Forum » Kaj kupiti » XpertVision 9800GTX
XpertVision 9800GTX
Stroj ::
Sem pred nakupom nove grafične kartice, pa bi potreboval pomoč. Malo sem brskal in mi je tale ponudba zapela za oko. A je XpertVision kul podjetje (ker nisem še čul zanje)? Po specifikacijah naj bi bila ista kot npr. BFG-jeva ali Gigabytova verzija. In pa, a ima kdo izkušnje z omenjeno trgovino? Vse izgleda v redu, ampak mi cena deluje nekam hudo nizko, pa raje preverjam. Sicer pa nadgrajujem iz Sapphire Radeona X1950 Pro, procesor pa je AMD X2 3800+, vendar ga bom kmalu zamenjal, zato potrebujem grafično kartico, ki bo trajala. Vnaprej hvala.
Zheegec ::
Menda ja ne boš kupoval high-end grafične malo pred izidom nove generacije grafičnih kartic?
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Ja vem, da je malce glupo, ampak se mi zdi tudi glede na to, da prihaja nova generacija kartic, zelo ugodna ponudba. Sicer pa kdaj pridejo nove plate? Ni bilo rečeno, da bi morale že junija (vsaj Radeoni 4000)?
DavidK ::
Stroj:
Sam ne kupvat v Demise! Jast sm 2X pr njih "kupu"- prvič mi je crknu disk in sm mogu čakat skor 2mesca da so mi ga poslal, drugč pa sm naroču malo hudo mašino in po skoraj 2tednih nism dubu nč! Pa še tip je bil nek čudn po telefonu.
Na koncu sm use uzeu pr elektroniki, ki so zlo prjazni in use-pa dubu sm jo u mn kot 1 tednu (z 48urnim testom)!
Umes mi je neki DVD šteknil-sm jim ga nazaj poslou in sm prc druzga dubu (garancijo imam po komponentah)!
Elektronika ima tud to kartico-jaz bi raj pr njih uzeu na tvojmu mestu!
Sam ne kupvat v Demise! Jast sm 2X pr njih "kupu"- prvič mi je crknu disk in sm mogu čakat skor 2mesca da so mi ga poslal, drugč pa sm naroču malo hudo mašino in po skoraj 2tednih nism dubu nč! Pa še tip je bil nek čudn po telefonu.
Na koncu sm use uzeu pr elektroniki, ki so zlo prjazni in use-pa dubu sm jo u mn kot 1 tednu (z 48urnim testom)!
Umes mi je neki DVD šteknil-sm jim ga nazaj poslou in sm prc druzga dubu (garancijo imam po komponentah)!
Elektronika ima tud to kartico-jaz bi raj pr njih uzeu na tvojmu mestu!
Edi999 ::
Se ti ne zdi, da ti bo tale procesor MOČNO zaviral grafično kartico?
Če že nameravaš nadgradit, potem daj to skupaj- grafično in procesor!
Če že nameravaš nadgradit, potem daj to skupaj- grafično in procesor!
Uf, saj pri Elektroniki je pa še bolj poceni. Zakon. @DavidK: a potem so pri Elektroniki zanesljivi? Jim lahko vrneš nazaj, če kaj ne štima?
Drugače pa @Edi999: vem, da ni procesor ravno v isti ligi kot grafična, ampak a ne bodo vseeno igre šibale hitreje kot pa recimo z HD3870, kljub zaviranju? Sicer pa mora biti orenk kartica, da mi ne bo treba še enkrat menjati ob menjavi procesorja.
Drugače pa @Edi999: vem, da ni procesor ravno v isti ligi kot grafična, ampak a ne bodo vseeno igre šibale hitreje kot pa recimo z HD3870, kljub zaviranju? Sicer pa mora biti orenk kartica, da mi ne bo treba še enkrat menjati ob menjavi procesorja.
Premišljujem se. A bo opaziti veliko razliko v igrah (3DMark me ne briga), če bom vzel namesto 9800GTX tole zadevo? Upoštevajte, da je procesor AMD X2 3800+ AM2 navit na 2,4 GHz, pa 2GB 800MHz GeIL RAM-a imam. Bo moj sistem s to grafično dovolj za poganjanje recimo Age of Conana na 1280x1024 in vsem na max?
BuBBle.D ::
Za to resolucijo ne rabiš grafično z 1 giga rama. Vzami eno 8800gt za 150€ in boš več kot zadovoljen.
|MSI MPG Z690 EDGE|Intel Core I7-13700K|64GB Viper Steel 3600Mhz|
|Zotac Trinity 3090 OC|EK-Nucleus AIO CR360 Lux D-RGB|
|ASUS TUF Gaming GT501|Corsair AX1200W|Samsung Odyssey G7 32"|
Ja, to vem, ampak je samo 2 evra dražja od najcenejše 512MB lol. Potem bo taka grafična dovolj?
EDIT: a je tole dober deal? Je Mushkinova verzija kakovostna (ker ne najdem nikjer nobenega reviewa)?
EDIT: a je tole dober deal? Je Mushkinova verzija kakovostna (ker ne najdem nikjer nobenega reviewa)?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Stroj ()
Kar vzemi tole Mushkin grafo. Ima fajn 5 let garancije.
Zheegec ::
Po 3 letih bo že zdavnaj zastarela... Če preživi tisti 2 leti, kolikor imaš drugje garancije je čisto dovolj.
Dobro, če je razlika par €, potem je vsekakor vseeno.
Dobro, če je razlika par €, potem je vsekakor vseeno.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Ja, ampak je fajn, ko jo bom čez dve leti prodajal, ker bom lahko rekel, da je še 3 leta v garanciji. ;) Poleg tega pa je res razlika par evrov. Drugače pa še zadnje (morda malo glupo) vprašanje glede te Mushkin grafične: a je enaka kot ostale 512MB 8800GT (razen pač clockov)? Ker na strani od AGT-ja ne piše, da bi imela PCI-e 2.0, morala pa bi imeti. Saj verjetno so pozabili dopisat, ampak bi bil rad siguren.
P.S.: zakaj ni te grafične na uradni strani Mushkina? Ker je tako nova?
P.S.: zakaj ni te grafične na uradni strani Mushkina? Ker je tako nova?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Stroj ()
mesoreznica ::
Mah ne kompliciraj, vzami najcenejšo in je.
LP
LP
Gigabyte UD3P, E8500 @ 4.5 GHz , HD4870-X2, 4GB ram (Xtreeme Dark),
WD Velociraptor, LC Legion-X
WD Velociraptor, LC Legion-X
Dobra cena, ni kaj.
Najlepša vam dala vsem za pomoč, ampak sem danes naročil 4850, ker mislim, da ponuja najboljši p/p ratio. Tako da se lahko tema zaklene. :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Imate izjušnje z Elektronika.si (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 7570 (3910) | __Devil__ |
» | Računalnik do 550 € (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5728 (4490) | mera |
» | nov comp. (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 8102 (6049) | Meizu |
» | PC po komponentih (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 7336 (5139) | Gutjerez |
» | GeForce 8800GT (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Strojna oprema | 58269 (39296) | msms |