» »

Omejitev hitrosti na cestninskih postajah

Omejitev hitrosti na cestninskih postajah

Temo vidijo: vsi
««
4 / 14
»»

Tody ::

Če vprašaš policaja, znak stoji, da ga ti nisi videl pa ni njegov problem, in če ga vprašaš čigav je, ti bo rekel tvoj ker boš plačal položnico.

Ziga Dolhar ::

Zato pa s policaji ne razglabljamo o uporabi materialnega prava.

(edit: da ne bom narobe razumljen - to, ali je voznik videl znak ali ne, je vprašanje ugotovitve dejanskega stanja, ne uporabe materialnega prava :))
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

šernk ::

Tody je izjavil:

Če vprašaš policaja, znak stoji, da ga ti nisi videl pa ni njegov problem, in če ga vprašaš čigav je, ti bo rekel tvoj ker boš plačal položnico.

kar vem je zakon, da mora biti znak postavljen tudi na levi strani v primeru avtoceste.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

T-h-o-r ::

"Jaz sem pripravljen prispevat prostovoljno in brezplačno delo, pa še prevoz soudarnikov, da se jih odstranmo. Je še kdo za?"

same here oz. i'm in
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: T-h-o-r ()

dzinks63 ::

"Slaba novica za vse »divjake«, ki pri slovenskih cestninskih postajah ne upoštevate omejitve hitrosti 40 kilometrov na uro."

S skritim radarjem nad cestne »divjake«

Slaba novica za vse »divjake«, ki pri slovenskih cestninskih postajah ne upoštevate omejitve hitrosti 40 kilometrov na uro. Ker slovensko obubožano gospodarstvo ne more več zagotavljati dovolj visokega priliva sredstev v državni mošnjiček, bo policija na avtocestah in hitrih cestah kmalu postavila nadvse zahrbtne merilnike hitrosti. Tu bo šlo za miniaturne stacionarne radarje, ki bodo nameščeni kar na varnostno ograjo.

Slovenska policija naj bi novi stacionarni merilnik hitrosti v začetku aprila najprej namestila na cestninsko postajo Trnovo. Ta naj bi bil postavljen med cestninsko postajo in prometnim znakom, ki označuje konec omejitve 40 kilometrov na uro. Ker je ta prometni znak običajno postavljen od 100 do 250 metrov stran od cestninske postaje, bo slovenska policija na račun kršiteljev zagotovo "zaslužila" veliko denarja.

Obvestilo o prekršku in nalog za plačilo bodo cestni »divjaki« prejeli kar po pošti. Policija bo podatke o lastniku vozila pridobila preko evidenc. Če boste ob izhodu iz cestninske postaje hitrost prekoračili za več kot 50 kilometrov na uro (končna hitrost višja od 90 kilometrov na uro) boste državni proračun napolnili za 1.000 evrov. Poleg tega boste prejeli še 9 kazenskih točk in prepoved vožnje motornega vozila. Pri tem velja omeniti, da tu gre za obvestilo, ki kroži po elektronski pošti. Slovenska policija namestitev miniaturnih radarjev še ni potrdila.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dzinks63 ()

Zheegec ::

Nisem še videl enega vozila, vključno s policaji ne na nujni vožnji, ki ne bi pred znakom za konec omejitve šel vsaj 80, če ne več.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

dzinks63 ::

Tole bo hudo. Če se bodo striktno držali bo praktično vsak dobil položnico ali pa še pike poleg. Pred kapijo jih veliko upošteva omejitev, vendar po izhodu pa praktično vsi brez izjeme pritisnejo na plin, čeprav je prenehanje omejitve 40km/h precej daleč od cestninske postaje. Tole bodo prave limanice, sploh glede na to da ne bo nikjer fizično videt policijske kontrole, ker takrat se podzavestno noga umakne s plina.

krho ::

sem bil v zadnjem času na primorskem, doljenskem, pa še po gorenjskem kraku sem se peljal.
Znak za preklic vseh omejitev je nekje 500-600m stran od cestninske postaje.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

kmetek ::

Jaz grem lepo na easy slabih 60 mimo, pa se nimam nikogar bati. Edino smotano je, da je do konca prepovedi še nekaj 100m....to se pa tam vleče itd.

darkolord ::

Znak za preklic vseh omejitev je nekje 500-600m stran od cestninske postaje.
Javalda. Kakih 200m je.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: darkolord ()

kmetek ::

o kar več kot 200m bi rekel.

Ziga Dolhar ::

Saj si rekel. Pol kilometra.
https://dolhar.si/

Spajky ::

Se mi zdi, da bo kmalu se splačalo hitreje priti kam po regionalkah namesto po AC >:D
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

MisterR ::

Glede nato kako čistijo prometne znake in ograje se nimamo kaj bat. To bo v tednu dni snemalo "temo".

krho ::

darko ni, ker sem prav zanalašč gledal na števec.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Skozi postajo grem nekje 50 po števcu, pri znaku grem pa že 130, tako da blizu sigurno ni...
Janez Janša, 29.04.2014

Buggy ::

seveda da so take omejitve ce je pa vedno vec retardov na cesti..se dobr da sploh kam pridemo ob teh slovenceljnih ki morjo povsod drugam bult pa vse druzga delat kot pa vozit.

ThinkPad ::

Ampak pred še tako zahrbtnim stacionarnim radarjem mora biti znak o tem, da bo radar. Je tako?

Edit: dodal "stacionarnim"

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ThinkPad ()

Matevžk ::

Za to najbrž ne obstaja zakonska podlaga, ampak mene so v avtošoli učili, da imaš pri tabli za preklic omejitve lahko že končno hitrost, torej pospešuješ prej.

Sicer je pa pred meseci že krožilo podobno obvestilo o postavitvi stacionarnih radarjev, samo brez te ideje o radarjih v ograji. Takrat so se na portalu Siol.net obrnili na policijo, kjer so navedbe odločno zanikali.

No, tule pa še enkrat na blogu, še bolj ažurno: "Novi policijski radarji - mit ali legenda?".
lp, Matevžk

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matevžk ()

Za to najbrž ne obstaja zakonska podlaga, ampak mene so v avtošoli učili, da imaš pri tabli za preklic omejitve lahko že končno hitrost, torej pospešuješ prej.

Pri tabli za preklic lahko, 1cm pred tablo pa ne.
Janez Janša, 29.04.2014

furion ::

lol js grem zmeri 60-80 skoz (razen ko je gneca) :P

Zgodovina sprememb…

• spremenil: furion ()

marvin42 ::

Danes zjutraj sem šel do znaka za preklic omejitev 40km/h. Folk za mano je popizdeval, trije so požmigali, dva potrobila.
Mostly Harmless

gendale ::

marvin42 je izjavil:

Danes zjutraj sem šel do znaka za preklic omejitev 40km/h. Folk za mano je popizdeval, trije so požmigali, dva potrobila.

jaz to vedno počnem

bmk če so živčni pa naj me prehitijo, ne mislim plačevat kazni zato da bo nekdo prihranil par sekund
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

;-) ::

Kdaj bodo porušili cestninske postaje?

50€ kazen za prekoračitev do 20km/h čez cestninsko...hm ok 25EUR vzgojna polovička. Kdaj bodo porušili cestninske postaje?. danes sem probal peljati 60 po števcu in je čisto "dovolj", ponavadi peljem 50.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ;-) ()

;-) ::

Bolj kot same cestninske me moti to da ni prav označeno kje je za avte/tovornjake/kje je rampa sem včeraj spregledal rampo na vrhu pa svetila zelena luč-Tepanje.

Gandalfar ::

hmm .. pa 20 nad omejitvijo. Very smart ;)

msjr ::

Kakorkoli že, to je čisto navadno molzenje nesposobne države. Cestninske postaje bi morale biti že porušene, v praksi se bo to zgodilo po moje šele tam okoli leta 2018. V glavnem človeka prime, da bi šel po dinamit in začel malo pomagati.

Pa previdno in s pametjo.

yerowww ::

tko vem bom povedu:
talna oznaka ni enakovredna znaku, v primeru de sta si talna oznaka in znak nasprotujoča prevladuje znak. (npr če je označen box za taxi in je pred njim znak za prepovedano parkiranje brez dopolnilne table, tut taksisti ne smejo parkirat) tukej gre predvsm za prektične razloge ker je talne oznake težje zamenat.
talna oznaka je sama po seb dovolj de je veljavna (npr. če je črta polna se ne sme zavijat) jo pa lahko spodbijaš s tem de nisi vidu talne oznake zarad vremenskih razmer. zdej kolk to al pa kterkol drug argument polcistu butne na ego je pa uprašanje. (določeni znajo bit zlo egoistični)

glede konkretnga primera ne vem, je blo lih dons na novicah de za to omejitev niti ne morjo zmert hitrosti ker cestninske postaje niso primerne za postavitev radarja in de merjo omejitve ki so pred njo. kokrkol, noret 100kmh skoz censtinske je nevarna stvar, pač zato ker maš za hišco slep kot(sam vozm skoz njih okol 50kmh, pač tolk de mi ni treba šaltat u 2 de bi mi auto lepo potegnu)

Saj se ne gre za hitrost SKOZI cestninsko postajo, ampak za to, da je znak za konec omejitve hitrosti šele nekaj 100m za postajo, tam naj bi se pa merila hitrost po novem. Bojda.
Janez Janša, 29.04.2014

yerowww ::

no ja, glede na to de se na tam gre iz več pasov na dva stvar ni tok falena. :P pač se bo teba navadt, de če se 100 m peleš mal počasnej de ni konc sveta. bl mi gre to nepotrebno zaviranje pa pospeševanje v nos iz ekonomičnga vidika ker s tem gre velik bencina v nč.

je pa smešno kako nej bi v dolžini enga automobila prešov iz 40kmh na 65kmh (teoretično če je tvoja hitrost pod 1/2 omejitve je to oviranje prometa).

darkolord ::

teoretično če je tvoja hitrost pod 1/2 omejitve je to oviranje prometa
Ni.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: darkolord ()

darkolord je izjavil:

Ni.

Od kdaj?
lp, Matevžk

Buggy ::

darkolord je izjavil:

Ni.

seveda da je in placati bi moral 120€, ce bi inkasanti tudi to sankcionirali...in to striktno.

Hitrost vožnje

30. člen

(1) Voznik sme voziti s takšno hitrostjo, da vozilo ves čas obvladuje in da ga lahko ustavi pred oviro, ki jo glede na okoliščine lahko pričakuje.

(2) Hitrost in način vožnje mora prilagoditi svojim sposobnostim, lastnostim in stanju ceste ter preglednosti na njej, gostoti in drugim značilnostim prometa, vremenskim razmeram ter značilnostim vozila in tovora v njem ali na njem.

(3) Voznik ne sme brez upravičenega razloga voziti tako počasi, da bi oviral druge udeležence v cestnem prometu. Kadar se za vozilom, ki vozi na čelu kolone s hitrostjo, ki je nižja od največje dovoljene hitrosti na cesti ali delu ceste, po katerem vozi, in nižja od hitrosti prometnega toka vozil na smernem vozišču, nabere kolona vozil, ki ga ne more varno prehiteti, se mora voznik na prvem primernem kraju umakniti z vozišča in pustiti kolono vozil mimo.

(4) Kadar je hitrost vozila iz prejšnjega odstavka za več kot polovico nižja od največje dovoljene hitrosti na cesti ali delu ceste, mora voznik takega vozila vklopiti varnostne utripalke, razen če uporablja rumeno utripajočo luč v skladu s 128. členom tega zakona. Ko se za njim nabere kolona vozil, ki ga ne more varno prehiteti, se mora na prvem primernem kraju umakniti z vozišča in pustiti kolono vozil mimo.

(5) Z globo 460 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s prvim ali drugim odstavkom tega člena. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 6 kazenskih točk.

(6) Z globo 120 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s tretjim ali četrtim odstavkom tega člena.

(7) Z globo 50 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ne potrebuje vozniškega dovoljenja, ki ravna v nasprotju s prvim ali drugim odstavkom tega člena.

WarpedGone ::

Ni druge kot strikno upoštevat to birokratsko gnojnico.
Najlepše bo sred turistične sezone. Sej mate tempomate. Use them.

In ne pozabit. Dokler ni znaka za konec omejitve, se vozi 40 al pa še kako malenkost počasneje. Sej veste, za našo varnost gre.
Zbogom in hvala za vse ribe

thramos ::

Kr povsod po omejitvah ... pa še ustavljat na prehodu za peščce, spoštovat rdečo luč ipd, bomo zajebal birokrate!

mr1two ::

En barvni spray v avto, če vidiš radar ga mal "zacahnaš" čez lečo pa je. Do njega pa lepo po omejitvah.:D
Mislm to kar delajo...je totalna katastrofa, tiste hiške bi mogli že odstranit, pa se jim ne splača, raje napizdijo par policajev al pa radar zadaj, da rubijo narod -> če komu v tem primeru ni jasno, da nas samo drkajo v živ mozak, pol je res slep.

mr1two je izjavil:

En barvni spray v avto, če vidiš radar ga mal "zacahnaš" čez lečo pa je. Do njega pa lepo po omejitvah.:D
Mislm to kar delajo...je totalna katastrofa, tiste hiške bi mogli že odstranit, pa se jim ne splača, raje napizdijo par policajev al pa radar zadaj, da rubijo narod -> če komu v tem primeru ni jasno, da nas samo drkajo v živ mozak, pol je res slep.

Torej poznaš kogarkoli, ki so ga zaradi neupoštevanja omejitve 40 km/h skozi cestninsko postajo kaznovali? Če ne, bodi tiho o takšnem ali drugačnem drkanju. 60 km/h je pa smiselna omejitev glede na akrobacije, ki jih nekateri počnejo pred in med prehodom skozi bivše cestninske postaje.

Glede tega, da bi morali te hiške že zdavnaj odstraniti, pa ni dvoma. Tudi obljubili so, da jih bodo v pol leta po uvedbi vinjet. Tukaj bi jih pa moral, Darsovce, nekdo stisniti za vrat in dvignit ob steno ene od teh hišic ...
lp, Matevžk

particle ::

No, kar se tiče postavljanja radarjev na cestninske postaje, namesto odstranitev le-teh,... Po mojem je to lep primer, v kakšno podlo smer se giba, ta naša prelepa država.

No, če ne gledaš na vsako situacijo skozi oči teorije zarote, potem tole ni nikakršen primer. Meni se zdi recimo tale teorija precej bolj smiselna: Dars je najprej res hotel po hitrem postopku pospraviti hiške, nato pa se je izkazalo, da je to zelo drago zaradi statike celotne stavbe (del bi jo moral namreč ostati za cestninjenje tovornjakov in avtobusov). Besedo so požrli, "nikome ništa", vozniki smo zato prisiljeni voziti skozi "cedilo".

Omejitve pa so tam zaradi varnosti in policija zgolj izvaja nadzor. S tem mene, ki tam skozi vozim okrog 50 kilometrov na uro, varuje pred poškodbami s strani "rezervnih" avtomobilskih delov tistih kamikaz, ki bi ob odsotnosti "grožnje" občasih radarjev tam poskušali voziti 130.

Zakaj se ti recimo taka hipoteza ne zdi smiselna?
lp, Matevžk

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matevžk ()

Keyser Soze ::

Zheegec je izjavil:

Saj se ne gre za hitrost SKOZI cestninsko postajo, ampak za to, da je znak za konec omejitve hitrosti šele nekaj 100m za postajo, tam naj bi se pa merila hitrost po novem. Bojda.

IMO bodo merili hitrost skozi cestninsko. Se pravi, kdor bo čez cestninsko priletel krepko čez 40km/h. Če boš začel pospeševati normalno, kakšnih 10m za cestninsko, te ne bodo usekali po žepu.

Vse ostalo bi bilo čisto preveč perverzno.
OM, F, G!

algo ::

Včer sm na Preverjeno! dobil občutek, kot da lahko čez cestninsko voziš kolikor hočeš, ker te itak ne bodo dobili. Tole je pa res nateg, da večjega ni. Čez cestninsko res očitno ne merijo (tam k je 40km/h), ampak 100m prej pa še kako merijo! Tam k je na primer 100km/h... 80km/h... 60km/h itd. če si tam prehitr lahko hitro plačaš neprimerno višjo kazen kot pa čez cestninsko ne greš 40km/h. Torej na začetku je potrebno zmanjšati hitrost, čez cestninsko pa gasaaaaaaaaaaa, wruuuuum :))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: algo ()

mr1two ::

@Matevžek
To o statiki in gore dole zakaj je drago, pa da ni dovoljenj s strani ministra...to je en sam velik bullshit, ki ti ga nakacajo za na TV. Če res misliš, da je tako komplicirano, potem je njihov plan vžgal. Dejstvo je, da kjer je interes in kaj denarja, tam ni ovir oz. če so, so le malo časa tam, ko se pa nekaj ne splača, potem se pa kratko malo izračuna, da je zadeva predraga. Ne mi pol obljubljat, da boš nekaj naredil, če že takrat veš, da lažeš ko pes(ministri vsi po vrsti).
Glede kazni-> ustavili so dedka, tako da vem kaj govorim.

Bottom line: ok, zdaj se niso držali obljub/plana/zdrave pameti, poleg tega pa se še vsake tolk časa najdejo in kaj pokasirajo. Res, lepa gesta, ki pa ni ne izjema v tej prelepi državi ampak prej pravilo.

In prosim, ne mi zagovarjat nesposobnosti naših voditeljev, ker je to res žalostno kar počnejo.
Rad bi videl, da se za lažnjive kljukce in razne finančne kriminalce, ki so v glavnem nastajeni v naših vodilnih vrstah najde ena pametna rešitev, ker tako brez nadzora in brez posledic dejansko delajo kar se jim zazdi. In definitivno ne delajo v interes naroda ampak predvsem v interes svojega žepa ali žepa nekoga, ki jim tako ali drugače pomaga pri "strokovnih manevrih".

Tody ::

važn da bo nekdo pokasiral par mio za radarje :) Pa če bodo slikal al pa ne :D

guest #44 ::

Cestninskih ne bodo odstranili nikoli, ker vinjete so le začasna (nedelujoča) rešitev in v naslednji vladi bodo spet prešli na star oz nek drugi sistem. Bistvo je, da se bo vse plačalo iz državnega denarja in pri tem bo par deset procentov iz budgeta zašlo "Firmam za presojanje škodljivih vplivov barve obcestnega pločnika na obnašanje netopirjev", v lasti neimenovanih ljudi z računi na Kajmanskih otokih.

IMO bodo merili hitrost skozi cestninsko. Se pravi, kdor bo čez cestninsko priletel krepko čez 40km/h. Če boš začel pospeševati normalno, kakšnih 10m za cestninsko, te ne bodo usekali po žepu.

Trdiš, da ni treba upoštevat omejitve PO cestninski postaji do znaka o koncu omejitve, ki je od 100 do 300 m naprej? Ker da itak ne bojo preverjal?

Plosk plosk. Neumna omejitev se morda odstrani šele, ko je nekaj mrtvih zarad nje.

Cestninskih ne bodo odstranili nikoli, ker vinjete so le začasna (nedelujoča) rešitev

Nism vedu da je za satelitsko cestninjenje potrebno ustavljat na teh postajah...

WarpedGone je izjavil:

Trdiš, da ni treba upoštevat omejitve PO cestninski postaji do znaka o koncu omejitve, ki je od 100 do 300 m naprej? Ker da itak ne bojo preverjal?

Trdim, da je potrebno zakon izvajat tako, da dosežeš maksimalni učinek z minimalnimi stroški oz. posegi v normalno stanje.

Če promet tam poteka normalno pri hitrosti 50-60km/h ter normalnim pospeševanju kmalu po izhodu iz cestninske postaje je nesmiselno zadevo omejevat na 40km/h v obsegu pol kilometra okoli cestninske, čeprav zakon predpisuje tako. Sploh z rigidnim kaznovanjem striktno po črki zakona. Policist načeloma ima diskrecijsko pravico presojanja o tem ali te kaznuje ali ne za prekršek.
OM, F, G!

Te lahko citiram, ko bom utemeljeval zakaj je kazen neprimerna?
Misliš, da mi ne bo treba plačat, ker sm šel mim znaka za konec omejitve 100?

WarpedGone je izjavil:

Te lahko citiram, ko bom utemeljeval zakaj je kazen neprimerna?
Misliš, da mi ne bo treba plačat, ker sm šel mim znaka za konec omejitve 100?

Mater, če človek ne bi vedel za koga gre, bi še rekel da ima opravka z enim butlom.

Preberi še enkrat kaj sem napisal, sploh zato ker bi rad to še celo citiral, preden začneš gnojit po forumu.
OM, F, G!

Predno komu kaj očitaš, preveri, če tvoj očitek ne paše še najbolj na tebe samega.

IMO bodo merili hitrost skozi cestninsko. Se pravi, kdor bo čez cestninsko priletel krepko čez 40km/h. Če boš začel pospeševati normalno, kakšnih 10m za cestninsko, te ne bodo usekali po žepu. Vse ostalo bi bilo čisto preveč perverzno.

Tvoj O ne velja nič predvsem ker že imamo izkušnje kam se policaji nastavljajo in čisto perverzno kasirajo.

Ko pa kdo zajamra, ga pravičniki napadejo, da predpise je potrebno DOSLEDNO spoštovat, ne smiselno ampak dosledno. In tuki dosledno pomeni še par sto metrov cijazenja po sami "nevarnosti".

WarpedGone je izjavil:

Tvoj O ne velja nič predvsem ker že imamo izkušnje kam se policaji nastavljajo in čisto perverzno kasirajo.

Ko pa kdo zajamra, ga pravičniki napadejo, da predpise je potrebno DOSLEDNO spoštovat, ne smiselno ampak dosledno. In tuki dosledno pomeni še par sto metrov cijazenja po sami "nevarnosti".

A imate izkušnje praviš... Imate...

Imam kar dober filing zakaj je pri tebi... Ups, pardon! Vas kaznovanje "perverzno". Če se na policaja takole usajate kot se tule, se ne čudim da vedno pokasirate maksimalno kazen.

P.S.: Mi imamo povsem drugačne izkušnje. "Perverznih" kazni, pade pod čist tamalo manjšino.
OM, F, G!
««
4 / 14
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Naše avtoceste

Oddelek: Na cesti
334651 (2805) Miha 333
»

Kakšna je višina kazni za prehitro vožnjo skozi cestninsko postajo??? (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
7726019 (23273) LordPero
»

Radar me je ujel in slikal

Oddelek: Loža
4511903 (10366) Valvoline
»

Cestninske postaje (strani: 1 2 )

577071 (6274) WamPIRe-
»

omejitev hitrosti na ljubljanski obvoznici (strani: 1 2 )

8718374 (15997) darkolord

Več podobnih tem