Forum » Omrežja in internet » Kreditna kartica, čšž in address verification
Kreditna kartica, čšž in address verification
_sem_ ::
Imam Mastercard kartico; tako v imenu kot v naslovu imam čšž znake in imam v zvezi s tem v tujih spletnih trgovinah občasno težave, ker mnoge čudnim znakom niso prilagojene in jih rade pretvarjajo na razne bizarne načine ali pa kar pojedo. Včasih csz prime, včasih je narobe, včasih kakšna druga finta itd. Problem je, ker ponavadi ne moreš vedet vnaprej. A bi kdo vedel, če se da pri nas dobit kartico v csz formatu? Pri lokalni NLB je rekel da se ne da, čeprav se mi je zdelo da se fant ne spozna čisto točno na te reči. Obstaja namreč en njihov obrazec za prijavo, ki predvideva poseben vnos imena, če to presega nevemkolk znakov...
Zadnjič se mi je pri telovadbi z enim nakupom zgodila še malo manj prijetna reč. Transakcija je bila zavrnjena, ker baje "billing address" ni ustrezal. Parkrat sem poskusil z variacijami naslova in čšžjev, pa nič. Potem čez dva dni slučajno pogledam promet kartice na Kliku in tam zagledam nekaj bremenitev. Baje so sicer le avtorizacije in ne zaključene transakcije, ampak po izpisu sodeč so mi vseeno skoraj zapolnile limit (ali mogoče izpis zavaja?). Malo sem pobrskal po webu in se mi zdi da gre za neki varnostni sistem po imenu Address Verification System in da naj bi bojda preverjal poštno in hišno številko pa da naj bi kar povprek delal probleme z non-US poštnimi številkami. A se je kdo že ujel vanj in potem uspešno našel rešitev?
Zadnjič se mi je pri telovadbi z enim nakupom zgodila še malo manj prijetna reč. Transakcija je bila zavrnjena, ker baje "billing address" ni ustrezal. Parkrat sem poskusil z variacijami naslova in čšžjev, pa nič. Potem čez dva dni slučajno pogledam promet kartice na Kliku in tam zagledam nekaj bremenitev. Baje so sicer le avtorizacije in ne zaključene transakcije, ampak po izpisu sodeč so mi vseeno skoraj zapolnile limit (ali mogoče izpis zavaja?). Malo sem pobrskal po webu in se mi zdi da gre za neki varnostni sistem po imenu Address Verification System in da naj bi bojda preverjal poštno in hišno številko pa da naj bi kar povprek delal probleme z non-US poštnimi številkami. A se je kdo že ujel vanj in potem uspešno našel rešitev?
Primoz ::
Večina sistemov za preverjanje gleda samo številke.
There can be no real freedom without the freedom to fail.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Samsung Galaxy Note Update Februar (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 14977 (13865) | CaqKa |
» | EU zahteva deamerikanizacijo ICANN-a (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 9244 (7310) | MrStein |
» | šumniki v konzoli v gentoo linuxOddelek: Operacijski sistemi | 3136 (2777) | Juventus |
» | [divXvid] Rimax predvajalniki (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Zvok in slika | 24696 (13112) | piki64 |
» | kako določit printer na LPT2 v W2K?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1542 (1430) | ToniT |