» »

Katero zvočno in slušalke?

Katero zvočno in slušalke?

Tim Burton ::

Lep pozdrav. Ker ne morem imeti zvočnikov (doma se skoz pritožujejo), sem se odločil da kupim slušalke in neko zvočno kartico. Zdej pa me zanima koliko zvočna kartica vpliva na kvaliteto samega zvoka slušalk? Ali je isto kot pri zvočnikih? Ali bo bolša zvočna imela za posledico boljši zvok v slušalkah?

Zanima pa me še kaj mi priporočate, katere slušalke naj vzamem? In katero zvočno? Moje zahteve so:

- slušalke do 180€ (max. 200€ če bi ble res hudo kvalitetne) in zvočna nekje do 80-90€
- slušalke naj bodo žične (seveda ustrezno dolg kabel)
- zvočna naj bo podprta v Visti 64-bit (čeprav v bistvu furam server 2008 64-bit)
- da gre v PCI režo, se pravi ne zasede rež za grafične (baje no tut take obstajajo)
- malce bedasta ampak vseeno, zvočna naj ne ima kakšnih lučk, diod,... (sem zasledil nekaj takih modelov) ker mi ni všeč da se mi komp sveti kot novoletna jelka :)
- slušalke in zvočna NE bodo za igre, pač pa le za predvajanje glasbe, filma (vse original CD, DVD), no občasno seveda tut kaj manjkvalitetnega, v glavnem za srednje zahtevnega audiofila, muske ne mislim mixal ali kaj podobnega
- da se jo da enostavno kupit v SI, ne mislim hodit v tujino

To je v glavnem to, z nasveti na dan! Pa hvala.

Tim Burton ::

No za slušalke sem imel v mislih sledeče (če kdo ve za kaj boljšega kar...): http://www.mimovrste.com/artikel/126002... za zvočno pa sem v dilemi še! Zanima me ali imajo zvočne kartice zadaj izhod tudi za slušalke? Ker nočem priklaplat na sprednjo strah ohišja še slušalk!

Dangsteer ::

kaj takega za zvok?mislim da bi to moralo zadostovati, ali se motim? zvočna


lp
Ne da se mi več pisat kakšno mašino imam :)

Pyr0Beast ::

Jst sem uzel Sonijeve slušalke MDR-XD300 in jih moram pohvalit. Glavi se prilegajo super, z njimi lahko delaš tudi po več ur naenkrat. Edina slabost je, da malce zadušijo visoke tone, tam nad 16, 18kHz, kar pa lahko BP popraviš na mixerju.
Cena je okoli 50€, zraven pa dobiš še konektor iz večjega na mali -jack- ter kake 2 m kabla-podaljška.

Za zvočno bi lahko rekel da vzemi Theatrona od Club3D, na mimovrste jo imaš za okoli 40€.
SoundBlaster pa Audigy so dosti dosti dražje, pa ne dosti dosti boljše.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Tim Burton ::

CREATIVE SOUND BLASTER X-FI XTREME MUSIC se mi kar dopade, samo neki se govori da je njihov SW bolj slab, če se ne motim.

lasse007 ::

Zvočna bi lahko bila tudi Audigy 2 ZS, meni se je zdela pred 3 leti dobra nadgradnja integrirane stereo zvočne, so pa tudi integrirane vedno boljše.

Creative X-Fi pa ne vem, koliko je to boljše (Z X-Fi Xtreme Fidelity 24 bitnim kristalizerjem se MP3 in film spremenita v Xtreme Fidelity kar vam ponudi nadstandardno izkušnjo - prodajajo meglo).

Slušalke Sennheiser HD-595 so poleg kvalitete zvoka dober izbor, ker imajo nizko impendanco (50 Ohm), ker pri 300 ohm-skih rabiš že ojačevalec. So odprtega tipa, je boljši zvok, malo se pa sliši ven, če imaš svojo sobo, ne boš motil nikogar.

Če imaš novejši računalnik, bo že integrirana zvočna precej dobra.
"Predstave s črno magijo in njenim popolnim razkrinkanjem"
(Mihail A. Bulgakov, Mojster in Margareta)

lasse007 ::

Poslušanje Audio CD-jev na računalniku se mi zdi malo čudno, jaz bi jih raje pretvoril v FLAC format. Zame je glasbeni CD za v CD player (stara šola).

Tega z driverji od Creative ne vem kaj dosti, so pa bili problemi že pri Audigy 2 ZS, ko se jim ni dalo razvijat driverjev.
"Predstave s črno magijo in njenim popolnim razkrinkanjem"
(Mihail A. Bulgakov, Mojster in Margareta)

crusader ::

Uporabljam točno takšno kombinacijo (xfi xtreme music in hd595) in prav lepo igra oboje skupaj. Na teh slušalkah se pa kr precej opazi razlika med integrirano zvočno (na moji plati nek realtek hd audio) in soundblasterjem, tako da mi ni blo žal denarja. Znajo pa bit te slušalke kr precej glasne. Če poslušaš malo preveč na glas (kar vsekakor ni dobro za ušesa) se jih sliši tudi dve sobi stran.

Tim Burton ::

Hm... Hja navadni audio CD-ji so stara šola ker imaš danes generično nizkokvalitetno štancanje mp3-jev, sam pa še vedno rad poslušam original komade v dosti višji kvaliteti, v kratkem imam namen kupit večji disk, takrat bom tudi večino svoje zbirke prenesel na disk.

Planetarium ::

točnp te Sennheiserce uzem in nič druzga : DD glede zvočne ti pa ne znam povedat, slišal sem da so od X-Fija res dobre sam glede tega če je to res ter glede modela ti pa neznam povedat.

Zgodovina sprememb…

lasse007 ::

Tudi jaz prisegam na navadne audio CD-je, poslušam pa jih na Hi-Fi sistemu, z računalnika je pa malo hecno poslušat, zato se mi zdi dobra alternativa FLAC (free lossless audio codec), ki zavzame manj prostora in naj ne bi bilo izgub kot je to pri mp3.
"Predstave s črno magijo in njenim popolnim razkrinkanjem"
(Mihail A. Bulgakov, Mojster in Margareta)

Tim Burton ::

Mamo doma hišni kino, samo ga glih komej kdaj kdo zažene, nas je 6 doma in gre takoj komu kej na jetra, zato sem se odloču za PC, ker je moj in slušalke, ker ne motiš ostalih. Poslušam bolj kot ne potiho, tut glasba ni razbijaška. Ima že brat ene zenhajzerce brezžične, samo jih je že precej zdelal, poleg tega se skoz neki baterije polnejo/praznejo, pa če daljši čas ni signala začnejo grozn šumet in če nisi pozoren in jih imaš takrat še zmeraj na glavi te zaboli v sredo možganov, pa seveda čim jih mal pošlataš premakneš takoj drsnik za "štelat frekvenco" in pol je vse neki popačen zvok in iščeš spet pravi kanal,.... V glavnem predvidevam da takih problemov ne bi bilo z žičnimi, poleg tega je zvok, naj bi bil no, boljši.
Če ne drugače bom potem vzel X-FI zvočno, ima na zadnji strani priklop za slušalke?

lasse007 ::

Namesto računalniških stereo zvočnikov boš v primerno luknjo vtaknil slušalke in glasnost uravnal na računalniku. Nima pa zvočna posebnega priklopa za slušalke.

Vse kvalitetne slušalke so take s kablom, klasična dolžina 3 m.
"Predstave s črno magijo in njenim popolnim razkrinkanjem"
(Mihail A. Bulgakov, Mojster in Margareta)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lasse007 ()

Meizu ::

Da ne bom ustvarjal nove teme, bom kr tukej nahitro vprašal.

Sam se veliko ukvarjam s snemanjem inštrumentov. Ker vse skupaj priklopim direkt na komp, mi integrirana zvočna ne zadostuje, saj je kakovost posnetega zvoka neprimerna. Zdej me pa zanima - kero zvočno kartico naj nabavim, da bo karseda lepo posnela inštrumente (direkt prek pretvornika priklopljena kitara v komp), hkrati pa na zvočnikih dala soliden zvok? Seveda za solidno ceno, da mi ne boste tle limali 500EU+ vrednih zvočnih...:P

80€ imam na razpolago, zanima me kaj vi pravite na to? A bo zadevo posnelo kot se šika, al bo treba še kej več investirat?

lasse007 ::

Meizu, mogoče kakšen E-MU 0404. Jaz sem jo kupil pri Funtechu za 100 EUR, samo je nimajo več na ceniku.

mogoče tukaj:
http://www.trgovinaritem.si/index.php?c...
"Predstave s črno magijo in njenim popolnim razkrinkanjem"
(Mihail A. Bulgakov, Mojster in Margareta)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lasse007 ()

Meizu ::

AHa. Hvala, bom pogledal naokoli. Mogoče še kdo kšne predloge? Kera firma je vodilna glede tega?

GrimReaper ::

Znajo pa bit te slušalke kr precej glasne.

Zelo glasne, pa v telih novih beta driverjih za X-Fi se mi zdi da so povišal glasnost, imam v Windowsih na 30%, pa v Winamp na 30%, pa se že izven sobe sliš. Prej sem mel 50/50 glasnost.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

TheoryX ::

no, pa da še kar jaz tukaj vprašam :)

kupujem nove slušalke, ki bi morale bit brezžične in nikakor ne najdem pravih :/
sklenil sem že kompromis, da nekak ne rabijo imet mikrofona amapak ne mislim se pa nekak odpovedat 5.1 zvoku ki pri filmih kar pride do izraza (včasih).
bil sem cel nor in navdušen na slušalkami od philips-a (shd 9100) vendar po urnem iskanju in raziskovanju ugotovim da nimajo 5.1 zvoka vendar samo stereo :/

kakšne brezžične slušalke bi pa predlagali vi?
Intel C2D E6420 | P5K Deluxe/WiFi | BFG 8800GTS OC
Crucial 2 × 1 GB Value rami | Hitachi 320 GB

Tim Burton ::

Ne vem, kok je to realno, slušalke in 5.1 zvok =)

dinozaver7 ::

Meni se pa zdi zelo realno, moje Medusa Gamer niso nekaj ful kvalitetne, ampak za Cod4 5.1 zvok raztura, če mene vprašaš:)

TheoryX ::

heh, dinozaver7, mam trenutno iste slušalke kot ti (vendar uničene --> zlomil sem levo slušalko (: ) vendar me pri njih moti, da skoz nekaj šumi noter, ko je tiha glasba al pa kaj...

če nebi bilo tega, potem bi se takoj odločil za nakup medusa home edition, ki so wireless...

trenutno pa še nisem našel brezžičnih slušalk ki bi bile 5.1 in mele kar lep domet...
edine take so od sonya MDR-DS3000 vendar imajo tumast IR prenos signala :S
Intel C2D E6420 | P5K Deluxe/WiFi | BFG 8800GTS OC
Crucial 2 × 1 GB Value rami | Hitachi 320 GB

dinozaver7 ::

Pri meni nič ne šumi:) Evo, danes sem bil spet zelo presenečen, ker sem se v cod4 orientiral samo po zvoku in tako parkrat ušel gotovi smrti:) Sicer se pa dobijo tudi boljše..

TheoryX ::

no slušalke v glavnem pri meni šumijo čisto po tiho ob visokih tonih in tudi na splošno ko se nič ne predvaja in jih maš na ušesih čutiš, da niso popolnoma tiho, temveč proizvajajo nek zvok...

očitno se bom moral odločit kar za philips in pozabit na 5.1 :/
Intel C2D E6420 | P5K Deluxe/WiFi | BFG 8800GTS OC
Crucial 2 × 1 GB Value rami | Hitachi 320 GB

dinozaver7 ::

Ali imaš rear,front,center in vibration vse na 10 ? Če si jaz to dvignem tudi meni šumi..Navadno imam front na 2, ostalo pa 1..

Planetarium ::

kot je reku dinozaver dej vib center pa rear na 2 ter uravnavaj zvok z front pa ne bo sumelo

TheoryX ::

mam lepo na 2 do 3 pa se čuti vseeno :/

no, tako ali tako nameravam kupit nove...
Intel C2D E6420 | P5K Deluxe/WiFi | BFG 8800GTS OC
Crucial 2 × 1 GB Value rami | Hitachi 320 GB

1024 ::

Tudi jaz imam sennheiser 595 in xfi. Brez ojačevalca nimaš kaj delat. Nucam enga starejšega Rotela.
Fish knows everything.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 1024 ()

Tilen ::

Icemat Syberia.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Tilen ::

Eno kratko vprašanje.

Trenutno je na plati integriran zvok : High Definition Audio


ADI® AD1988A 8 -Channel High Definition Audio CODEC
Coaxial / Optical S/PDIF out ports
ASUS Noise Filter
Support Jack-Sensing, Enumeration, Multi-streaming and Jack-Retasking
The onboard 8-channel HD audio (High Definition Audio, previously codenamed Azalia) CODEC enables high-quality 192KHz/24-bit audio output, jack-sensing feature, retasking functions and multi-streaming technology that simultaneously sends different audio streams to different destinations.


Zdaj ce bi zamenjal z najcenejso X-FI Xtreme audio:

Playback: 24-Bit/96kHz 7.1
Signal-to-Noise Ratio: >108dB (20kHz Low-pass filter, A-Weighted)
Total Harmonic Distortion + Noise at 1kHz: 0.006% (20kHz Low-pass filter)
Recording: 24-bit/96kHz


X-Fi Technology
X-Fi Crystalizer
X-Fi CMSS-3D Virtual
X-Fi CMSS-3D Headphone


Connectivity
Speaker and Headphone connections for stereo to 7.1 (Line Out via three 3.5mm mini jacks)
Line In / Microphone In / Digital Out* / Digital I/O** (shared 3.5mm FlexiJack)
Auxiliary Line level Input (via 4-pin Molex connector)
Intel HD Audio Compatible Front Panel Header (2x5pin)
* Digital Out supports stereo SPDIF out and pass through of multichannel DVD sound
** Digital I/O requires Sound Blaster Digital I/O Module (sold separately)


Se sploh splača menjat? Če ne, se splača menjat z minimalnim doplačilom za katero drugo? Sem še gamerska dušica ampak vseeno ne bi dal ravno 100€ za zvočno. V "skrajnem" primeru bi kupil X-FI XtremeGamer ampak bi pricakoval razliko proti tej integrirani.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

Meizu ::

Hehe, za tistih 100€ boš razliko dejansko občutil, pa četudi so gluh razumeš :P

Razlika v zvoku je enostavno neprimerljiva.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Meizu ()

Tilen ::

Zanima me, če se splača doplačat za XtremeGamer ali je med Xtreme Music in Gamer razlika neopazna? Med onboard in eno od teh pravis, da je velik gap, kaj pa med tema dvema karticama, če slučajno veš?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

Meizu ::

Razlika bi bla definitivno opazna. Tudi zelo nizko vrednost naravnega šuma pri predvajanju ima navedeni model. Zadeva se definitivno bi poznala. Če ne drugega imajo neintegrirane zvočne za malo več dnarja močnejše signale, kar pomeni, da bo edina stvar ki te bo omejevala, le še zvočniki. Kr recimo da si kupiš neke ubijalske zvočnike, pa imaš integrirano zvočno ne boš imel nič od tega. Kr zvočna ne more vrčt vn dosti močnega signala in pol vse skupaj ropota in šumi. Večina folka gre krivdo zvalit na zvočnike, pa vendarle ni tako. V večini primerov je ravno zvočna glavni problematik. Poskusi pol notr vgradit še eno izmed zgoraj navedenih zvočnih, in razlika bo res občutna. No, vsaj zame je no.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Meizu ()

tilinho20 ::

No, vsaj zame je no

Tole je bistvo kar si povedal. Ker če nisi zahteven/ne opaziš razlike je brezveze dražje kupovat.

1qlimax ::

lp..nabavu sem slusalke Sony MDR-RF800. Delam vse po navodilih.ampk problem nastane ko se mi lučka na oddajniku ne zasveti. naredim vse prav 100 %

ve gdo v cem je problem?

hvala :D

Meizu ::

Ma ne veš, je fora taka, da razliko je čutit, pa če si mojster v poslušanju zvokov ali pa ne. Enostavno bolj globoki toni so in pridejo bolj do izraza, vsako malenkost lahko slišiš posebej, ne kot pri integriranih ko je vseskup en šum in ropot...

GrimReaper ::

Kakšen šum in ropot, jest med integrirano in X-Fi ne opazim razlike, razen seveda če vključim CMSS-3D pa Crystalizer. Res pa da so integrirane različne kvalitete, tale ADI 2000B na P5Q platah je dobra, sej na Maximus II so ji celo CMSS3D pa Crystalizer omogočil.
Pa da nebi okol CD-jev na računalniku, sem šel zdele razdelit wav pa 192 kbps MP3 na 20s tako da sem lahko primerjal isti del komada, pa nisem opazil nobene razlike. Po možnosti pa še med MP igrami poslušaš, kaj ti bo potem taka kvaliteta.
CD-ji so tako zastareli, jest mam na računalniku in v avtu na USB ključu v MP3 192-320kbit, drugje pa tako nimam časa poslušat. Original CD-je mam samo od par najljubših skupin, to samo da krasijo police.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

Meizu ::

GrimReaper, ne zameri ampak očitno ne znaš pravilno poslušat glasbe ;)

Jst se z glasbo ukvarjam že več kot 10 let in dobro vem kake so razlike med signali poceni zvočnih al pa poštenih zvočnih. TO je neki takega, kot bi v avtu imel neko poceni Alpine ozvočenje, ki je neki tja na jebat si mater, al pa Bose ozvočenje. Razlika ful opazna. Isto je tu. Sam če boš mel tle krneke zvočnike razlike itak da ne bo. Če maš pa neke uber zvočnike, je pa razlika toliko bolj opazna ;)

tilinho20 ::

Ja recimo jaz ko sem poslušal glasbo na starem računalniku kjer je intigrirana pa sedaj na Maximus Formuli je velika reazlika.
P.S.: S čim se točno ukvarjaš?

Meizu ::

Jst sm član enga jazz, enga rock in enga bolj na funk benda, sodelujem v lokalnem orkestru, sem basist drugače. Pomagam pri snemanju bendov (torej posnetki, demo itd.) in tako dalje in bla in bla :) Se pa pripravljam na vpis v akademijo v Los Angelesu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Meizu ()

tilinho20 ::

Nice ;)

charlotte ::

Mene pa zanima kakšna mnenja bi kaj padla o slednji zvočni: http://www.agt.si/racunalniska-oprema/m...

Uporabljal pa bi slušalke Sennheiser HD-595.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Creative Soundblaster Z series

Oddelek: Zvok in slika
101369 (1067) Skyman
»

Kako PCI-E 1x zvočno?

Oddelek: Kaj kupiti
151389 (1194) dinozaver7
»

[Hi-Fi] - Debata: Dobre slušalke ali dobri zvocniki? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
10812484 (10067) Trancedeejay
»

katero zvočno kartico (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
796260 (4727) strumf666
»

Nova anketa: zvočna kartica, da ali ne?

Oddelek: Novice / Ankete
373785 (3194) sidd

Več podobnih tem