Forum » Elektrotehnika in elektronika » Dalinsko voden avto in PC??!!
Dalinsko voden avto in PC??!!
DEcOSI ::
LP
Prišla mi je namisel dokaj zanimiva stvar in bi jo rad... če se bo le dala tudi izvedu.
Avto na dalinsko upravlanje bi probu nekak povezat z računalnikom preko možnih portov zadi iz PC-ja... (COM, USB,...). Najprej sm mislu da bi to delalo z wifi sam pol bi rabu en prenosc k bi se vozu na avtu vedno da bi bla povezava uspostavljena... No zdej pa probavam če bi šlo kr z navadnim dalincem da bi ga razmontiru nekako prklopu na en čip k ga lahk programiram v Bascom programu preko COM porta...
Zanima me če kdo ve kako bi lahko začel s tem in kaj bi vse potreboval in če se mi sploh splača mučit... če bo delalo sploh (mogoč je kdo že kej takega probavu)
Zamisu je bla najprej ful dobra... provzaprov smo se to pr praxi v šoli začeli pogovarjat k smo gledali one prave avte na dalisnko... če bi tole delalo bi kupu močnejši avto na dalinca pa butnu prenosca gor enga starga pa webcam da bi lahk na PC-ju gledu kje voziš...
Aja... če to men ne uspa upam da sm komu drugmu dau kako inspiracijo da proba naredit ;)
Hvala LP!
Prišla mi je namisel dokaj zanimiva stvar in bi jo rad... če se bo le dala tudi izvedu.
Avto na dalinsko upravlanje bi probu nekak povezat z računalnikom preko možnih portov zadi iz PC-ja... (COM, USB,...). Najprej sm mislu da bi to delalo z wifi sam pol bi rabu en prenosc k bi se vozu na avtu vedno da bi bla povezava uspostavljena... No zdej pa probavam če bi šlo kr z navadnim dalincem da bi ga razmontiru nekako prklopu na en čip k ga lahk programiram v Bascom programu preko COM porta...
Zanima me če kdo ve kako bi lahko začel s tem in kaj bi vse potreboval in če se mi sploh splača mučit... če bo delalo sploh (mogoč je kdo že kej takega probavu)
Zamisu je bla najprej ful dobra... provzaprov smo se to pr praxi v šoli začeli pogovarjat k smo gledali one prave avte na dalisnko... če bi tole delalo bi kupu močnejši avto na dalinca pa butnu prenosca gor enga starga pa webcam da bi lahk na PC-ju gledu kje voziš...
Aja... če to men ne uspa upam da sm komu drugmu dau kako inspiracijo da proba naredit ;)
Hvala LP!
bmandl ::
Si za to že slišal: Kl!k. Upam, da zadevo hočeš samo imeti, ne pa tudi narediti. Če je tako, si ga lahko kupiš, v obratnem primeru, ti pa sam ne znam pomagat. Mogoče ti pa link le pride prav v obeh primerih.
Lp
Lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bmandl ()
Fave ::
Zadeva niti ni tolk komplicirana. Razdreš RC napravo in poiščeš tisti signal, ki gre na VFO. Tja se priključi z osciloskopom in poglej kaj dobiš ven. Kolikor vem, dobiš impulzhe, ki so različnih dolžin, odvisno od tega v kakšnem položaju je ročica na RC napravi. Vsaki komandi pripada enaka dolžina. In na koncu dobiš ven vlak nekih impulzov. Malo poguglaj, in boš dobil točne podatke. Nato te čaka še malo programiranja. S COM portom bi to z lahkoto rešil. Vmes postaviš en optokopler, prilagodiš napetostni nivo in si zmagal. Upam, da ti uspe.
My mind's a hyper tool that fixes everything.
DEcOSI ::
Hvala... bom probu in če mi uspe povem ;)
probu bom programirat z Bascom pa čipovju ATtiny2313...
probu bom programirat z Bascom pa čipovju ATtiny2313...
Boeing ::
Na www.servocity.com imaš 8 kanalni servo kontroler, ki se ga da krmilit preko pc-ja... dodaj samo še rs232 wireless povezavo med kontroler in pc, pa si zmagal.
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | programiranje procesorja (strani: 1 2 3 4 … 8 9 10 11 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 36827 (26228) | icek |
» | lcd zaslonček (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 24418 (14678) | Mazo |
» | Upravljanje PC-ja preko daljincaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 5967 (4540) | kulSMS |
» | IR sprejemnik ali daljinec za PC (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 7404 (6371) | sidd |
» | Računalniško kontroliran potenciometerOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2476 (2047) | BoGo |