Forum » Omrežja in internet » premalo priključkov za internet
premalo priključkov za internet
charlotte ::
Zdravo. Na modemu ki sem ga dobil poleg, ko so mi prišli montirat T2-jevci net, so le štirje priključki, se pravi LAN 1-4, kar pomeni da lahko povežem samo 4 PC-je. Zdej pa je problem v tem, da je računalnikov ratalo preveč (telefon, in 5 PCjev). Zanima me kaj moram kupiti da bi nekako zamenjal ta njihov modem, se pravi da tega odstavim in kupim drugega z več vhodi (če se to da?). Brezžično se ne bi igral, ker so večinoma to stari namizni računalniki in nočem zdej še brezžične kartice notr dajat v vsazga.
KandazaR ::
Če želi da vsi dostopajo do interneta bo treba kupiti router. T2 ti da samo 2 ip-ja. Kupi npr linksys wrt 54GL ali pa buffalo WHR-HP-G54. Telefone priklopiš direkt na modem. Na en port modema pa router.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Brezžični internetOddelek: Pomoč in nasveti | 970 (830) | Frenckie |
» | Sinope 568+ kot router (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 52118 (23868) | simone |
» | ROUTER in signal (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 8296 (7807) | Frenckie |
» | Linksys WRT54GL ne dela???Oddelek: Omrežja in internet | 11585 (9096) | Kyou |
» | modem ki deluje kot router in routerOddelek: Omrežja in internet | 2741 (2616) | Neon87 |