» »

Dell 27" ali kaj drugega?

Dell 27" ali kaj drugega?

]Trix[ ::

Iščem cca 27" kvaliteten LCD monitor (1" gor ali dol)... Razmišljal sem o Dell 2709WFP? Kakšne so vaše izkušnje z njim oziroma kaj drugega priporočate?

Hvala vnaprej.
Conscience is what hurts when everything else feels so good.

kixs ::

Kaj bo prikazoval (kaj bos delal)?

BuBBle.D ::

Tudi mene zanima mnenje strokovnjakov o 27" Dell-u saj je le 50€ dražji od svojega 24" brata. Le zakaj? Slabša matrika itd...?
|MSI MPG Z690 EDGE|Intel Core I7-13700K|64GB Viper Steel 3600Mhz|
|Zotac Trinity 3090 OC|EK-Nucleus AIO CR360 Lux D-RGB|
|ASUS TUF Gaming GT501|Corsair AX1200W|Samsung Odyssey G7 32"|

Monitor potrebujem predvsem za gledanje filmov in občasno igranje iger (max 2 uri na teden)...
Sicer je pa dražji za 200€.... obstajata dve verziji se mi zdi tako kot dve verziji 24"... Nisem pa čist sihurn...

Zheegec ::

Meni osebno se ne zdi vredno plačati razlike, razen če bo v glavnem za filme. Zakaj? Enaka ločljivost, kot na 24" modelu. Zato tudi ni velika razlika v ceni.

Za cca 1000€ se dobi 30" LGja z S-IPS matriko, 2560x1600 je zakon, čeprav takšna ločljivost bi morala biti na 24" :)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

dzinks63 ::

>>>Monitor potrebujem predvsem za gledanje filmov in občasno igranje iger (max 2 uri na teden)...

Mislim da bolj potrebuješ TV, kakšen 32 full HD.

kixs ::

Dell-i za igre niso ravno najboljsi. Imajo namrec precej velik (nadpovprecen) input-lag. Za filme bo pa OK. Vecji je seveda boljsi za filme in igre. Za normalno delo pa proti 24" ravno zaradi enake locljivosti ni neke prednosti - razen, ce ze bolj slabo vidis, ker so crke pac vecje.

Ceprav sem tudi sam kar dolgo (eno leto) kupoval boljsi monitor, sem na koncu pristal na slabsem in cenejsem LG W2600H (26", TN matrica in 1920x1200 resol.). Ce ga pravilno nastavis, se sploh ne opazi TN pomanjklivosti. In lahko recem, da bi ga kupil se enkrat. Za top denar pac pricakujem top monitor, kar pa na zalost ni tako.

Najboljse je it monitor nekam sprobat in se potem odlocit kako in kaj.

LP

OK.... Naj se drgač izrazim... Hočem al najboljši 24" al pa najboljši 27" LCD na katermu lahk delam vse :)

nejcek74 ::

NEC 2609 :) WUXI al neki takega, sam je drag k žafran

wade ::

Jst sem tud dolgo premišljeval glede monitorja, prebral preveč gradiva, pa sem se na koncu kr odločil za della 2709W. Ravno dons sem ga naroču, tko da morm it še na banko plačat in to je to.
Zakaj se mi zdi boljši glede na 24" bratca? Ravno zato ker je večji, sicer vemo da nima večje delovne površine, a pri filmih se vsekakor pozna vsak inch. Pa tudi za splet se mi zdi bolje, ker trenutno imam na monitorju majhne pixle in moram skos zumerat ko brskam po spletu.
Za dodatno delovno površino, si lahko dodam še star monitor k strani, kar pri 30" pomoje ne morš nardit, ker le ta zasede oba slota na grafični. (sej pri 30" tega verjetno ni treba počet, samo tolk povem, da če se ti gre za veliko delovno površino, lahko pri 27" to rešiš z dodatnim monitorjem)

Tko da, če denar ni ovira, bi jst vzel 30" Neca.
Če je mal ovira, a še vedno lahko kupiš zelo dobro grafično, vzemi 30" LGja. (tuki boš mogu slabosti pač sam ugotovit, ker je zlo mal napisanega o tem monitorju)
Drugače pa pejt za kkšnim 26" ali 27" monitorjem, glih zato, ker niso velik dražji od 24" in če maš plac, bi blo res škoda šparat pri tem.
Aja, glede input laga, najbolš da prej monitor preizkusiš, glede na komentarje, ki sem jih preprab, nekateri nič ne opazijo, nekatere pa moti. Odvisno je od človeka. Jst ne igram velik, tko da mene to ne mot.

Super... boš povedal kako se obnese? :)

iskra ::

Bom še jaz pristavil piskerček :)

V kratkem bom menjal službo in čakajo me sledeče zadeve:
Od 7h do 15h se bom ubadal z grafiko (reklame/print, slike za spletne strani), spletnimi stranmi, vnašanjem podatkov, CAD risanje itd. Vsestransko pisarniško delo.
Od 17h do 24h se bo na tem monitorju vrtel splet, kak BluRay film, Richard Burns Rally in morda še kak Nintendo Wii, če ga nabavim.

Pri monitorju mi gre za 1920x1200 resolucije (2560xX ne gre čez denarnico) in večje piksle (26, 27" zaslon), ker imam široko mizo in mi zelo sede imeti vse nametano pred zaslonom.

Ogledoval sem si Dell 2709WFP, vendar me povsod straši ta input-lag. Vem, da bi mi ta monitor prišel zelo prav v kombinaciji s kalibratorjem, da bodo zadeve iz zaslona tudi pravilno natisnjene, po drugi strani pa zelo rad vozim. Zaenkrat sem na 17" CRT, ker ni bilo potrebe po večjih zadevah (in denarja ob pravem času).

Dellov monitor stane od 700 do 800€, ostala konkurenca (razni 26" Samsungi in LG-ji), ki naj bi bila primerna bolj večernim opravilom, pa nekje 400 do 500€.

Vprašanje je sledeče: ali lahko tudi TN matriko ustrezno skalibriram za print s kalibratorjem? Ker če to ne gre, bom raje malce stisnil denarnico in potrpel pri RBR. No, še to: lastniki tega monitorja, opazite input lag pri igrah/filmih? Koliko je to moteče pri recimo uri igranja?
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

bluefish ::

Ta input lag se mi zdi tako ali tako malo preveč napihnjen in je opazen le pri res hitrih igrah (predvsem FPS).

iskra ::

Se pravi nekaj takega kot audiofilski kabli? :)

Še eno vprašanje: kje se da to zadevo videti v živo? Lj zaželeno - po možnosti, da je monitor priklopljen in da se da preizkusiti razne scenarije.
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: iskra ()

marvin42 ::

si bom sposodil temo:
ima kdo izkušnje z LG M2762D-PZ? Rad bi velik monitor (zaradi TV funkcije), zanima pa me kakšna je izkušnja pri delu z računalnikom.

pa še to: a kdo ve kje bi se dalo ta monitor videti v živo?
Mostly Harmless

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: marvin42 ()

J.F.K. ::

Jaz imam predhodnika LG M2794D-PZ. In za za svojo ceno in diagonalo ponuja dovolj.

marvin42 ::

na kakšni razdalji od oči pa delaš ponavadi?
Mostly Harmless

J.F.K. ::

60 cm.

zile ::

Na qsix.eu je Dell UltraSharp 2709w A02 TFT 461€ +ptt

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri 26'' LCD kupiti? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
22126888 (11219) nejko8
»

Zakaj take razlike v ceni???

51582 (1282) gnilius
»

LG 26" monitor

394693 (3469) LordWorm
»

Igre in širokozaslonski 16:9 ekrani