Forum » Zvok in slika » zvočna do 150k
zvočna do 150k
.:joco:. ::
Torej kaj? Kje naj sploh začnem iskat?
No z musko se velik ukvarjam. Rabu bom za programe kot so:
Cubase
Cakewalk
Reason
Obdelava videa
Nekaj malega hard disk recordinga
Vsaka izkušnja bo dobrodošla :))
No z musko se velik ukvarjam. Rabu bom za programe kot so:
Cubase
Cakewalk
Reason
Obdelava videa
Nekaj malega hard disk recordinga
Vsaka izkušnja bo dobrodošla :))
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.
You don't get it.
Cosmo ::
hmm...kaka dobra yamaha, terratec ews serija, m-audio delta, aardwark pro, event, lynx, ...
malo si poglej teste profi zvocnih na netu..
malo si poglej teste profi zvocnih na netu..
I am Pentium of Borg. Division is futile. You will be approximated.
Yamahice sem si malo ogledoval...
Ja meni bi velik pomenile vaše osebne izkušnje. Morda celo izkušnje vaših prijateljev ali znancev, ki se s čim podobnim ukvarjajo. Revjuje po netu sem že malo gledal. Samo je tko, da na takih vsesplošnih straneh so opisani samo SBLive!-i, na bolj specifičnih pa jih je tolk, da se mi niti pod razno ne da vsega brat. No če bo kdo najdel kak kvaliteten reviju, se priporpčam:D
Aja, pa še to: A se da kje v Slo kej dobit, razen v Autotehni/Yamahi ? Pa če ne, kam čez mejo?
Ja meni bi velik pomenile vaše osebne izkušnje. Morda celo izkušnje vaših prijateljev ali znancev, ki se s čim podobnim ukvarjajo. Revjuje po netu sem že malo gledal. Samo je tko, da na takih vsesplošnih straneh so opisani samo SBLive!-i, na bolj specifičnih pa jih je tolk, da se mi niti pod razno ne da vsega brat. No če bo kdo najdel kak kvaliteten reviju, se priporpčam:D
Aja, pa še to: A se da kje v Slo kej dobit, razen v Autotehni/Yamahi ? Pa če ne, kam čez mejo?
"Is science true?"
You don't get it.
You don't get it.
Nobeden
A kdo bozna DSP factory od Yamahe?
A kdo bozna DSP factory od Yamahe?
"Is science true?"
You don't get it.
You don't get it.
eland ::
Poglej zadnji Moj mikro teste, res je da so predvsem testi Creative in Terratec, so pa zato bolje predstavljene kartize od Terratec, ki imajo to kar ti rabiš. Najbolje da sam prebereš, če pa še vedno ne veš kako in kaj pa lahko pišeš piscu mail,ker je zelo prijazen in ti bo znal svetovati - sam sem ravno kupil kartico od Terratec za surround in sem zelo zadovoljen (Sixpack), predtem pa sem še pisal mail temu gospodu in mi je kar hitro odpisali in tudi svetoval pri nabavi.
Tr0n ::
M-Audio Audiophile ali Delta serije. Najboljse razmerje cena/kvaliteta, odlicni gonilniki in podpora. Za ostalo pa si lahko se kaksne druge sladkorcke nabavis, recimo kak dober midi keyboard, dodatno ozvocenje...
Strani z audio opisi je ogromno, recimo http://www.computermusic.co.uk/main.asp kjer imajo tudi vec testov zvocnih kartic.
Osebno imam se kar SBLive! original (CT4620) ki mi s kombinacijo kX gonilnikov dajejo po 5.33 ms latency v Reason-u. Ampak osebno bi si verjetno nabavo Audiophile. Echo Mia so tudi dobre kartice.
Aja, M-Audio ima v Avstriji zastopnika. Poglej na njihovi strani http://www.m-audio.com/.
Strani z audio opisi je ogromno, recimo http://www.computermusic.co.uk/main.asp kjer imajo tudi vec testov zvocnih kartic.
Osebno imam se kar SBLive! original (CT4620) ki mi s kombinacijo kX gonilnikov dajejo po 5.33 ms latency v Reason-u. Ampak osebno bi si verjetno nabavo Audiophile. Echo Mia so tudi dobre kartice.
Aja, M-Audio ima v Avstriji zastopnika. Poglej na njihovi strani http://www.m-audio.com/.
kiralys ->
Moj mikro praviš, a bom mogu revijo kupit, ker na njihovi strani nič ne najdem...
Terratec so dobre kartice, ampak se bojim da jim manjka dobro čipovje. Pri Yamahi dajejo čipe iz 10k dem vrednih modulov... No pa sej una TerraTec AudioSystem EWS88MT zgleda še kar dobra, samo jast ne rabim za igrice, ampak profesionalno obdelavo zvoka, cubase, plugine, musko... No sej če ne bo drugega bom to kupil :)
TrOn ->
M-Audio Audiophile ali Delta serije, praviš. Sem nekaj gledal in morem rečt da so mi kar všeč. A je v sloveniji kakšen uvoznik ali distributer za te zadeve?
computermusic.co.uk sem gledal revjuje. Sem se celo hotu naročit na revijo v konzorciju, pa sploh ni poceni . Tam imajo vse kartice po vrsti ocenjene z 9, razen SB-live! Value ima desetko . Saj ne rečem, služi svojemu namenu, samo da dobi boljšo oceno kot DSP Factory ??????!!?!?!?
Sam imam tudi zdaj SBLive originalno verzijo. Pa morem rečt da ima zelo slabe ASIO driverje, ker je igrat preko midija prav mučno. Sicer je dobra kartica, ampak pri meni je žal odslužila svoje. Plus tega nikoli ne bom potreboval surround ampak samo stereo, ampak tega na pro nivoju.
Kar se tiče ostale opreme (midi keyboard, studijske zvočnike, mešalko...) to že vsa imam, manjka mi le še dobra zvočna kartica. Po možnosti taka, ki ima optical OUT po kanalih, da lahko vse delam na mešalki...
Predvsem pa hvala za vajine nasvete! Če jih imata še kaj, se priporočam!
Moj mikro praviš, a bom mogu revijo kupit, ker na njihovi strani nič ne najdem...
Terratec so dobre kartice, ampak se bojim da jim manjka dobro čipovje. Pri Yamahi dajejo čipe iz 10k dem vrednih modulov... No pa sej una TerraTec AudioSystem EWS88MT zgleda še kar dobra, samo jast ne rabim za igrice, ampak profesionalno obdelavo zvoka, cubase, plugine, musko... No sej če ne bo drugega bom to kupil :)
TrOn ->
M-Audio Audiophile ali Delta serije, praviš. Sem nekaj gledal in morem rečt da so mi kar všeč. A je v sloveniji kakšen uvoznik ali distributer za te zadeve?
computermusic.co.uk sem gledal revjuje. Sem se celo hotu naročit na revijo v konzorciju, pa sploh ni poceni . Tam imajo vse kartice po vrsti ocenjene z 9, razen SB-live! Value ima desetko . Saj ne rečem, služi svojemu namenu, samo da dobi boljšo oceno kot DSP Factory ??????!!?!?!?
Sam imam tudi zdaj SBLive originalno verzijo. Pa morem rečt da ima zelo slabe ASIO driverje, ker je igrat preko midija prav mučno. Sicer je dobra kartica, ampak pri meni je žal odslužila svoje. Plus tega nikoli ne bom potreboval surround ampak samo stereo, ampak tega na pro nivoju.
Kar se tiče ostale opreme (midi keyboard, studijske zvočnike, mešalko...) to že vsa imam, manjka mi le še dobra zvočna kartica. Po možnosti taka, ki ima optical OUT po kanalih, da lahko vse delam na mešalki...
Predvsem pa hvala za vajine nasvete! Če jih imata še kaj, se priporočam!
"Is science true?"
You don't get it.
You don't get it.
tha_man ::
Live s kx gonilniki je zelo dobra zadeva, če si zadovoljen z 48 kHz, ne več, ne manj. To zna biti problem, saj je večina samplov v 44 kHz, kar pomeni začetno pretvorbo v 48 kHz, na koncu pa spet nazaj v 44 (če hočeš komad posnet na cd). Isto velja za Audigy, ki glasbeniku itak ne ponuja čisto nič več kot Live. No, edino več rama za soundfonte, kjer je Live omejen na 32 mega.
Za snemanje obstajajo bolj kvalitetne kartice za podobno ceno, npt. Terratecove. DMX 6fire je cenovno nekje v rangu Audigy Platinum, ponuja pa *pravo* 24/96 kvaliteto in asio driverje delujoče tudi pri ostalih frekvencah, ne samo 48 kHz. Res pa da je zadeva dokaj neuporabna za midi (FM sinteza). Seveda to ni problem če uporabljaš zunanji sintetizator.
Pozoren moraš biti še, če potrebuješ večkanalno snemanje. Večina kartic tega namreč ne ponuja, temveč bo treba poseči globje v žep. Ampak kot vidim to zate ni problem
Razmisli še, ali mora zvočna imeti DSP efekt procesor ali ne. Po mojem to pri današnjih zmogljivih računalih ni več tako nujno, seveda pa ne škodi če je prisoten. Live ga ima (ne pozabljat nda je Live praktično enak kot Emujeva APS zvočna, ki spada par razredov višje). Tudi večina dragih kartic ga ima (itak imajo rade besedico DSP kje v imenu, tako da ne moreš falit ).
Za snemanje obstajajo bolj kvalitetne kartice za podobno ceno, npt. Terratecove. DMX 6fire je cenovno nekje v rangu Audigy Platinum, ponuja pa *pravo* 24/96 kvaliteto in asio driverje delujoče tudi pri ostalih frekvencah, ne samo 48 kHz. Res pa da je zadeva dokaj neuporabna za midi (FM sinteza). Seveda to ni problem če uporabljaš zunanji sintetizator.
Pozoren moraš biti še, če potrebuješ večkanalno snemanje. Večina kartic tega namreč ne ponuja, temveč bo treba poseči globje v žep. Ampak kot vidim to zate ni problem
Razmisli še, ali mora zvočna imeti DSP efekt procesor ali ne. Po mojem to pri današnjih zmogljivih računalih ni več tako nujno, seveda pa ne škodi če je prisoten. Live ga ima (ne pozabljat nda je Live praktično enak kot Emujeva APS zvočna, ki spada par razredov višje). Tudi večina dragih kartic ga ima (itak imajo rade besedico DSP kje v imenu, tako da ne moreš falit ).
Tr0n ::
Down ali upsamplanje z aktualnimi audio programi ni problem, ker to naredijo avtomatsko oz. ko koncas se ti celi song renderira na dolocen sampling rate, ki ga potem, ko izdelujes master verjetno downsamplas na CD kvaliteto z dithering-om ali pac brez, kakor ti pase :). Pa mislim, da tukaj ni neke vlke izgube kvalitete sample-a. Lahko se motim.
Jah v žep mi je težko seči, samo sem pripravljen, ker se in se bom še več s tem ukvarjal. Efektprocesor bi bil skoraj nujen. Ker bom uporabljal efekte od pluginov, potem pa je fino če imam še to, da uporabljam še tiste efekte za res dober mastering, pa tudi mašina moja ni glih ne vem kaj...
Midi je pri meni ključnega pomena, ker imam zelo star synthesizer in ga uporabljam samo kot klaviaturo. Torej rabim kartico, ki je zelo dobra za DELANJE zvokov. V Reaktorju, Reality in podobnih samplerjih. Ves zvok bosta delala le procesor in kartica. Synth pa bom imel samo za midi in.
Obstaja pa tudi rešitev, da si kupim eno bedno kartico za 10k ki ima dobre midi driverje in potem eno z dobrimi DSP efektprocesorji, in potem to dvoje kombiniram...
Še mnenja prosim
Midi je pri meni ključnega pomena, ker imam zelo star synthesizer in ga uporabljam samo kot klaviaturo. Torej rabim kartico, ki je zelo dobra za DELANJE zvokov. V Reaktorju, Reality in podobnih samplerjih. Ves zvok bosta delala le procesor in kartica. Synth pa bom imel samo za midi in.
Obstaja pa tudi rešitev, da si kupim eno bedno kartico za 10k ki ima dobre midi driverje in potem eno z dobrimi DSP efektprocesorji, in potem to dvoje kombiniram...
Še mnenja prosim
"Is science true?"
You don't get it.
You don't get it.
tha_man ::
Če boš uporabljal softverske synthe, moraš poskrbeti predvsem za čim manjšo latenco (če hočeš zadevo nadzorovati v real-time). Pri hardverskih latenca ni problem. Live se npr. pri uporabi vgrajenega midi engina (soundfonti - v bistvu vgrajen hardverski sampler) odziva instantno kljub nepodpori asio. Isto velja za efekte ki so plod vgrajenega DSP-ja. Za uporabo Reaktorja ali kakih VST efektov pa moraš obvezno uporabiti KX ali ASP gonilnike z asio podporo.
Programi za delanje zvokov so itak softverski in kot taki neodvisni od zvočne kartice kar se tiče njihovih zmogljivosti. Zvočna vpliva le na latenco in seveda na kvaliteto signala (16/24 bit, frekvenca, kvaliteta samih izhodov).
Aja, ko sem rekel da je Terratec DMX 6fire neuporabna za midi zaradi FM - s tem sem seveda mislu na hardverski midi kot ga ima Live (wavetable). Za softverske synthe je zadeva še kako uporabna, kajti tu pride do izraza asio. Ima tud midi port, tako da s priključitvijo klaviature ne bi smelo bit problema. Problem pa je pri karticah ki tud midi priključka nimajo - v tem primeru boš potreboval ločeno midi kartico.
TrOn, izguba kvalitete je, sm vprašanje kolk je res opazna. H kvaliteti zagotovo ne pripomore. Lahko pa se pojavijo kakšni problemi s programi, ki imajo raje 44 kHz (Fruity Loops je že eden takih).
Programi za delanje zvokov so itak softverski in kot taki neodvisni od zvočne kartice kar se tiče njihovih zmogljivosti. Zvočna vpliva le na latenco in seveda na kvaliteto signala (16/24 bit, frekvenca, kvaliteta samih izhodov).
Aja, ko sem rekel da je Terratec DMX 6fire neuporabna za midi zaradi FM - s tem sem seveda mislu na hardverski midi kot ga ima Live (wavetable). Za softverske synthe je zadeva še kako uporabna, kajti tu pride do izraza asio. Ima tud midi port, tako da s priključitvijo klaviature ne bi smelo bit problema. Problem pa je pri karticah ki tud midi priključka nimajo - v tem primeru boš potreboval ločeno midi kartico.
TrOn, izguba kvalitete je, sm vprašanje kolk je res opazna. H kvaliteti zagotovo ne pripomore. Lahko pa se pojavijo kakšni problemi s programi, ki imajo raje 44 kHz (Fruity Loops je že eden takih).
Ja sej vem glede softvera, samo jst bi rad efekte od zvočne, ki so v real time-u in res kvalitetni. Ker je to res dobro čipovje v teh DSP-jih... Sem slišal na lastna ušesa.
Glede gonilnikov:
So težko dostopni?
Glede gonilnikov:
So težko dostopni?
"Is science true?"
You don't get it.
You don't get it.
SmiLe_ ::
Na Yamahi malo preveri karto SW1000XG - ne bo ti žal.
Še link:
http://www.yamaha.com/cgi-win/webcgi.ex...
Vem, da se je v AUT že dala dobit za smešno nizko ceno .
lp, SmiLe
Še link:
http://www.yamaha.com/cgi-win/webcgi.ex...
Vem, da se je v AUT že dala dobit za smešno nizko ceno .
lp, SmiLe
eland ::
Poglej v marčevsko izdajo, sigurno imajo revijo v bližnji knjižnici. Glede Terrateca nimam tolk pojma, sam sem zelo zadovoljen s tole mojo ampak jo imam čisto iz drugih razlogov, kot jo boš imel ti. Za nasvete pa vprašaj tega gospoda, ki je napisal članek. Več ti ne vem povedat.
mail :gregorp@email.si
lp
mail :gregorp@email.si
lp
LunKi ::
A rabš mogoče yamaha ps315 aktivn 300W 3sistemski zvočnik z 15" wooferjem...Prodam zelo ugodno
če te zanima ziga.lunder@telemach.net
če te zanima ziga.lunder@telemach.net
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Test Creative X-FiOddelek: Novice / Zvočne kartice | 5522 (3538) | Gregor P |
» | Pro zvočna karticaOddelek: Zvok in slika | 2936 (2493) | codegen |
» | Obdelava zvoka - AMD vs. INTELOddelek: Zvok in slika | 2287 (1807) | partysound |
» | profesionalni zvok na računalniku (ali vsaj blizu)Oddelek: Kaj kupiti | 2557 (2060) | Manson |
» | kX SBLive! GonilnikiOddelek: Zvok in slika | 1553 (1267) | KiLLeeY |