» »

pravilen postopek..

pravilen postopek..

Marjan_be ::

pozdravljeni!

rabil bi opis postopka- spletno stran sem ze naredil (sva jo s prijateljem), pa ne vem kako to napisat da bo v redu.
najprej sva stran naredila v Fireworku Macromedia (vse postavitve, neaktivno),- potem pa me zanima, kako se pravilno to prenese v Macromedia Dreamweaver- ce se razreze slika v fireworku, kako se jo doda v dreamweaver (css?)

pa se to me zanima- v fireworksu je gumb Quick Export- ali je uporaben? nekako naredi sliko cele strani- ali ga uporabljate, ali kako drugace prenesete v dreamweaver?
kaksen nacin je najbolj stabilen?

Marjan_be ::

prosim, za vsaj kaksen nasvet...(se mi mudi za zakljucno porocilo)

opeter ::

Fireworks - Export to HTML ali pa Export to Dreamweaver.... ampak za prikaz oblike je dovolj, če ti Fireworks sam generira HTML datoteko.
Za demonstracijo strani je to dovolj.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Marjan_be ::

samo nekaj me zanima-
ce sliko v fireworksu razrezemo na kose-
in potem naredimo v dreamweaverju tabele, ter v njih dodajamo slike-
ali je tak način v redu?

opeter ::

V osnovi že. Ampak, kot sem že napisal - Fireworks ima možnost, da ti generira HTML kodo in Slice (razreze) slike. V osnovi to deluje, pa še koda je večinoma brez večjih napak in uporaben v večini brskalnikov (v novejših, da se razumemo - Internet Explorer 3, 4, 5 Mac Edition in razni Netscape Navigatorji so že na smetišču rač. zgodovine).
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Marjan_be ::

ja, fireworks naredi sliko (export)...
ampak naredi samo sliko, neaktivno, a se sploh da dodajat kaksne elemente na njo?
npr- v sliko se (kolikor sem jaz poskusal) ne da dodajat npr- išči, linke, dropdown menuje...pač- je samo slika (mogoče je uporabna, kot del strani- kjer so neaktivni elementi, npr. besedilo, slika..)
lp

#000000 ::

Seveda se da delat menije, tudi polje za iskalnik lahko narišeš (kodo boš pač mogu napisat sam) edino če ne obstaja kak plugin, tam ko režeš naredi program ali tabelo ali sliko ali text kar pač določiš, in vse narejeno se da tudi izvozit v html, malo se poglobi pa bo. LP

amd64bit ::

Kaj če bi si ti malo pogledal osnove HTML-ja za začetek. Dreamweaver ti sicer res veliko stvari olajša ampak neko osnovno znanje je pa vseeno potrebno da lahko kaj pametnega spacaš skupaj.

Marjan_be ::

hvala; se eno stvar bi vprasal:

ce je naslednji postopk o.k.:
v fireworksu naredimo sliko
razrezemo jo po elementih (slice)
uporabimo export (da nam program shrani posamezne dele)
v dreamweaverju uprabljamo tabele (v njih se vstavlja slike)
za dodatne funkcije se uporabi css (kjer nastavljamo npr. pozicijo dodatnih elemetov (npr- iskanje; text field)
v kodi html pisemo kaj naj ti elemeti delajo (javascript- npr. iskanje)

prosim, ce mi odgovorite cimbolj jasno in preprosto (nisem strokovnjak, sem bolj samouk, tako da, pa z vec besedami...)
hvala in lp

mte ::

Marjan_be: ja, takšen postopek je sprejemljiv za začetnke za prvo igračkanje s spletnimi stranmi, nikakor pa ne za resno stran. V kolikor misliš malenkost bolj resno delat, je bolje, da se čim prej lotiš učit pisat na roke html kodo, po možnosti brez tabel (za pozicioniranje) - samo s css. Če tega ne boš znal, potem ti ne bo čisto nič jasno, ko ti kaj ne bo delalo v različnih brskalnikih tako, kot si si zamislil. Potem boš nekaj vprašal na forum in spet ne boš niti znal razložit problema niti ne boš razumel odgovora, ker bolj malo dobrih spletnih razvijalcev uporablja dreamweaver (vsaj njegov GUI del).
lp

BluPhenix ::

Boljši postopek bi bil:

v fireworksu naredimo sliko
razrezemo jo po elementih (slice)
uporabimo export (da nam program shrani posamezne dele)
v dreamweaverju ne uprabljamo tabel za obliko(le-te so namenjene tabelaričnim podatkom)
v kodi html pisemo "strukturo" strani (npr. vse)
za vsakršno oblikovanje strani se uporabi css (kjer nastavljamo npr. lastnosti vseh (ali velike večine elementov)

v server (php, python) ali browser (java) side jeziku pišemo dinamične, "posebne" funkcije.

Svetujem, da se kar lotiš tako s prvim projektom, saj če boš začel po tvoji metodi, se boš samo slabo razvadil.

Proporočam branje večine teme Uvod v izdelavo spletnih strani
ter: Vse kar ste si želeli vprašat o CSS pa se niste upali.

Za začetek bo uredu, ko te bo pa kaj več zanimalo imaš na razpolago cel internet. Bodi radoveden in veliko raziskij sam, saj je to še vedno najboljši pristop (čeprav zgjeda nekoliko nazadnjaški).
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Marjan_be ::

hvala!

s stranmi se verjentno ne bom ukvarjal resno, mogoče kdaj iz "veselja"; to pa je tudi razlog, zaradi česar sem izbral izdelavo spletne strani za šolsko nalogo.
je pa dobro slediti nekemu postopku izdelave, ki je "stabilen", preizkusenemu, ki dela:))
hvala za nasvete

lp

mte ::

je pa dobro slediti nekemu postopku izdelave, ki je "stabilen", preizkusenemu, ki dela

Ravno v tem je problem, če boš slepo zaupal programom, da ti generirajo kodo. Brskalniki so precej muhasti in če ne veš kaj je program spackal, ti bojo požrli precej živcev. Daleč od tega, da se to zgodi redko.
lp

Marjan_be ::

bi se nakaj vprasal..

kako pa je narejena ta stran (slo-tech)?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dreamweaver

Oddelek: Izdelava spletišč
6820 (732) bluefish
»

Fireworks

Oddelek: Izdelava spletišč
61044 (954) Binji
»

Fireworks

Oddelek: Izdelava spletišč
231145 (854) IceLove
»

CS3

Oddelek: Izdelava spletišč
6661 (661) opeter
»

Kako narediti drop-up menu?

Oddelek: Izdelava spletišč
71064 (940) Marjan_be

Več podobnih tem