Forum » Pomoč in nasveti » Seagate disk U6 rabi da se segreje
Seagate disk U6 rabi da se segreje
Realman ::
Ne vem, ce je ze kdo imel podoben primer ampak bi vseeno prosil ce kdo ve.Nabavil sem no disk Seagate U6 80GB.Cudno je to,da ko prizgem hladen racunalnik disk spusca visiko frekvencne glasove in tudi glavo se prav grdo slisi.Sistem se temu primerno pocasi zaganja.Po kaksnih petih minutah, ko se stvar zagreje.Vse skupaj utihne in disk dela kot je treba neslisno.Bojim se, da ta disk ne bo dolgo zivel.A je ze imel kdo podobne tezave. Vse pripombe so dobrodosle.
msmiha ::
Ja pomoje ni nekaj vredi z diskom. Najbolje da ga neseš nazaj.
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.
Tezava je v tem, da po parih minutah dela brezhibno.Samo tistih prvih nekaj minut ko je se hladen ima tezave.
Stayerc ::
No sam imam sicer Seagate U6 60GB!
S tvojim diskom definitivno nekaj ni v redu, ker ta moj disk dela res zelo tiho in je skorajda neslisen. Zato ti priporocam, da gres lepo nazav kjer si kupil disk in ga reklamiraj.
Lp
S tvojim diskom definitivno nekaj ni v redu, ker ta moj disk dela res zelo tiho in je skorajda neslisen. Zato ti priporocam, da gres lepo nazav kjer si kupil disk in ga reklamiraj.
Lp
burekar ::
Jaz imam malo več izkušenj s tem.
To se mi je zgodilo že na prejšnjem 7200 210GB Maxtorju po tistem, ko sem pozimi pri -10°C odprl okno za eno uro, in potem testiral OC sposobnosti procesorja(400@672). Od takrat naprej je disk začel spuščati te glasove, ampak po cca. 2-eh mesecih se je umiril in deluje normalno.
Isto se mi je zgodilo z mojo Seagate Barracudo 60GB. Odprl okno pri -15°C, počakal 2uri, in zagnal računalo ter spet testiral OC sposobnosti, tokrat celerona 700(@1176stabilno, več nestabilno). Disk je spuščal ta zvok, ampak ne samo ob zagonu. Kadar se mu je zljubilo. Zadevo sem delno rešil tudi tako, da sem hladilne reže(na zgornji površini diska) prestavil bolj blizu kablom.
Zadnji teden ali pa 2(mogoče še malo več, nisem štel) nisem več slišal tega zvoka.
Sumim, da je za to ZELO nadležno piskanje kriva občutljivost tistega olja za ležaje diskov na temperaturna nihanja.
Nauk te zgodbe:
1.Ne devat celotnega računala v preveč mrzlo okolico, ker vam lahko to prinese to piskanje ali pa kondenz, ki lahko kaj uniči.
2. Ne devat samostojnih rež na disk, raje si kupite ene ki pokrivajo celotno površino ali pa celo HD-cooler.
To se mi je zgodilo že na prejšnjem 7200 210GB Maxtorju po tistem, ko sem pozimi pri -10°C odprl okno za eno uro, in potem testiral OC sposobnosti procesorja(400@672). Od takrat naprej je disk začel spuščati te glasove, ampak po cca. 2-eh mesecih se je umiril in deluje normalno.
Isto se mi je zgodilo z mojo Seagate Barracudo 60GB. Odprl okno pri -15°C, počakal 2uri, in zagnal računalo ter spet testiral OC sposobnosti, tokrat celerona 700(@1176stabilno, več nestabilno). Disk je spuščal ta zvok, ampak ne samo ob zagonu. Kadar se mu je zljubilo. Zadevo sem delno rešil tudi tako, da sem hladilne reže(na zgornji površini diska) prestavil bolj blizu kablom.
Zadnji teden ali pa 2(mogoče še malo več, nisem štel) nisem več slišal tega zvoka.
Sumim, da je za to ZELO nadležno piskanje kriva občutljivost tistega olja za ležaje diskov na temperaturna nihanja.
Nauk te zgodbe:
1.Ne devat celotnega računala v preveč mrzlo okolico, ker vam lahko to prinese to piskanje ali pa kondenz, ki lahko kaj uniči.
2. Ne devat samostojnih rež na disk, raje si kupite ene ki pokrivajo celotno površino ali pa celo HD-cooler.
burekar ::
Še neki. Ne se bat za disk. Na nobenem od teh diskov ni niti enega BS-ja in delujeta perfektno. Če pa bo nastal BS, imaš 3-letno garancijo.
Jaz ga sicer nisem izpostavljal tako ekstremnim pogojem, ampak sem ga enostavno montiral.Ta disk ima namrec tudi gumijast plasc, ne vem ce kdo pozna ki naj bi scitil pred statiko.V navodilih pise, da se montira skupaj z to gumo.To se je men zdelo tud mal cudno, saj se zaradi tega zadeva sigurno se bolj greje.Ampak vseen mi ni jasno zakaj ta piskajoc zvok in zelo dobro slisne glave.
Potem pa postane popolnoma neslisen.Ne bi rad reklamiral necesa kjer ni vidno kaj je pravzaprav narobe.
Vse en hvala za vse nasvete.
Potem pa postane popolnoma neslisen.Ne bi rad reklamiral necesa kjer ni vidno kaj je pravzaprav narobe.
Vse en hvala za vse nasvete.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Disk IBM 7k250 moj najboljsi nakup letos. Priporocam bolj kot karkoli drugega. (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Kaj kupiti | 14043 (7940) | e-marko |
» | isce se TIH trdi diskOddelek: Kaj kupiti | 1690 (1101) | Dr_M |
» | Maxtor 40Gb 5400Oddelek: Kaj kupiti | 925 (785) | vise |
» | Tihi diski?Oddelek: Strojna oprema | 1959 (1316) | burekar |
» | kateri disk kupitiOddelek: Kaj kupiti | 3215 (2407) | MadMax |