» »

Kriminalec in sodnik v eni osebi

Kriminalec in sodnik v eni osebi

perci ::

Silvio Berlusconi, multimilijonar in medijski mogotec se zavzema za reforme pravosodja. Predvsem se mu zdi čudno in nepošteno, da se vsem ljudem sodi za kazniva dejanja, ki so jih storili, oz. čudno se mu zdi, da se tudi njemu.

Sedaj bo kot kaže dobil imuniteto - pravici bo zadoščeno.

Thomas ::

Za politike izvoljene v parlament (kar "sosedov Silvo" je) - imuniteta za sodno preganjanje do konca mandata ni kaj posebnega. To poznamo tudi pri nas.

Zato je vsako duvanje, kako nizko so padli na Laškem, rahlo do pretežno blesavo.

:D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Double_J ::

Berlusconi: Sem žrtev rdečih sodnikov

Ja seveda, dobr vic.:O

perci ::

Thomas: Poslanci v sloveniji niso kar čist pošrek neodgovorni za kazniva dejanja za časa opravljanja funkcije. Tkole pravi Zakon o poslancih:

2. Poslanska imuniteta
21. člen

Poslanec ni kazensko odgovoren za mnenje ali glas, ki ga je izrekel na sejah državnega zbora ali njegovih delovnih teles.


22. člen

Poslanec ne sme biti priprt niti se zoper njega, če se sklicuje na imuniteto, ne sme začeti kazenski postopek brez dovoljenja državnega zbora, razen če je bil zaloten pri kaznivem dejanju, za katero je predpisana kazen zapora nad pet let.

O zahtevi pristojnega državnega organa za dovoljenje iz prejšnjega odstavka odloči državni zbor na predlog mandatno-imunitetne komisije najkasneje v 30 dneh od dneva vložitve zahteve.

Državni zbor lahko prizna imuniteto tudi poslancu, ki se nanjo ni skliceval ali ki je bil zaloten pri kaznivem dejanju iz drugega odstavka tega člena.


Hotel sem pa pokazati na to, da je v Italiji eden največjih mafijcev na svetu glavni v državi, kotrolira medije, na dnevnem kontaktu je z Mafijo, poleg tega pa še sam sebi zakone postavlja. O tem govorim.

Zdej bo pa še glavni v EU ;). Mogoče bi se blo res v ZDA za preselit ;).

Duvanje je pa nasploh blesavo. Lahko bi malo opustil to disciplino >:D .

MadMicka ::

hja, pr nas ne smemo preveč preganjat "bele ovratnike", zato ker pol bodo pa sprejel zakon, k jim bo dal imuniteto >:D

Šalo na stran, to kar so si v Italiji privoščili, je res katastrofa. Upam, da jim bo ustavno sodišče zakon razveljavilo. Drugače pa, lahko bi Evropa namignila Italiji, da obstajajo v razvitih državah določeni okvirji, preko katerih se ne sme.

Thomas ::

Silvo je svoje sorte tič - to jasno.

Ampak tudi pri nas imamo isti zakon. Do konca mandata je Tone ravno tako imun. Pa še skoraj povsod je tako.

Če mediji dajejo zelo velik poudarek temu, da so Italijani šele zdaj prišli do takega zakona - pomeni samo, da mediji.

;)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

MadMicka ::

Zdej bodo nekateri še 1000 x ponovili laž, in potem bo laž morda postala resnica.

Italija s takim ciganom, kokr ga ma na oblasti, pač ni zrela demokratična država. To je jasno vsakemu kolikor toliko razgledanemu človeku.

Thomas ::

Kakšno laž boš ponovil Mici?

Da je Italija s tem zakonom nekaj posebnega?

Da v Sloveniji ne velja nekaj podobnega?

Boš 100X ponovil to laž?

Se boš samo umaknil toliko časa, da se to pozabi?

Kaj?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

Kaj jest morem, če vsi papagajski mediji (ne samo naši - ampak širše) - niso sposobni videti, da je to PRAKSA povsod po svetu. Imuniteta funkcionarjev.

Kakšen kljukec je pa Silvo - nedolžen, dokler se mu krivda ne dokaže pred sodiščem! :D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

MadMicka ::

Najprej: Če bi pri nas Rop počel to, kar dela tamlečez Berlusconi, bi tukajle tisti, ki sedaj branijo slednjega, imeli peno na ustih in krvavordeče oči. Dalje, imuniteta je seveda nekaj povsem običajnega.

Povsem druga stvar pa je italijanska zgodba: da šef države sploh pride v kazenski postopek (obtožen je bil za davčno utajo in podkupovanja sodnikov), je to en strahotno velik madež. In kaj stori šef države? Se drži pravil igre? Ne, pravila igre sredi igre spremeni.Zlorabi oblast v svojo korist. Zgolj zato, ker ve, da je kriv. In ker ve, da obstaja zadosti dokazov!

Zdaj ta šef države najprej spravi skozi zakon, ki določal, da davčna utaja ni kaznivo dejanje. Halo? Od kdaj pa kraja ni kaznivo dejanje? In nadalje se skuša zmazati iz zadeve še tako, da si podeli imuniteto. Enak med enakimi!

IN zdej, kdo pri zdravi pameti ne bo tega obsojal????

Drugače pa še čisto na kratko o imuniteti. Ta institut se je rodil skozi zgodovino zaradi varovanja parlamentarne demokracije. Varoval je del oblasti v nastajanju pred ostalim delom oblasti. Danes tega problema ni več. In ni razloga, da bi oblast uživala imuniteto
Čemu le? Govori se, da zaradi zagotavljanja funkcioniranja države. Bala. Če je šef države naredil pizdarijo, ga moramo strožje obravnavati kot druge državljane in ne mileje!! Iz stolčka mora letet takoj. In niti pod razno ne bo zaradi tega ogroženo funkcioniranje države. Ravno obratno! Če tak kriminalec ostane na oblasti, je ogrožena država.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMicka ()

Mercier ::

Ampak škodijo jim pa take zadeve ne prav veliko. Zakaj? :\ Mislim, od pamtiveka imajo korupcijo, nestabilne vlade, mafijo...država pa funkcionira. Ha?

Thomas ::

Da utaja davkov ni kaznivo dejanje - to je spravil Berlusconi skoz?

A maš kakšen link Mici? :\
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

kopernik ::

meni se zdi sporno le to, ker se je Berlusconi izjemno trudil za sprejem zakona čimprej (procedura v parlamentu je bila izjemno hitra), kar kaže na to, da se je poskusil izogniti morebitni obsodbi, ki bi bila sprejeta v kratkem. Prav bi bilo, da bi bili obstoječi postopki na sodišču obravnavani do konca, ne pa da so se prekinili zaradi tega zakona. Drugače pa ima Thomas prav.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ustavnost zakona (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8514569 (13157) St235
»

Tepeni Berlusconi (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
1758355 (4814) Karaya 52
»

Bo v Sloveniji prepovedano posedovanje računalnikov? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Varnost
9012735 (9836) nevone

Več podobnih tem