Forum » Pomoč in nasveti » Vec rama v slotu, kot ga naj bi bilo...
Vec rama v slotu, kot ga naj bi bilo...
Justy ::
Zanimajo me vase izskusnje s tem....
Kolega ima namrec sedaj v eni rezi 64 v drugi pa 256 mega.... Plata pa mu podpira le 2 x 128 mega....
Tako da mu je zaznalo samo 64 + 128 mega...
Zanima me ce je lahko tu kaj slabega tako za comp kot za sistem.....
----------------
ker najprej je mel not samo 64 (gor pa win98 in 2k), nato je dokupil se 256 in odkar ga je vstavil mu delajo samo se win98.... tudi ce vzame 256 ven mu win2k se vedno ne delujejo
----------------
... ali je vseeno ce ima pac tak vecjo ploscico rama not kot naj bi ga plata podpirala?
Hvala, LP
Kolega ima namrec sedaj v eni rezi 64 v drugi pa 256 mega.... Plata pa mu podpira le 2 x 128 mega....
Tako da mu je zaznalo samo 64 + 128 mega...
Zanima me ce je lahko tu kaj slabega tako za comp kot za sistem.....
----------------
ker najprej je mel not samo 64 (gor pa win98 in 2k), nato je dokupil se 256 in odkar ga je vstavil mu delajo samo se win98.... tudi ce vzame 256 ven mu win2k se vedno ne delujejo
----------------
... ali je vseeno ce ima pac tak vecjo ploscico rama not kot naj bi ga plata podpirala?
Hvala, LP
Matek ::
Naj proba dat samo 256 noter. Sicer pa se mi čudno zdi, da bi mu prej delalo na 64MB, potem pa ne.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.
Ja, sej meni je tud cudno, sem mu ze predlagal vse mozne varjante kaj naj proba, pa pravi da se vedno 2k ne delajo..... zmrzneju mu se preden se do kraja nalozijo.... lahko da je kaj pomesalo v registrih al kaj...
Sej bo v kratkem prpelu kisto do mene, tak da bom od blize videl kaj je na stvari..... predvsem me zanima kako je s tem ce imas vec rama v slotu kot ga plata sploh podpira.... ce je mozno da pride celo do strojne okvare al cesa podobnega al je vseeno ce imas 1 GB rama veliko ploscico v slotu ki podpira maximalno recimo samo pol giga
Hvala, LP
Sej bo v kratkem prpelu kisto do mene, tak da bom od blize videl kaj je na stvari..... predvsem me zanima kako je s tem ce imas vec rama v slotu kot ga plata sploh podpira.... ce je mozno da pride celo do strojne okvare al cesa podobnega al je vseeno ce imas 1 GB rama veliko ploscico v slotu ki podpira maximalno recimo samo pol giga
Hvala, LP
Matek ::
Eh, skvarit se ne more po moje nič, samo mi je čudno da mu dela polovica :).
Bolje ispasti glup nego iz aviona.
rc-car ::
Daj updatej BIOS na najnovejšega.
Nothings gonna stop me now, I'm breaking the rules, I'm gonna do it if its not allowed
MadMax ::
Justy: saj ti je rc-car prav povedal.
128Mb je limit starih biosov (tako kot 32Gb disk, na primer).
Vecji problem je dobit BIOS, saj je plata ocitno ze malo starejsega datuma (pa po moznosti kake lene firme-kar se BIOSov tice).
Drugace pa ni nic narobe.
Recimo v en P1 200 das lahko 128Mb novega RAMa, pa ti ga bo prepoznalo le 32 (ali pa sploh nic). Ce pa bos nasel kakega starega 64Mb/66MHz, al pa 128, bo pa lepo delal.
Tisto z W2k pa bi rekel, da je zgolj nakljucje.
128Mb je limit starih biosov (tako kot 32Gb disk, na primer).
Vecji problem je dobit BIOS, saj je plata ocitno ze malo starejsega datuma (pa po moznosti kake lene firme-kar se BIOSov tice).
Drugace pa ni nic narobe.
Recimo v en P1 200 das lahko 128Mb novega RAMa, pa ti ga bo prepoznalo le 32 (ali pa sploh nic). Ce pa bos nasel kakega starega 64Mb/66MHz, al pa 128, bo pa lepo delal.
Tisto z W2k pa bi rekel, da je zgolj nakljucje.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
OK, hvala, mene je samo zanimal to kar sem spraseval
itaq da vem za updejt biosa, samo me ni zanimal za ta primer.... mogoce bi moral ze v prvem postu napisat da me updejt biosa v tem primeru ne zanima..... pa vseeno hvala
itaq da vem za updejt biosa, samo me ni zanimal za ta primer.... mogoce bi moral ze v prvem postu napisat da me updejt biosa v tem primeru ne zanima..... pa vseeno hvala
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | 3DMARK 2001SE build330 (strani: 1 2 3 4 … 22 23 24 25 )Oddelek: Navijanje | 58579 (27311) | LittleDevil |
» | MemTestOddelek: Navijanje | 2430 (1604) | HyperGL |
» | Hercules8500LeOddelek: Pomoč in nasveti | 2404 (1605) | rap3r |
» | Preveč RAMA ??Oddelek: Pomoč in nasveti | 891 (636) | tha_man |
» | 3d Mark 2001Oddelek: Zvok in slika | 1686 (1119) | Paramedic |