» »

Sprememba jezika v Windows Vista

Sprememba jezika v Windows Vista

SellAlej ::

dober vecer vsem skupaj

torej danes se kupil hcerki laptopa HP 530 z prednalozeno Windows Visto Home Basic
nato je nekaj "prckala":) in ji je nekako uspelo spremeniti jezik windowsev v cescino oziroma nekaj podobnega ...
poskusal sem spremeniti jezik nazaj v slo in tudi v ang vendar mi nikakor ne uspe
pri nastavitvah za jezik na nadzorni plosci sem poskusil vse mozne kombinacije tako z SLO kot z ENG nastavitvami vendar jezik ostaja spremenjen.

poskusil sem tudi z instalacijo jezika vendar ga v sistemu ne najdem tistega MUI fajla
problem nastane tudi s poskusom instalacije language packa ker windows ni ultimate oziroma enterprise verzije

kako resiti tezavo?

hvala

SellAlej ::

ok zadeva resena ... sem zagnal HP recovery manager-ja le-ta pa je windows particijo formatiral in reinstalirov visto
ob prvem zagonu sem dobil opcijo izbire jezika, nastavil na SLO in zadeva deluje:)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: SellAlej ()

imagodei ::

Saj, to je to.

Razen Viste Ultimate, lahko jezik za vmesnik nastaviš zgolj čisto na začetku. Pri novem prenosniku so Polkna na 3/4 že inštalirana, samo še malo preklikaš in imaš inštalirano. Med tem klikanjem izbereš tudi jezik. Ona je verjetno izbrala Slovenčina namesto Slovenščina in tako nastavila jezik polken na Slovaščino. Kasneje se v nobeni ediciji Polken Vista tega ne da popraviti, z že omenjeno izjemo Viste Ultimate.

Tako da, ja - reinstall je menda edina varianta. Mogoče še kakšno hekanje, pa še nisem zasledil.
- Hoc est qui sumus -

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

na nemski laptop priklopiti slovensko tipkovnico

Oddelek: Pomoč in nasveti
162326 (2169) fosil
»

[ Windows Vista ] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 476 77 78 79 )

Oddelek: Operacijski sistemi
3942267377 (66969) Seljak
»

Vista in slovenscina

182165 (1441) simonviher
»

Vista language pack

123256 (3042) lopov
»

težave z windowsi