» »

Katero zvočno kartico kupiti za snemanje glasbe

Katero zvočno kartico kupiti za snemanje glasbe

Volta ::

Imam sledeče vprašanje in nisem prepričan o pravilnosti nakupa, zato bi vas prosil za pomoč. Vem da tema s podobno tematiko že obstaja, vendar nisem dobil nobenega odgovora, zato sem odprl novo. Želim ustvarjati ( in ustvarjam ) dance/trance glasbo, zato sem si nabavil program FL studio 8. Zdi se mi super program, kontrolirati pa ga želim preko klaviatur, ki bi jih na računalnik najverjetneje povezal preko MIDI izhoda. Zdaj pa k bistvu.

Želel bi snemati brez nezaželjenega laga in potreboval bi zvočno kartico, ki bi to zmogla z odliko. Zvočna mora vsebovati tudi midi in aux priključke, pa še kakšen bi bil zaželjen. Za kartico sem pripravljen dati do 180 eurov, do sedaj pa sem gledal Creativove X-FI PLATINUM FATAL1TY CHAMPION, Creative X-Fi Fatal1ty FPS in Creative X-Fi Platinum, pa tudi M-Audio Delta. Cene so tu od 160 - 180 evrov, M-audio je v podobnem cenovnem razredu. Creativove zvočne mi na hitro pogledano izgledajo precej podobno. Tako, da če ima kdo kakšne izkušnje z njimi - predvsem s snemanjem preko midi-ja, bi mi bilo njegovo mnenje v veliko pomoč. Pa še ena POMEMBNA zahteva. Zvočna mora seveda podpirati ASIO, ker ga Fl Studio zahteva in je predpogoj za snemanje, saj omogoča nizki lag ( okoli 5ms ).

Poleg snemanja preko midija bi rad dober zvok tudi v igrah in nasploh pri predvajanju glasbe.

Hvala vam že vnaprej za odgovore in morebitno pomoč!

neres ::

Ena nabolj priporočanih kartic za okoli 100€ je M-Audio Audiophile 2496. Baje zelo dobri driverji in nizke latence.
Zelo hvaljene so tudi zvočne od RME, ampak stanejo več.

Creative zvočne pa mi ne delujejo preveč resno z njihovimi "crystalizer" in podobnimi forami. :D

Volta ::

Hvala za odgovor! Sem razmišljal o M-Audio Audiophile 192 in moram reči, da jo vsi hvalijo. Moti me edino, da nima AUX priključka ( vsaj opazil ga nisem ), ampak to niti ni tako važno. Všeč mi je tista priklopna konzola na Platinumu, ker ima res veliko uporabnih priključkov, ima tudi ASIO 2.0 in vse kar potrebujem. S to M-Audio ne bom mogel poslušati glasbe ( vsaj nobenega izhoda za to nima ) in to me precej moti. O tisti zvočni na plošči ni govora. Rad bi samo dobro in real time kontrolo s klaviaturo v FL Studio, rad bi stvari brez zamika posnel in to je to. Kakšen cristalyzer me ne gane če je ali pa ga ni.

neres ::

S to M-Audio ne bom mogel poslušati glasbe ( vsaj nobenega izhoda za to nima )

Kaj misliš s tem? Seveda imajo vse zvočne izhod za poslušanje glasbe. Ali misliš več ločenih izhodov??

Volta ::

Govorim o tem, da ima M-Audio le S/PDIF in ne več ločenih izhodov kot si rekel. Pa ta M-Audio ne podpira snemanja loopov v programih ( sem prebral na strani enega glasbenika, ki to kartico uporablja ), to pa je zame bistvenega pomena. Tako da se bom najverjetneje odločil za Creativa. Še vedno lahko kartico v 30 dneh vrnem, če z njo ne bom zadovoljen in nabavim recimo to M-Audio, tako da ni problema.

Hvala za pomoč!

Fatboyslim ::

Govorim o tem, da ima M-Audio le S/PDIF in ne več ločenih izhodov

:))Ja brez breakeout kabla ima le optični i/o. Če priklopiš gor kabel dobiš še dodatne audio in midi vhode in izhode



Pa za kakršnokoli delo z glasbo so consumer zvočne (npr. creative) neprimerne. Mam pa občutek da še sam ne veš kaj hočeš...

Zgodovina sprememb…

zcetrt ::

Za delanje glasbe ne Creative.

Kako se ne da delat z loopi? Loopi so v programu. Ne razumem najbolj.

Morda se ti splača razmisliti tudi v smeri kakšne zunanje kartice. Prej ali slej si jo boš želel priklopit na prenosnik.
4.

Volta ::

Mam pa občutek da še sam ne veš kaj hočeš...

Sem lepo povedal kaj hočem. Nočem zamika, ampak realtime kontrolo nad FL Studio z klaviaturo preko midija. In seveda hočem tisto tudi posneti. Torej, nameravam delati glasbo, z uporabo klaviature kot midi controllerja preko FL Studia. Baje M-Audio tega ne zna posnet. Posname tisto, kar pride od klaviature same, ne pa tistega kar upravlja klaviatura v raznih programih. Nevem točno, tako sem jaz to razumel. Lahko da se motim.

Kako se ne da delat z loopi? Loopi so v programu. Ne razumem najbolj.

Baje jih ne snema ta M-Audio. Recimo, če ti poženeš loop v enem programu, in v drugem programu ( npr. Audacity ) izbereš snemanje "mp3 ali What you hear" zadeva tistega ne posname, kar bi pa tudi rabil.

Informacije iz strani Richa Lauverja ( nekega glasbenika, ki to zvočno uporablja ).

This is the soundcard that I bought for my new computer which I thought was going to be an improvement over the M-AUDIO 2496 seen below, and for all intents and purposes it should have been - it has slightly better specs, and the breakout cable provides balanced 1/4" connectors. It really is a terrific soundcard with one particularly important caveat:

IT DOES NOT PROVIDE FOR INTERNAL LOOPBACK RECORDING!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Volta ()

zcetrt ::

Če prav razumem ti želiš imeti na zvočni kartici notranje stikalo med outputom in inputom (aux ponekod imenovano).

Načeloma se ti loopi eksportirajo kot wav, saj se zvok generira vedno real time. Torej je popolnoma digitalen in nima pomena pretvarjati ga v analognega in potem nazaj v digitalnega. Torej daš v FL studiu export komando za ta zvok.

Znajo pa fruityi laufati tudi kot plugin Cubase-ja. Malo si morda za začetek poglej pri komu, ki se s tem ukvarja, kako stvari tečejo, da se ne boš prenaglil z nakupom.

Skratka: Zvok se vedno enerira sproti. Ti posnameš midi ukaze, med predvajanjem švica procesor. Če tega ne želiš, exportiraš ta zvok v wav datoteko in potem imaš na stezi zvočni posnetek, midi pa spraviš, če boš kdaj še kaj editiral. Razumeš?
4.

Volta ::

Ja, mi je kr jasno tole zadnje. Hvala za pomoč. Bom še malo preštudiral stvar, pa potem kupil. Sicer pa mislim da kakšne velike razlike v kvaliteti zvoka me X-Fi platinum in M-Audio nebi smelo biti, tudi pri snemanju ne. Obe imata ASIO, tako da zamika zvoka nebi smelo biti in obe imata zadostno število priključkov, razen da M-Audio nima ločenih za zvočnike.

// Drugače pa jaz ne želim drugega kot to, da medtem ko v enem programu predvajam nek loop z drugim programom istočasno snemam ta loop. Snemam ga v Audacity-ju in sicer tako, da izberem od kod program snema. In rečem posnami tisto, kar se sliši skoz zvočnike. Torej lahko imam zadaj vkloplen Winamp, nek Loop, pa še kaj in to se posname. Samo okrog tega je bilo vprašanje.

Lep dan, Volta.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Volta ()

zcetrt ::

Razumem kaj hočeš, a tako se načeloma ne dela :)

Creative je visok rang multimedijske (igričarske, filmske) zvočne kartice, omenjene M-audio pa vstopni nizki rang studijskih kartic. Namen se tu razlikuje. Za kaj jo boš več rabil, pa boš presodil sam. Toliko, kolikor boš s Creative lahko snemal boš tudi z M-audio lahko poslušal. Creative je tudi narejena v bolj bleščečem se smislu (driverji pa to, izboljšava mp3-jev na nadstudijsko kvaliteto (sodeč po njihovih komercialnih grafih, ob katerih se človeku kozla) itd.

Pa še to: kateri OS kaniš uporabiti?
4.

Volta ::

No, uporabiti mislim Win XP. Drugače pa sem že kupil Creativa in po začetnih težavah, sem stvar le spravil v delovanje. Z kartico sem glede snemanja zaenkrat zelo zadovoljen. S klaviaturami kartica komunicira brez zamika, v FL Studiu se da zelo lepo delati, pa tudi el. kitaro lahko preko Microphone ( jack )vhoda priklopim na računalnik, ter jo igram, pri tem pa se jo sliši skozi rač. zvočnike, kar mi je zelo všeč. Tako da zaenkrat moram reči, da potem ko jo spraviš v delovanje je zadeva vredna vsakega centa.

LP in hvala za pomoč in nasvete!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

katero zvočno kartico (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
14018112 (10448) sash69
»

Kaj je ASIO in kako se uporablja?

Oddelek: Zvok in slika
72344 (2203) neres
»

Katera zvočna za proizvajanje MIDI glasbe?

Oddelek: Pomoč in nasveti
63052 (3052) Djuro
»

Računalnik za glasbeno produkcijo

Oddelek: Zvok in slika
132719 (2527) 20sdfj093f
»

zvočna do 150k

Oddelek: Zvok in slika
162238 (1923) LunKi

Več podobnih tem