» »

Fireworks

Fireworks

IceLove ::

Oj!
Nekaj se mucim z meniji v Fireworksu. Naredila meni, dodala pop-up in
A morda kdo ve, kako bi padajoci meni malce bolj "soft" padal? ;):|
Se odpre prav na hitro in vse naenkrat. A ima FW sploh orodje za to?
thx
Icy

Se enkrat jaz ;)
A res nihce ne ve oz. ne uporablja Fireworksa?
Jaz delam knofe v FW (malce mojega igranja na http://freeweb.siol.net/coldice/ pa brez norcevanja iz ovc, prosim! ;))
Potem pa vsaj kak namig, prosim, kateri program naj uporabim za izdelavo pocasi (casovno nastavljivih) padajocih menijev.
Icy

bluefish ::

s Fireworksom tega žal ne boš dosegla. Lahko uporabiš Flash ali pa si malo ogledaš JavaScript.

Thx blueFish! O Flashu nimam pojma, scripte pa...hm, hm...bo najbrz treba...
Se eno vprasanjce...kje za vraga najdem nastavitve za fonte in smajlije tukaj na forumu?
In kje lahko spremenim ostale nastavitve, podatke, logote?
Icy

klikni na gumb Odgovori, kjer lahko oblikuješ besedilo (seveda do neke mere).
Ostale nastavitve foruma pa so žal trenutno možne le preko starega foruma.

Glede Flash-a pa, na netu je polno vodičev za izdelavo tovrstnih menijev. Potrebno je le malenkost iznajdljivosti z Googlom.
Lahko pa si ogledaš tudi stran Kirupa, ki ima polno teh tutorialov, ki so povrh vsega še dobro razloženi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

Ziga Dolhar ::

Se eno vprasanjce...kje za vraga najdem nastavitve za fonte in smajlije tukaj na forumu?
In kje lahko spremenim ostale nastavitve, podatke, logote?
Icy

Na poljub.com.
https://dolhar.si/

Ziga...very funny>:D

#000000 ::

Preber in oglej si tole stran, najdeš svašta pa še zastonj.

U, madonca...tole pa ni slabo!
Thx!
Se nekaj...v petek sem poslala zahtevo za Registracijo domene...
...in zakup prostora bla, bla...placala...dobila odgovore in dostop...
Plesk spila..Skreirala Email naslove, UL filetke ampak...preden se bo vse skupaj lahko uporabljalo, moram pocakat na potrdilo, da je domena registrirana?
Kdo potem preusmeri vse skreirane zadeve iz te zacasne zadeve na domeno?
Se en mal lovim tuki...8-O
Icy

če ponudnik gostovanja ne podpira prenosa podatkov iz obstoječega prostora na svoje serverje, potem moraš ročno prenesti datoteke.

Ce prav razumem...lahko ze pred potrditvijo, da je domena registrirana, ustvarim vse zivo (na zakupljenem prostoru)...pol pa samo prenesem (oz. prenese ponudnik)?
Zakaj me pa potem ob kreiranju kar naprej sprasuje, katere domene se ticejo dolocene zadeve oz. mojo novo neregistrirano domeno moram kar naprej klikat, da recimo ustvarim nov Email account?
A je morda tako, da domena s tem imenom pac ze obstaja samo registrirana se ni?
Icy

priznam, da iz zapisanega niti ne razberem v čem je problem.
Sicer pa je najbolje, da počakaš, da bo domena potrjena. Niti ni toliko za čakati (največ 48 ur, ponavadi veliko manj).

Problem je v tem, da ne morem preizkusit skreiranih zadev (Email, homepage), ki so ze na zakupljenem prostoru in poimenovani po novi domeni...
Ja, ja...bom pocakala ampak...nestrpnost ni ravno moja vrlina8-)

email nič čudnega, da ne dela, saj je vezan na novo domeno. Enako je seveda za dostop preko domene na spletno stran.
Ni kaj, v ponedeljek bo že verjetno.

ja, ja, ja...saj cakam in cakam... 8-O
Medtem pa...a se da tale moja kreacija http://freeweb.siol.net/maxilla/
narejena v fireworksu importirat v Flash in tam preoblikovat? (me se zmer mucijo prehitri padalci od menija ;( )

načeloma lahko v flash preneseš grafične elemente (ozadje, gumbe kreiraš v flashu posebej) in potem dodaš padajoče menije.

OK, OK...pol se grem pa Flash ucit :| kaj mi pa drugega preostane?
Ampak...a ni kaj bolj enostavnega za delat knofe in menije?
Thx
Icy

mte ::

Samo nekaj - izdelava spletnih strani ni igračkanje. Firme ne računajo po 3000eur in več za celoten projekt kar tako. Če želiš čimbolj enostavno in hitro narediti stran zase, potem uporabiš to kar obstaja v programih privzeto in ne spreminjaš kaj dosti razen vsebine ter se tako izogneš problemom. Pač ne moreš ti imeti hkrati enostavnega in fleksibilnega. Tu so še problemi s kompatibilnostjo med brskalniki in na to, verjemi, ne želiš naleteti če ti je cilj enostavna stran zase. Če pa delaš stran za koga drugega in se želiš s tem ukvarjati, potem to ne bo šlo tako - v tem primeru bo treba poseči po knjigah in člankih o html, css, javascript in še kaj drugega. Vizualni urejevalniki in generiranje kode direkt iz fireworksa ne bodo dali želenega rezultata v skoraj nobene primeru. Flash izdelavi spletnih strani sploh ni namenjen, ampak je bolj za razne bannerje, predstavitvene animacije ipd. Če pa še vedno želiš enostavno in fleksibilno po svojih željah, bo pa treba seči v žep in nekomu plačati delo. lp

Povsem razumem. Hvala. Ne, ni moj namen, da kaj zasluzim ali dam nekomu izdelat HP ampak da skusam izdelat nek soliden HP in se kaj naucit. Ko takole gledam dolocene HPje, so nekatere animacije menijev res super. Pa niso narejene v Flashu. Zato sprasujem, s katerimi programi si se lahko pomagam.
Saj v Dreamweaver je potem enostavno vse skupaj "zmetat" in naredit povezave.

No povej kje si to vidla garant ga zna tikaj gor narest vsaj 100 folka če ne 1000, samo link od strani dej sem gor.

mte ::

IceLove: motiš se, ni tako enostavno to kar zmetat v dreamweaver, ker bo v 99% primerov na polovici brskalnikov vse razsuto :)

Če ti je bistvo to, da se nekaj naučiš, potem si naredi uslugo in ne izgubljaj časa z vizualnimi programi ampak se loti html, css in javascript (za začetek), kasneje še kak server-side jezik, ampak ne vsega naenkrat.
Ampak te opozorim, učenje bo kar dolgotrajno.

Lahko uporabiš recimo dreamweaver, ampak kodni način. Je pa to predrag program za moje pojme, dober za učenje je recimo že Notepad++.

Vse jasno! >:DSe bom drzala osnov in se se naprej ukvarjala s knofi in ovcami! 8-)
Ma ne rabim jaz nic posebnega...Dreamweaver vse prebavi, cesar se lotim...se pravi osnove.
Well...kako naj naredim en tak meni kot je tale:
http://www.spletne-strani.org/

Za foro probi tole deluxe-menu tisto kar si pokazala je podoben šmorn temu, samo da je zadeva optimizirana za vse brskalnike in seveda pisana na roke, se pravi razni javascript-i css in html ko se vse to po domače poveže rata taka zadeva.

Če ti ta menu maker ne bo OK pa poišči drugega samo google in menu maker :)

thx, sem ga že DL. Pa se dajmo malo poigrat, da vidimo, kaj zmore ta reč! ;)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Uvod v izdelavo spletnih strani (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Izdelava spletišč
294273372 (2790) edi123
»

Fireworks

61193 (1103) Binji
»

pravilen postopek..

131578 (1263) Marjan_be
»

Kako narediti drop-up menu?