» »

Računalnik za glasbeno produkcijo

Računalnik za glasbeno produkcijo

Koolade ::

Kupujem nov računalnik za okol 500-600€, ki a rabm za ustvarjanje glasbe. Vglavnem za program FL Studio 7, Reason 3.0 in pa mogoče če se naučim Nuendo al pa pa Cubase. Ne vem a naj kupm prenosni računalnik al pa namizni, ker ne vem če je prenosni dovolj zmogljiv za te programe. Zato me zanima kaj priporočate za te programe (sprašujem tiste, ki se ukvarjajo z beatmakingom)? Ne vem a naj kupm intel dual core al pa raj en amd 3.0ghz, kouk rama rabm da mi dela FL Studio solidno..... Vglavnem rabm komp za to da mi teli programi delajo solidno (brez štekanja) in pa ogled kšnga filma, internet, mogoče kšno igrco... Grafična kartica ni tolk pomembna. In pa zanima me če kdo mogoče dela v katerem od teh programov na prenosnem računalniku in kako mu dela. Če kdo ne ve kaj sprašujem, zanima me kateri procesor naj kupim, ram.... za 500-600€, če pa leptop pa za 700-800€.

TechBeats ::

Ja jst v Reasonu 3 delam, pa imam p4 3ghz @3.6 in je čist za dost moči pa 2giga rama, no edina pomankljivost je ker mam na matični zvočno ( sam si bom kupu x-fi prelude ko bo pri nas). Še cubase sx3 lepo prebavlja brez zatikanja. Vzami si namizni pc, pa c2d vzam ( recimo e6420 za 180€ al pa daš še 100€ več pa imaš quad 6600) , rama obvezno 2giga ( ddr2 800mhz za okol 120€), pa eno dobro zvočno - če je že zvočna dovolj dobra npr. podpira AISO 2.0 je čist kul, ker potem je procesor razbremenjen in imaš lahko tudi slabši porcesor, samo brez veze kupovat enga navadnga athlona 3000, ker so c2d tolk pocen pa še zelo zmogljivi. Zvočno pa kašno m-audio, ali pa ubistvu imajo vse creative audigy AISO standard podprt, vključno z x-fi tko da kle se pa sam odloč kok mislš dat za zvočno, na tvojmu mestu bi vzel x-fi music (okol 100€) al pa še bolj Auzentech x-fi prelude ko pride k nam (baje enkrat do oktobra, novembra), aja pa še en hitr disk bi tud kar prav pršu, sploh če boš meu full samplou da ti ne bo predolg cajta iskal fajle, kar se men učas zgodi, bi kr rabu met kakšnga raptorja 150gb z 10.000 obrati ( 74gb stane 160€), grafično si pa kakšno 8600gt vzam glih za silo pa je. Aja pa matično kakšno na p35 čipsetu za 130€, se dobi že zelo solidna.
AciD TriP

20sdfj093f ::

Gre za ASIO in ne AISO.

In za kaj resnega delat roke proč od PC-ja.

LPD

TechBeats ::

ok moja pomota :P

zakaj pa roke proč od pcja, k da vsi delamo/jo muzko k se igra na kitare, bobne ala rock ipd., kako boš pa v živo naredu elektronsko muzko, dej ne prbiji člouk. Edin če si mislu studio, to si bo pa redko kdo prvošču LOL>:D .
AciD TriP

neres ::

pomoje je freeze mislu stran od pc-ja in proti mac-u. argumentov pa ni podal, kar seveda ni presenetljivo. >:D

v glavnem ja en e6420 bi bil dober procesor oz. ne vem če se dobi kaj boljšega za ta denar. če boš rabu dosti pluginov potem bo dober procesor pomemben. 2gb rama itak. zdej hitri diski niso potrebni razen če boš delal z dostimi (ampak res dostimi) audio stezami. ampak glede na to da boš delal predvsem v fl studio/reason pomeni da te audio steze niti ne zanimajo preveč. tako da vzemi lepo 7200 diske, ki so tudi tišji.
aja prenosnik kupuj če rabiš računalnik nosit okoli, sicer sploh ni smiselno (price/performance).

zvočno pa js nebi nikoli kupoval creative. kupi kako m-audio 2496, jo precej hvalijo. oz. odvisno od tega če boš snemal in koliko boš snemal.

Tac20 ::

Freeze a nismo že prerasli to mac vs pc temo? Vse je isto sranje, prav tako so maci nestabilni kot so PC ji...

Koolade ::

Jst rabm komp za beatmaking s sempli ne pa profensionalno snemanje kitare, bobnov.... Audio editing program rabm sam za miksanje pa meybi kšne efekte.... glih da zvok nrdim tak kt hočm pa me zanima kwa rabm da bo delal solidno. Mislm se pa počas tut učit Nuendo tko da hočm komp k bo delow gor Nuendo. Za ram sm mislu 2gb 800mhz za cca. 100€ procesor Intel Pentium Dual Core, grafično usen, disk 7200rpm 320gb (kera firma je najbolša?) za matično pa nimam pojma pa bi prosu kšnga če mi lahko priporoča eno (www.mimovrste.com) zvočno kartico bom pa kupu eno za cca. 100€. Delam hip hop podlage pa meybi kdaj kj bol podobnga rocku z več sempli, efekti..... pa mi fl studio ful šteka (več efektov, semplov bol me zajebava) aja pa glede midi-kontrolerja (klaviatur).

http://www.bolha.com/oglas2277158 A so tele kul za kšno melodijo pač odigrt (ne rabm tistih od m-audia za 100-200€ sam za kšno melodijo odigrt)?

Koolade ::

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Koolade ()

Koolade ::

Ej glede tiste m audio zvočne kartice (m-audio 2496). Ne vidm nobenih priključkov za zvočnike? A to sploh podpira 5.1. Pa tut če ne kam vtaknem poj 5.1 zvočnike?

klinker ::

Koolade za tako obcasno produkcijo elektronike bo vsak pc z
vsaj 1gb rama dovolj.Sploh pa ne vem kaj pricakujes za denar
ki ga mislis vlozit v to.Vec od enega obicnega PCja ne bos
dobil.

Ko in ce bos zacel resno delat s tem pa bo cas za nakup macbook
pro.

Koolade ::

Ja sj se da tut na pc-ju u fl studio nrdit ful hude komade sam rabm neki da mi bo delal solidno. Če se bom pa resno začel s temu ukvarjat bom pa meybi res kupu mac za zdj me pa zanima kwa je najbol da kupm da mi delajo našteti programi.

neres ::

Ej glede tiste m audio zvočne kartice (m-audio 2496). Ne vidm nobenih priključkov za zvočnike? A to sploh podpira 5.1. Pa tut če ne kam vtaknem poj 5.1 zvočnike?

Ne podpira 5.1. Če rabiš 5.1 potem kupi kaj drugega.

Tisti komplet matična+proc+ram je pomojem v redu. Nisem pa na tekočem s temi komponentami, tako da ti ne morem povedat več. Itak je blo že dosti enakih vprašanj na slo-techu tako da malo poglej po starejših temah. Iskanje na slo-techu je slabo, tako da pej na Google in napiši kar iščeš ter za tem site:slo-tech.com.

zos ::

Glede na to, da imas res nizke zahteve. Ce te zanimajo samo beati, ne vem zakaj bi potreboval hud hardware.

20sdfj093f ::

@Bayte: seveda smo prerasli. Ni bilo mišljeno kot Mac vs PC provokacija.

Sem samo hotel svetovat avtorju, da mogoče bi lahko poiskal nekoga, ki dela glasbo resno in ne kot razni ZergioS projekti ter malo sproba, kako se dela z Logicom ali Pro Toolsi. Mogoče bi mu bil način dela in OS všeč in bi razmislu o tem, da investira v hardware sicer res nekoliko več, vendar bi lahko šel v zadevo kvaziprofi in dobil zaradi tega ven tudi večji output.

PS: pa strinjam se, Mac je lahko bolj nestabilen od PCja. In konec koncev če ravno ne delaš glasbe, je meni OS totalno neuporaben. ;)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Iščem program za izdelovanje glasbe

Oddelek: Programska oprema
215814 (3700) Wolfox
»

katero zvočno kartico (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
14018182 (10518) sash69
»

Računalnik za net in ustvarjanje glasbe?

Oddelek: Kaj kupiti
206730 (6338) guest #44
»

Kaj je ASIO in kako se uporablja?

Oddelek: Zvok in slika
72354 (2213) neres
»

Katero zvočno kartico kupiti za snemanje glasbe

Oddelek: Kaj kupiti
113541 (3352) Volta

Več podobnih tem