Forum » Kaj kupiti » Klasični TV?
Klasični TV?
hazlhof ::
Torej kupujem nov TV s katodno cevjo, in sem videl imajo v Mediadomu akcijo Grundig STF72/1002 v akciji za 219€.
Ima 29"/72cm ekran.
Ali kdo pozna to, je kvaliteten?
Je kje še kakšen podoben TV te velikosti ali večji za podobno ceno?
Ima 29"/72cm ekran.
Ali kdo pozna to, je kvaliteten?
Je kje še kakšen podoben TV te velikosti ali večji za podobno ceno?
hazlhof ::
Cenejše nisem videl te velikosti.
Piše, da je 50hz. A ni to nekam malo, bo to preveč utripalo?
Piše, da je 50hz. A ni to nekam malo, bo to preveč utripalo?
lasse007 ::
50Hz imajo običajni televizorji, to je hitrost osveževanja slike, potem so ven prišli 100Hz televizorji, kjer se slika osvežuje tako hitro, da se ne zazna migetanja.
"Predstave s črno magijo in njenim popolnim razkrinkanjem"
(Mihail A. Bulgakov, Mojster in Margareta)
(Mihail A. Bulgakov, Mojster in Margareta)
mmmato ::
Utripalo bo toliko, kot utripa večina katodnih tvjev proizvedenih do danes. 50Hz je po PAL standardu, ameriški NTSC standard utripa s 60Hz.
Obstajajo seveda tudi 100Hz TVji, vendar bistvene rezlike ni. Imamo doma panasonicov tv 71cm diagonale, 50Hz, pa ne opazim migetanja. Razliko med 50Hz in 100Hz mogoče opaziš, če gledaš v zaslon z enega metra.
Priporočam panasonic ali philips
Obstajajo seveda tudi 100Hz TVji, vendar bistvene rezlike ni. Imamo doma panasonicov tv 71cm diagonale, 50Hz, pa ne opazim migetanja. Razliko med 50Hz in 100Hz mogoče opaziš, če gledaš v zaslon z enega metra.
Priporočam panasonic ali philips
http://www.turnofftheinternet.com/
Phoebus ::
Tyaz: ne bluzi, razlika med 50 in 100hz je kot noč in dan!
Če imaš možnost, vsekakor vzemi 100Hz!!
Spajky ::
Jest sem za 270e v Merkurju kupil tegale pred slabimi dvemi meseci diagonala slike je 67,5cm ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
benqx ::
dolenska ::
ma kupi tapocenga. itak čez 3 leta ukinjajo analogni sprejem in boš kupil ali nov televizor ali pa dekoder. no jaz bom takrat kupil nov televizor, saj ne maram dodatnih škatel.
Če RTV-SLO res misli ukinit analogno oddajanje tako kmalu (dvomim!), pa bo v kabelskih sistemih še dolgo analogni signal, zraven pa samo opcijsko digitalni. Za oboje pa tako rabiš (če TV nima vgrajenega DVB-T z Mpeg4 dekoderjem ali DVB-C) dodatni SetTopBox, ki pa nima vsaki HDMI izhoda in gre itak na SCART vhoda TV-ja! večinoma, vsaj cenejši set top boxi)...
Jest sem zadovoljen. Ko se malo poigraš z nastavitvami v menu-ju, je slika in zvok ko bok za moj okus. Kake dodatne funkcije si mislil?
mmmato ::
Tyaz: ne bluzi, razlika med 50 in 100hz je kot noč in dan!
Res nisem gledal velik 100Hz TVjev, sem pa primerjal 2 panasonica, 50 in 100 Hz, pa se mi ni zdela velika razlika. Mogoče pa le jaz vidim par FPSjev manj ;)
http://www.turnofftheinternet.com/
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | osveževanje slike 100hzOddelek: Zvok in slika | 3842 (2155) | ABX |
» | 100Hz pri LCD TVjih - brezveze? (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 9814 (8457) | neres |
» | Se splača kupit 200Hz lcd tv ? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 7869 (6424) | Invictus |
» | Refresh rate (Hz)Oddelek: Zvok in slika | 1616 (1423) | SasoS |
» | Televizor 100HzOddelek: Kaj kupiti | 3673 (3005) | SanSan |