» »

WinFast TV2000 XP

WinFast TV2000 XP

aljaz-selmer ::

Ali ima kdo televizijsko kartico Leadtek WinFast TV2000 XP?

Kako je z Timeshiftom? Ali dela vredu? Teletext, slika v sliki?

dolenska ::

hja timeshift deluje super. no vsaj meni. vendar moraš prej kar se da optimalno za tvoj procesor nastaviti stiskanje v kodek. če nimaš resnično dobrega računalnika ne boš mogel stiskati programa in boš porabil ogromno prostora na disku. no saj lahko stiskaš tako da izgubiš na kvaliteti, vendar je težava v tem, ker potlej dobiš en kup kockic. nima strojnega kodiranja slike, kar mora potlej početi procesor, ki pa hitro počepne. na amd duron950 nisem smel gledati tv na najbolši kakovosti, ker mi je malce štekala slika, kaj šele, da bi kaj snemal.
sedaj imam 3200 athlon in lahko normalno gledam tv, procesor je zaseden samo okoli 6%, vendar snemat pa ne smem v mpg4 ter v optimal kakovosti. mi šteka.
na duronu sem snemal skoraj brez stiskanja in ti povem, da dirka formule ena ki traja 1,5 ure zasede okoli 7GB. seveda sem čez čas zbrisal vse te formule, ker placa vedno zmanjkuje. sedaj pa sploh nič ne snemam.

teletekst je za moje pojme zelo dobro narejen in se lepo uporablja. moraš pa imeti dober signal. zelo je kul, ker enostavno klikneš na določeno številko v teletextu in ti potlej tisto vsebino pokaže.
vendar jaz če že uporabljam teletext ga uporabljam preko interneta in ne grem na tv gledat teletexta.

slika v sliki deluje pa samo tako da recimo v malem okenčku gledaš kar si predhodno posnel, medtem ko ti v velikem oknecu kaže trenutno sliko. seveda lahko to tudi obrneš.
drugače sem pa imel nekajkrat težave z driverji, kodeki, sesuvanjem pvr. imam ta tv tuner že kar 3-4 leta in nasplošno sem zelo zadovoljen. edina slaba lastnost je, ker ne morem gledat tv pri ugasnjenem računalniku, kar omogočajo zunanji tv tunerji in mi je žal da nisem zunanjega kupil.
težava je tudi v tem, ker v tem programu ne moreš nastavit, da se pred snemanjem računalnik prižge ali da ga ugasne po končanem snemanju. kar nekajkrat sem imel težave s tem, saj sem moral pustiti računalnik prižgan, da je lepo posnel.

aljaz-selmer ::

Meni namreč TXT in timeshift ne delujeta. Timeshift lahko zaženem samo so težave pri zvoku. Vseskozi se pojavljajo "odmevi" Recimo 10s nato se na podlago sledečega zvoka še enkrat ponovi prvih 10s in tako naprej.

Ali imaš kakšne nove driverje?

dolenska ::

ne nimam novih driverjev. poizkusi pa z novimi driverji, pa z driverji za zvočno....

Bubbles ::

Da ne odpiram nove teme...

Tudi sama imam to tv kartico, ki dela bp (zvok, slika,...). Problem pa se pojavi, ker se drugače zvok sploh ne sliši (windows zvoki, winamp, bs player, wmp).
Torej, da skrajšam, zvok se sliši samo, ko mam tv vklopljeno, drugače pa ne. Imam pa Visto Business SP1 in driverje Realtek AC'97 Audio, katere sem že update-ala, ampak še vedno se pojavlja isti problem.

Hvala za pomoč!

Lp

aljaz-selmer ::

Ali imaš zvok iz TV kartice povezanega s kablom, priloženim zraven, na zvočno?

Bubbles ::

Evo popravila sem! Kabli so bili nekak napačno dani...aljaz-selmer, hvala! :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Winfast TV (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
918474 (5446) Pyr0Beast
»

Katero TV Katico(tuner)? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
17919342 (12382) Izi
»

TV Tuner (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
554304 (3352) tec
»

Zamenjava grafične -> slabša slika pri TV kartici ???

Oddelek: Zvok in slika
101631 (1424) RC14
»

TV kartica

Oddelek: Kaj kupiti
131787 (1434) shakal

Več podobnih tem