» »

Forza Silvio!

Forza Silvio!

1
2
»

donfilipo ::

Thomas>>Hm ... mafija očitno ni tako zaviralna ...

Mafija tam nikoli ni bila uradno na oblasti. Pri nas pa 50 let in tudi nove družine niso čisto mafijsko nepovezane. Ključ je v tem, da se je v Italiji mafija držala underground in ne na oblasti!
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

jype ::

Ključ je v tem, da te Mafija pospravi hitreje in z manj posmrtnimi ostanki kot katerakoli služba v Jugoslaviji ali Sloveniji.

Brez vladavine prava je management trivialen.

drejc ::

Povej to otrokom in ženskam na Teherjah.
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

rasta ::

Sicilija in Slovenija sta približno enako razviti. Po stoletni vladavini mafije in po polstoletni vladavini komunistov. Kakor kje pač.

Samo Sicilija je dobila kup subvencij in truda bogatega severa, medtem ko smo mi plačevali za Kosovo ...
Gospodarske rasti zadnjih 10 (15) let pa raje niti ne primerjamo.

donfilipo ::

Yupe problematika smrtnih ostankov je težava pomožnega menagementa. Nekatere pogrebe ima mafija famozne:) (Pogrebe svojih borcev in šefov:)Vladavina prava takega ali drugačnega, pa kar v lepem delu usmerja nastanek, razvoj in asimilacijo vseh ' nevarnih mafij'. Na koncu vse mafije postanejo povsem integrirane, družbeno produktivne, in miroljubne družine, podjetja, posamezniki. Razen seveda če obeski vladavine prava (kultura, standard, life style, zaposljivost)in pravo samo, ne spodbujajo konflikta v posamezniku in družbi, potem se mafija šele dodobra oblikuje ali preoblikuje. No in del tega nedvomno poteka tudi pri nas. Vzporedno z dvigom delovnosti in produktivnosti. Če je razvoj svetlih sil prevladujoč, država cveti (USA, kljub najspektakularnejšim mafijam), če ne država stagnira. (Sicilija in tudi slovenija, kjer mafiozoti ne poznajo, do nedavna, james bond vozil in deklet, gre za zahrbtne pretepače in nasilneže grdega obnašanja, oblačenja in izgleda, ki jih varujejo, gladijo in hvalijo družinski advokati in inteligenti 'slepe pege'. Nekaj kar je precej neestetsko celo za film:) No res nikjer pa ne piše, da nekateri najhujši mafiozoti nimajo perfektnega stila. Spodobi se tudi božati otroke. (In ko se ukaže zvezati jih in potolčti s kladivi, ker primanjkuje municije, je treba biti konspirativen in neopazen:) Se pač nekje (pri cash bejbah)z lepim stilom prišpara in pridobi.
Se pa strinjam, da vera v vladavino prava pomaga. Čeravno gre le za posel. Žrtve so tolažene, zločinci ustrahovani. Načeloma. Ampak do nebeškega kraljestva manjka, jebiga ampak manjka, en vseveden in vsemogočen pošten sudija in policaj. (dober + je če več ve in če je bolj pošten) Če imaš pa med sudijami in policaji vedno več članov 'comore' potem pozabi na vladavino tistega kar piše. Vlada vse kaj drugega. Le da nekateri tega ne boste nikoli opazili, del konspiracije je tudi povsem legalen zunanji izgled:) Blagor ubogim na duhu.... (ne bit užaljen IQ maš čez 150 po moje, le do mafije si si kot večina nadel super plašnice:) In če to deluje, jebemu zakaj pa ne????
In da ne bo vse skupaj izpadlo kot paranoična conspiracy. Bolj kot osebni občutki realnost kažejo statistike. Nekatere so varljive, druge realne. To, da v sloveniji živi kar lepo število revežev, je nedvomno posledica mafije, ki se je klicala komunisti in si začasno celo ozurpirala oblast v nekonspiracijski maniri. Ker to jasno vodi v zlom gospodarstva po hitri poti, imamo sedaj postopek mimikrije in konspiracije. In kdor misli, da bodo potem ti novi mafijaši spet komunisti, je pač navaden imbecil:)

In na koncu, kaj je Berlusconi? On je zadeve prerasel. Mafijo pač upošteva in z njo računa in če bo potrebno, obračuna. Včasih jo lahko tudi uporabi. Res je tudi italija je imela nevarnost vzpona nekonspirativne totalitarne mafije. In nekateri siciljanski botri so bili hudo proti.. Berlusconi priznava vladavino bistrih in sposobnih nad vladavino brezobzirno oboroženih in krutih. In obenem ve, da mafija nekatere posle zna zelo učinkovito obaviti:) Ampak načeloma, njemu osebno in tudi njegovemu ljudstvu, bolj ustreza dober policaj in pošten sodnik, saj niso lačni, in ne rabijo sanjati o easy money in femme fatale.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

djordjevic ::

Povej to otrokom in ženskam na Teherjah.

Ti pa mučenikom z Urha.

jype ::

Polpretekla slovenska zgodovina ni predmet debate, lepo prosim.

Mafija je inkarnacija plemenske ureditve in kot taka ne zagotavlja nobenih standardov, niti diktatorskih ne. Tam so ljudje vedno bodoče žrtve. Seveda ni nikomur v interesu ubijati preveč, ampak žal se mafijski klani ne ubadajo prav dosti s sodnimi postopki zoper ljudi, ki se jih spravijo ugonobiti, medtem ko je v ostalih diktaturah razmeroma jasno, kaj se sme in kaj ne.

Thomas ::

To je zate bistveno, ja - da so nacisti bolši od mafije?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

Thomas> To je zate bistveno, ja - da so nacisti bolši od mafije?

Ja. Nacisti, če jim ustrezaš (in nikoli ni dvomov, ali jim, ali ne) so manj slabi od mafije (boljši je seveda napačna beseda, ker nobeni niso dobri).

Na podoben način kot je kajenje marihuane manj škodljivo od kajenja tobaka.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

podbevna ::

No ja yupe, to pa ni čisto tako. Mafija je kriminalna organizacija, ki ti krši pravice s kršitvami pravil družbe (v nasprotju z državo). Nacisti so stranka, ki ti kršijo pravice preko nečlovečnih pravil in z uporabo državnega aparata. To je dosti hujše, kar itak sam dobro veš.

Thomas tista tvoja o intelektualcih pa je tudi bosa. Večina intelektualcev je zelo produktivnih in prav lepo garajo za napredek družbe. Seveda se najdejo izjeme, a posploševanje, da so intelektualci lenobe, ki se bojijo za privilegije, je adut režimov, ki so na nek način populistične diktature. To je lepo opisal Eco v esejih v Republiki in Ekspresu (prevedeni in zbrani so v knjigi Turning back the clock). Seveda je tip levičar, a njegovo antiberluskonijevstvo je čisto lepo argumentirano. Sploh je zabavno kako opiše bigbrotherjevsko voajersko fascinacijo povprečnega volivca in prehod vaškega bebca v politiko. To IMO kar lepo pojasni fenomene Bush in Berlusconi...

Thomas ::

tista tvoja o intelektualcih pa je tudi bosa.


Zakaj?

http://www.cato.org/pubs/policy_report/...
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

podbevna ::

tista tvoja o intelektualcih pa je tudi bosa.


Zakaj?

http://www.cato.org/pubs/policy_report/...


No, če so intelektualci le pesniki, novinarji, pisatelji, kritiki in profe, kot v linku, potem se s tvojo tezo kar strinjam :).

A protiracionalnost določenih družb in režimov je po mojem tudi prisotna. Zakaj po njej stremijo totalitarni režimi (kot npr. naš prejšnji) je razlaga precej jasna. Da si dobro orodje diktatorja, ki počne pizdarije "za narodov blagor" ne smeš preveč razmišljati. Kako pa sodobna populistična diktatura doseže protiracionalnost in protiintelektualizem je razloženo npr. v temle povzetku eseja od Ecota.

Kaj sem mislil z Ecovo teorijo o vaških bebcih v politiki, pa bom tudi skušal razložiti. Tisti esej sem bral pred par leti (ne spomnim se niti naslova) tako, da je tole bolj grob povzetek... Teorija gre nekako, da so v družbah vedno bili lokalni posebneži (razni Krjavli in Tantadruji). Te je imelo ljudstvo kar rado, ker so jim dali občutek lastne (več)vrednosti. Zato so lokalne bebčke v gostilni nalivali z alkoholom in se zabavali z njihovimi norčijami, revčkom pa je pozornost tudi godila in dajala možnost za samopotrditev. Danes nam tehnika omogoča razne pogovorne in resničnostne oddaje, kjer so ravno razni čudaki največje zvezde. A sprememba je ravno to, da je zvezdniški status samostojna vrednota in je pomembnejši od tega kako do njega prideš. Tako so razni idioti postali idoli (ala Paris Hilton). Na TV si, ker si kreten, a si na TV, kar je edino važno. In ker si bebec daješ lenobam (intelektualni razvoj je vedno določen napor) prijeten občutek, da je investiranje časa in energije v razvoj razuma nepotrebno za uspeh. Že samo zato te imajo radi...

Če to združiš s političnimi metodami, ki jih opisuje Eco v eseju, ki sem ga linkal, dobiš razlago kako je nekdo, ki celo poudarja svojo intelektualno omejenost, lahko izvoljen. Združi se element "on je prav tak kot jaz, torej sem tudi jaz lahko uspešen", z elementom "naduti intelektualci ga kritizirajo, ker mu po kmečki pameti niso dorasli" (to je bilo javno stališče pomembnega republikanskega ideologa na kritike Busha). Tako Berlusconi dobiva na popularnosti ko Merklovo na protokolarnem dogodku požgečka pod rebri, na vprašanje kako je inteligentna ženska v Italiji lahko uspešna odgovori, da naj se bogato poroči in žali intelektualce. Ljudje ga imajo raje, tako kot imajo raje Busha, ker ne zna izgovoriti "velikih" besed, ne ve kje točno je na obisku in retardirano mežika v kamere.

asgard2.0 ::

off the record djordjevic : Preberi si druga plat zvona, pa boš vidu kako pa kaj je blo z Urhom. Una kuzla ka je pisala bukvo (takozvana prfoksa) ni mela pojma kva sploh piše. Če pa si bil na Urhu pa bo bi lahko spoznal resnico na lastne oči, če seveda prebereš une dve bukve prej.

Kar se pa Berliča tiče pa je itak mafijc. Mafija pa itak zavaruje svoje. Sej mamo tud mi recimo v eni obalni občin kao "mafijskega botra", pa je naredil doza za svojo občino. Včasih mafija ni slaba stvar.
Šiht, CPU , Hrana, Spanje, Šiht ....

durrenmatt ::

postavljam naslednjo hipotezo: če hočeš veljat za intelektualca, morš imeti 'višje' moralne norme 'dovolj' ponotranjene. Diplomiranec s pokvarjenim karakterjem, katerega kariera vsebuje precej pikantnosti, ni toliko intelektualec kot pa: smart guy, prebrisanec, glavca ipd.

Thomas ::

Silvio je povzročil, da je njegov tekmec moral zapustiti še rimsko županstvo. Žalostite se!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

TESKAn ::

Zakaj bi se pa žalostili?
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Daedalus ::

Ja zato ker smo frdamani rdečkarji, d0h! Kako da še tega ne veš, Teskan:))
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tepeni Berlusconi (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
1758357 (4816) Karaya 52
»

Vprašanje za "zagovornike svobode" (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
694484 (4484) Thomas
»

Berlusconi: Mussolini boljši od Huseina (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
1538731 (7150) Thomas
»

Berlusconi (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
513420 (2769) jamiroq
»

Kriminalec in sodnik v eni osebi

Oddelek: Loža
121750 (1525) kopernik

Več podobnih tem