» »

Kateri 26'' LCD kupiti?

Kateri 26'' LCD kupiti?

1 2
3
4 5

hotlips ::

Danes so tudi meni dostavili Dellovo 27ko.
TO PA JE MONITOR! Definitivno vreden svojega denarja, še posebaj če ga iz Nemčije naročiš.

Prvi vtisi so zelo dobri. Samo še nisem uspel ugotovit kako se Card Reader zaktivera, tako da vsi ponosni lastniki, ki imate kej izkušenj s tem, se priporočam.

Ko bom pa še kakšen game zagnal bom napisal pa še kaj o imput lagu, pa če mi bo ratal card reader zgruntat še kakšno slikco prlimam.

lphl

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hotlips ()

BugiMen ::

super zdej pa res cakam kako dobro user ingame iskusnjo. kajti test na prade.de za DELL in stranska slika formule cez cilj me je kar mal prestrasila ...
Born to be wild and wild to be born

BugiMen ::

za kok pa kje si narocil ce ni skrivnost?
Born to be wild and wild to be born

ravsek ::

Evo, po vseh zajebancijah sem ga danes koncno tudi sam dobil 8-) Prvi vtisi so super, kaj vec povem po nekaj casa. Sedaj so moram lotiti konfiguriranja, da potegnem vse iz monitorja, potem pa uzivancija v FHD :D

hotlips, si prikljucil USB kabel? Na zacetku sem bil tako navdusen, da sem ga cisto spregledal. Potem mi in USB-ji in Card Reader delajo bp, brez kakrsne koli instalacije.

Se ena slikca:
 Dell 2709W

Dell 2709W

hotlips ::

Živjo!

Ja men tud delajo card readerji tko kt treba zdej. Problem je bil pr men, da sm usb kabl prklopu v nedelujočo, odklopljeno utičnico na compu. Slikce tud že mam, sam morem iz joba pridt, da kakšno gor nalimam, kar se tiče gameinga, pa pomoje pred nedeljo pomoje ne bo žal nič, da bi lahko imput lag skomentiral.

@BugMen: ni skrivnost, 600E + 20E poštnine (+ 20E provizij naknadno, ker je šlo nakazilo preko ene 3 bank, sicer ne vem zakaj in si je vsak a vzela svoj piece)

Jaz sem ga poiskal preko http://geizhals.at/eu/a343247.html, naročil sem pa preko fast-tradea-germany. Sem hotel najprej preko HoH.de, samo so mi odpisal, da je monitor prevelik, za dhl al neki tazga :), pri Mediafrost pa ma Slovenio v eni čudni coni locerano, tako da bi zacolal več kt 100E poštnine, vsaj tko jim na spletni strani piše. Pri Fast-tredeu pa jim zaradi nevem katerega razloga ni v NLB un hiter način plačila sprejel, pri katerem bi bila provizija cca 85 centov, tko da sem mel potem ceramonmije z nakzilom € in kazneje še z enim nakazilom da sem provizije naknadno poravnaval.

Zdej zgleda da so ga podražil za 30E, sam glede na to da ga v Sloveniji ne dobiš pod slabih 1000E http://www.ceneje.si/dell-lcd-monitor-2..., je to še vedno bargin po mojem mnenju.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hotlips ()

gregor ::

lepo, vedno vec nas je z dell-om

ravsek, čestitam, si se načakal pri www.qsix.eu (supradictus) - dopusti ?
meni je tudi sedaj ko je začel delat (25.08) poslal račun po mailu (pdf) , sem pač hotel imet nakaj pisnega
garancija je 5 let, lepo

kakšne nastavitve imaste pri brightnest in contrast
jaz sem takoj znižal

LP

ravsek ::

Jap, dolga je bila preden sem koncno dobil monitor. Monitor, ki sem ga poslal nazaj, je ravno en dan zamudil, tako da so bili ze na dopustu. Na sreco sem imel potem tudi sam dopust, tako da cakanje ni bilo tako mucno :) Nastavitve imam trenutno pod present modes: Custom (RGB) in brightness 30 in contrast default 50. To sem na hitro nastavil in sem zaenkrat kar zadovoljen. Drugace je pa monitor res ogromen :)), ampak trenutno mi ni zal niti centa, ki sem ga dal zanj, saj je zakon.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ravsek ()

hotlips ::

Jaz sem si ga tudi nahitro zelo podobno nastavil:
Mode - Cool
Brightness - 35
Contrast - 50
Display Settings -> Dynamic Contrast - On
In sem za 2 minuti "kalibracije" zelo zadovolen.

Evo še slikce:







kmetek ::

kwa sem vam fouš k mate tok dobre mize, jaz pa nimam placa na mizi max za 24'' :(

M-XXXX ::

:D
Jaz imam mizo okoli 3-4m (kotna) pa imam ves čas premalo placa:|

gregor ::

imasta kakšen poseben razlog da uporabljata adobergb oz cool preset

no jaz imam kar na standard in brightnes 20, kontrast 30, sicer pa nonstop nekaj spreminjam

še nekaj slik della




lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gregor ()

egomez ::

Vparšanje za tiste, ki imate izkušnje z 26" Novita 2602WHD.
Ali se da imeti priklopljena dva računalnika hkrati: enega na VGA, drugega na DVI in med uporabo preklapljati med vhodoma?

debil ::

Da se.

kmetek ::

Hazro HZ26Wi


pomoje najboljši LCD 26 trenutno.

neboben ::

Gregor in hotlips, ter še kdo:
kako je pa z igrami na dell Dell 2709W ?
O tem ni ne duha ne sluha
bi lahko naredila ene par testov za nas
FPS (Crysis,...izberi sam)
MMORPG (world of warcraft, izberi sam)
DIRKAČINA (izberi sam)
STRATEGIJA (izberi sam)

sam se ogrevam za LG 2600hp bi si pa hitro premislil, če bi od vaju dobil pozitvno mnenje o Dell-u

Lp

gregor ::

igre pa redko igram

sem sicer že pred časom igral COD pa se mi ni zdelo nič narobe, to je mnenje nepoznavalca iger :))

tukaj pa imaš test:
http://www.prad.de/en/monitore/review/2...

POGLEJ NA STRAN 13 IN 14

COPY PASTE IZ TEH DVEH STRANI:
"
A response time of 6 ms grey-to-grey has been advertised for the S-PVA panel on the Dell 2709W. In practice, the 27-inch model meets our expectations in the office sector without a problem.

There is no obvious corona effect such as appears in "aggressive" overdrive implementations. Only at a close viewing distance can a minimal corona effect be seen, but this can no longer be noticed from a distance of 30 cm. Overall, the results here can be rated good to very good.

When overdrive us mentioned, it is immediately connected with a delay in image output, known as input lag. The Dell 2709W is also not exempt from this. The image arrives on the screen with a constant lag of 47 ms, which is the equivalent of about 3 fps. With a deviation of 3 frames per second, the result here is satisfactory at best. There is no option to change the overdrive function on the monitor.

For most users, a lag of this sort is harmless, since it is not or is hardly noticed in normal work on the monitor. However, every person reacts differently and every PC system has different "basic lags". Both factors affect the threshold beyond which an input lag is noticeable.

In the gaming sector, 3 fps is a rather large deviation. Professional gamers will not want to use a model with this result. Occasional gamers who merely want to pass some time by gaming, will be able to live with the lag in our view
"

Torej če si pro igralec potem ta monitor odpade....
LP

neboben ::

hvala,
nism pro
Lp

urosbe ::

Tudi jaz sem danes prejel težko pričakovan paket Dell 2708W (naročil sem ga na Qsix.eu).

Na slikah je primerjava z dosedanjim Dell 2405FPW:

 http://shrani.si/f/3a/EK/1iXzdrr7/img4363.jpg

http://shrani.si/f/3a/EK/1iXzdrr7/img4363.jpg



 http://shrani.si/f/3v/Tt/1t0mYZnm/img4367.jpg

http://shrani.si/f/3v/Tt/1t0mYZnm/img4367.jpg



 http://shrani.si/f/7/UJ/25EwQHf5/img4369.jpg

http://shrani.si/f/7/UJ/25EwQHf5/img4369.jpg



 http://shrani.si/f/1D/Am/Vu4IlB6/img4371.jpg

http://shrani.si/f/1D/Am/Vu4IlB6/img4371.jpg



 http://shrani.si/f/2A/Sj/1az3nl9k/img4373.jpg

http://shrani.si/f/2A/Sj/1az3nl9k/img4373.jpg



Prvi občutki so izvrstni :) Me pa nekaj zanima. Monitor ima HDMI vhod, na računalniku pa imam prav tako HDMI. Ali je kakšna razlika v kvaliteti slike med DVI in HDMI? Jaz tako na oko ne vidim kakšnih razlik. Med VGA in DVI pri resoluciji 1920x1200 sem že pri 24" opazil ogromno razliko.

Kakšne imate pa kaj nastavitve med običajno uporabo (npr. internet) - kontrast, svetlost, barvna shema oz. dodatne nastavitve kot so dinamični kontrast...?

d0rK ::

Jezus, lepa miza... A kisto pa kable si sfotošopal ven? :O

urosbe ::

Ne ne, so malo bolj spodaj, tako da se jih ne vidi...
 http://shrani.si/f/3A/yd/2foOaYFM/img4374.jpg

http://shrani.si/f/3A/yd/2foOaYFM/img4374.jpg



Računalnik je pa na mizi, ne pod mizo :)
 http://shrani.si/f/P/Oh/42728B6q/img4376.jpg

http://shrani.si/f/P/Oh/42728B6q/img4376.jpg



Glede na to, da za računalnikom dnevno presedim čisto preveč časa, si vsaj delovno okolje poskusim čimbolj optimalno urediti, tako da sem dal mizo narediti mizarju po svojih željah in dimenzijah, pa seveda da se barvno ujema z ostalim pohištvom :)

d0rK ::

Mokre sanje. :O

White666 ::

Opozorilo vsem, ki so kupili/kupujejo pri Qsix. Žal sem dobil 2709w z napako. Ko sem zadevo želel reklamirat pri njih, pa skoraj nobenega odziva. Po kar nekaj emailih so mi sicer odgovorili, vendar v smislu, da to sploh ni njihov monitor. Še sreča sem imel original embalažo, ki je imela enake product code kot na monitorju. Po posredovanju slik z dokazilom pa so se zavili v molk.

Še sreča velja Dellova splošna garancija in sem zadevo lahko reklamiral pri nas. Če ne drugega sem sedaj prišel do REV1 verzije. Pohvala Dell servisu v Sloveniji.

Kar se pa Qsixa tiče, in tiste 5-letne garancije : verjetno velja samo v kakšni Južnoafriški republiki.

urosbe ::

Mislim, da ni kar dosti za skrbeti, saj Dell-ova garancija velja tudi pri nas. Tako da v primeru kakšnih uveljavljanj garancij, enostavno zadevo odpelješ na uradni servis pri nas.

White666 ::

Pravzaprav res, le- 5letne garancije pa ni. Velja samo osnovna (mislim da 1 leto).

gregor ::

to je pa res čudno, meni so celo 2408 vzeli nazaj in mi poslali 2709, vse super hitro

tudi ocene na ebayu so zelo dobre:

http://feedback.ebay.de/ws/eBayISAPI.dl...

no, glavno da si rešil v sloveniji

drugače pa imam jaz nastavljen preset mode : custom rgb in brightnes 20, contrast 30, kar je zelo malo ampak tako mi trenutno odgovarja, 50, 50 kolikor pa je tovarniško nastavljeno pa je za mene absolutno preveč

LP

urosbe ::

Glede na to, da imajo pri nas Dell-ovi monitorji (npr. 24") po 3 leta garancije (gledam najcenejšega 24" E248WFP na mimovrste.com), predvidevam, da je potlej garancija pri nas 3 letna. Če imaš pa smolo in ti monitor ravno v crkne ravno ko je 3-5 let star, pa vseeno poskusiš pri Qsix. Jaz ga nisem kupil zaradi 5 letne garancije (zdajle sem sploh prvič zasledil, da je 5-letna), temveč zaradi ugodne cene.

Aha, jaz imam celo Brightness na 0, Contrast pa na 35, barvno pa kar Standard. Res pa je, da je trenutno ambientna svetloba, bom jutri ob dnevni svetlobi videl, če mi bo tudi odgovarjalo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: urosbe ()

gregor ::

še nekaj, če vas moti piskanje tipk potem se da zvok izklopit, jaz ga imam izklopljenega, sem se navadil in sedaj čisto nič ne pogrešam glasnega piskanja.
urosbe, pozabil sem omenit da imaš lepo porihtano mizo :)) , kateri hp je to

lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gregor ()

urosbe ::

Hvala za kompliment:) Pisk je zelo nadležen oz. preglasen, tako da sem ga tudi sam takoj izklopil. HP je 8710w, super zadevca - priporočam! Iskal sem konfiguracijo, s katero bi popolnoma nadomestil namizni računalnik in tale prenosnik se je izkazal.

White666: Kakšno napako pa je imel tvoj Dell 2709w?

White666 ::

Slika je utripala (screen flickering) na temnejših predelih (temno siva, temno modra ipd.).

SasoP ::

Ravno sem kupil 26" Novito, pa imam problem, da ima slika "shadow".
Desno od vsega temnega je še ista slika narisana z belo... npr.: tekst je dvojen (črn, poleg njega pa še bolj na tanko bel)...
Če ful odprem kontrast, ta efekt sicer izgine, ampak še vseeno je bedno vse skupaj. Ima še kdo ta problem z Novito, ali sem dobil pokvarjen monitor?

Razmišljam edino, ali ga naj vrnem, ali reklamiram?

Je možno, da je napaka zaradi VGA kabla (namesto DVI)?

SasoP ::

aha ok.. popravljam odgovor.
ravno sem vštekal drugi VGA kabel in je slika zdaj normalna... možno je, da prvi ni bil dovolj priključen v računalnik (vijaki niso bili zategnjeni).... skratka... slika je zdaj popolnoma lepa

kixs ::

Ima kdo info v kateri trgovini v Avstriji (Celovec) lahko osebno kupis LG W2600HP?

LP

SasoP ::

V bistvu tudi drugi VGA kabel ni odpravil težave, ampak jo je samo zmanjšal. Senca se še vedno vidi, le da je sedaj malo manjša.
Danes bom nabavil DVI kabel (in upam, da mi bo ratalo nastavit na 1920x1200) in poskusil, kakšna je slika z njim. Na forumih sem bral, da ima več ljudi težave s tako imenovanim "shaddow" efektom zaradi VGA kablov. Rešitev je bolj kvaliteten VGA kabel, druga možnost pa je, da so konverterji na grafični oz. monitorju slabi... potem pa edino DVI reši zadevo.

poročam, ko kaj več zvem.

SasoP ::

OK... kupil DVI kabel in priključil. Stvar deluje iz prve z 1920x1200 resolucijo in moram reči, da je slika odlična. Ne more se primerjati s tisto z VGA kablom...
Ne vem, kakšne probleme ste imeli z resolucijo. Jaz sem računalnik ugasnil, vštekal DVI in zagnal in resolucija je bila avtomatsko izbrana. 1920x1080 sploh ne morem izbrati.

gvidovic ::

No kopujem nov lcd ekran pa me zanimajo vaši predlogi, nekaj najcenejšega ta trenutek.

Hugo Boss ::

Hojla,
Prosim, če lahko kateri od lastnikov 27" Della sporoči dimenzije stojala.
Hvala

Hugo Boss ::

Pri dimenziji stojala dell-a 2709 me zanima širina in dolžina. Podatek rabim, da mi stojalo ne pokrije luknje v mizi, ki je namenjena kablovju.

kixs ::

Ima kdo prakticne izkusnje z DELL 3008WFP? Ce ja, s katero razlicico (revision)? Zadnja je A02, ki naj bi odpravljala nekaj pomanjkljivosti :|

Razlicni revijuji razlicno ocenjujejo ta monitor 8-O

Zanima me predvsem:
- input lag
- backlight bleeding

Ima kdo kaksne veze glede cene pri kaksni nasi firmi? Sicer pa na Qsix izgleda precej dobra cena - ceprav ga v Avstraliji prodajajo za dobrih 1300 AUD kar pride okoli 700€ ;(

lp

amper ::

Pozdravljeni
Med branjem te teme ste tudi mene "zrajcali" za tale 27" Dellov monitor. In gledam da je v tujini ta reč bistveno cenejša. Samo nikoli še nisem naročal ničesar iz tujine. Pa me zanima kakšen je postopek naročanja.
Gledal pa sem na tej strani.
http://www.qsix.eu/product_info.php/cPath/21/products_id/32

Lp
Delaj dobro in pusti vrabčkom čivkati !!!

tilinho20 ::

Tudi sam nekaj sedaj gledam za 26''. Rabil bi pa ga predvsem za igre. Sem pa gledal tegale. Sodeč po tem testu je monitor kar v redu.

Thanks to a minimal input lag of between 0 and 16 ms, fast mouse movements are converted easily by the LG W2600HP so that the action is carried out in time when your opponent appears on the screen.


ractically lag free: the LG W2600HP (left) plays back the image with a maximum lag of 16 ms as compared with a CRT monitor (right).


Bo to preveč input laga za FPS špile?



Lp

Nobenga odgovora.:(

Zgodovina sprememb…

kumer ::

amper, to je znan dell-ov prodajalec

procdura je takšna da mu napišeš mail, dal ti bo ceno z prevozom, ta pride za slo cca 30 eur, če se odločiš za nakup ti pošlje podatke od banke (IBAN, SWIFT...)ter referenčno številko, nato plačaš in ko on dobi plačilo ti pošlje.

To je to..nič kaj kompliciranega ...
LP

wade ::

Prebral vseh 18strani na hardforumu o dell 2709W in morm rečt, da me kar mika ga kupit. A najcenejša varianta je 599€ pri qsixu? Kaj pomen tisto preverjanje death pixlov, ki stane še dodatnih 20€? A če ne vzameš tega, pa doma odkriješ da si dobil recimo enega, a lahko to potem vrneš in zamenjaš? Ker če je tko, potem ne bom dajal še dodatnih 20€, če pa ne morš vrnt, bom pa dal.

Čudno mi je, da se še ni nič pocenil ta monitor, glede na to da ste ga že avgusta dobival po 600€. Mislite da se bo to še zgodilo kj kmal, al ne?
Pa tud še vedno prodajajo A01 verzijo, v ameriki so že oktobra dobival A02 verzijo...(sicer je ta iz mehike, v evropi pa jo verjetno dobivamo iz češke, sam mi je še vedno čudno, da do zdej ni kkšne novejše verzije)
Majo pa na UK ene refurbished za 324€, sam to se kr mal bojim vzet.

Tisti, ki ga imate, ste se navadili na input lag? Jst nisem nek gamer, tko da se s tem niti ne obremenjujem preveč.
Kaj pa glede zelenih in roza odtenkih, ki se pojavljajo na belih/sivih podlagah? To kej opazte, al ne?
Pa backlight bleeding, na čisto črni podlagi, se opazi kakšno uhajanje na kotih? Kokr sm sam vidu na slikah, je dost boljše kot pa pri 3008wfp modelu.
Je še kaj vredno omembe, al ste po tolkem času uporabe, še vedno navdušeni nad monitorjem in ga priporočate?

Sam se zdej odločam med tem in pa TVjem 40inchnim samsungom serije 6. Taka velikost pa zato, ker ima ta model najboljše barve in črno v tej seriji, pa še ene par bonbončkov, drugače bi izbral manjšo velikost. Ravno tega se bojim, da bi bilo vse skupaj preveliko. Prišel pa bi me pa kakšnih 200€ več kot pa dell. (če bi ga naročil iz UK)

gregor ::

morda malo preveč kompliciraš, jaz imam prvo verzijo pa do sedaj nimam nobenih pripomb na sliko, tudi igre gre igrat brez problema, seveda če si poklicni gamer potem ni za tebe..

ceno drži zaradi dobrih lastnosti in verjeto premalo konkurence..

če boš iskal vsako napako in problem potem jih boš odkril 1001, je dober monitor, so pa še verjetno tudi kakšni boljši...ampak cena tudi je višja..

slika je pri osnovnih nastavitvah preveč kontrastna, svetla, zato imam jaz tako kot brightness kot kontrast na spodnji meji, seveda če pa hočem komu pokazat vse razkošje barv... pa povečam te nastavitve

LP

wade ::

Jah jst rajš vem za napake, kokr pa da na reviewu sam rečejo, da je super monitor, pol pa sam vidm da temu ni tako.

Ker pa mislte, da se bolj splača kupt od teh dveh:
LG W2600HP (BF/BN niti ne vem kaj je razlika točno) in pa Dell 2709W?
LG ma S-IPS matriko, Dell ma S-PVA, LG je malo cenejši http://geizhals.at/a320711.html (mogoče kje še cenejši?), Dell pa je pri Qsixu 600€.
Aja, pa še o LGju sem bolj malo zvedel, tko da bi blo fajn slišat mnenje še kakšnega slovenca)

Drugač je pa zanimiv, da je večja verzija LG-ja (W3000H-BN) najcenejši ravno na mimovrste. (898€)

IVo ::

Je imel že kdo kak problem pri uveljavljanju garancije pri nakupih v tujini?

amper ::

Pozdravljeni

Danes sem tudi sam postal ponosni lastnik novega monitorja Dell 2709W, ki sem ga naročil v ponedeljek v trgovini www.qsix.eu
V ponedeljek zjutraj sem ga vplačal preko internetne banke. Danes zjutraj pa se je prikazal na mojih vratih.
Moram pa povedati, da sem super zadovoljen:) in mi ni žal nakupa. Monitor je enkraten. Priporočam nakup vsem, ki želijo dobro za svoje oči.

LP
Delaj dobro in pusti vrabčkom čivkati !!!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: amper ()

wade ::

A si vzel tudi tisto zagotovilo za 0 death pixlov, ki stane 20€? (če nisi, mogoče veš če menjajo, če slučajno dobiš death pixel?)
Je garancija evropska, se pravi da ga lahko v naslednih 5 letih neseš na naš uraden servis in ti ga bojo lepo popravili?
Kolk te je pa prišla končna cena, se pravi s poštnino in vsem vred skupaj?

Jst sedaj premišljujem med tem dellom in pa 26" LGjem (S-IPS verzija), ki se ga da dobit v avstriji za okoli 530€.
30" se mi nekako zdijo predragi za to kar ponujajo, za tv sem se pa mal ohladu, glede na to kolk je različnih mnenj po netu.

amper ::

Pregleda za dead pixel nisem vzel.
Cena je bila 642€ z poštnino. Baje pa je evropska garancina 3 leta pri njih pa 5let.
Lp
Delaj dobro in pusti vrabčkom čivkati !!!

g7_logic ::

Mene pa zanima neki glede Della 2709W...

Mogoče kdo ve kakšne so izboljšave v A02 seriji glede na A01.

Pa naj mi nekdo pove kaj bi on uzel:
-A02 za 620€ al pa A01 za 520€ ?

Mi zna kdo mogoče svetovat, če se dobi kksen drug monitor (ki je lahko kksno colo manši, lahko je tud 24 magar) ki ma res dobro sliko (ker to kar gledam po slovenskih trgovinah je bol srednja žalost... najlepsi do zdej se mi je zdel en nec 22 inch, ki je mel res neverejtne barve) pa je cenejši od zgoraj omenjenega Della.

LP

tilinho20 ::

Tudi mene zanima kaj predlagate glede 26'' oz. 24''.
1 2
3
4 5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

dell 2709w - zelena črta

Oddelek: Pomoč in nasveti
202389 (1232) Gregec
»

tuje spletne trgovine (hod.de) (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
8615002 (9466) lambda
»

Dell 27" ali kaj drugega?

Oddelek: Kaj kupiti
182525 (1810) zile
»

LG 26" monitor

Oddelek: Kaj kupiti
394567 (3343) LordWorm

Več podobnih tem