» »

9600GT SLI problem

9600GT SLI problem

«
1
2

QLuka ::

Procesor AMD athlon 64 X2 6000+
Plata M2N32-SLI Deluxe
Grafična 2x 9600GT
Ram 2x 1GB Corsair
Monitor 22'' LG
Napajalc 750 W
------------------------
Nikakor ni nobenga opaznga napredka če dam v sli način?!Npr. pri Crysis imam boljši performance z eno grafično.Kakšna ideja?

StandAgainst ::

Si sploh vklopil SLI in namestil gonilnike zanj?

ja vse mam vklopleno

Kaj gonilnike si namestil najnovejše ali kar tiste iz CD,ker to bi znal bit problem, ker koliko sem jaz gledal teste se 9600 kar dobro obnese v SLI. Druga možnost pa je da te mama plata j**e. Povej katero plato uporabljaš za SLI.

mesoreznica ::

Kaj gonilnike si namestil najnovejše ali kar tiste iz CD,ker to bi znal bit problem, ker koliko sem jaz gledal teste se 9600 kar dobro obnese v SLI. Druga možnost pa je da te mama plata j**e. Povej katero plato uporabljaš za SLI.

Saj je napisal: Plata M2N32-SLI Deluxe

LP
Gigabyte UD3P, E8500 @ 4.5 GHz , HD4870-X2, 4GB ram (Xtreeme Dark),
WD Velociraptor, LC Legion-X

ja gonilniki so tud čist frišni z neta tko da to nebi smel bit problem ;)

Še kdo s kšno idejo? ker drgač grem prodat grafično

Ma kak te tote plošče nisem videl, moja napaka, se posipavam s pepelom. Možno je da vodili nedelujeta z polno hitrostjo, poglej v CPU-Z (vsaj mislim da pokaže hitrost vodila). To bi še bla ena možnost, pri tem pa meni zmanjka idej, tako da če bi mu lahko kdo drug pomagal, ki se bolj spozna na SLI oziroma je imel sam podobne probleme.

tud tole sm pogledu obe vodili delujeta s polno hitrostjo.zdej pa res več nwm kva bi še lahk blo?

strictom ::

A pri vseh igrah al samo pri Crysis?
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

World in Conflict isto.Mogu bi met velik več fps-jev pa je isto kot z eno grafično :S

D3m ::

Si pogledal v BIOS-u da imaš "enabled" SLI ali pa vsaj, da je SLI port naštiman na "AUTO".
|HP EliteBook|R5 6650U|

U BIOS-u ne najdm nobenih nastavitev za SLI pa ne mi zdej rečt da bi moglu bit k nism začetnik pr takih stvareh(za BIOS mislm) a ta SLI port je tud v biosu za naštimat?

?????? Emmmmmm jst sem fural neki časa SLI in more bit v BIOS-u vsaj nekaj v zvezi z SLIjem. Ne sme bit, da tega pa v BIOSu ni...MORA biti.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D3m ()

Najdu sm samo hitrost vodila obe sta 16x sm to sm že prej vedu druzga pa ni nwm.Vse sm pogledu :S

Veš zadnja možnost, bi bla pa tudi ta, da procesor ne izkoristi tvoji grafi.
Men se je poznalo, ker moja prejšnja konfiguracija je bila atlon x2 4200+ in sem imel dve naviti 7600GT notri pa ni blo ne vem kak boost......ok razn pr call of duty 2 k je imel izkoristek na SLI, LOST planet....uffffff kok mi je šele ta legal, (pa sem imel enabled multi-gpu) pa sem ga imel vse na low pa ni šlo čez 12-13 FPS.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Jeremias ::

Jaz sicer imam asusovo mamo plati, in imam eno ploscico pri pcie ki jo moram obrnit ce hocem uporabljat sli. potem tudi vcasih zahtevajo maticne plosce dodatno 12V napajanje ce je na njih prikljucen sli. Poglej ce imas na maticno priklopljeno vso napajanje. Drugace pa tudi meni zmanjka idej... aja pa se eno cist banalno vprasanje :P si povezal grafi z sli mostickom?
Lp
Jernej

Sj res.....moja je tud mela ploščico, ki si jo moral obrniti pr pci-e reži, če si hotel furat SLI.
|HP EliteBook|R5 6650U|

mislš da če bi zamenu pa bi kupu phenoma tanovga(quad core) da bi se kej poznalu?

ja sm povezu z mostičkom ja :D

mislm da moja plata nima nbene ploščice saj kokr jst vidm

FFS pa je nima :/
Pol ostane možnost sam še, da proc nima izkoristka.
|HP EliteBook|R5 6650U|

pa mislš da če bi kupu phenoma da bi blo pol bolš?moglu bi bit že zrd 4 jeder ne?

to lahko hitro preveris ce imas preslab proc... zmanjsaj kvaliteti fizike v igrah, stevilo delcev in podobne stvari ki pac zahtevajo racunsko moc procesorja... pa poskusaj pognat tudi kak test za graficne, kaksen 3dmark test ki iskorisca vecinoma graficne kartice.

Dodatek: kaj bios si probal posodobit?
Lp
Jernej

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Jeremias ()

BIOS posodobi če bo kj bolš...ker zamenjava proca naj bo naša zadnja možnost.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Bios je posodobljen

mesoreznica ::

Mah X2 6000+ bi moral biti dovolj za 2x 9600GT. Sem brez idej zakaj ne dela. V vsakem primeru tudi če je proc prešvoh bi moral opazit znaten porast zmogljivosti.

LP
Gigabyte UD3P, E8500 @ 4.5 GHz , HD4870-X2, 4GB ram (Xtreeme Dark),
WD Velociraptor, LC Legion-X

Probi še druge špile, če se pozna kj.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Volta ::

Jaz bi ti rekel tako kot Jeremias. Poženi 3D Marke, tam bi se moralo videt če sli deluje ali ne.

ja u 3d marku dobim 1200 pik več kot z eno grafo samo nwm zakaj prid crysis z eno grafično nič ne šteka dokaj normalno dela ko pa vklopim SLI rata pa game dokaj neigraln in se kar zatika neprestanoma :S

strictom ::

Navij procesor pa pol zalavfi 3D Mark.
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

hmmm torej ti dela SLI in je problem v igrah. Kaj pa kaksne nastavitve v igrah glede sli ali pa posodobitve igre? imas najnovenjso verzijo iger? pa poskusi tudi kaj pogooglat ce ima mogoce kdo podobne probleme z sli v teh igrah.
Lp
Jernej

sej bi ga naviu sm se ne da na več k 3.4Ghz zdej ga mam pa že na 3.2Ghz tko da nwm kaj bi tistih 200mhz prneslo.

Crysis je patchan tko tle tud ni iskt problema.Uglavnm jebe me u glavo pardon ob uporabi tega izraza :D

jan01 ::

Kaj se siliš s li. Kar radeona 4850 oz še bolje 4870 kupi.

ful bi rd usposobu tole zadevo k baje je ful dobr performance.

ej zakaj mi pa tud filmi štekajo ko mam SLI vkloplen?? šele zdej sm pogruntu zdej pa še to :S

Dude you got some serious problem there.
|HP EliteBook|R5 6650U|

jeah tell me about it. :D uglavnm bom popizdu pa bom kupu GTX 280-ko pa bo mer :D

dzinks63 ::

Po moje imaš windovse v kolapsu. Naredi popoln format, vse na novo naloži, vendar le tisto kar res rabiš, ne pa še milion nepotrebne solate zraven in zadeva mora špilat.

itk sm mislu xp-je nazaj dt gor pa bom probu še tm če je kej boljš tko da hvala zaenkrat.se slišmo po formatu ;)

v xp-jih samo 6 fps-jev več dobim u Crysis z SLI(okrog 32) brez SLI 26.mislm da bi mogl bit bolš tole kva pravte?

Jup, velik boljš kot prej.
|HP EliteBook|R5 6650U|

in v 3d marku 2006 dobim 1900 pik več z SLI tko da mislm da deluje zdej.hvala za vso pomoč ;)

tilinho20 ::

1900pik?

bluefish ::

1900pik VEČ.

tilinho20 ::

Ja sej tako sem mislil. A ni to nekam malo??

bluefish ::

morda je res malo, kljub vsemu pa ni pričakovati, da bi dobil še enkrat več pik. Bi bilo pa dobro vedeti, koliko je celoten rezultat, saj tega še ni omenil in je tako omenjeni podatek pravzaprav irelevanten.

am ja brez SLI je score 9631 pik z vklučenim SLI je pa 11596pik.
«
1
2

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

SLi (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Strojna oprema
445357912 (160633) SureNot
»

Radeon HD 6870 CrossFireX Problem