» »

SLI, CDW ali LDW insurance ?

SLI, CDW ali LDW insurance ?

[-=Jaka=-] ::

Ok, naj malo bolj podrobno pojasnim kaj me zanima. Tisti, ki se vam že iz naslova ne sanja o čem govorim, lahko mirno preskočite temo, ker mi ne boste znali pomagati. Resno, rad bi želel informacije iz prve roke, nekoga, ki ima izkušnje s tem, še bolje, če dela v rent-a-car agenciji. Namreč, konec avgusta se odpravljam v ZDA, kjer nameravam rentati avto. Ker bi se rad izognil plačilu nepotrebnih zavarovanj me zanima, katero je tisto, ki krije mojo odgovornost pri morebitnih poskodbah avtomobila (posledica nesrece, vloma, kraje itd.). Veliko sem že prebral okoli teh zavarovanj, vendar me ta strokovna terminologija malo bega, vem, da sta CDW in LDW zelo podobna oz. kar eno in isto (odvisno od agencije do agencije) in nista zavarovanje ampak obveza agencije, da krije stroške poskodb nastalih na avtomobilu, seveda pod določenimi pogoji. SLI je pa zavarovanje, ampak mi ni cisto jasno kaj krije, ubistvu mi ni jasna razlika med SLI in CDW/LDW !

Če mi bo kdo pomagal bom zelo hvaležen !

CDW - Collision damage waiver
LDW - Loss damage waiver
SLI - Supplemental liability insurance

Lep dan !

Jaka
WW 3

nekdo123 ::

Sem imel iste težave, preden sem letos odpotoval v ZDA. Kaj hudiča to pomeni in kaj vzeti. Tukaj je fora, da je edino SLI zavarovanje, ostalo so v bistvu samo vavčerji. Oni imajo malo drugačno logiko pri teh zadevah kot mi.

Pri njih se zavarovanje plača na osebo, ne na avto, zato so oni zavarovani, ne glede na to, s katerim avtom se vozijo. Mi Evropejci pa plačujemo prav oderuške dodatke k rentanju.

Najbolj je vzeti vse. Nekateri rent-a-carji ti bodo celo, kot evropejcu, zahtevali, da vzameš vse možno. Prav tako sem bral, da nekatere rent-a-car firme dovoljujejo, da recimo vzameš nek "minimum", s tem, da ti bodo potem vsako praskico, ki je nisi videl ob dvigu avtomobila, dodatno zaračunali ob povratku (ne pozabi, da boš avto dobil, boš moral pri dvigu avta obvezno pokazati MasterCard/Viso, da bodo vzeli SLIP in potem mirno računaj kar se spomnejo).

Jaz sem si avto rezerviral preko agencije Odklop, oni pa preko agencije DerTour. Svetujem ti, da si tudi ti pogledaš to stran (dertour.de), cene so tam enake, kot ti jih bo zaračunal Odklop.

Američani imajo neke čudne fore in imajo vse cene brez davkov in drugih dajatev. Meni so, kljub temu, da sem preko DerTour-a imel vse plačano, ko sem pripeljal avto nazaj kar zaračunali še nekih 70 USD stroškov, katere sem potem na srečo dobil povrnjene v SLO.

Glede cene, pa kar sem jaz gledal, ceneje kot ima DerTour (sploh, ko prišteješ še tele LDWje in SLIje) nima nobena rent-a-car hiša.

Aja, pa še to, DerTour približa zavarovanje dejansko našim razmeram. Imajo kao zasimulirajo naš evropejski kasko in še oni dodatno, poleg vseh teh ameriških zavarovanj nudijo garancijo za do 1,5 MIO USD, tako da nimaš nič % soudeležbe v primeru kakršnihkoli težav.

Svetujem ti tudi to, da ko avto dvigneš (čeprav boš totalno utrujen od voženj z avioni) se sprehodiš okoli avta in slikaš vse praske/vdrtine in tudi takoj pri rent-a-car okencu izpolniš papirje o poškodbah pri prevzemu. Vsaj tacenejši rent-a-carji (pač, DerTour pri nekom najame avto) znajo imeti kak popraskan avto in potem vsakemu najemniku, ki tega ne popiše, zaračunava za isto poškodbo - tako dodatno služijo.

Uživaj v ZDA in upam da sem ti pomagal.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nekdo123 ()

Loki ::

zrihtaj si tudi liability, to je, ce recimo zbijes kaksnega pesca, se zabijes in je tisti ranjen..., ti ni treba skrbeti zaradi tozbe ipd.
I left my wallet in El Segundo


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Najem avtomobila v tujini in kreditna kartica

Oddelek: Na cesti
4110275 (1101) Tidule
»

potovanje - zda (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
678956 (3964) GupeM
»

Najem avtomobila na Irskem in njihov excess payment 1500€

Oddelek: Na cesti
185776 (2811) HappyPills
»

Najem avta ZDA

Oddelek: Na cesti
283929 (3265) St235
»

7 dni na Floridi (Miami)

Oddelek: Loža
327263 (5871) Alfa Dog

Več podobnih tem