» »

tv preko lcd projektorja?

tv preko lcd projektorja?

Manyana ::

...malo sem brskal, pa sem našel le temo o nakupu projektorje... če je bilo moje vprašanje že odgovorjeno, me prosim usmerite v pravo smer :-)

...torej, kolega ima, kot on temu pravi "LCD top"... projektor in me sprašuje, če bi lahko gledal SP v nogometu na platnu preko tega... seveda, sem mu odgovoril, da načeloma lahko... vprašanje:

... se da projektorje priklopiti direktno preko tv-ja ali rabiš tv-kartico v računalniku oz. zunanjo tv kartico?
... kakšen je načeloma postopek speljave tv signala preko projektorja na platno in na kaj je treba paziti? (kakšen projektor točno ima bom videl šele drug teden... drugače pa vem, da ima kabelsko tv preko satelita... Lastovko ali nekaj podobnega...)

že vnaprej hvala za odgovore

Scorpia ::

Za navadno kabelsko, imaš tunerje na katerega priklopiš projektor, še cenejša varianta pa kupiš starejši video, pa ga priklopiš na projektor. Ker pa on ima lastovko(ali satetelitsko) in s tem tudi reciver za gledanje, lahko projektor direkt priklopi na ta reciver. Sam še za zvok naj ne pozabi poskrbet:)
////

Jakka ::

Pomembno je kakšne vhode ima projektor, kakšen je vir signala in posledično če za "gledanje tv" potrebuješ kako škatlo, kakšne izhode ima ta škatla.
Tako analogne kabelske ne moreš priklopit direktno na projektor, ker projektor nima tv tunerja. V tem primeru potrebuješ "zunanji tv tuner, samostojni", na katerega preko vga ali s-video kabla priklopiš projektor. Šlo bi tudi z računalnikom in notranjim tv tunerjem (pci) ali zunanjo usb verzijo, namesto monitorja pa uporabiš projektor.

Da boš vedel, če se da, pa čimprej povej kakšno tv ima, nogometno prvenstvo se hitro bliža. :)

Manyana ::

Da boš vedel, če se da, pa čimprej povej kakšno tv ima, nogometno prvenstvo se hitro bliža. :)


ja, bom ta teden poizvedel, kakšen hardver ma sploh, pol bom pa še kaj vprašal... kar se pa bližine SP tiče... najbrž živim v paralelnem svetu, ker sem se šele, ko me kolega vprašal glede projektorja, spomnil, da je to letos:D ...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Projektor: kaj kupiti (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Zvok in slika
38370298 (3187) matobeli
»

Gledanje TVja preko računalnika na Projektorju - Kaj potrebujem?

Oddelek: Omrežja in internet
71764 (1726) Mavrik
»

Novogradnja- katero cev za projektor

Oddelek: Zvok in slika
112484 (2320) BluPhenix
»

kateri PROJEKTOR ???

Oddelek: Kaj kupiti
82222 (2025) Calligula
»

projekor-tv

Oddelek: Zvok in slika
51142 (1068) Stepni Volk

Več podobnih tem