato pira, ma kdo točne cifre/link?

Fizikalko ::

A niso ukinili te uredbe (vsaj za hrano), ker so menda Čehi in Poljaki odpovedovali aranžmaje?

nebivedu ::

Odredba za hrano ne velja več, vendar jaz mleka nebi vozil s sabo. dukatovo mleko je zame mnogo boljše od kateregakoli slovenskega in če ga kupiš v kaki zakotni neturistični vasici tudi cenejši kot najcenejše mleko pri nas. Cene v trgovinah, ki so v turističnih naseljih so visoke (nekako tok visoke kot v sloveniji v ljubljani), vendar če se z avtom zapelješ v kako vasico brez turistov, dobiš vse mnogo ceneje.
Za primerjavo ti lahko povem, da sem dal za gavrilovičevo pašteto 4.5 kune v Vojniču, na Krku pa je bila 8.56 kune v privat štacuni, v enem velkem marketu pa 7.9 kune. Kruh je pa v turističnih naseljih okoli 5 kun polbel in 7 do 8 kun primorska štruca. Pa če to primerjaš z našimi cenami, kjer štruce kruha izpod evra ni več, vidiš da so cene v turističnih naseljih nižje kot pri nas. Menjajo pa evro kuna v razmerju 1:7. Tako da je primorska štruca za 7 do 8 kun (1 do 1.2 evra) nekako primerljiva z našo maxi štruco (1.66 evra) - obe sta enaki po teži in okus je tut zelo podoben.


Omejitev vnosa in iznosa iz države je pa na hrvaške kune (denar) ki jih lahko vneseš samo 2000 na osebo, pa odneseš iz države jih lahko tudi samo toliko.

nebivedu ::

Zato pa se midva vedno počasi voziva do morja skozi take male neturistične vasice. Ker nama ni nujno, da sva v parih urah v vodi, ampak si vzameva čas in lepo počasi skozi male vasice in po stranskih cestah. Nikoli ni gužve, nobenih policajev (pa itak ne noriva), pa še kej lepega vidiš.
Na tak način sva našla tudi pekarnico v eni vasici, kjer so imeli buhteljne, večje kot so krofi od zmajčkovega butika, in res z veliko marmelade za ceno 1 kune. Pri nas za ta denar (14 centov) ne dobiš nobene sladkarije, kaj šele kak buhtelj.

Invictus ::

Splača se iti dol v kak velik center (recimo Spar v Zadru). Če si v apartmaju imaš notri vedno hladilnik, pa ni panike ... Drugače se pa na otokih cene kar višje, pa tudi tako bolj na palec računajo cene (mesarji, zelenjavarji).

LP I.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Menjava denarja, € v HRK

Oddelek: Loža
114927 (3043) Lakotnik29
»

Dobri avtokampi na Hrvaškem in v Sloveniji (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5953945 (24180) shinko
»

Hrvaška in NET, potovanje z prenosnikom

Oddelek: Mobilne tehnologije
274312 (3085) steev
»

Divje kampiranje na hrvaškem

Oddelek: Loža
339862 (8869) Utk
»

Kaj je s temi Hrvati???... (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
705325 (3316) link_up

Več podobnih tem