» »

Refresh rate (Hz)

Refresh rate (Hz)

bigbug ::

Pozdravljeni,

Zanima me koliko dejansko je pomembna/opazna frekvenca osvezevanja pri LCD TV-jih? Saj ima vecina 26" frekvenco 50Hz? Kateri LCD TV z DVB-C velikosti 26" se splaca vzeti?

Hvala

Lp

allex ::

med 50 in 100 je precejšnja razlika, med 100 in 200 pa ne toliko, da bi se splačalo
struggling with abundancy of computer power

bigbug ::

Samo trenutno imajo vsi velikosti 26" le 50Hz le vecji imajo 100Hz. Je kaj morda na tem, da se na manjsih zaradi velikosti ne pozna?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bigbug ()

Scorpia ::

V hiši imamo dva tv-ja 42 palcev, eden 50Hz drug 100Hz. Kakšne konkretne razlike ni, na 50Hz so mi črke in na sploh slika bolj ostra. Na drugemu je slika tudi mal bolj temnejša ampak prizori so gladki in tekoči, podnapisi pa niso tako izraziti. Dobiš občutek da je film amatersko posnet.
Jst še zmeraj raje gledam na 50 hz ker mi je slika bolj lepša. Se pa stvari spremenijo ko daš na oba HDTV in razlike skoraj ni več, edino plus gre 100hz ker so prizori gladki. Bi rekel da če nimaš HD programe in filme je slika na 100Hz bolj obupna od 50Hz.

Pa še to oba tv-ja sta iste firme, le eden je eno leto novejši. Druge razlike med njima kot v Hz in seveda tudi v odzivnem času, ni kake hude razlike.
////

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Scorpia ()

allex ::

če nimaš namena vrtet HD vsebin, sploh ne vem zakaj bi kupoval LCD?!
struggling with abundancy of computer power

miranpozar ::

allex: a ti slučajno v letu 2009 predlagaš nakup katodneža? :\ Ne trosit neumnosti prosim!
Miran Požar, Portorož, http://sites.google.com/site/miranpozar/

allex ::

predlagam, naj se ljudje, ki ne poznajo principa LCD-ja, ne spuščajo brezglavo v nakup, z namenom izboljšanja kvalitete slike - vsaj dokler se ponudba digitalnih programov ne razširi

P.S. glede na Vašo starost, bi pričakoval kaj več razumevanja poljedelskih veščin
struggling with abundancy of computer power

telexdell ::

Še kar hodim po svetu in spoznavam različne kulture. Prav nasmehnem se ob prispodobi, kaj bi delal Lamborgini ali Ferrari na ozki cesti do Cusca v Peruju? Podobno je pri današnjem srednjem veku digitalne ere. Kaj ti pomaga oh in sploh: plasma, LCD, laser TV... brez infrastrukture za njihovo izkoriščanje?
Za teh nekaj Bluray filmov za 50EUR ko si jih ogleda na predvajalniku za 300...1000EUR nekaj posameznikov pa res ne opravičuje postavitve F1 v brezpotja pragozda. Preko neta si laho potegneš kopije, katere bodo prikazale vso prednost nove tehnologije tudi na navadni CRT TV. Ko bom lahko z daljincem izbiral med 50, 60..200 kanali z 2000p se bo pa razlika med LCD TV za 500EUR, 1000EUR ali 5000EUR res poznala za videofile. Za nas navadne smrtnike pa so EUR in Hz za TV le stvar prestiža pred sosedi. Ko se bližaš 50. ti noben Hz ali EUR ne prebere podnapisa na TV.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

miranpozar ::

Dejstvo je, da večina navadnih smrtnikov dejansko kupuje televizorje (in ostalo) na podlagi nekih številk (Hertzi, osveževanja, megapixli, ipd) in so nato na koncu vsakodnevno frustrirani zaradi dosti bolj resničnih težav, kot naprimer razteg 4:3 slike na 16:9, poudarjenega šuma analognega signala (ali mpeg artefaktov digitalnega), nastavitev ki ne veljajo (ali pa veljajo, ko to nočeš) na različnih video vhodih, kotnih (ne)vidljivosti, ipd.
Nakup TVja je dandanes, ko so že vsi modeli izpopolnjeni še kaj več kot samo številke!
Sicer pa sem zadnjič v živo videl lepo predstavitev razlike med 50/100/200 Hz v BTC LJ v neki Sony trgovini, kjer imajo v izložbi razstavljene tri TVje, vsako s svojim "framerate" in zgleda 200Hz res cool!
Miran Požar, Portorož, http://sites.google.com/site/miranpozar/

SasoS ::

Vsekakor razlika med LCDji JE. In to precejšnja. Mogoče sem pristranski, ampak na mojem Sonyju izgleda tudi navaden SD res fenomenalno. Sploh zdaj ko recimo pop oddaja 16:9 nimam sliki kaj očitat. Nima tiste HD ostrine, vendar je vse skupaj 10x bolje kot prej na CRTju. Kolega ima Philipsa pa tudi HD zgleda bolj ubogo...priznam da nisem opazil bistvene razlike med Siolovim Melody Zen (720p? rekompresiran mpeg4 definitivno) in T-2jevim (1080, original mpeg4 okoli 15Mbit). Imel sem jih gor hkrati in šaltal s knofom...SD je pa sploh bil crap. Ne bom rekel da so vsi Philipsi zanič.

100Hz ni zato, da bo slika super-duper stabilna tako kot na CRTju. 100Hz je zato, prvič da je LCD bolj responsive (krajši fade-out) in drugič zato da ima TV dovolj zmogljiv procesor da še vmes kaj pointerpelira. 200Hz še toliko bolj...vprašanje pa res koliko je marketing in koliko res. Tisti demo v BTCju je kar impresiven :))


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

LCD TV kontrast, osveževanje ?? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
6312479 (11807) hojnikb
»

osveževanje slike 100hz

Oddelek: Zvok in slika
263724 (2037) ABX
»

LCD LG ali Philips

Oddelek: Zvok in slika
394665 (4145) Dromar
»

100Hz pri LCD TVjih - brezveze? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
669234 (7877) neres
»

Se splača kupit 200Hz lcd tv ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
637631 (6186) Invictus

Več podobnih tem