» »

Dlančnik + GPS

Dlančnik + GPS

roli ::

Trenutno razmišljam o eni bolj kot ne prenosni napravici. Najprej sem razmišljal, da bi nabavil asus EEE ampak po tem, ko sem ga nekaj časa uporabljal sem ugotovil, da ni ravno prenosen. Napravico bi rabil za predvajanje filmov na poti, kak mp3 in brskanje po netu preko wifi, morda pa bi tudi kaj sprogramiral - tule je en catch: A dlančnik lahko preko mreže uploada .php datoteko na nek drug računalnik? Verjetno lahko samo bolje se prepričat. Kot rečeno razmišljal sem o eeeju, ipod Touchu in sedaj sem se resno začel nagibat tudi v smer dlančnika.

Torej gledal sem tale dlančnik:
HP Ipaq 214
Sedaj pa me zanima ali za to ceno (lahko kake 10EUR višje kaj več pa ne) obstaja kak boljši model in kako je potem z GPS navigacijo. Rabim seveda nek sprejemnik. Kateri sprejemnik bi bil primeren in katera kartografija za dlančnik? Rabil pa bi podporo za SLO/CRO - ostale države ima tako ali tako že navigacija integrirana v avtomobilu.

EDIT: Bi delal tisti dlančnik in ta GPS? Potem pa bi rabil še kake karte - TomTom Navigator 6 naj bi imel podporo za slovenijo in hrvaško - kako?
http://www.r00li.com
  • spremenil: roli ()

krneki0001 ::

V osnovi ti predlagam dlančnik s kako boljšo resolucijo (240X320 je premalo za tako mašino, ki ima 624MHz proc in 128Mb rama in 256Mb roma). Sam imam malo starejši dlančnik - HX4700, ki ima samo 64Mb ram-a in 128Mb rom-a (2x manj od tega), ampak ima pa ATI-jev 3d pospeševalnik in 640X480 resolucijo), ostalo pa vse isto(procesor, I/O). Za navigacijo uporabljam iGO my way 8 (vodenje v slovenščini in menuji v slovenščini) v povezavi z Blue Tooth GPS in deluje vse brezhibno, čeprav bom prodal GPS in si kupil GPS na SD kartici (imam CF in SD režo). Slovenija je odlično pokrita (uporablja karte od navignona, iste kot garmin).

Na dlančniku imam dosbox in v njem imam postavljen C++, pa se da čisto normalno programirat, pa tudi za ostale programske jezike je kr dobro poskrbljeno. Imam tut emulacijo 3270 terminala, da lahko delam preko VNC-ja za službo, pa še par dodatnih zadev. Vse deluje odlično, na tem, ki si ga ti izbral pa bo laufalo še bolje, ker imaš še enkrat več rama in roma.

Predlagam, pa ti da si vse programe in podatke inštaliraš na CF kartico in pustiš v romu samo sistem in kake zadeve, ki jih nujno rabiš. SD režo pa uporabi za GPS na SD kartici. Meni CF deluje hitreje kot SD kartica.

Imam pa ene 20Gb free programov za windows mobile, med drugim tut grafične kalkulatorje (vpišeš funkcijo in riše grafe, hkrati pa na grafu lahko odčitavaš ničle, minimume in maximume, potem vpišeš odvod ali integral in ti ga izračuna in podobno).

Zgodovina sprememb…

roli ::

Zanimivo podatki na mimovrste kažejo, da ima dlančnik resolucijo 320x240 - google pa pravi, da ima 640x480!
http://h10010.www1.hp.com/wwpc/me/en/ho...

Kje pa si našel GPS na SD kartici? To me pa res zanima! DRugače bom pa nabavil tisto BT verzijo - saj je čisto OK verjetno!
http://www.r00li.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: roli ()

krneki0001 ::

Če je 480X640 resolucija, potem ga vzemi. Bo odlično služil.

Tukaj je pa SD GPS. Se ga splača, ker potem ni treba še BT GPS-a napajat. Sicer zdrži okoli 25 ur z enim napajanjem in ima baterijo ki je nokia compatible (tako da imam od starih telefonov še 2 bateriji zraven in imam avtonomije za 75ur, vendar vseeno, če imaš SD GPS, še tega ne rabiš.

http://sewelldirect.com/SD-SDIO-Pretec-...

il ::

Slučajno sem našel link za SD card GPS v SLO

roli ::

Mislim, da se bom odločil kar za tisti MSIjev BT GPS sprejemnik. Tako ali tako ima avto polnilec in se ne rabim sekirat z trajanjem baterije. Ga pustiš v avtu in, ko ga rabiš preprosto privlečeš ven. Tudi tisti sprejemnik na SD kartici ni ravno prenosljiv - in, če prav vidim ima MSIjev SirfStar 3 chipset kar (vsaj kolikor sem bral) naj bi bil najboljši GPS chipset.

Čeprav je malo čudno, da ni praktično nobene angleške strani, ki bi omenjala ta sprejemnik. Razen seveda MSIjeve strani.
http://www.r00li.com

roli ::

Malo prej naročil dlančnik, GPS in eno 4GB SD kartico - imam raje SD, ker jih rabim še v kaki drugi napravi...
http://www.r00li.com

LuGi ::

Prtisjeni da kupujete GPS sprejemnike po 77EUR..dobis za 20-30 sirfstar3 sprejemnik :))

krneki0001 ::

Sam imam od danes naprej 16Gb CF kartico in imam SD plac frej, tako da bom kupil SD GPS, samo ne samo 12 kanalnega. Imel sem BT 12 kanalnega, pa imam sedaj 51 kanalnega in je razlika več kot očitna, je hitrejši in bolj natančen.
Tako da sedaj iščem 51 kanlenga na SD.

shadeT ::

Prtisjeni da kupujete GPS sprejemnike po 77EUR..dobis za 20-30 sirfstar3 sprejemnik :))


in kje jih imaš ti za 20-30€?

profii ::

Prtisjeni da kupujete GPS sprejemnike po 77EUR..dobis za 20-30 sirfstar3 sprejemnik :))


ja jst bi tud enga za 20€ prosim :)

roli ::

Danes dobil vse skupaj! Dlančnik deluje odlično - kvaliteta videa je res izvrstna za tako napravo.

Trenutno iščem še kako dobro temo za dlančnik in dober web browser. Iris web browser je trenutno nekaj najboljšega kar sem našel - obstaja kaj boljšega?
http://www.r00li.com

krneki0001 ::

Minimo je firefox za dlančnike. Dobiš ga na mozilini strani. Imam WM6.1 in uporabljam black theme - kao vista black. Celo black edition adobe readerja 2.0 LE dobiš na netu.
http://www.mozilla.org/projects/minimo/

Predlagam pa ti par programčkov
- system mechanic - anton tomov
- total commander (zastonj in še zip ima vključen, tako da se ne matraš s pakiranjem in odpakiravanjem)
http://www.ghisler.com/pocketpc.htm
- tcpmp - video player z plugini (vse deluje brez problemov)
http://picard.exceed.hu/tcpmp/test/

Pa še par tweakov obstaja, da si na SD kartico preneseš moje dokumente, pošto in vse kar delaš, tako da ti rama več ostane frej.
http://www.ppcsg.com/lofiversion/index....

roli ::

Kar se browserja tice - ostajam pri irisu. Edini browser, ki slo-techa ne razlomi ampak ga pokaze tako kot na PCju. Tole sedaj ravnokar pisem z njim in je izvrsten. Potem je tu file browser - resco file explorer izgleda odlicno saj ima tudi podporo za poganjanje datotek direktno iz mreze... Kot media player pa nastopi coreplayer - nazalost brez podpore podnapisom in komercialen. Drugace pa izvrsten. Kar mi manjka na dlancniku je boljsa prepoznava pisave ali boljsa tipkovnica. Prepoznavanje pisave je imel moj prastari palm zire stokrat bolje reseno. Morda je kaj moznosti za prepoznavanje govora? Ceprav je block recognizer zelo podoben palmovemu sistemu. Samo se vedno ni to tisto pravo. Poleg tega rabim se neko barvno belezko za PHP programiranje in VNC klient pa bom menda srecen.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: roli ()

krneki0001 ::

resco file explorer se skrije proti total commanderju - vsaj za moje pojme - mreža, registry, pakiranje, ftp,... - vse podpira in plugine lahko vstavljaš. Irisa še nisem uporabljal, coreplayer pa se prevečkrat sesuje, medtem ko tcpmp lepo predvaja tudi podnapise.
Vnc klienta dobiš s temle paketom večih programov "z2 PocketLAN for Windows Mobile v4.0", hkrati z ogromno drugimi zadevami ali pa s programom pocket VNC server.

Za editor pa jaz uporabljam orneta notepad, za php pa pocketHPH, ki je kot en PHP server za dlančnike.

Prepoznavanja pisave ne uporabljam, tako da o tem vem bolj malo.

Pa za zvok si naloži tole zadevo "SRS_WOWHD_ARM.cab", lahko štimaš zvok brez priklopljenih slušalk.

roli ::

Tista stvar za zvok ne deluje - nekaj o tem, da ni driverja. Nato pa se sesuje.

Obstaja kak brezplačen vnc klient?

Kar se tiče File explorerja to kar si napisal ima tudi resco. No ja bomo še videli.

Coreplayer pa deluje bolje od tistega - vsaj šteka ne. Čeprav mu manjkajo podnapisi, tako kot tcmpju.

Kar se pocket HPH tiče jaz nočem tega - hočem samo en editor, ki stvar normalno odpre in lahko barvno označuje kodo. TO je vse.

Drugače pa bi rad eno temo, ki nima tako velikih tistih vrstic od OSa. WM ima te vstice pošteno prevelike. Samo kolikor vem bo tole praktično nemogoče.
http://www.r00li.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: roli ()

krneki0001 ::

Katero verzijo tcpmp pa si snel dol. Jaz imam 8.1 pa vse plugine in nič ne šteka - vse teče čisto gladko kot da bi na pc-ju gledal.
tiste vrstice lahko vse izklopiš v today panelu ali pa v registryju.

Tisto za zvok pa rabi en driver, ki ga dobiš s tcpmp in vsemi plugini (brez pluginov res šteka, sem zdajle sprobal).

roli ::

Namestil sem TCPMP 0.72RC1! Sem sedaj namestil še vse plugine tako, da ne šteka.

Tist hudič za zvok pa še vedno pravi, da ni naloženega nobenega driverja (vsi plugini so nameščeni).
http://www.r00li.com

krneki0001 ::

Zgodovina sprememb…

roli ::

Sicer pa kaj ta stvar sploh dela?
Na kakšen način je to uporabno?
http://www.r00li.com

krneki0001 ::

To je equlizer za navaden zvočnik, kjer lahko še dodatne nastavitve štimaš. V navadnem sistemu jih lahko štimaš samo če vklopiš slušalko, s tem pa jih lashko nastavljaš tudi brez - pozna se pri glasu v filmih.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dlančnik WiFi problem ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
5572 (521) Frenckie
»

Samsung Omnia problemčki in nasveti?!? (strani: 1 2 3 422 23 24 25 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
1227122031 (30857) Kunte
»

Kaj je dobro vedeti pred nakupom GPS naprave? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5412113 (8803) AtaStrumf
»

GPS dilema...

Oddelek: Pomoč in nasveti
71402 (1199) TakelowG
»

GPS in slo. mapa

Oddelek: Programska oprema
82371 (2235) ToniT

Več podobnih tem