» »

Klima smrdi, ceprav je nova !

Klima smrdi, ceprav je nova !

Swiwer ::

Ta mesec smo v razmiku dveh tednov pri Remty-R d.o.o. kupili dve stenski split klimi Panasonic RE9HKE Inverter. Klimi sta torej popolnoma novi, problem pa je, da iz njih (iz notranje enote) prav grdo smrdi. Ce imam nacin delovanja nasatavljen na AUTO, to pomeni, da klima sama menja nacin delovanja med COOL (hlajenje) in DRY (susenje zraka) in tako ohranja nastavljeno temperaturo. Dokler samo hladi je v redu, ko pa enkrat doseze zeljeno temperaturo in zacne preklapljat med COOL in DRY nacinoma, zacne smrdet. Tako mi dejansko zadeva zasmradi celo sobo. Ce vklopim samo DRY (susilni) nacin bo se prej zacelo smrdet. Dosti bolj intenzivno pa zacne smrdet ce dam na HEAT nacin, torej ogrevanje. Takrat je smrad neznosen. Cudno je, da ko hladi, piha svez zrak, ko pa doseze temperaturo in zacne uporabljat tudi susenje, pa zacne smrdet. Ne vem zakaj tako, je pa nesprejemljivo.

Bral sem ze poste kjer so forumasi pisali o smradu vendar je bil vedno nasvet ciscenje klime, menjava filtrov itd. Tale topic sem pa odprl zato ker sta pri nas obe klimi popolnoma novi. Ali je se kdo pri svoji klimi opazil, da mu zelo smrdi kadar je klima v nacinu susenja zraka oziroma kadar greje ?

Sicer nameravam v ponedeljek poklicat na Remty-R d.o.o. da vidim kaj bodo imeli za povedat.
  • spremenil: Swiwer ()

solatko ::

Važno je kdaj sta bili narejeni in kako skladiščeni - pokliči servis in naj uštimajo ali zamenjajo.

MadMicka ::

Klime ni dobr met naštimano na avto mode! Tako je vsaj meni predlagal mojstr ob montaži klime. Probaj izkjučiti avtu mode, pa potem povej, če še nagaja.

#000000 ::

Zakaj ni dobr met na auto ? Ne sme smrdet iz nje na bilokaj bila nastavljena, men v navodilih piše če začne smrdet je treba preverit filtre če so čisti in še vedno smrdi, klimo izklopit iz štroma in poklicat pooblaščenega serviserja.

Saladin ::

A si prebral navodila?

Vsaka povsem nova stvar se mora ob prvi uporabi "spucat" na specifičen način.
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

moowy123 ::

Nam je povedal monter klime, da glede na to da je klima popolnoma nova (montirana je bila v petek), da bi znala kaj smrdet na začetku. Sicer ne smrdi popolnoma nič (ne glede na to, ali je hlajenje, gretje, razvlaževanje) kaže pa to, na to da očitno dosti novih klim na začetku malo smrdi.

Swiwer ::

Ja samo nasi dve sta stari ena dobra dva tedna, druga pa 1 dan in obe isto smrdita ze ves cas.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Swiwer ()

333333 ::

Poklići jih naj odpravijo napako, če ne pa se obrni za zvezo potrošnikov slovenije. Saj si kupo klimo ne neki bad air making machine. Pa Auto gor al dol klima more delat brezhibno po vseh programih ki jih ima!
Spiritual

t3hn0 ::

mogoce so mel slabo skladiscenje in so se naselile kake bakterije v filter oz. kje blizu.
seveda to nebi smelo smrdet. servis more zrihtat, ce ne druzga naj ti spucajo vse!

btw...kaksen je pa vonj? po zatohlem ali cist nek drug?
^.^

Swiwer ::

Jaz bi rekel da je vonj cisto tisti tipicni pri plesni oz bakterijah (zatohlosti) v klimah. Ni to vonj po zazganem ko se na primer po dolgem casu prah nabere pa zazge. Ko hladen zrak piha ven je v redu in takrat je res svez zrak, ko pa doseze temperaturo in izklopi hlajenje pa zacne nekaj pacat (verjetno razvlazevanje) potem pa zacne pihat ven neohlajen zrak ampak smrdi. Cudno torej da ne ves cas. Mogoce pri hlajenju ta plesen zamrzne pa se ne voha, ko pa razvlazuje se led okrog stopi pa zacne ventilator to razpihovat v prostor. Nisem pa vedel da se lahko v skladiscu tudi zaradi vlage to naredi pa ceprav je tam ta enota samo en kos plastike in aluminija, saj takrat se nic plin ne krozi po njej. Full cudno ampak ocitno nekaj je. Predstavljam pa si, da to ni nic kaj dobro za zdravje. Ko me je zacela glava boleti sem raje stvar ugasnil in zdaj pac iz preventive ne morem uporabljat klime.

Ne zdi se mi ravno lepo, da imam te tezave glede na to da sem dal za eno klimo 730 EUR in ne 200 EUR v kaksnem Intersparu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Swiwer ()

djordjevic ::

Težit serviserjem. Mam takisto novo klimo, samsunga, pa je od prvih 14 dni delovanja pravilno delovala samo 5 dni. Nenehno se je izklapljala, češ da primanjkuje plina. In nas je serviser tolikokrat obiskal, da zdaj klima dela bp (*trkam na les*). Teži in če ne bodo zrihtali, zahtevaj nove. Sklepam, da klim nisi dobil šenkanih, ampak si zanju odštel kar precejšen kup soldov. Nova stvar mora delat, če pa je ne znajo usposobit/popravit, naj ti prinesejo in zmontirajo novi, sami pa naj spokajo iz biznisa klim.

mesoreznica ::

Pokliči in zateži tistim ki so montirali. Nič čakat. Naj zrihtajo.

LP
Gigabyte UD3P, E8500 @ 4.5 GHz , HD4870-X2, 4GB ram (Xtreeme Dark),
WD Velociraptor, LC Legion-X


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katera klima (strani: 1 2 3 4117 118 119 120 )

Oddelek: Kaj kupiti
59791162903 (2771) darck
»

Klimatska naprava (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
6810338 (8082) bambam20
»

Klimatska naprava LG P12EN - razočaran

Oddelek: Kaj kupiti
439729 (7235) Dr_M
»

Klima - Hlajenje vs. razvlaževanje

Oddelek: Loža
219031 (8188) BorutK-73
»

Nasveti glede klime (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
5117073 (13608) konspirator

Več podobnih tem