» »

visoka temperature matične plošče

visoka temperature matične plošče

goplay2 ::

Živjo,

Imam en problem..prosim za pomoč/nasvet.

Nabavu sem nov comp z matično ASUS P5K PRO, grafično 8800GTS, 4GB RAMA,....
problem je, da biosi in pc probe kaže visoko temperaturo matične plošče, pride na 49 in vse vklopi celo opozorilo. Ohišje in znotraj je normalno, temperatura CPU je normalna,... imam 2 vhodna in 1 izhodni vent.

A kdo ve kaj bi lahko bilo narobe?
Hvala!

UNIVERZUM ::

Tudi moja plata (v podpisu), mi je konstantno javljala 50 stopinj. Ko sem namestil na NB ventilator, ki je običajno za grafične kartice starejšega datuma, je bilo isto. potem sem z navadnim 8x8cm ventom poiskusil hladiti še tisti čip ki ima bakren hladilnik (pri tebi ravno nad sata priključki) in glej ga zlomka temperatura je padla na 30 stopinj. Sedaj mi ta 8x8cm ventilator stoji na dnu ohišja in je usmerjen v ta čip. Imam mir že kako leto s temi alarmi od pc-probe.
Asrock Z77 pro4-m,i5 3570, corsair 8gb, sapphire 4870,CC500R
Odrasli so samo otroci, ki jih nihče ne potegne za ušesa,
ko naredijo veliko neumnost/by yjpe

goplay2 ::

živjo, hvala za odgovor....saj sm pol poštekal ja da je to ok.... v eni izmed trgovin so rekli, da je ta temp celo normalna....je pa grafična tko segrevala in ko sm povečal fan grafične na 50% je že temp padla na 43. zdaj bom dal en ventilatorček notr kot si reku.

lp

coti ::

Nekateri čipi na platah se segrejejo tudi do 70st/C in več, kar je popolnoma normalno. Če ne bi že v tovarni dodali hladilnike... Nastavi višji prag, ko se sproži alarm.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[Zračno hlajenje] Hlajenje nVidia grafičnih kartic (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
539694 (7978) jebesemeni
»

Koliksna je lahko max temperatura plosce in cpuja? (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
729048 (6447) Vuli
»

hlajenje grafične akrtice

Oddelek: Pomoč in nasveti
101293 (1053) goplay2
»

am2 3600+ vs 3800+ (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Navijanje
33322132 (13282) DJ MartiNi
»

COMMANDO + C2D E6600

Oddelek: Strojna oprema
171748 (1361) delpier

Več podobnih tem