» »

Zamenjava grafične -> slabša slika pri TV kartici ???

Zamenjava grafične -> slabša slika pri TV kartici ???

RC14 ::

Mene pa zanima kaj bi lahko bilo narobe in sicer imam TV kartico Cinergy 400 priklopljeno na kabelsko tv. Problem je v tem , da sem prej imel Radeona 9800PRO sem imel zelo lepo sliko (skoraj brez kakšnih popačenj,brez zrnkaste slike) pri predvajanju kot tudi pri snemanju. Zdej pa imam Geforca 6800GT pa je slika veliko slabša (rahlo kockasta slika) pa ne vem zakaj? Uporabljam original program za to kartico poskusil pa sem tudi ChrisTV, iuvcr in je povsod isti šmorn. ;(
Ali moram kaj dodatno inštalirat pri tej grafični al kaj?? Inštalirano pa imam , DivX 5.2.1, SVCD kodek- uglavnem kodeki isti kot na prejšni kartici izjema je le sedaj brez Xvid-a ker mi slika skače pri filmih.Tudi pri inštalaciji Xvida je isto.

Upam da mi bo kdo znal pomagat, zakaj je pri tej grafični kartici občutno slabša kvaliteta slike pri gledanju kot tudi pri snemanju iz TV kartice??

Lp

Azrael ::

Izgleda, da je problem koliko kakšna komponenta proizvede radijskih motenj, ki jih potem lovi TV tuner, več motenj = slabša slika. Driverji tu ne bodo dosti pomagali.

Imam podoben problem, kjer so ravno radijske motnje verjeten vzrok težavam, Link.

LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

Azrael:
Hvala za odgovor, sam glej fora je v tem, da imam isti comp., ista tv kartica, iste driverje in program za tv kartico, iste kodeke(razen da sedaj nimam Xvida, to sem že zgoraj napisal u bistvu vse isto razen da imam sedaj drugo- zgoraj omenjeno kartico.
Ni mi jasno zakaj bi pri tej kartici imel slabšo sliko(rahle vertikalne črte in rahlo kockasta slika). Sej razlika ni zelo velika, je pa opazna in moteča. Približno tako zgleda kot takrat ko daš v kodeku v nastavitvah naj snema z rahlo slabšo kvaliteto, rezultat je potem seveda bolj kockasta slika in rahle anomalije v sliki.

Bi prosil še za kakšno mnenje!?

Lp

CaqKa ::

hotel ti je povedat, to da je očitno geforc slabše izdelave in oddaja več motenj kot pa ati. kar pa nima vze s tem kakšno sliko oddaja sama kartica na vga izhodu.
torej očitno ti geforc brezžično "seka" v tv tuner.

Hvala za odgovor. Očitno bo pol to krivo. Sem nekje bral da ima svoj odkodirnik blabla, u glavnem se na to ne spoznam preveč.Tk mimogrede taka kartica bi pa mogla met te stvari malo bolje urejeno. Še nekako zastopim da kupiš kartico za 20k sam za highend kartice se pa to ne spodobi.
Tko da če je to krivo bi rekel še en minus napram ATI-ju. Ati je res zakon. Če se ne bi ta geforce tako lepo navijal, bi ga sigurno prodal in kupil Atija.

Ali je lahko še kaj drugega krivo za slabo sliko v mojem primeru in a obstaja kakšna možnost da se to odpravi ??

Lp

All ::

pozabavaj se še malo z programom fly 2000

tm maš kr neki možnosti okol prikazovanja slike čez različne filtre

kockasta slika je lahko zato k ti je progaram za tv kartico prestavu na nižjo resolucijo zajemanja in transporta.

Drži da ma ati lepšo sliko v navezavi z tv kartico (usak k sm jest doug nazaj menu je blo tko), sam tut moj fx5200 jo lepo kaže, maš pa tut nastavitve za predvajanje videa.

CaqKa ::

>>> Tk mimogrede taka kartica bi pa mogla met te stvari malo bolje urejeno. Še nekako zastopim da kupiš kartico za 20k sam za highend kartice se pa to ne spodobi.

če ti misliš da v dražje kartice tlačijo boljši vivo del kot pa v obične.. potem živiš v veliki iluziji. menjajo samo gpu, rame pa mogoče še kako malenksot s tem povezano.
sem pa ziher da kvaliteta vivo delov, variira od firme do firme (torej ni nujno da bo saphirova izvedenka bila enako dobra kot pa recimo herculesova, čeprav sta oba recimo radeon 9600)

oscar ::

RC14 - jaz tudi imam Terratec Cinergy 400 in priklopljeno na kabelsko TV. Instaliran imam Cinergy tv program in InterVideo WinDVR, kateri se nahajajo na CD-ju zraven kartice. Imam Saphire radeon 9600XT in monitor samsung 193p. Ko gledam TV preko Cinergy tv programa slika je, na dolocenih nastavitvah, popolnoma OK. Na programu InterVideo WinDVR, pa se slika mal zatika. (Tam itak nimas dodatnih razlicnih nastavitvah za gledanje TV programa). Problem je v temu da ne morem (ne znam, kako) nastaviti parametre da mi se pri Capture "fajli" (TTVideo.avi ali (Program)_2.mpeg) posnamejo brez obupnega zatikanja. Rabim jih za nadaljno obdelavo in snemanje na DVD.
Capture starih VHS kaset prek videorecorderja se nisem poskusil.

RC14 - prosim te lepo a mi lahko poves katere nastavitve si imel na oba orginalna programa ko si snemal z TV-ja ali z VHS recorderja ( ce si oba uporabljal).
Napisal si da si pri Radeonu gledal in snemal brez problemov....ker je moja graf. kartica tudi Radeon, sicer ne isti model, upam da bi meni tudi to moralo delat...
LP in hvala v naprej...
Oscar

oscar:
Najprej povej kakšen imaš računalnik-konfiguracijo? Tukaj je pomemben ram, procesor in hiter disk. Drugač mimogrede js se na te zadeve ne spoznam preveč dobro. Pa katere kodeke imaš, ker npr XviD je boljši in manj požrešen od DivX-a? pa katero resolucijo uporabljaš za zajem videa?? Če uporabljaš kakšno 720x576 (DVD) resolucijo pol ti bo itak štekalo oz boš imel drop frajme. Jaz snemam na 320x240 oz v programu Iuvcr pa 640x480. Kaj več ne gre brez zatikanja. Nastavitve nisem imel nič posebnega , kodek izber Xvid lahko tud DivX (pri kodeku imej pri nastavitvah tam ko je Encode mode na 1-pass, avdio compression imam Mpeg Layer3 in resolucijo max 640x480. Men dela brez problema.

Tud men je full štekalo včasih potem pa sem tam ko imaš pod capture nastavitve v originalnem programu Audio ->device dal na SB audigy in ne na cinergy 400 TV capture. Probaj še to,da tukaj preklopiš na tvojo zvočno ki jo imaš. Probaj še program iuvcr je full dober.
Pa povej če boš kaj zrihral.

Lp

oscar ::

Hi, RC14….
Hvala za odgovor. Nekaj bom se nadopunil prejsnemu uprasanju.
Konfiguracija mojega PC-ja:

MB - EPoX 8RDA3+
Procesor - Athlon XP 2600+
Ram - 2x512 MB Kingmax DDR433
Graf.k – Sapphire Radeon 9600 XT
HD – Maxtor DiamondMax+9 80GB S-ATA
OP – NEC DVD ND-1300A

Ker mi je definitivno ta stari VCR crknil, cca mesec nazaj sem kupil TV Terratec Cinergy 400 (rabljeno), kako bi svoje stare VHS kasete (okoli 25 kos) presnel na DVD. Obcasno sem mislil kaksni TV program presnet (Time shifting) pozneje pogledat ali pa tudi zapec na DVD. Ne maram Divx filme, tudi ne bi prevec buljil in gledal TV na monitorju. Nimam posebne zvocne kartice tako da koristim zvok z MB. Na orginalnem CD-ju katerega sem dobil zraven so dva programa za capture...TV Cinergy in InterVideo WinDVR. Preko slednjega dobis ko zajames video xxx.mpeg fajl. Nastavitve pri Record nisem poskusil na Castomized ker naprej ne znam kaj nastavit. Poskusil sem na Good, Better, Best...koncni rezultat na DVD-ju...slika se zatika. Tudi ko gledas TV sliko, se na kaksnih 5-8 sec, za desetinko sec slika ustavi...
Gledanje TV na ta drugem instaliranem programu TV Cinergy tece glatko, ampak ko ga hoces zajet (capture), se blazno zatika, celo se na nekih nastavitvah ustavi...Tam je toliko moznosti za nastavitev, da obupas. Zato sem te spraseval kaj si ti nastavil (ce si sploh snemal s tem programom )
Pod Capture za:
Video: Format ? Barve ?
Compression ?
Audio: Device ?............jaz tle imam tri moznosti: Off, Cinergy, C-Media Wave Device
Compression ?

Slutim da sem se za......l ko sem se podal v to... ko berem danasnje poste lahko bi prisparal 10k (rabljena TV kartica) in kupil DVD Rec cca 50 60 cukov in imel mir, ali pac....
Ce kdo lahko se pomaga kako zajeti video z te TV kartice brez zatikanja , glede na konfigoracijo mojega PC-ja.
Hvala
LP Oscar...”O” kot Obupani

oscar;
Pod Capture za: VIDEO: Format dej 320x240 (QVGA) -->YUY2
Compression: dej pač en kodek npr DivX ali Xvid. Pri DivX poskusi pod nastavitve dat na faster, tu je tudi največja hitrost seveda pa tudi najslabša kvaliteta.
Pod AVDIO device: imaš verjetno možnost cinergy 400 in tvojo zvočno na plati pač poskusi oboje.
Source: jaz imam na what u hear
Compression: imam mpeg layer 3 pod nastavitvami 320kBit/s
To je tudi vsa umetnost pri meni,kaj pa tebe zajebava pa ne vem.
Poskusi pri obeh commpression nastavitvah dati na off(video in avdio) in zajemaj brez stiskanja teh dveh.
A si poskusil vse to kar sem ti zgoraj napisal, glede resolucij pa to....
A pri nastavitvah za diske imaš vklopljen DMA??
Pri teh osnovnih nastavitvah bi ti moralo delat brez problema, men je delalo na prejšnem računalniku XP2000+ , 512 MB rama normalno.
Ali si poskusil program iuvcr ali ChrisTV ?? ti svetujem da jih poskusiš, ker sta boljša ??
Mogoče ti bo še kdo drug kaj svetoval jaz ti kaj več ne znam povedat.
Če boš kaj porihtal pa napiši.

Lp

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Snemanje TV na disk

Oddelek: Zvok in slika
113298 (2484) kitara8
»

Kateri program za zajemanje TV na pc-ju?

112177 (2026) waters
»

TV Tuner Cinergy 400 ( zajemanje )?

71215 (1049) rap3r
»

Tv-kartica

Oddelek: Kaj kupiti
231889 (1471) AngelOfDeath
»

IZ TV-ja takoj v Divx format