Forum » Navijanje » QX6850
QX6850
gorčica ::
Zanima me če dobro navija procesor QX6850, ter če se splača kupiti ker ga dobim po ugodni ceni, in koliko ima tale procesor množilnik
gorčica ::
saj imam že kupljeno vodno hlajenje tako da ni problema, sedaj me pa zanima kako visoko bi se lahko dal naviti ta procesor
Meizu ::
Ja, naj bi šel celo do 3.6Ghz na voltaži 1.5, ampak kar je že čez pa so že resni problemi s hlajenjem... Ampak ker maš vodno hlajenje naj bi šlo celo višje... Nekateri pravijo tudi do 4Ghz.
http://forums.extremeoverclocking.com/t...
http://forums.extremeoverclocking.com/t...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Meizu ()
tilinho20 ::
Saj se najbrž. Če gre Q6600 na 4ghz. Najbolje je da malo poguglaš, saj noben (najbrž nobeden) takega nima doma.
bluefish ::
Hm, ali pri Moj Mikro ne znajo ali pa je to res: "Poleg tega nam štirijedrnika ni uspelo naviti niti na 10 % več od normirane vrednosti!" (povzeto iz reviewa, ki je linkan na ceneje.si).
Glede na to, da je v trgovinah najcenejši 740€, potem vzemi.
Glede na to, da je v trgovinah najcenejši 740€, potem vzemi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
bluefish ::
tudi meni se zdi nenavadno.
edit: po nekajsekundni uporabi googla je opaziti, da se nekateri primerki navijejo tudi do 4+GHz. Seveda odvisno od hlajenja.
edit: po nekajsekundni uporabi googla je opaziti, da se nekateri primerki navijejo tudi do 4+GHz. Seveda odvisno od hlajenja.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
PrimozR ::
QX se bo še (relativno) najbolje navijal, saj samo dvigneš multi pa je. Tako ga je naj**al samo CPU, plata in RAMi pa lepo laufajo pri deklarirani hitrosti. Ena opcija, druga in verjetno boljšđa pa je itak mix obojega. Tako nisi omejen z FSBjem (~500-600 max za večino plat), RAMom (razen če imaš DDR3), itd. Le s primerkom proca in hlajenjem.
Vroč je toliko kot ostali C2Qji. 135 W TDP če se ne motim (dobro, Q6600 G0 ma 105), z navijanjem pa to itak hitro narašča. Štiri jedra se pač poznajo. Zato je treba za quada precej boljše hlajenje kot za C2Dja, kompresorska hlajenja narejena pred quadi večinoma odpovejo na primer ker niso skalibrirana za take obremenitve.
Je G0 ampak ima zaradi višje frekvence TDP 130 W. Prehod z B3 na G0 se je začel pri QX6800 seriji.
Shark-357 ::
Sam sem imel na testu QX6700 (šlo 4000Mhz @1.45V 4xsp2004 stable,ampak se je zelo grel cca. 80°C pod vodo)
Jaz in LitlleDevil sva imela možnost stestirati na lanskem Nestu tudi zelo dober primerek QX6850 pod kaskado -100°C @ 5200Mhz 1.8V , pod vodo in zrakom nisva testirala.
(oba procesorja sta bila ES)
Jaz in LitlleDevil sva imela možnost stestirati na lanskem Nestu tudi zelo dober primerek QX6850 pod kaskado -100°C @ 5200Mhz 1.8V , pod vodo in zrakom nisva testirala.
(oba procesorja sta bila ES)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Shark-357 ()
Shark-357 ::
Radiator je bil zapacan z prahom, ter procesor je bil zelo konkaven in je bil posledično slab stik...(problem večine LGA775 procesorjev)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Shark-357 ()
wisky ::
pred kratkim sem kupil QX6850 pa me zanima kateri radiator za vodno hlajenje bi mi priporočali, kajti vse imam že pripravljeno samo za radiator me zanima katerega bi mi priporočali
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | LGA 775 še ni odpisanOddelek: Novice / Procesorji | 4728 (3208) | PrimozR |
» | E6550 OverclockingOddelek: Navijanje | 1526 (1304) | Belcebub |
» | navijanje Quad procesorja (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Navijanje | 24667 (19357) | Jst |
» | Ocena kompa...Oddelek: Kaj kupiti | 1526 (1138) | JIM22 |
» | Novosti iz IntelaOddelek: Novice / Procesorji | 4072 (2960) | PlayTheGame |