Forum » Pomoč in nasveti » Pomoč
Pomoč
eddy22 ::
Zdravo
Imam problem in sicer sledeči.
Zjutraj ko sem prižal računalnik je bilo vse vredu nato pa čez približno 20 min se mi je samodejno ugasnil.
Ko sem ga ponovno prižgal je začel piskati in sicer enkrat takoj na začetku nato še enkrat, ko pride do dobrodošlice nato pa mi nekaj časa rabi da pride do odzadja (brez menuja odspodaj) nato pa še nekaj časa do menuja, ki pa ni tako kot bi mogel biti pri windows xp ampak popolnoma siv. Potem pa ne dela mi ne zvočna ne internet oz. sploh ne najde mrežne kartice ne dela mi ne da mi neko stvar copy/paste skratka dela mi samo koš in pa nadzorna plošča in pa moj računalnik.
Kaj bi lahko bilo?
Imam problem in sicer sledeči.
Zjutraj ko sem prižal računalnik je bilo vse vredu nato pa čez približno 20 min se mi je samodejno ugasnil.
Ko sem ga ponovno prižgal je začel piskati in sicer enkrat takoj na začetku nato še enkrat, ko pride do dobrodošlice nato pa mi nekaj časa rabi da pride do odzadja (brez menuja odspodaj) nato pa še nekaj časa do menuja, ki pa ni tako kot bi mogel biti pri windows xp ampak popolnoma siv. Potem pa ne dela mi ne zvočna ne internet oz. sploh ne najde mrežne kartice ne dela mi ne da mi neko stvar copy/paste skratka dela mi samo koš in pa nadzorna plošča in pa moj računalnik.
Kaj bi lahko bilo?
faceonline ::
Preveri temperaturo procesorja z programom coretemp
al podobnim, oz preveri če ti dela ventilator na procesorskem hladilniku,al pa grafo.
Drugače pa je napajalnik ali kondenzatorji na mamaplati. Poglej če je kakšn napihjen in drugačn od ostalih.
al podobnim, oz preveri če ti dela ventilator na procesorskem hladilniku,al pa grafo.
Drugače pa je napajalnik ali kondenzatorji na mamaplati. Poglej če je kakšn napihjen in drugačn od ostalih.
Nemorem nobenega programa na novo instalirati ker nimam interneta oz. mi ne zazna mrežne kartice.
Samo a to se pravi da se je pregrel samo saj je bil celo noč ugasnen. Prejšni dan pa je delal normalno.Danes pa je delal samo 20 minut.
Samo a to se pravi da se je pregrel samo saj je bil celo noč ugasnen. Prejšni dan pa je delal normalno.Danes pa je delal samo 20 minut.
Odpri ohišje in najprej poglej če dela ventilator gor na procesorskem hladilniku in tisti gor na grafično kartico.
Kakšn pc pa maš.
Kakšn pc pa maš.
Če procesorski ventilator ne dela se zadeva kar hitro pregreje in to v kakšnih par minut.
Še posebej če je starejši pc
Še posebej če je starejši pc
Poglej če je kakšn kondenzator napihjen ali počen.
Če maš 2 ali već ram ploščke sprobaj vsako posebej kak ti bo delalo.
Če maš 2 ali već ram ploščke sprobaj vsako posebej kak ti bo delalo.
Zdej na sliko se bolj slabo vidi.
Ne zdi se mi da je kaj narobe. Za vsak primer sprobaj če se da eno grafo sposodit od frenda ali soseda pa poglej. A si rame sprobal vsakega posebej če jih maš več ??
Ne zdi se mi da je kaj narobe. Za vsak primer sprobaj če se da eno grafo sposodit od frenda ali soseda pa poglej. A si rame sprobal vsakega posebej če jih maš več ??
imam dva rama in sem vse kombinacije sporobal in ni nic boljše samo to je da sedaj tudi miške in tipkovnica ne dela več pa tudi sedaj na začetku enkrat piskne bolj potiho nato enkrat bolj naglas nato še enkrat in potem ko se pojavi pozdravno okno in pa še enkrat ko se pojavi omizje (brez ikon in brez orodne vrstice) nato se šele pojavi orodna vrstica in pa ikone.
Poglej si v nadzorno ploščo v meniju system podmenu
hardware\device manager če je kaj narobe.
Device Manager @ Wikipedia
Image:Device Manger Windows 2003.png @ Wikipedia
hardware\device manager če je kaj narobe.
Device Manager @ Wikipedia
Image:Device Manger Windows 2003.png @ Wikipedia
A ti zazna oba rama pri zagonu.
Če maš 2x 1g mora pisat 2096mb
če je 2x 512 piše 1048mb
Če maš 2x 1g mora pisat 2096mb
če je 2x 512 piše 1048mb
Sedaj sem probal da bi mi ga zagnal v varnem načinu pa mi ga sploh noče ker pravi da hardver or softver ne dovoljuje tega.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalnik se ugasne med igranjem igric! (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 7671 (4543) | engelman |
» | Problemi z graficno kartico:SOddelek: Pomoč in nasveti | 1570 (1099) | xabre |
» | radeon 9600 težaveOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1223 (997) | Pyr0Beast |
» | Pregrevanje nečesa ali ... ?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1263 (1026) | auch |
» | Znižanje obratov na hladilnikuOddelek: Pomoč in nasveti | 1417 (1204) | Tea Time |