Forum » Elektrotehnika in elektronika » Napajalnik shema!
Napajalnik shema!
drVrh ::
lp
ima kdo kakršno koli shemo napajalnika da bi bila končna napetost npr. 24 V al pa 12 V pa tak da bi bi biv
vezan potenciometer da bi kontrolirar napetost (najbolj tk na izi enostavno)
hvala za odgovore!
(Nikola Tesla)
ima kdo kakršno koli shemo napajalnika da bi bila končna napetost npr. 24 V al pa 12 V pa tak da bi bi biv
vezan potenciometer da bi kontrolirar napetost (najbolj tk na izi enostavno)
hvala za odgovore!
(Nikola Tesla)
VolkD ::
Takih shem je na netu nebroj. Moraš pa podati še vsaj zahtevo kakšen naj bo maksimalni tok obremenitve.
Preden zaspiš zapri oči. Preden zapreš oči, ustavi avto.
lp
stric google i nič ne pove žal napišem el shema napjalnika pa mi nič ne vrže ven samo neko sranje če se tako izrazim
to me pa zelo zanima saj mislim narediti za seminarsk0o nalogo napajalnik sheme pa nikjer ne najdem
aja glede maximalno tok obremenitve pa 5A na 12V
(Nikola Tesla)
stric google i nič ne pove žal napišem el shema napjalnika pa mi nič ne vrže ven samo neko sranje če se tako izrazim
to me pa zelo zanima saj mislim narediti za seminarsk0o nalogo napajalnik sheme pa nikjer ne najdem
aja glede maximalno tok obremenitve pa 5A na 12V
(Nikola Tesla)
Azrael ::
Khm, te šare s tako minimalnimi zahtevami je malo morje tudi v slovenskem delu spleta, kaj šele, če se ozreš malo širše.
Lahko malo oskubiš tega, nafriziraš tega, ga sčaraš iz računalniškega napajalnika... Možnosti neomejeno. Malo domišljije in razumevanje delovanja, pa bo. Če pa stvari nisi dorastel, čemu si šel na elektro šolo?
Lahko malo oskubiš tega, nafriziraš tega, ga sčaraš iz računalniškega napajalnika... Možnosti neomejeno. Malo domišljije in razumevanje delovanja, pa bo. Če pa stvari nisi dorastel, čemu si šel na elektro šolo?
Nekoč je bil Slo-tech.
lp
hvala ti azrael za linke to mi bo ful pomagalo pri seminarski nalogi
sam malo sem jezen ker si mi rekel zakaj sem šel v elektro šolo če še nisem dorasel k
temu ja zaj če pa nisem našel linka na netu pa kr ne morm jt tja al ka
pa tja sem šel ker me elektrika že od nekdaj zanima in sem želel da bi se še več naučil o tem
vseeno hvala
(Nikola Tesla)
hvala ti azrael za linke to mi bo ful pomagalo pri seminarski nalogi
sam malo sem jezen ker si mi rekel zakaj sem šel v elektro šolo če še nisem dorasel k
temu ja zaj če pa nisem našel linka na netu pa kr ne morm jt tja al ka
pa tja sem šel ker me elektrika že od nekdaj zanima in sem želel da bi se še več naučil o tem
vseeno hvala
(Nikola Tesla)
TESKAn ::
Naučiš se največ tako, da besno preiskuješ splet, kako nekaj naredit. V večini primerov so že vsa vprašanja odgovorjena, po večkrat vsako. In če vpišeš v gugla napajalnik shema, imaš na tretji povezavi tale članek, ki je točno to, kar ti hočeš. Tako da se ne repenči, če ti kdo reče "Lenuh!", ker to si, če v googla vpišeš samo prvo besedno zvezo, ki ti pride na pamet in potem, ko ti prva povezava ne da želenega rezultata, tečeš na forum spraševat stvari, ki jih ni nobena umetnost najt.
Vprašam te, kako boš delal kot inženir, ko ti bo naročeno naredit neko vezje? Boš tudi takrat šel spraševat po forumih, ali se boš potrudil in najprej preiskal vse vire informacij, ki jih je danes, v času interneta, ogromno?
Vprašam te, kako boš delal kot inženir, ko ti bo naročeno naredit neko vezje? Boš tudi takrat šel spraševat po forumih, ali se boš potrudil in najprej preiskal vse vire informacij, ki jih je danes, v času interneta, ogromno?
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
Hei
Se javljam po dolgem času sam sem izdelal ta usmernik: Usmernikl
P:S: Kako prilepim pdf dokument na forum? Imam svojo dokumentacijo ki sem jo sam napisal!
Se javljam po dolgem času sam sem izdelal ta usmernik: Usmernikl
P:S: Kako prilepim pdf dokument na forum? Imam svojo dokumentacijo ki sem jo sam napisal!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Azrael ()
bmandl ::
Shrani datoteko na "Shrani.si" in prilepi link za html.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bmandl ()
LP
No..sem uspel to je moja dokumentacija za ta usmernik:
http://shrani.si/f/G/xJ/pP0v4bW/powersu...
No..sem uspel to je moja dokumentacija za ta usmernik:
http://shrani.si/f/G/xJ/pP0v4bW/powersu...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: drVrh ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | spreminjanje vrtljajev enosmernega motorjaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 6841 (6244) | pr2501 |
» | Težave z usmernikomOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2794 (2544) | Pyr0Beast |
» | Poraba ojačevalca (baterije)Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2582 (2380) | Azrael |
» | Uporovni delilnik-->usmernikOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4208 (3853) | maticm |
» | Usmernik 1-25V, 5AOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3716 (3525) | a13misko |