» »

Kateri 26'' LCD kupiti?

Kateri 26'' LCD kupiti?

«
1
2 3
...
5

kmetek ::

Evo odprl sem novo temo, ravno, ko je prišla NOVITA 26'' LCD ven za super ceno 399€. Je pa smešno, da preko DVI ne moreš dobiti 1920x1200 ampak 1920x1080, preko VGA pa normalno. V čem je fora?

Cveto ::

Fora je v tem da ga vidi kot HDTV. Podobne težave sem imel tudi jest z mojim HP W2207h, ki ima v driverju vpisano tudi ločljivost 1080i in mi je potem vztrajno vsiljeval to ločljivost, na 1680x1050 pa ni hotel preklopiti. Problem je bil v tem da sem driverje namestil ko je bil monitor priključen preko vga in ga potem preko dvi ni pravilno zaznal oziroma ga je zaznal kot tv. Po ponovni namestitvi gonilnikov je bilo vse ok.

Lahko da je pri noviti problem v čem drugem, ne verjamem pa da preko dvi-ja ne bi mogel prikazati priporočene ločljivosti.

AS-Cyrus ::

Pri nvidinih drajverjih je opcija, kjer odkljukaš, če hočeš ali nočeš, da ga zazna kot HDTV. Če maš grafo od nvidie, robaj dat kljukco stran.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: AS-Cyrus ()

Utk ::

Kakšna je kaj slika?

ravsek ::

Ali ima tale 26-ka od novite isto sliko kot "legendarna" 24-ka? Kaksna pa je slika v primerjavi z Samsungom 970p (kar se tice slike, sem zelo zadovoljen z njim, ampak me mika tale novita, samo na slabso sliko ne bi mogel iti, tudi na racun veliko vecje povrsine ;)).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ravsek ()

Kibby ::

26ka je TN matrika, 24ka pa MWA, tako da je slika, po vsej verjetnosti, slabsa, ampak za to ceno je tale Novita trenutno bestbuy prinas...

destiny ::

26ka je TN matrika, 24ka pa MWA, tako da je slika, po vsej verjetnosti, slabsa, ampak za to ceno je tale Novita trenutno bestbuy prinas...

Odvisno za kaj monitor rabiš. Če se ukvarjaš z obdelavo slik, je neuporaben. Jest ga ne bi menjal za 970p niti za mojega 193P.

kixs ::

Ce se ukvarjas z obdelavo slik, potem imas itak dovolj denarja, da si lahko privoscis en spodoben monitor. Za nas, "reveze", pa je TN vec kot dovolj. Pravzaprav celo boljsi v dolocenih primerih :D

lp

Kibby ::

Jaz sem na sreco dobil se zadnjo 24ko v Slo, in sem dva tedna po nakupu se vedno v rozicah :D:D

ravsek ::

24tk sploh ne mislijo vec uvazati ali je bila sploh omejena serija v proizvodnji in jih nikjer ni vec? Ali jih samo zacasno zaradi velikega povprasevanja ni?

kmetek ::

ne delajo jo več, povpraševanje je še ogromno.

ravsek ::

Damn, skoda da nisem prej zacel razmisljati o novem LCD-ju, sele zdaj vidim kako ugodna je bila novita. So ze ksni komentarji na kvaliteto slike pri 26-ki? Ce ni toliko slabsa, je najbrz vseeno super nakup.

kmetek ::

Vapo1 ::

hej modeli... pomagajte...sem kupil NOVITO 26" v comshopu....skoraj 100% je tn... ker se obnasa slika ce jo gledam pod kotom isto kot na mojem samsungu 226bw (TN matrika)...

ampak imam en problem... v skatli dobis samo vga kabel in ko priklopim analogno na vga je vse ok 1920x1200 resolucija... no potem sem pa sel kupit dual link DVI kabel in nikakor ne morem priklopit preko DVI in nastavit 1920x1200... vedno mi zazna monitor kot 1920x1080... in to reporta kot native resolucijo (native resolucija je pa sigurno 1920x1200 ker na 1920x1080 vidim da niso pike "pixel perfect" .. preko vga na 1920x1200 je pa vsak pixel tocno kvadraten kot mora biti)... in tudi power strip ce kliknem nek read EIDA(al nekaj takega) data se mu monitor predstavi kot 1980x1200.... ampak povsod drugje ga pa tretira moj racunalnik kot 1920x1080 native.... in ce mi driverji le pustijo nastavit 1920x1200 naredijo "dune2 foro" - torej se vedno posiljajo monitorju sliko 1920x1080 ampak ko misko pelješ do spodnjega roba se odscrolla(kot v dune2) dol (torej scrollas kot v dune2 podesktopu velikosti 1920x1200 ampak z manjsim vidnim poljem velikosti samo 1920x1080)....

no u glavnem... probu sem priklpit na 2 druga racunalnika (ampak oba sta imela nvidia graficne) in isti tragicni rezultati.... imam nvidia geforce 8800gts 320

povejte mi ce ste imei take tezave z 24ko ki ima isto reoslucijo kot 26ka....

in kaksne ideje kakonaj to reism... nekako moram graficno forceat da poslje 1920x1200 in ne 1980x1080...

in ce je se kdo nabavu 26ko.. a ima podobne tezave?

kixs ::

Vapo1:

kaj ce bi prebral temo od zacetka in ne zacel kar smetit s problemom, ki je resen v 2. in 3. postu!!

Vapo1 ::

ja.. sori.. ampak ni resen.... sem probal 3 racunalnike vsega skupaj... tista hdtv kljukica ne pomaga cisto nic.... in reinstaliral sem driverje 3x... in pred instalacijo priklopil na dvi... in nic ne pomaga... ce komu normalno dela novita 26" naj prosim pove katero graficno ima in ce je moral kaksen poseben postopek ubrati da mu je zacelo delati

hvala

Vapo1 ::

pa še to.. cveto (drugi post)... a si to nanovo nalozil driverje za graficno ali driverje za monitor... ker novita 26" nima zraven nobenih driverjov(niti jih ni na netu).. tnx

kixs ::

Potem se pa opravicujem za nesramnost.

Kibby ::

Sem bil dans v Comshopu v centru MB, sem si mislil ogledat Novito, pa je niso mel... :|

Cveto ::

pa še to.. cveto (drugi post)... a si to nanovo nalozil driverje za graficno ali driverje za monitor... ker novita 26" nima zraven nobenih driverjov(niti jih ni na netu).. tnx


Za monitor. Pri mojem HP so bili zraven, tako da sem jih samo odinstaliral in ponovno namestil.

Če se pri noviti ne dobi driverjev potem imaš vejtno nastaljen "plug and play" monitor? Probaj ga samo odstranit in pusti da se ponovno namesti. Važno je da se podatki o monitorju resetirajo.

filtr ::

kibby: majo ga 1 kos, comshop tržaška 2 in europark 2 kosa...
jah takle mamo, talke se gremo, pa nkar ne porajtj:)

Kibby ::

filtr med monitorji ga ni blo, tak slep nisem da bi 26ko spregledal, le novita ona z tv je bla razstavljena...

kmetek ::

drug jih vpraš jado! :D

Kibby ::

Ni blo časa in volje da bi mi tam nekdo spet pametoval... Pa itak prodajalci tam cel dan sam posedajo, zgledajo kot da jim je tezko biti tam, dam smo stranke krive da oni morajo tam biti... Pa pustimo comshop "service", seveda s tem ne trdim da je v vsem stacunah tako... obstajajo tudi izjeme :)

Vapo1 ::

hej kmetek... ti je ratalo zrihtat 1980x1200 preko DVI ? .... meni še vedno ni

LordWorm ::

Vapo jst mam LG W2600HP in mi je ratal prek DVI-ja brez driverjev nastavit 1920x1200.Samo uninstall prejsnjega monitorja sem dal (v device manager) in potem priklopu tega, resetiru in potem se driverje instaluru ceprav jih ni bilo treba.

Torej jst sem tolk casa izbiru 24ko da sem se za 26ko S-IPS odlocu. Zaenkrat zadovolen in testiram da vidim ce je res ok. Nastavljen imam brihtnes/kontrast 60/70. Primerjam ga edino lahko z mojim S-PVA Samsungom 19ko kateri pa je crknu brightnes in je slika cist kaotocna.
Zaenkrat:

-en death pixel samo na crni podlagi viden zgoraj levo ni motec
-backlight bleeding je ok razn na crni se pozna mal svetlej po zgornjem in sp. robu pa se to ne po celem
-probal sem na siven in crnem ozadju premikat belesko in ne pusca sledi
-vidni kot primerno dober
-OSD ima nadotik obcutljive tipke ki delujejo BP
-res dobre barve in ostrina, crna je globoka
-odzivni cas 6ms nekak isto kot moj Samsung

Filmov se nisem sprobu, spilov pa nebom. Opazil sem tudi to da slika ne valovi ko recimo kliknem na kolescek za scroll mode in grem potem pocasi gor in dol po kaksni temi iz tega foruma. Namrec Samsung to valovanje ima!

Zdej bi rad pa se vas prosil da mi pomagate stestirat za ghosting in input lag ipd. Kako naj to naredim? Se kaka druga ideja za test?
ni podatka

Jereb ::

Tukile maš za ghosting program http://www.prad.de/download/pixperan_en...

A pa monitor je za igre dobr ? Ker tale mi je zlo všeč ratu :D

LordWorm ::

si mislu tist flicker screen? tam nisem nic opazil. pise pa da se ne sme dolgo izvajat teh testov.
opazil pa sem da ko notepad po crnem ozadju premikam levo in desno se stranice notepada tresejo. ce premikam gor/dol tega ni torej samo levo in desno.

spilov nimam nic bom pa kako streljanko probal sigurno.
ni podatka

wade ::

Sam se ne spoznam preveč na te monitorje, zaenkrat edini S-IPS, ki sem ga videl v živo je NEC 20WGX2PRO in sem bil čist navdušen nad njegovo sliko. Zato me zanima kakšna slika je v primerjavi s tem 26" LG-jem in NEC-om, če veš to mogoče LordWorm. Pa tudi kje imajo ta monitor razstavljen, da bi ga lahko v živo videl?

IVo ::

NECe si lahko ogledaš pri nas v Acord-92 smo ekskluzivni uvoznik...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: IVo ()

wade ::

LG W2600HP je ta ki me zanima ;)
Mate tega tud?

IVo ::

LGjev žal ne...

LordWorm ::

Nimam pojma kaka je razlika med NECom on LGjem. Jst sem enostavno kupu monitor in si reku da ce nebo uredu ga itak lahko vrnem.

Ok na hitro sem pogledu filme konkretno Lost 720P in opazam da monitor povdari horizontalne linije tko cist ucasih med gledanjem filma. To se opazi tudi na 19ki a ni tko ocitno ker je tolk manjsa.

Kokr da slika malo zavalovi horizontalno.Ni motece ker se samo tu pa tam opazi. Mogoce je source tak mogoce imam pa kej narobe nastiman v nvidia driverjih. Bom testiru se kak original DVD.
ni podatka

LordWorm ::

ok tiste crte so stvar graficne oz nevem cesa ker je na obeh ekranih isto in to samo na manj kvalitetnem videu sem opazil. ce je dvd ali vec je ok.

mislm slika je super vsakic ko se usedem za komp me razveseli in v primerjavi z Samsung 920T (v sluzbi) je dost bolsi kontrast ze pri 70 na samsungu pa imam 90 pa je se vedno LG bolsi.
Spilov razn Wormsov nisem probu je pa super monitor in ga bom obdrzal. Bom postal fotke ko bo le cas.

Ni mi jasno kako se fixira ekran po visini (ni navodil za to).
Pa kot sem ze omenil tearing effect ce premikas majhno sliko po ekranu levo/desno. Je komu znana ta efekt?

Drugih nejasnosti pa res ni, tudi glasen ni in nikakor ni prevelik. =)
ni podatka

LordWorm ::

ni podatka

debil ::

A je že kdo uštimal 1920x1200 na tej noviti. Driverjev ni za ta monitor, niti nimam prejšnjega gor inštaleranga da bi ga lahko odstranil. In ne dobim možnosti 1920x1200, samo 1920x1080 in manj. Kaj mi potem preostane, formatirati in ponovno XPje gor naložit? Ali je še katera druga možnost?

MarkoMan ::

Mene tudi matra tale Novita, da presaltam iz 19ke. Je ze kdo resil resulucija problem? Kaksen komentar, kako se monitor obnese (26)? Ali je preko VGA dosti slabsa slika?
vsak zacetek in zacetnik je tezek

debil ::

Jaz nisem opazil razlike v sliki med vga in dvi.

kmetek ::

debil baje preko VGA dela 1920x1200.

Seto ::

Js sm gledal na netu monitor Dell 2709W in bi ga takoj kupil, če ne bi bili spet taki problemi z input lagom, kakor jih imajo vsi zadnji Delli. Na Cnetu je test in so se prav tako obregnili ob lag, tako da zgleda, da ga ne bom kupu. Ma kdo mogoče še kak drug test tega zaslona?

Seto ::

Najdu sem še en test tega Della, ki je zelo optimističen. Js sm že skoraj odločen:
http://www.prad.de/new/monitore/test/20...

Sicer piše, da so namerili 47 ms input laga, kar je še vedno kr dost (baje približno 3 fps), vendar sam ne igram več tolko iger, tako da bom preživu. Itak je tko, da katerkoli monitor sem gledal, sem na koncu najdu polno minusev. Kdo ve, kakšna bo cena tega monitorja pri nas in kdaj se ga bo dalo dobit?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Seto ()

kmetek ::

v Sloveniji blazno teško, Nemčija cca 700€....torej pri nas + 100€ :P

Seto ::

V tujini ga imajo ponekod tut za 600.

kmetek ::

omfg !!!!!!!!

DELL 2709W

Seto ::

UAU, a to se da tut kako v Slovenijo naročit?

Kibby ::

Wau... tega se pa nebi branil :) kmetek zrihti, ti si mafijozo :D:D

ravsek ::

Tole je S-pva matrika, ne?

The Player ::

Če si kupujete tako velike monitorje, a ni pol bolš kupovat televizijo? Dodaš par cekinčkov več pa maš vse kar rabš. Aja pa zakaj se korist tok velik monitor? Men je že 22 inčni preveč. Js si bom nabavu od Samsunga T200, ki je 20 inčni za 277 eurou.

kmetek ::

ja še ddv je k ceni :(

misliš rečt T220 ne T200 in kje je 277 ?

Seto ::

LoL televizijo. TVji imajo HD resolucijo šele tm od 1500 evrov naprej, vendar to še vedno pomeni, da ima takle LCD po vertikali več točk. Poleg tega so TV-ji narejeni za čist drug namen. Sam sem ta isti komp zdej skor 2 mesca uporablu na ta bolšem Sonyju full HD bravia 46-inčnem, ki ga mamo doma, pa so me kr mal oči bolele (čeprou sm dal svetlobo in vse na minimum pa tut od bliz ga nism mogu gledat). Mi je pa bla všeč velikost, čeprou za PC priznam, da je ta pa res prevelk. Ampak 27ka bi bla pa pomoje taprava.
«
1
2 3
...
5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

dell 2709w - zelena črta

Oddelek: Pomoč in nasveti
202390 (1233) Gregec
»

tuje spletne trgovine (hod.de) (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
8615006 (9470) lambda
»

Dell 27" ali kaj drugega?

Oddelek: Kaj kupiti
182526 (1811) zile
»

LG 26" monitor

Oddelek: Kaj kupiti
394570 (3346) LordWorm

Več podobnih tem