» »

kdo mi pomaga usposobiti star računalnik

kdo mi pomaga usposobiti star računalnik

larrrgh ::

hojla fantje ne se mi smejat... mam en res star računalnik, HP omnibook XE3... amapak za moje trenutne potrebe kr kul (diploma iz nečesa "humanističnega" :) ) skratka, tut, če morm met rezervno tipkovnico in v bistvu laptop ne služi svojemu namenu, sem čist zadovolna :8) . torej problem je v tem, da je originalen program gor windows 2000 office, brez worda :\ do včeraj sem mela gor openoffice in windowse 2000 updatane (v preteklosti sem mela tut XP pa sem skenslala, ker je bil še počasnejši, pa še sama pol nisem mogla poštimavat stvari, ker sem mogla zmeri frenda klicat, ki mi jih je dal) računalnik je bil sicer mal bolj počasen pa to, mela sem ga tut za tak simpel internet (pošta...) :) ampak včeri mi je tipkovnica crknla in potem sem ga inštalirala na novo pa to... pol sem se pa spomnila, da bi pa mela gor ubuntu, pa sem ga inštalirala pa se mi je zdel počasno, najbrž je prešvoh računalnik al kaj 8-O skratka zdej sem prišla do ideje, da je najbrž najboljš kr prvotno originalno nastavitev met, torej 2000, pa niti je nisem mislila nič nadgradit, ker tko najboljš in najhitrejš dela. v tem primeru bi kar skenslala internet, ker mam še drug računalnik. ampak kateri urejevalnik za tekste nej dam gor:\ ? oz. pol sem že razmišlala:\ , da bi lahko tut kakšen drug, alternativen (to sse mi zdi fajn :D :8) ) operacijski sistem dala, tak bolj star in simpel, ki bi bil kompatibilen z mojim starejšim računalnikom. skratka, da ne bi bil ful počasen... ker v bistvu lahk tut internet skenslam, če ma to kej veze, najbrž je počasen polj bolj zarad teh servicepackov pa to :8) , joj ne se mi smejat, ker res nimam pojma. sam mislim si, da morš programe updejtat ne samo zaradi varnosti, ampak tut, da ti pol mal slabš dela pač, ker gr vse naprej pa to, pa morš pač pol čimprej mal bolš računalnik kupit. :8) .:) no, sej vidte, da ne rabim bohvekaj :) . mogoče bi blo ajbolj simpel word dat gor, ampak to pa res nimam pojma kako narest 8-O . openoffice mi je lažje, ker je pač odprtakoda pa to, čeprav ne vem pa, če bo sploh šlo na neupgredane 2000, brez teh nujnih servicepackov pa to 8-O :8) . ej, če ima kdo kakšno idejo, bom ful vesela. ker jst se v bistvu s temle hecam sam zato, ker bi morala it diplomo pisat pa se mi je težko zraven spravit, tkole mam pa izgovor ;)

larrrgh ::

baje naj bi ta racunalnik delal dobro z PCLinuxOS 8-O ?

Spike Edin ::

Živjo!

A nam zaupaš specifikacije računalnika? Kaj to pomen? To pomen da nam napišeš malo več o samem računalniku: Kateri profesor ima, koliko rama, disk itd ...
The PC Doctor

larrrgh ::

cpu=intel ® mobile pentium ® III processor 850 MHz, Base memory 640kb extended memory 127 Mb, trdi disk okoli 20Giga se mi zdi

karafeka ::

Če pišeš diplomo in jo moraš potem oddat v doc obliki, potem openoffice ne pride v poštev, ker je vprašanje kako ti ga bo skonvertiralo v word (še posebej če imaš kake slike, grafe, tabele ipd).

Za OS je pa win 2000 v redu izbira. Tudi xp-ji bi bili, vendar imaš malo premalo rama. Čeprav sem jaz gonil xp-je na 300mhz, 64mb rama, z vsemi grafičnimi učinki na 0.

larrrgh ::

mah v bistvu mi je do zdej openoffice kar odgovarjal, ker obicajno mam sam plain text, brez grafov in tabel in tak (pisem clanke v glavnem na temo knjizevnost ;) , skratka predpotopne stvari :) ), tko da nisem se mela problemov s spreminjanjem v word, obicajno stimalo. amapk mogoce bi blo res najboljs dat gor word... 8-O amapk ne vem cist dobro kako in ce moram potem nujno tiste servicepacke tut dat oz nadgradit 2000?

larrrgh ::

kaj pa abiWord?
a sploh gre kej dajat gor, ce ne naredim prej upgrada od windowsov 2000?
pa hvala za prijaznost ;)

:roketa> ::

Poskusi še Abiword . Je preprostejši kot openoffice vendar precej hitrejši.

Hah, to pa je tajming.
PS: Pomoje tisti updatei nimajo veze..

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: :roketa> ()

larrrgh ::

hvala! a pa moram ujno prej nadgradit windowse (jaz bi jih kar tako pustila, ker mi hitrejš dela :\

flipflop ::

Nč ne rabiš updatat, še lahko kako stvar ven zabrišeš če rabiš sam za pisarijo.

larrrgh ::

hvala za odgovore! bom dala tale abiword gor...

larrrgh ::

pa še to me zanima

a če hočem ga pa povezovat z internetom pa najbrž vseen bolš naložit tiste service packe pa posodobitve?

a moram met tut kakšen protivirusni program, do zdej sem mela nod. sam sem vse skupi zbrisala zdej... je bil pa res kar počasen pol.

če pa hočem sam tist abiword dol potegnit pa najbrž ne rabim nobene zaščite a ne? :\ :8)

karafeka ::

Rabiš požarni zid. Win 2000 ga imajo že integriranega, vendar je izkjučen, kako se pa nastavi, je pa dokaj zapletena procedura. Drugače pa lahko probaš z zonealarm. Če pa si za routerjem pol pa ni panike. Brez požarnega zidu se jaz nebi povezoval na net, ker takoj fašeš kakega črva.

larrrgh ::

torej zadostuje, da downlodam en zastonj požarni zid, recimo zonealarm in to je to?

ne rabim vseh servicepackov od win2000? čemu pravzaprav služijo?

in potem še abiword in to je to? 8-O

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: larrrgh ()

bluefish ::

servisni paketi odpravijo določene napake in luknje v operacijskem sistemu. Tako ti priporočam, da ga namestiš. V nasprotnem primeru pač le kličeš po morebitnih težavah.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prastari laptop Tronote

Oddelek: Pomoč in nasveti
442962 (2122) vorantz
»

Katere office

Oddelek: Programska oprema
81330 (1159) VolkD
»

Microsoftov boj proti piratstvu (in za večji dobiček) - po WGA zdaj še OGA (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
769000 (6669) M.B.
»

IBM pripravlja MS Office za Linux

Oddelek: Novice / Pisarniški paketi
162996 (2996) moj_nick
»

office

Oddelek: Operacijski sistemi
211537 (1316) CaqKa

Več podobnih tem